Mistä te ostatte vapuksi niitä kelluvia rusinoita?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "Vieras", 29.04.2013.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Mut mites sit, jos epäilee naapurustossa asuvan perussuomalaisia. Ne niin helposti pahottaa mielensä, jos suomalaisia perinteitä jakaa maahanmuuttajien kanssa. Ootteko jotenkin naamioineet simapulloja ja niitä rusinoita, jos naapurin mamulapset tulee käymään vappuna. En yhtään tiedä onko Allahin synttärit vapun aikaan? Ja kannattaako käydä pudottamassa kondomeita epäiltyjen persujen postilaatikkoon, et niillekkin tulis kiva mieli? Eletään kumminkin moniarvoisessa yhteiskunnassa nykyään. Entä voiko jehoville tai hinduille tarjota simaa, vai pitäskö vaan hommata isompi satsi tippaleipiä?
  Vähän käy hankalaksi... Ainakaan possun ruumista ei kannata käyttää hiivan sijaan, jos on juutalaisia kaveteita. Niin ja voiko sen jauhenlihan pestä kelluvien rusinoiden kanssa, kun ajattelin kokeilla sitä sit brunssilla vappupäivänä.
   
  #426
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Vie ne vanhainkotiin! Olen huomannut että siellä kaikki kutistuu ja rypistyy.
   
  #427
 3. emäntä75

  emäntä75 Vieras

  Joo kyllä on raivostuttavia nuo itsekelluvat rusinat.... Minä intohimoinen leipuri, tykkään tehdä usein rusinapullaa, rusinakakkua ja muuta rusinaherkkua. Mutta annas olla ostin vahingossa kelluvia...Eka uunillinen rusinaherkkuja meni ihan päin mäntyä- uunin katto rapattu niillä. No sitten minä keksin, täytin jokaisen rusinan lyijyllä, nyt pysyvät kakun sisällä. Ovat niin maukkaita etten enää perinteisiä aio ostaakaan. Ainut huono puoli.... kun niissä kelluvissa rusinoissa on sitä kaasua, ja minä lisään lyijyä niihin, niin on turvallisuussyistä pysyttävä pois läheltä ulostulo reittiä.
   
  #428
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Voi sinua tyttöä! Kuule oisit menny Lidliin.
   
  #429
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Onkohan tämmösillä palstoilla mitään moderaattoritoimintaa. Joku vielä oikeesti laittaa simoihinsa jäniksen paskat kellumaan... tai yrittää piikittää rusinoihinsa vähän "steroideja" helvetti sentään :D
   
  #430
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Älä nyt sentään vedä niitä kelluvia rusinoita nenään näin vapun alla.Tai jos joku nyt kuitenkin sattuu niitä nenään vetämään niin päällä seisonta auttaa,tulee ihan itsellään pois ettei tarvii muutenkin ylikuormitettua terveydenhoitoa rasittaa
   
  #431
 7. Kemisti

  Kemisti Vieras

  Mainio keskustelu. On hienoa törmätä tällä kaksplus.fillä ketjuun, jossa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä tieteellisen tarkasti. Kelluvat rusinat ovat kiinnostava ilmiö, joka on vaivannut fyysikoita ja kemistejä pitkään. Avaan taustalla piilevää fysiikkaa hieman:

  Rusinalajikkeet eroavat toisistaan hieman samalla tavalla kuin atomit - atomien ytimien neutronimäärät vaihtelevat, mikä ei vaikuta niiden varaukseen, mutta muuttaa niiden massaa ja tekee niistä myös radioaktiivisia. Kelluvat rusinat ovat hieman nurinkurisesti tavallaisia rusinoita raskaampia, mutta tästä huolimatta ne kelluvat, koska tuon raskauden aiheuttama radioaktiivisuus antaa niille työntövoimaa, jonka avulla ne "ponnistelevat" irti ympäröivästä simasta. Voitte havaita tämän siman kuplimisessa, joka osittain voimistuu rusinoiden aiheuttamasta ydinreaktiosta.

  Rusinoiden hajoamismekanismia ei vielä täysin tunneta. Mikäli lopullinen läpimurto jonain päivänä tapahtuu, voi sillä olla suoria vaikutuksia avaruusteknologiaan. On teoriassa mahdollista rakentaa tehokas avaruusaluksen moottori, joka perustuu juuri tähän kelluvan rusinan tuottamaan työntömomenttiin.

  Mutta nauttikaa kelluven rusinoiden kyllästämää simaa kohtuudella, ettette rupea vahingossa loistamaan pimeässä yöllä.
   
  #432
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Ostetaan vähän käynyttä simää BJ-rusinoilla, kiitos.
  tarjoa YV:llä.
   
  #433
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Rusinat ei kellu, eikä simassa ole kupliakaan. Miten saa KUPLIA? Puhalsin pillillä mutta ei vieläkään.
   
  #434
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Laita rusinoiden sekaan herneitä. Ne tekevät ainakin suolistoon kuplia.
   
  #435
 11. kuplaton

  kuplaton Vieras

  Minä haen vapun jälkeen naapurista vähänkäytettyjä kuplia simaan. Antoivat viimevuonnakin kerranjuodusta simasta kuplat pois. Mitä niitä säästämään.
   
  #436
 12. Juupa

  Juupa Vieras

  Taitaa olla naapurista peräisin se siman keltainen värikin...
   
  #437
 13. Hilpuri Tilli

  Hilpuri Tilli Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  6 796
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tämä ketju on 3 vuoden takaa. Kävin tänään paikallisessa lounasruokalassa syömässä, jälkiruoaksi oli munkki ja simaa. Paikan pitäjä oli selvästikin vasta nyt kuullut kelluvista rusinoista, oli lukenut niistä Facebookista. Jokaiselle ruokailijalle se jaksoi toitottaa niistä kelluvista rusinoista...
   
  #438
 14. mistyyyxx

  mistyyyxx Vieras

  Noloa.

  ja uskomatonta että tämä nostetaan joka vuosi. Alkuviikosta jo mietin, että joku varmaa kaivaa sen kelluvat rusinat jutun.

  tämän ketjun pilaajat ovat niitä jotka ovat tieteellisillä tietoiskuilla kertoneet " tyhmille" miksi rusinat kelluu. Kun nämä tosikot eivät pientäkään huumoria ymmärrä ;-)
   
  #439
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Hah, aivan loistava! En ole palstan vakkarikuluttaja niin en aiemmin ollut kuullut näistä ko. rusinoista. Tuli hyvä fiilis tätä ketjua lukiessa! Hahah.
   
  #440
 16. vierailija

  vierailija Vieras

 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Faijallas turpos. Tavan rusinat eivät kellu.[/QUOTE]
  Oikeestikko väität etteivät kellu???? Ihan tavan rusinat laietaan pulloon.Painuvat pohjalle ja parin päivän päästä alkavat nousta pinnalle mikä on merkki siitä,että sima on valmista juotavaksi.Pakko ei ole laitta koko rusinoita jos ei halua.Ei vaikuta aikaan millään lailla onko niitä vai ei
   
  #442
 18. Itsehän olen allerginen rusinoille, joten tämä ei koske minua.
   
  #443
 19. Rusinante

  Rusinante Vieras

  Köyhän miehen kelluvat rusinat on paras tehdä itse punaisista kivellisistä viinirypäleistä, joista ensin poistaa kivet käyttäen mehupilliä ja neulaa apuna. Neulalla tehdään ensin alkureikä rypäleen kumpaankin ”napaan”. Tämän jälkeen työnnetään mehupilli toisestä reiästä sisään kunnes pilli saavuttaa rypäleen kiven. Sen jälkeen puhalletaan kovaa pilliin, jolloin kivi lentää ulos toisesta päästä. Viimeisenä valmistusvaiheena, kivenpoiston jälkeen, on kuivaus, joka onnistuu parhaiten jättämällä rypäleet kevätauringon lämpöön pariksi päiväksi. Kiireiset voivat kuivattaa rypäleensä uunissa/hiustenkuivaajalla, mutta kelluvuus ei tällä tavalla ole taattu, joskin varmasti ainakin osa rypäleistä nousee vähintään simapullon puoliväliin.
   
  #444
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Ainakin WALTICin kelluntavälineosastolla löytyy. Voi tiedustella myös muista venetarvikeliikkeistä. Kannattaa tarkistaa, että niissä on MKH:n hyväksymisleima.
   
  #445
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Tavalliset rusinat käy hyvin. Ne laitetaan pullon pohjalle kun sima pullotetaan. Ne nousevat siman pintaan hiilidioksidin vaikutuksesta ja perinteisesti niiden pintaan nousua on pidetty merkkinä siitä että sima on juomakelpoista.
   
  #446
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei se ole lainkaan sama asia. Kelluvat risinat on ihan erikseen. Kantsii kysyä kauppiaalta.
   
  #447
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  kelluntavälineitä myyvistä liikkeistä tietenki
   
  #448
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti