Marraskuussa 2010 syntyneet <3

1kk neuvola takana. Painoa oli 4970g ja Pituutta 56cm.Jäntevä poika,Tarkkaan katselee jo ympärilleen.
Poika on myös ruvennut ääntelemään ja hymyilemään.
Jotenkin on tuntunut että aika on mennyt nopeasti,viimeinen vauva-aika menossa niin tuntuu et vauva kasvaa silmissä.

Nyt siivoamaan ja leipomaan huomisia ristiäisiä varten :)
 
Minäkin ilmottaudun tänne!:) Meille siis syntyi rv41+3 tyttölapsi, painoa 3630g, pituutta 52cm ja päänympärys 34. Yliaikaiskontrolliin oli jo aika varattu, mutta eipä sitä sitten onneksi tarvittukaan.:)

Tyttö valvoo ja nukkuu suht pitkiä pätkiä (ainakin tähän asti), parhaimmillaan nukkuu 5 tuntia putkeen! Yleensä kuitenkin nukkuu 3-4 tuntia ja valvoo kerrallaan aika pitkiä aikoja, ehkä 2-3tuntia. Yöt ovat toistaiseksi hoituneet 1-2:lla herätyksellä, tosin viime yö oli aika hirveä, vauva ei meinannut nukahtaa millään eikä suostunut nukkumaan ollenkaan omassa sängyssään. Liekö syynä kun pihalla oli niin kova tuuli ja meidän vanhan talon seinät on ihan paperia ja huju kävi vähän sisälläkin..:D

Imetyksestä: Imetys on ollut alusta asti tuskaista. Sairaalassa vaan väkisin koitettiin imettää, vaikka maito ei ollut noussut. Todennäkösesti nous hitaasti kun menetin niin paljon verta synnytyksessä.. Onneks edes öisin sai lisämaitoa kun tarpeeksi ensin yritti itku silmässä imettää vaikkei siitä tullut hevonpaskaakaan. Yhden kerran sain vauvan nappaamaan sairaalassa tissistä kiinni, jonka jälkeen päästiin sitten kotiin. Kotonakaan imetys ei tosiaan onnistunut, pumppasin maitoa ja annettiin korviketta loput. Nyt oon onnistunut imettämään rintakumin kanssa. Silti ensimmäiset kymmenen minuuttia on yleensä sitä, että vauva huutaa kun ei saa mitään irti, repii rintakumin irti ja työntää itseään pois.. Maito vaan ei riitä ja ei tunnu lisääntyvän vaikka kuinka yrittää imettää. Täällä on kanssa myös yksi vammatissi.:D Vasemmasta rinnasta ei tuu pumpatessakaan juuri mitään ja imettäessäkin huomaa kun vauva vaan lutkuttaa, mutta ei juuri nieleskele.. Nyt siis on menty osittaisimetyksellä, imetän yleensä ensin ja sitten annetaan korviketta loput niin kauan että vauva on kylläinen. Yöllä annetaan korviketta vähän helpommin, että nukkuis vähän pidempiä pätkiä. Onneksi kukaan läheinen ei imettämiseen oo millään lailla painostanut, itsekkään en oo juuri rintamaitoa saanut ja ihan terve oon.:) Äiti kertoi täysimettäneensä isosiskoa ja myöhemmin ajatelleensa, että sillä oli varmaan vaan nälkä kun itki paljon enemmän kun seuraavat lapset, jotka sai lisämaitoakin..

Äidinmaitoa haluaisin antaa niin paljon kun tisseistä irtoaa, mutta jos tämä imetys on vielä viikon tai parin päästä näin hankalaa niin siirryn kyllä kokonaan pumppaukseen. Lisämaitoa vauva tulee kyllä saamaan jokatapauksessa. Kun ei tule tarpeeksi niin ei tule.

Niin ja napatynkä irtos vähän reilu viikon ikäsenä.
 
elina lisään sut listaan mut voisitko kertoa päivämäärän mihin lisään :))

Täällä ollut rankka viikko. Mies aloitti työt ja rankasti. On aamusta iltaan töissä.. Pojalla alkanut olla masu vaivoja ja valvotaan niiden kanssa.

Mutta lisää myöhemmin kun vaihteeksi koira kutsuu mua ulko ovella.
 
Hei,

minäkin ilmoittaudun joukkoon.

Vauva syntyi 29.11.2010 painoa oli 3230g, pituutta 50cm ja pipo oli 33,5cm. Synnytys meni ihan hyvin. Imukupilla haettiin vähän vauhtia loppu rutistukseen kun ei meinannut tulla ulos ja sydänkäydä alkoi heittelehtiä liikaa. Eilen kotiuduttiin sairaalasta ja hyvin on elo lähtenyt käyntiin kotonakin.

Olitte puhuneet tuosta yösyömisestä. Meillä on niin poikkeuksellisen ihana tilanne, et poika syö viimeisen kerran n. puolen yön aikaan (23-24) ja nukkuu sen jälkeen aamuun asti ilman heräilyjä. Eli vanhemmat saa nukkua yönsä rauhassa. :) Muutoinkin tuntuu olevan varsin tyytyväinen tyyppi. Ei turhia itkeskele.

Imetyksestä. Mulla tulee maitoa vaikka muille jakaa. Tänäänkin aivan noroina valui Lindexin sovituskoppiin ku oli pakko käydä ostamassa isommat liivit. Aloitan tänään maidon pakastamisen ku sitä tulee aivan järkyttävästi. Siitä en tiiä paljo poika kerrallaan syö mut yksi sessio kestää aina tunnista puoleen toista.

Palaillaan astialle myöhemmin. Nyt on hoidettava muutama kotityö alta pois. :)

AaVee ja pikku L 5 vrk
 
Minäkin ilmoittaudun mukaan. Tyttövauva syntyi 25.11. paino 3650g, pituus 50.5cm ja pipo 32,7 cm.

Tänään kävi neuvolantäti ja kaikki mussulla hyvin. Paino nyt 8vrk ikäisenä 3760g (sairaalassa tipahti jo 3300g), joten tissimaidolla taidetaan pärjätä.
Pari ekaa päivää oli tissillä aivan koko ajan ja imi ja imi, vaikkei sieltä mitään tullut. Sitten kolmantena päivänä se maito nousikin ja hyvin piisaa. Meillä syödään 1,5-3 tunnin välein, mutta yksi syöttö kestääkin keskimäärin 15-30 min. Uskon kuitenkin vauvan mahan tuosta vielä venyvän ja syöttövälien sitä myöten pitenevän.
Yöt on vielä hakusessa, en uskalla nukkua vauva vierellä (parina ekana yönä isä saanut urakalla ravistella mua hereille vauvan itkiessä! :O), mutta istuallaan nouseminen syötön ajaksi ei oikein ole minun juttu sekään. No, eiköhän se vielä uomansa löydä, ollaanhan tässä oltu äitinä vasta 8vrk :D
Onnea kaikille vauvansa saaneille, ihanaa odotella joulua oman mussukan kanssa. <3 Ja ihanaa olla äiti. <3
 
Heippa,
minäkin Roomeon kanssa ilmoittaudun joukkoon mukaan.

Poika siis näki päivän valon 19.11. täsmällisesti raskausviikolla 40+0.
Taisi ainakin tähänmennessä pikaisesti vilkaistuna olla ketjun potrin vauva mitoilla 4500g ja 54 cm.

Jee, tänään kaks viikkoa vanha poikanen:heart:

Soikku ja Roomeo
 
Ensimmäinen neuvola takana eilen ja ikää herralla 2vk 2pv ja kokoa löytyi 4010g ja 52,7cm. Poika oli kuitenkin syntyessään 3220 ja 48cm ja oonkin miettinyt että kasvaa varmaan ihan hulluna, kun 2 tunnin välein syö vaihtelevasti yhestä tai kahdesta rinnasta :D No katsotaa millon tää tiheän imun kausi loppuu.

Poika edelleen hyvin rauhallinen tapaus, vaikka 2 viikkoa on jo ohitettu. Esikoisella koliikki laitokselta lähtien, niin tulee oltua hieman varuillaan : / Mutta ihanaa on...varsinkin, kun tääkin tapaus jää meillä vikaksi. Poika myös nukkuu hyvin...vähän jaksaa olla hereillä päivisin ja katselee kovasti, mutta kai tuo hurja kasvaminen vie voimia :LOL:

Ristiäiset on meillä 18.12.

No nyt kauppaan ostamaan pipari- ja pullatarpeita.

Riikka & Ääppy 17pv.
 
Meillä oli hyvin rankka ilta. Pieni huusi kurkku suorana yli tunnin mahakipuja. Totesin jo miehelle et nytkö tuli koliikki. Nooo mies piti vauvaa kädellä masullaan ja taputteli selkää niin sai pireskeltyä ja röyhtäiltyä paljon ilmaa pois. Sitten ei enää auttanut isin syli ja äiti otti rinnalle makoilemaan. siihen sitten nukahti mutta annoin nukkua puolituntia siinä ennen kun uskalsin siirtää sänkyyn. Onneksi yö meni hyvin 2 heräämisellä ja nukahti aina heti.

Aamulla oli taas pieni kiukun puuska mut se meni nopsaa ohi. Tosin oksentamisella eli päästiin pojan kanssa suihkuun heti aamusta. Poika oli päästä varpaisiin oksennoksessa.

Homooni näppylöitä on paljon ja poika on tosi kipeän näköinen. Kauanko nuo pysyy naamassa?

Täällä siis molemmat vanhemmista ihan silmät kierossa. Onneksi saan tänään kiinalaista jos se vähän piristäisi. Päätin lopettaa hetkeksi D vitamiini tipat jos ne on syyllisenä. Ja cuplaton pullo hankittiin eilen.

Nyt kuitenkin nautin hiljaisuudesta kun poika nukahti vihdoin!

Eveny ja Taavi huomenna 4 vk ja tiistaina kuukauden (mihin miun vauva katosi)
 
Onnittelut kaikille nyyttinsä saaneille :heart:


Pitkästä pitkästä aikaan pääsen minäkin käymään koneellani ihan ajan kanssa :)
Poikamme on nyt 7½-viikkoinen, viime viikon lauantaina vietettiin ristiäiset kotona ja annoimme pojalle nimeksi Petja Tapani.
Samalla me vanhemmat mentiin naimisiin sinä päivänä, kun aloitimmekin seurustelemaan (vuosi 1998).

Petjan alkutaival maailmassa oli todella rankka meille. Huutoa oli melkein 24/7 ja joku lääkäri jolla kävimme diagnisoi sen koliikiksi. Me touhua lähempää seuranneina uskalsimme olla erimieltä, ja etsimme toisen lääkärin joka totesi heti oireet kuultuaan kyseessä olevan lehmänmaitoallergian. Petjan huudot lakkasivat kuin seinään ruokavalion muuttuessa :)
Muuten Petja on aika vaativa lapsi, asenteella "kaikkimullejanytheti".

Ilmavaivoista Meillä ei auttaneet cuplaton- tipat, mutta Disflatyl- tipat jeesasi sitäkin enempi :)

Tuoreimpia kuvia Petjasta, 7vko:


7vko+1pvä:
 
Viimeksi muokattu:
Moi!

Ihanaa lukea teidän juttuja, kun yleensä sen jälkeen huomaan, että kaikissa vauvaperheissä painitaan samojen asioiden kanssa. :) vertaistuki on kyllä ihana asia!

Meillä poitsu huomenna myös 1kk ja tuntuu ihan kummalliselta, että aika mennyt näin äkkiä! Ja vähän ahdistaakin, että oonko mä nyt tarpeeksi nauttinut tästä ja painanut muistot tiukasti mieleen.

Maanantaina meillä on ristiäiset ja nimi-asia vielä pikkuisen auki.. :D

Mä olen jo ihan joulutunnelmissa, tänään niin ihanasti sadellut luntakin. Vielä ihanempaa toki olis, että saatais olla joulu omassa kodissa, mutta se tulee tapahtumaan vasta ensi vuonna. Talo valmistuu näillä näkymin helmi-maaliskuussa, ja jos siinä aikataulussa pysyy, olen enemmän kuin onnellinen!

Yöt jatkuu meillä samaa rataa, about 2-3h välein syö. Tosin viime yö oli tosi levoton, vauvan nenä oli niin tukossa :( toivottavasti nyt pian helpottais nuha, että saatais taas edes yksi 3h unipätkä yöhön. Onneksi esikoinen nukkuu tällä hetkellä aamuisin tuonne 8.30 saakka, niin saa näitä pätkäunia edes sinne jatkaa. Mutta ihanaa tämä joulun aika, ei paljon väsymys haittaa, kun saa tunnelmoida. On jopa ihanaa valvoa muun talon nukkuessa, vain jouluvalojen valaistessa... aah, mä olen NIIN jouluihminen!

Sitten yks kysymys rinnoista, kun alan imettämään, niin melkein joka kerta toisessa rinnassa alkaa tuntua kipeää kihelmöintiä, mistä se johtuu? Liittyykö se jotenkin siihen, kun toinen rinta monesti myös alkaa herumaan, kun toisesta imettää?

suhveli ja poikanen 29vrk
 
suhveli: mulla alkaa rinnoissa sellainen ihme vihlonta kun poika rupee imemään ja monasti rinnat alkaa reagoittee vihlonnalla jo pelkästä vauvan itkusta...

tanya: onnittelut naimisiinmenon johdosta :flower: ihanan nimen poika sai :)

meil ei ole vielä mitään jouluista laitettuna mutta tänään aloin siivoomaan jo keittiön kaappeja yms. tarkoitus olis laitella tulevan viikon aikana jouluvaloja ja tavaroita paikoilleen. en ole vielä edes leiponut mitään saati ostanut yhtään joululahjaa mut eiköhän tässä kerkiä..
 
suhveli: toi kihelmöinti johtuu tosiaan maidon herumisesta, eli toinen rinta valuttaa maitoa samalla, kun imetät toisesta. Sama voi tapahtua myös itsestään, kun ajattelet vauvaa tai imettämistä, niin herumista voi tapahtua. Mulla alkaa monesti herumaan maito itsekseen kun imettämisestä on kulunut hiukan aikaa ja vaan ajattelen tai katson vauvaa. Eilen luin jotain vauva-aiheista lehtijuttua ja heti oli paita märkänä :LOL:
 
Mukava kuulla Tanya, että vauvalla on vatsavaivat alkaneet helpottamaan. Varmasti on ollut teille raskasta kuunnella pienen huutoa. Onneksi saitte toiseltakin lääkäriltä arvion, ettekä uskoneet ensimmäistä! Onnea avioitumisesta :flower:
 
Eveny lisäätkö mun tiedot listaan?
12.10 - Tanya - poika - 2650g - 46cm - pipo35 - rv 37+4

Kurpitsa Kiitos onnitteluista, ja nimi kehuista.. yhdelle lähisukulaiselle nimi Petja tuotti tuskaakin, kun ei sitä koskaan ollut kuullut eikä tahtonut sitä sisäistää heti.
 
Viimeksi muokattu:
Tervetuloa uudet ja onnea vauvaantumisen johdosta :wave:

Tanya - onnea rouviintumisesta ja suloinen poika teillä :kiss:

Taas kyselisin korvikkeen määrästä! Eli kuinka paljon teillä menee? Meillä neiti vetää 100-120 milliä kerralla about 8 kertaa päivässä. Tuntuu ihan hurjalta määrältä, kun vuorokaudessa saattaa mennä 900 milliäkin. Ja sen lisäksi vielä ne tipat mitä saa tisseistä :confused:

SW ja neiti 5 vk ja 1 vrk
 
Minäkin tahtoisin mukaan =) en ole vielä ehtinyt kovin paljon teidän juttuja lukea, joten näin alkuun vain omat kuulumiset, jos Eveny lisäisit listaan:

Meidän tyttö syntyi 27.11. laskettuna aikana 40+0, mitat 3246 g - 48 cm - 35 cm. Synnytys ja alkuajat ovat menneet mukavasti, kotiuduttiin sairaalasta 29.11. ja neuvolassa käytiin jo keskiviikkona, silloin oli paino noussut yli syntymäpainon. Maitoa tulee hyvin ja ainoina ongelmina runsas pulauttelu ja siitä johtuva tukkoisuus makuuasennossa, sekä 3-v isosiskon kova mustasukkaisuus johon tietysti osattiin varautuakin. Muuten tämä alkuaika onkin ihanaa ja vauva vielä tässä vaiheessa hyvin rauhallinen ja tyytyväinen, saa nähdä mitä on muutaman viikon päästä...
 
SW Meillä menee korviketta reilu 1,6l päivässä ja alan huolestuu onko enää normalia. :) Mut neuvolassa sanottii, et syököö niin paljon, ku haluaa. :) Ja ikää huomen 4 vk.

Eveny Täällä siis 40+2 viikolla syntynyt poika, unohdin mainita :)

mibetsy ja Mikael 3vk6pv
 
sw: Meillä tuota korviketta on viime päivinä ruvennut menemään lähes joka kerta noin 150ml. Syöttövälit 3-4 tuntia. Kertasatsit tuntuu aika huimilta täälläkin ja aika täyden tuntuinen poitsu tuntuu aina syönnin jälkeen olevan. Mietinkin tuossa tänään, että onkohan ihan normaalia, että poitsu vetää mahansa täyteen maitoa ja sitten nukahtaa välittömästi? Hirveästi ei ole nimittäin ollut hereillä muutamana viime päivänä. Tankkaa vaan mahan täyteen ja sitten nukkuu seuraavaan tankkaukseen asti.

Terese ja poitsu lähes 8 viikkoa
 
Miulla kanssa on tuota rintojen vihlontaa, tosi inhottavan tuntuista kun välillä tuntuu että tissi "räjähtää". Ja tosiaan pelkkä vauvan itku saan tuon vihlonnan aikaiseksi!
Tänä aamuna oli toinen rinta tooooosi kipeä ja kova, onneksi poika sai syötyä aika hyvin, kylläpä helpotti! Pitkään aikaan ei oo noin paljoo maitoa ollut mut varmaan se nyt sit lisääntyy vähän kun poikakin kasvaa..
Olen kanssa miettinyt noita määriä mitä poika kerralla syö, rintaruokinnalla kunon niin ei voi yhtään tietää. Luulen kuiteskin ettei se mitään kovin kamalia määriä kerralla syö koska syöttökerrat niin lyhyitä. Aamuyöstä varsinkin tuntuu että herralle riittää ihan 5min imuttelu ja on tyytyväinen!
Mut kaipa nuo määrät mitä sitten syökään riittää kun on tyytyväinen ja unet maistuu...
 
Mibetsy ja Terese - kiva kuulla että teidänkin vauvat on kovia syömään :D Ei siis ilmeisesti tarvitse olla huolissaan noista meidän neidin määristä :) Vielä kyselisin, että annatteko illalla ennen yöunille menoa enemmän maitoa kun päivällä, vai samaa määrää vuorokauden ympäri? Me ollaan kokeiltu antaa illalla/yöllä enemmän jos nukkusi pitempiä pätkiä, mutta eipä ole ainakaan vielä tehonnut vaan 3 tunnin välein on silti nälkä.
 
SW Meillä poika alkaa tankkaa illalla, joten iltasin syö tosi usein (tunninkin välein) ja paljon ja nukkuu yleensä 20/21-1 ja sit annan normaali 90ml ja heräilee 2/3 tunnin välein syömää sen perää.

MIten muilla tekeekö vauvat iltasin tankkausta?

mibetsy ja mikael 4vk
 
maitomäärät: meillä osaimetystä mutta laskeskelin tuossa että korviketta menis tissittelyn lisäksi päiväs sellainen 2-2,5dl. ( esikoinen ja keskimmäinen ovat saaneet korviketta kuukauden ikäsinä sellaiset 8-9dl päiväs ja pelkäl korvikkeella ovat tuolloin olleet.. )

kurpitsa ja aarni tänään 4vkoa
 
SW Kyllä me tarjotaan poitsulle ihan sama määrä ruokaa vuorokaudenjasta riippumatta. Monesti hän vaan oma-aloitteisesti syö aamupäivällä-päivällä vähemmän ja useammin ja illalla sitten suurempia satseja. Mitenkään tarkoituksenmukaisesti ei kuitenkaan yritetä tankata poikaa yötä vasten. Lopettaa aina itse syömisen, kun massu on täysi, eikä sen jälkeen enää yritetä tuputtaa extraa. Ihan viikon sisään meillä on kyllä yöuniväli pidentynyt siitä 2-3 tunnista neljään jopa viiteen tuntiin. Ihan itsestään on kaveri vaan ruvennut syömään isompia satseja kerralla ja harvemmin.

Terese ja poitsu lähes 8 viikkoa
 
Hyvää toista adventtia!
Meilläkin nukutaan vaihtelevasti 3-4 tuntia yössä, viimeyönä tosin syötiin 2 tunnin välein... Aiemmin poika tankkas illalla aina sinne 22-23 asti ja alko sitten vasta yöunille. Nyt on rytmi muuttunut ja alkaa yöunille jo siinä 20-21 aikaan. Nukkuu kuiteski koko yön, joten ihan jees ku pääsee itekki nukkumaan ajoissa. Aamulla noustaan kuiteski viiden jälkeen ku poika alkaa viiden syönniltä puhkua ja ähkyä ja murista... Nukkuu kyllä, mutta vissiin ilmaa massussa aina yön jäljiltä. Äiti ja isä ei sitten saa enää nukuttua, vaan noustaan ite silmät ristissä kahvin keittoon:headwall: Vissiin sitä ei vielä oo univelkaa niin paljoa että sais nukuttua ähkynästä huolimatta...

Täällä on kans pojalla noita puhdistusnäppyjä/hormoninäppyjä. Synnärillä kätilö sanoi että pojalla hyvä iho, ettei äiti oo stressannu ku ei oo näppyjä? Jäin sit miettiin että meinasko näitä hormoninäppyjä vai jotain muita? Että vaikuttaako mun stressihormonit pojan ihoon? Ainahan noita tuntuu vauvoilla olevan kun on ristiäiset, joten sopis tuohon stressiinki;) Tietoa kenelläkään??!!!!

Zaijuska ja poitsuli 5vk ja 5pvä
 

Yhteistyössä