Miks se on niin kamalaa haluta luonnonmukainen synnytys?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Orion-, 14.10.2009.

 1. Kowalski

  Kowalski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  82 479
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos tuo ei kuulosta ylimieliseltä, niin mikä sitten?
  :whistle:
   
  #51
 2. piina

  piina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2008
  Viestejä:
  14 954
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyl mittareiden kanssa voi tallustella ja vaikka pyöritellä lantioa siinä koneen vierellä, mutta eniten mua on sitonut paikalleen 1h matkat sairaalaan

  :/ Toisaalta noi viimeiset synnytykset on senkin takia olleet pakkoluomuja, kun ei ole matkustamisen jälkeen ehditty mitään mömmöjä laittakaan.
   
  #52
 3. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun selkeästi ei ole hyväksyttävää etukäteen suunnitella synnyttävänsä luomusti, niin miksi on yleisesti hyväksyttävää suunnitella ottavansa kaikki mahdolliset lääkitykset? Ei edes harkita luonnollista synnytystä tai perhedytä oikeaan synnyttämiseen, päätetään jo ennen raskautta nykyään, että kaikki mömmöt mulle kiitos, mä oon liian hieno edes harkitakseni normaalia, lääkkeetöntä synnytystä.
   
  #53
 4. leijona76

  leijona76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  41 106
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole minäkään ekana lekurissa eikä itikka mua tapa. Mutta ne 27h tuskat ky meinas tappaa. Pitkään sinnin ilman lääkkeitä, mutta rajansa se on ihmisen sietokyvyllä. Huomaa että sun kokemus perustuu nopeaan synnytykseen.
   
  #54
 5. JA PYH!!!! Ai että ärsyttää nää tälläiset kommentit!!! et ole kyllä perhetynyt asiaan tai lukenut tarpeeksi, tyypillinen medikaalisen synnytys systeemin aivopesemä yksilö!!!

  Lapsen sydänäänet voi kuunnella AIVAN HYVIN dopplerilla, siinä ei ole MITÄÄN vaaraa, päinvastoiin, äiti voi liikkua vapaasti ja snnytys on lapsellekin parempi nopeampi ja lunnollisempi.

  Nimimerkki luomuna veteen synnyttänyt!!

   
  #55
 6. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja APn kannattaa ajoissa miettiä kohtaamistaan kätilön kanssa. Esikoiseni kätilö oli tosi ihana ja suhtautui erittäin positiivisesti haluuni synnyttää ilman epiduraaleja, käyttää ammetta, kaurapusseja yms. Kuopusta kun olin synnyttämässä, nuorehko kätilönainen oli tosi nuiva näitä asioita kohtaan ja kommentoikin synnytystäni kärsimyksenä. Ärsyttävä tyyppi, mutta eipä ollut väliä kun olin salissa vain pari tuntia synnyttämässä ja tiesin kyllä miten homma etenee, muistutin häntäkin siitä että olen jo kerran synnyttänyt ja TIEDÄN että se ilokaasu ei ole hyväksi ja tekee vain huonon olon.

   
  #56
 7. Huom

  Huom Vieras

  Kyllä sellainen "ei mitään mömmöjä, sen verran kipua pitää naisen kestää jos kerran on raskaaksi hankkiutunut"- tyyppinen mussutus kuulostaa nimenomaan epiduraalin ottaneiden arvostelulta, ei itse puudutuksen arvostelulta. .[/quote]

  Kuka tällaisia on tässäkään keskustelussa laukonut?

  Itse olen tietääkseni tuttavapiirissäni ainoa, joka on synnyttänyt ilman kivunlievitystä, mutta ei tulisi mieleenkään arvostella muiden valintoja. Eihän se asia kuulu muille.
   
  #57
 8. **

  ** Vieras

  ymmärrät ja et ymmärrä, päätä. Toisille se kivun sieto voi olla asia mistä olla ylpeä. Joku pelkää lääkkeiden olevan vaaraksi vauvalle ja on ylpeä kun kesti vauvan takia. Omat syynsä kaikilla, sen varmaan voit ihan hyvin ymmärtää?
   
  #58
 9. Scarlett O Harava

  Scarlett O Harava Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2004
  Viestejä:
  61 206
  Saadut tykkäykset:
  111
  :headwall: :headwall: :headwall:

  Mä en ymmärrä miksi joillakin naisilla jotka ovat synnyttäneet luomuna on joku hemmetin tarve alentaa niitä jotka ovat käyttäneet sitä kivunlievitystä?? Eikö vain voi jokaanen tehdä OMAT valintansa eikä ketää tarvitte solvata niitten takia? Kun eihän toisen käyttämä kivunlievitys tai sen käyttämättä jättäminen vaikuta siihen OMAAN tilanteeseen mitenkään.
   
  #59
 10. vieras

  vieras Vieras

  Missä saa synnyttää veteen??

   
  #60
 11. Jenis

  Jenis Vieras

  Onhan se hyväksyttävää tahtoa sektiokin etukäteen. Kaikki paitsi luomuhörhöily on hyväksyttävää, ainakin tällä palstalla ;)
   
  #61
 12. manna-

  manna- Vieras

  Näin just!!! Ai että ärsyttääkin se miten ihmiset puolustavat lääkkeitä tietämättä oikeesti aiheesta yhtään mitään muuta kuin sen mitä tää typerä suomen sairaala systeemi on niille syöttänyt!
   
  #62
 13. Kyllä

  Kyllä Vieras

  Mun mielestä on ihan normaalia toivoa että synnytys menee hyvin ja lapsi syntyy terveenä. Sitä en oikein ymmärrä miksi joku etukäteen haluaisi suunnitella kyseisen tapahtuman kovin tarkasti tai miksi sillä olisi väliä saako kivunlievitystä vai ei.

  Minä toivon että synnytys menee hyvin, lapsi on terve, synnytys on suht nopea ja suht "siedettävä". Tapahtuuko tämä sitten ilman kivunlievitystä niin on ihan yksi lysti. Jos kipuja on tosi paljon, toivon lääkitystä, jos ei ole, en tarvitse, kiitos vain.

  Samaten toivon että en elämässäni törmää hirveän koviin kipuihin mistään syystä, mutta jos niitä tulee niin mielelläni niihin apuja otan. En siis sanoisi että toivon voivani elää elämäni "luomuna", tai "luonnollisesti", se kun taitaa tarkoittaa etten saisi ottaa mihinkään "luonnon tarkoittamaan" vaivaan lääkitystä jos se tarpeelliseksi katsotaan.
   
  #63
 14. lara

  lara Vieras


  Kaikkihan täällä on yhtä lääketieteellistä.
  Harva muistaa että on on ihan luonnollista:

  -metsästää itse ruoka
  -asua savimajoissa
  -pitää karhunturkkia yllä
  -olla ilman ehkäisyä (horm.)
  -sairastaa flunssaa tahi syöpää, hoitamatta
  -runsas lapsikuolleisuus
  -runsas synnytyskuolleisuus
  -alhainen elinikä

  jne.


  On se kumma, että ajetaan autoilla, käydään synnäreillä, hoidetaan syöpää hoidoilla, ostetaan kana paketissa kaupasta, maataan vanhainkodeissa, ei anneta lasten ja naisten kuolla synnytyksiin, pidetään kemiallisia muotivaatteita, erotaan liitoista, pannaan e-pillereiden kanssa.....

  Kun ei tästä mikään ole luonnollista, vaan kehittynyttä.
  Ilmeisesti maailman pitäisi junnata paikallaan kehittymättä.
  Ainoastaan mennyt on luonnollista ja jokainen kehitys luonnotonta.

  Miksi hitossa vastustaa vain lääkkeitä jne. muttei muuta kehitystä??
   
  #64
 15. Horuksen silmä

  Horuksen silmä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2008
  Viestejä:
  10 743
  Saadut tykkäykset:
  1
  Luomuna en ole koskaan synnyttänyt. Mutta kylläkin ilman kivunlievitystä.
  Mun kokemukseni synnytyksistä on aika karuja. Itse kirjotin aikanani papereihin että en tahdo kivunlievitystä ja tahtoisin vesialtaaseen. Näitä toiveita ei sairaalassa huomioitu. Altaasta ei edes mainittu. Ja epiduraalia tarjottiin heti salin ovella. Ja siitä 15 minsan välein kävi kätilö huikkaamassa " jokos laitetaan kivunlievitystä" :eek:
  Mulla on takanani 3 synnytystä ja niistä ainoastaan yhden olen lopulta synnyttänyt ilman kivunlievitystä.
  Mun suhtautuminen lääkkeisiin ei siis ole ihan kielteinen. Mutta mua kylläkin ärsyttää se että nykysin pidetään itsestäänselvänä sitä että kaikki kipu on lääkkeillä turrutettava.
  omista synnytyksistäni ehdottomasti paras on ollut se missä en turvautunut kivunlievityksiin. Toki se oli kivuliankin.
   
  #65
 16. Scarlett O Harava

  Scarlett O Harava Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2004
  Viestejä:
  61 206
  Saadut tykkäykset:
  111
  Mulle tuli ilokaasusta aivan kuin känninen olo ja sitä mä en halunnut siinä tilanteessa vaan halusin olla mahdollisimman selväjärkinen. Ei saanut ilokaasu nauramaan mua.
   
  #66
 17. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse meinasin tässä ihan eräänä päivänä pyörtyä verikokeessa, mutta synnytys ei siltä osin tehnyt tiukkaakaan :D Kyllähän se sattui, mutta se kipu on sentään luonnollista ja kestettävissä olevaa etenkin kun siihen on asennoitunut sillä lailla. Minä todellakin inhoan kipua, mutta synnytyskipua en muihin kipuihin vertaakaan. Synnytyskipu on luonnollista, sen tietää ettei siihen kuole, vaikka se kestäisi pitempäänkin. Ja sitä suuremmalla syyllä halusin välttää tropit, ettei synnytys pitenisi entisestään.
   
  #67
 18. d

  d Vieras

  Myös lääkkeellinen synnytys voi olla täysin NORMAALI, se ei ole automaattisesti epänormaalia.
   
  #68
 19. esikoinen syntyi ulkomailla, seuraava varmaan saunaan kun en halua tohon kamalaan PÄKSiin
   
  #69
 20. Huom

  Huom Vieras

  Miten sitä nyt haluaa tulkita. Meitä vaan on erilaisia ja ihmiset kokevat kivun eri tavalla. Toiset ovat kipulääkkeiden suurkuluttajia, esim. nappaavat särkylääkkeen pieneen hedariin ja flunssaan, kun toiset eivät koe sitä tarvitsevansa. Toiset ottavat hammaslääkärissä puudutepiikin, toiset eivät. Toiset eivät kestä yhtään kovakouraista käsittelyä hieronnassa, kun toisten mielestä se taas on ainoa tapa hieroa...Esimerkkejähän riittää.
   
  #70
 21. m

  m Vieras

  No AP, kerrohan missä yhteisössä millä nikillä olet asiasi esittänyt? Voidaan päätellä sitten todellisten todisteiden valossa miten "hyvin" tai "huonosti" olet oman asiasi esittänyt muille. Annappa linkkiä.
   
  #71
 22. Just

  Just Vieras

  Siksi koska on olemassa kahta lajia äitejä: näitä luomusynnyttäjiä joilla on luonnollisuudessaan aihetta ylpeyteen, ja sitten on ne toisen kastin ihmiset. :D
   
  #72
 23. fff

  fff Vieras


  Kai nyt sentäs kotonas synnytit.
  Miksi käytät jtn veen doppleria joka ei ole lainkaan LUONNOLLINEN, LUOMU.
  :headwall:
   
  #73
 24. pippamama

  pippamama Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2008
  Viestejä:
  2 313
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos se vaatii paikallaan makaamista vaikka synnyttäjällä olisi kova tarve olla liikkeessä tai edes saada seistä/istua niin siinä kohtaa kyllä tulee tälläkin rouvalla kätilölle sanomista kun menen tätä kakkosta synnyttämään. Vauvan sydänääniä voi aivan hyvin kuunnella dopplerilla. Sydänäänikäyrät on ihan turhia ellei doppler-kuuntelussa ilmene jotain hälyyttävää.

  Luonnollinen fysiologinen synnytys tarkoittaa sitä ettei synnytyksen kulkuun puututa toimenpiteillä eikä puudutuksilla JA synnyttäjä saa itse valita missä asennossa hän on tai miten hän liikkuu. Myös ponnistusvaiheessa.
  Vauvan sydänääniä voidaan kuunnella just dopplerilla silloin tällöin.

  Mun mielestä on aivan ihmeellistä että jos vauvalla SAATTAA olla joku hätä ponnistusvaiheen aikana niin heti pistetään siihen pahimpaan mahdolliseen ponnistusasentoon eli jalat ylös ja selällään. Tällöin joutuu ponnistamaan ylämäkeen (häntäluu huolehtii siitä) ja vauva tulee hitaammin ulos, ei mitään järkeä...
   
  #74
 25. Emilyn

  Emilyn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  13 842
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässäpä hyvä kysymys. Ja jos lapseton ei saa ajatella, että selviää ilman lääkkeitä kivuista niin miksi lapseton saa ajatella, että ne kivut ovat ihan kamalat eikä niistä voi selvitä ilman? Synnytyksestä annetaan niin hirveää kuvaa ihmisille että sitä pidetään jo lähes ylitsepääsemättömänä tapahtumana..
   
  #75
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti