*MarrasMassutII MARRASKUUSSA!! '08 ~korkattu~:) *

Kiitos onnitteluista :D Ja onnittelut kaikille jo nyytin kainaloon saaneille!!!

Meidän poika nyt sitten kasvaa lastenosastolla. Paino nousee ja syö tosi hyvin :heart: Haikea sitä vaan sinne on iltaisin jättää :'(
Ollaan vielä tunnin päästä menossa sitä syöttämään.
Mä en nyt jaksa ruveta koko synnytyskertomusta kirjottelemaan, mutta vauvann pienuus johtui siitä, että istukassa oli jossain vaiheessa ollut infarkti, ja sen takia osa istukasta ei toiminut :eek: Ja lapsivesi oli kadonnut jo muutamaa viikkoa ennen synnytystä, ei kyllä missään vaiheessa oo vuotanu, mutta kroppa voi kuulemma sen valmistusta vähentää ennen synnytystä :|
Onneksi nyt kaikki kuitenkin hyvin. Poika syntyi ilokaasun voimin, eli mitään puudutusta ei ehditty antaa. Synnytys lähti menemään niin kovaa, että kohdunsuu aukesi 6cm 20min aikana, yhtäkkiä ylilääkäri huusi, että ei mitään puudutuksia ehditä tilata, se pää on tossa... oli kyllä täyttä tuskaa, supistusta supistuksen perään, epätoivoisesti yritin sitä ilokaasua hengitella |O Ponnistusvaihe kestikin sitten huimat 2min :LOL:

Koitan tulla joku päivä kertomaan enemmän, nyt taas tissejä pumppaamaan :x |O Olo on ku maitolehmällä :headwall: Palaillaan taas :wave:
 
Iltaa

Nyt on kynttiläkutsut pidetty.. :) Vauva olisi siis nyt sitten enemmän kuin tervetullut! :D Meinasin, että laitan tuon miehen tekemään taas akupistehieronnan tänään.. josko se jotain auttais! Mulla ei oo kyllä ollu juurikaan mtn enteitä, että lähtö edes lähestyis! Kai se jouluksi on syntynyt kuitenkin.. eivät kai ne voi antaa sen kamalasti yli 2vkoa mennä yliaikaseks.. :D *ainut lohtu*

Joop.. nyt vois mennä makoilemaan sohvalle ja pällistelemään telkkua! Nyt ku on asunto saatu kutsujen jäljiltä taas siistittyä.. astiat koneeseen jne. :)

Mecu&Möhö 38+2
 
Ehtoota!

Täällä on valmistelut aloitettu huomista silmällä pitäen, joten lähtölaskenta on alkanut \o/

Mini-miehellä on aivan hillitön meno päällä Metalaxin jäljiltä nyt kun suoli on tyhjä, joten on varmaan enemmän kuin aiheellista ottaa Ranixalit hetken kuluttua ennen kun vatsalaukku alkaa huutaa "hoosiannaa".

Äitini tai siskoni käy täällä huomenissa laittamassa tunnareillani viestiä, joten kuulumisiin - yritän itse päästä raportoimaan kuulumisia mahdollisimman pian.

Voikaa paksusti tai jakautukaa, mutta pysykää kunnossa! :wave:



Czarina & Lilliputti 38+4
 
Jäi sit eilen se viimonen ässä käyttämättä ku otin ja kaaduin saunassa, alimmaiselle jakkaralle astuin nii keikahti mun alta ja rojahdin polvilleni lattialle, toisella kädellä sain otettua kiinni puukorista, mahaa en onnex lyöny mihinkää, eikä se ole sen jälkee ollu kipeä.
Koko alapää on kyllä ollu aivan s....nan hellä et tosi varovasti kävelly ja nukkuminenki oli melkoista taiturointia et pääsi sänkyyn ja sieltä pois. :eek: :'(

Vanhempien luona kävin tunnin verran lillumassa kuumasa ammeesa jos paikat vetreytys ja on kyllä parempi olo. :)
Huomenna soittelen kyllä neuvolaan ja kysyn et pitäiskö tulla tarkistuttaan ultrassa, vaikka vauva on liikkunu normaalisti, eikä oo ylimääräisiä kipuja mahassa tai vuotoja.
 
Iltoja,

huh.. vihdoin on muut rauhottuneet ja saa tää möhömahakin vähän omaa aikaa!

Hippu, no ei mukavalta kuulosta tuo siunkaan tilanne.. Välillä tosiaan ottaa kupoliin kun nuo ukot (varsinki toi meiän) on niiiin hajamielinen.. Aina kuuluu, et "joo, joo", mut edelleen parin tunnin kuluttua homma tekemättä.. En jaksa paljonkaan enää kysellä tai muistutella, teen mieluummin ite (sit se ihmettelee myöhemmin, et hänenhän piti toi tehä - niii-in, mutta millon!). Ja toinen et toi mein versio on ainakin niin hajamielinen, et se hyvä et muistaa omat asiansa huolehtia! Huomennakin sil on hampiläkäri, ja oon varmaan jo sata kertaa muistuttanut. Ehkä ei pitäs huolehtia liikoja, kai toi lähes kolmevitonen alkas jo pärjäilee ite.. :whistle:

MissMaisa, kiva kuulla teistäkin! =) :flower: Ja Onnea vielä!!!

Noi äippä80:n jututhan alkaa muistuttaa MissMaisan kikkailuja. =) Eiks Maisa kompuroinut ihan urakalla? Mut hyvä kuitenki ettei pahemmin käynyt! Eiköhän kaikki ole ihan ok, jos vauva liikkuukin normaalisti. Mut voithan varmuudeksi huomenna vielä neuvolaan soitella!

Mamina, näitkös tän päivän lehden? Oli vähän taas C1:stä ja C3:sta litistetty ja lytistetty... Itelleni jäi ainakin viime kerrasta ihan ok kuva, kun en ollut etukäteen mitään haavekuvia seinille maalaillut tai mitään eksoottista ammesynnytystä (siinä ammeessa se oliskin ollut oikein akrobatiatemppu :LOL: ) miettinyt. Menin ihan vihreenä sinne ja niin aion tehdä nytkin. Ruokakin oli ihan hyvää ja sitä oli riittävsti. Ja mikä parasta, sen sai valmiina lähes nenän eteen! :)

Czarinalle tsemppiä huomiseen!!!!

 
Czarinalle lykkyä tykö huomiselle...odottelu on viimein ohi =)

Voi vitsi alkaa pikkuhiljaa ropista joka suunnalta "mitkä on fiilikset"/"onks vauva syntyny jo" kommentteja... Mietin oikeen, voisko yksinkertaisesti olla "offline" skypessä ja olla vastaamatta uteliaiden viesteihin LA:na torstaina...

Muutama supistus on ollu tänään, mutta siinä kaikki... Kauheeta tää, että kokoajan vaan yrittää kuunnella kroppaansa, jos vaikka lupaavia merkkejä lähettelis... Olisko ehkä paras vaan relata ja olla...

Kaikille mukavaa illanjatkoa ja supistelevia unia! :hug:

Ellie 39+3
 
Mua on supistellu nyt klo 20 asti n. 5 min välein lähes. Äsken oli tosi kipeä supistus. Kysyin synnäriltä, pitäiskö lähteä, sanoi vain kätilö että kyllä sä itte tiedät. :ashamed:

Niin paljon sieltä saa apua. Sanoi että voit joutua jäädä yöksi, jos ei lähde synnytys käyntiin, sanoin että tiedän, vastas että kaikki ei tiedä. :eek:

Siedettäviähän nää vielä on, saa nyt nähdä jatkuuko vai lakkaako taas. Tuntuu alaselässäkin. :heart:
 
Onnittelut vauvan jo kainaloon saaneille.
Oli taas tullu niin paljon tekstiä ku oli jääny muutama päivä välistä. Meni hetki et sai luettua.

Appi ukko tänään meinas että vauva syntyy keskiviikkona. en tiedä sit mihin veikkaus perustuu.. :D Itte miehen kans tos meinattii et tiistai ois hyvä päivä ku laskin et se on 17 päivä mut justii laskin uudestaa, että sehän onki jo huomenna. :eek: Ku se on vähän semmonen "onnen"luku kun se on miehen nimi- ja synttäripäivä ja meidän seurustelun alkamispäivämäärä.. Toisaalta kyllä on supistellu jo niin ahkerasti et vois jo vaikka huomenna syntyäkkin, mutta tuskinpa... Öisinkin tulee he räiltyä supistuksiin ja alavatsa on välillä niin kipee.. Mutta toisaalta, on täs nyt laskettuun vielä melkein pari viikkoa ja oli kyllä puhe mennä tiistaina jouluostoksille, että eipä täs nyt vielä niin hätää.. :D
 
Nonniiiin..

Huih, MissMaisa! Onneksi ei toi infarkti teettänyt mitään pahempaa komplikaatiota!! Vois kai sanoa et onni onnettomuudessa?! Paljon onnea kuitenkin vielä pikkuprinssistä!! :flower: :heart:

Voi Jännä, onpa epistä! Neljä tuntia!!! Tosi ikävää. Just tuo supistuksissa miuta epäilyttää ja mietityttää, et jos ne sit loppuuki kesken.. mistä hitosta sitä tietää millo ne on JUURI NIITÄ supistuksia, ja et millon synnytys ois OIKEESTI käynnissä.. --vaikeeta!

Czarina, paaaaljon onnea Minimiehen hakuun!!! :heart: Kiva että joku viitsii tulla ilmottaa siun puolesta meille uteliaille:) Kuulumisiin!!

NinniNuppunen, kyl miulakin on molemmissa raskauksissa täs lopussa muuttunut vetiseksi se valkovuoto, muuten on ollu sellasta "normaalin paksuista" :D:D

Äippä-80! Voi jestas! onneks ei käyny hullummin! Soita ihmeessä neuvolaan jos vähäänkää mietityttää vauvan- tai oma vointi.

Pamppis, lausahduksesi: "Aina kuuluu, et "joo, joo", mut edelleen parin tunnin kuluttua homma tekemättä.." -kuulostaa liiankin tutulta!! Täältä löytyy samanmoinen mörrimöykky... Ja usein saan pitää huolta hänenkin asioista, mut sitten oonkin se nalkuttava akka... :D
Tosta mein synnäristä, muutama tuttu on sanonut ettei kätilöt aina oo mukavammasta päästä.. Ehkä siel joukossa on sellasia jotka ei osaa peittää huonoo päiväänsä tms.
Oli miunkin toinen kätilö ekan vähän ärtsy, mut löydettiin sit se yhteinen sävelkin.
Tosin se otti päähän, et puhelimessa yks kätilö oli sitä mieltä sillo ettei miun tarviis mennä edes näytille, ettei se olis kuitenkaa lapsivettä mitä miulta tuli.. mut mut.. onneks osasin olla ite tiukkana kantani suhteen. Ja onneks se kätilö ei sit ollut miula synnytyksessä. Oisin voinu itekkin olla äkänen sille.. :D
Niin ja en mie sitä juttua vielä edes lukenu, täytyy huomenissa lukeekin.
Kyl mie pääosin oon tyytyväinen mein osastoihin, ja siis miusta C3:ssa ei mitää vikaa ollutkaa, olivat nii ystävällistä porukkaa kun olla ja voi!
Jospa ne synnytysmahdollisuudetkin paranis kun tulee se uusittu "siipi".

Niin hei, positiivista raskaudessa kuitenkin on se, et kyllä se vauva sieltä ulos tulee ennemmin tai myöhemmin!:D mihis sitä kiire olis..:) jotenkin odottajan mieli on vaan aina niin malttamaton, myös minun. Onneks osaa edes välillä ajatella näinkin päin.

Apua! mie en voi uskoo todeksi tota (BB )Hennaa..!!! Vappu (haastattelee): "miks muut naiset ois sulle katkeria? --Henna: Noo, ei oo helppoo olla hyvännäkönen!"
Ei hittolainen..! No toiset ne osaa..

Mamina lähtee nyt untenmaille, kauniita unia.
 
Tuo pentu sisälläni yrittää tulla läpi. Puskee ihan voimalla. Ei kuitenkaan varsinaisesti supista, mutta sattuu kun puskee kokoaika vaan alemmas... vaikka kuvittelin, ettei se tuosta alemmas enää pääse... :eek:
 
Huomenta,

kuin voi ihmisellä limakalvot olla näin turvoksissa!??! :eek: Oon 1,5 tuntia koittanut saada hengitystä nenänkautta kulkemaan, niistäny ja juonu lämmintä yms. Mut ei, vieläki honotan ku mikä! Kurkkukin on ihan turpeena, mut onneks sentään suunkautta henki jotenki kulkee. Ja nuha ei siis ole, tää on ihan näitä raskauden riemuja...

Mitenhän mein veikkausten kävi, kuinka monta vauvelia synty pe-su välillä?

Ite en oo jaksanu stressailla syntymäpäivän suhteen, tulee sit ku tulee. Ei noita (kait) ykskään vielä tuonne sisälle ole jäänyt. Viimestään vajaan kuukauden päästä se on ulkona jokatapauksessa. Ainoo mikä vähän jäytää, ni toivon ettei se olis syntymähetkellä paljoo yli 4 kg, semmonen tuntus jo isolta!!!

Kokeilenpas seuraavaksi tähän nenänaukaisuun raitista ilmaa ja juoksen postilaatikolle! Täällä näyttäis olevan maa ihan pikkasen valkoisena, ellei vanhat silmäni ihan väärin näe. Tiedä sitten johtuuks toi vaan pakkasesta vai onko siellä oikeesti satanut muutama hiutale lunta!! =) Jos se on tota jälkimäistä, ni veikkaan, että meillä kaivetaan Stiigaa jo tänään esille, vaikkei lunta olisi kun milli!!! Päivittäiset kysymykset meillä on näet ollut, että milloin sataa lunta ja milloin on Joulu...
 
Juu ja vielä tuosta BB Hennasta! Voi luoja mikä myötähäpeä, kun se suunsa aukas! Oon muutaman kauniimmankin ladyn tässä maailmassa nähny! Ja ajatelkaa, se on vasta 19v., mitä kaikkee se ehtii vielä vuosien aikana suustaan päästääkään... Ellei sitten sattus sinne yläosaan järkeekin tulemaan (Botoxin lisäks)..
 
Huomenia... Mites Neeanäiti? Ollanko vielä kotona?
Nuo eiliset supistukset sai kyl aikaan enemmän tota painetta tonne alakertaan. Työnsivät vielä alemmas tota vauvaa ja eilen tutnu siltä että se putoaa pönttöön ku pissasin. Mut kyllä ketuttaa ku ei tapahtunu enää mitää... :| Onneks en alkanu soittelee minnekään enkä menny näytille mihinkään, kun arvasin jotenki et tyssää viel kuitenki koko homma. Niin ku edellisessäki raskaudessa.
Taidan mennä sairaalaan vasta sit ku ei pysty enää ollenkaan olemaan...

BB:stä. Joo on kyllä tyhmä ihminen tuo Henna!!! Oikeasti, miten isä kehtaa vielä istua siellä katsomossa? Ja nauraa sen jutuille? Kait se on niin tottunu sen Hennan toilailuihin ja mokiin. Ällö muija, pakko sanoo. Enkä nyt katkerana ämmänä tätä sano, mutta eipä oo mikää kaunein nainen minkä oon tavannu. Kyllä siinä vikoja on enemmän ku monissa muissa naisissa!

Nyt puuron keittoon :)

Jännä 38+4
 
pitipä tulla täältäkin päin ilmottelemaan että vielä yhdessä koossa ollaan.

eilinen oli outo päivä kyllä.vauva ei liikkunut juuri yhtään.päivällä miehen kanssa jo säikähettiin että mikä on kun vaikka kuin tökki mahaa niin ei mitään liikettä.sitten myöhemmin tuntu vähän liikettä ja nyt tuolla taas riehutaan.supistukset alko sitten taas siinä puol seittämän aikaan illalla ja kesti kahteen yöllä.tuli 10-15min välein ja alko oleen jo melko kipeitäkin.

siinä sitten kun hereillä makoilin ja neljän jälkeen vasta unen sain niin mietin että miten saa pois tuon ajattelun kun joka ilta valvon vaan ja mietin että joko tänä yönä tulis lähtö sairaalaan ja odotan supistuksia ja sitten jossain vaiheessa nukuhdan ja aamulla herään että jaa kotona vielä ollaan.meinaa vaan olla melko rasittavaa kun kuulostelemalla kuulostelee että tulisko supistuksia.eikä niitä tuu ku sitten vasta kun vähiten odottaa.täytyy vaan ruveta lohduttautumaan sillä että ei sinne mahaan tosiaan ole yhtään vielä jäänyt.että odotellaan sunnuntaihin jolloin on la ja mietitään sitte enempi et millo se aikoo tulla.se vaan tosiaan että kuinka iso on vauva ku tulee ulos jos kauvanki meinaa vielä tuola asustaa.huh.tulipas valitusta. :ashamed:

miehen kanssa pidettiin eilen illalla kahdestaan pikkujoulut. :heart: oli hyvää syömistä,kuunnteltiin joululauluja ja pelattiin korteilla. :) nyt mies lähti äsken töihin ja ajattelin että jos vaikka menis vielä vähäksi aikaa nukkumaan kun ei oo tullu vielä nukuttuu ku jotain kolme tuntia.

katsellaan mitä päivä tuo tullessaan itse kullekkin! :)

s & p 39+1

*muoks* yöllä kun pyörähdin yöpöydältä jotai ottamaan niin tuntu niinku peräsuoli olis lähtenyt kulkemaan.ihan järkyttävä kipu.mielenkiintoista mutta onko kenelläkään ollut vastaavaa?ja paikat poksuu ja paukkuu joka kohdasta.
 
Samperin 2+... nyt vasta pääsin kirjautumaan, ainakin puoltuntii yrittelin..

Nyt luovutan ja odotan suosiolla vielä 2vk.. en mieti mitää tuntemuksia tms! Kävi ottaa hermoon koko odottelu :kieh: :LOL:
Viime yönä yhen supistuksen sain ja heti kaikki aistit valppaana odottelin seuraavaa mitä ei sitten tullutkaan, että kiitos vaan siitäkin.. |O

Suklaapähkinä, miulla paukkuu lonkat, ja se aiemmin mainitsemani rintalasta, mut ei suoli kyllä:)

Pamppis, joo oli mollattu kunnolla mein osastot.. Onhan niitä hyviäkin kokemuksia varmasti TOSI monella, joten jos ne ois tuotu mukaan tohon kirjotukseen niin ei ois kuulostanu noin mollaamiselta.. Aika ykspuolisesti kirjotettu.
Miulla itelläni ei oo ainakaan mitää hinkua synnyttää muuten ku siinä normiasennossa, joten en koe menettäneeni mitään kun en oo altaasee tai jakkaralle päässy. Edelleen luotan heidän ammattitaitoon, ja jos jotain sanomista tulee niin tää täti pitää kyllä puolensa, ja niin varmasti tekee mieskin=)

Mitähän puuhaa sitä keksis tälle päivälle.. Pitäs saada aika menemään niin ettei tarviis ees mietiskellä olevansa raskaana.. No.. palstalla norkoilemalla se unohtaminen ei ainakaan onnistu. täytyy kai vaan jatkaa kotitöitä, niitähän riittää IHAN aina..
 

Yhteistyössä