Nyt saa haukkua lyttyyn: Meillä taapero juo kahvia!!

  • Viestiketjun aloittaja ei äiti ainesta
  • Ensimmäinen viesti
giia
...ja ihan rennosti minäkin otan taaperon äitinä, vaikken juotakaan mitään haitallisia litkuja lapselle :) Elämä on varmasti surkeampaa sillä joka niin tekee ja sitten haluaa tieten tahtoen tulla haukutuksi voidakseen ilmaista kuinka hienolla tavalla on kapinallinen... Kapinallinen voi olla kyllä muutenkin kuin lasten kustannuksella.
 
"vieras"
Laitat otsikon, "meillä taapero juo kahvia" ja sitten myöhemmin sanotkin että maistaa vaan silloin tällöin lusikallisen. Ihan tahallasi siis johdit otsikolla harhaan, jotta pääset haukkumaan muita ahdasmielisyydestä. Justiinsa joo.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27702663]Laitat otsikon, "meillä taapero juo kahvia" ja sitten myöhemmin sanotkin että maistaa vaan silloin tällöin lusikallisen. Ihan tahallasi siis johdit otsikolla harhaan, jotta pääset haukkumaan muita ahdasmielisyydestä. Justiinsa joo.[/QUOTE]

ja sitä pitää maistella...jos et tykkää se jää siihen! ja näin on muittekin aineiden kanssa. ihan kovat huumeet!..pakko saada pää sekasin!!!!
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ei äiti ainesta;27699964:
Tuli toisen palstan blogista mieleen...Mutta meillä ei suinkaan ole paria teelusikallista kahvia desissä maitoa.
Samaa juo kuin muutkin. Yleensä äitin tai isän kupistakin vielä. (kun ne hammasbakteerit on jo onnistunut saamaan, niin mitä väliä)
Ei tietenkään mustana tai mitään espressoa, vaan ihan normi kahvetta.
Määrät vain yritän pitää pieninä.

Mikä siinä onkin, että pennulle kahvi maistuu?? Siis ilman sokeriakin! Eihän se lopulta ole mitään hyvää edes! Meinaan, että limpparit ja mehut kyllä ymmärtää! Nehän on imeliä.
Kofeiiniaddiktio... ei tee hyvää pienen kehittyville aivoille.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ap ei äiti ainesta;27702180:
Kuis raskausaikana? Vältitkö / vältätkö kahvia kuten alkoholia? Eihän se istukka juuri mitään suodata, eli pienestäkin määrästä vauva / sikiö saa tosi paljon kofeiinia!
Meillä ainakin neuvolassa käski juomaan ennemmin kahvia kuin vihreää teetä! Vihreä oli muka yrttitee...

Kuin se kahvi nyt niin pahaksi muuttuu, kun lapsi syntyy?
Ja ne määrät on meillä oikeasti pieniä. Juo lusikalla tai kastaa pikkuleivän kahviin tai hörppää hiukan kupista. Viimeksi on viikko sitten juonut.
Kyllä join huomattavasti vähemmän kahvia kuin normaalisti. Nykyisin saattaa helposti mennä se kuusikin kuppia päivässä, mutta lapsille se ei sovi. Ei kohdussa, eikä muutenkaan. Voi vitalis mikä valistuksen taso, asutko sattumalta jollain peräkylällä??

Tässä pieni tietoisku, ettei nyt sitten jää epäselväksi, että ei se kahvi muutu miksikään myrkyksi syntymän jälkeen, se on lapsille haitallinen koko ajan.

"Kahvia voi nauttia kohtuudella raskaus- ja imetysaikana. Kofeiini kuuluu ksantiiniyhdisteisiin, joita sikiö ei pysty käsittelemään tehokkaasti. Runsaan kofeiinin saannin on raskauden aikana epäilty aiheuttavan ennenaikaisuutta ja sikiön pienipainoisuutta.

EU:n elintarvikealan tiedekomitea SCF (vuosina 1999 ja 2003 antamat lausunnot) katsoo, että raskaana oleville kofeiinin saantimäärä tulisi olla alle 300 mg/vrk (= 3 x 1,5 dl). Uusimpien tutkimusten valossa on suositeltavaa rajoittaa kahvin saantia enintään kahteen 1,5 dl kahvikupilliseen päivässä."

Elintarvikkeet
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ei äiti ainesta;27699964:
Ei tietenkään mustana tai mitään espressoa, vaan ihan normi kahvetta.
Mitä vikaa espressossa on? Siinä on vähemmän kofeiinia kuin tavallisessa kahvissa. Oletpa tosi kahvikissa, kun et tunne edes kahvilaatuja.

Mielestäni on kyllä järkkyä antaa lapsen juoda kahvia. Kahvi on virallisesti keskushermostoon vaikuttava huumausaine luokitukseltaan. Aikuisille ok, mutta ei kehittyville lapsille.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27702806]Mitä vikaa espressossa on? Siinä on vähemmän kofeiinia kuin tavallisessa kahvissa. Oletpa tosi kahvikissa, kun et tunne edes kahvilaatuja.

Mielestäni on kyllä järkkyä antaa lapsen juoda kahvia. Kahvi on virallisesti keskushermostoon vaikuttava huumausaine luokitukseltaan. Aikuisille ok, mutta ei kehittyville lapsille.[/QUOTE]

ei minun ongelma! Siihen ei tietty saa jäädä koukkuun!
 
ap ei äiti ainesta
Olenko sanonut olevani kahvikissa tai tuntevani kahvilaatuja. En itsekään ole mikään suurkuluttaja, kuten ei lapsikaan.
Juomistahan se on lusikasta juominenkin kuten myös hörppiminen.

Eikös suklaaseenkin ja sokeriin voi jäädä koukkuun, eli periaatteessa huumaavia-aineita molemmat.
Myöskään puhdas vehnäjauho ei ole terveellistä. Eikä taapero siitä pullapalasta, raskanleivästä tai karkista mitään hyödyllistä saa.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ap ei äiti ainesta;27702900:
Eikös suklaaseenkin ja sokeriin voi jäädä koukkuun, eli periaatteessa huumaavia-aineita molemmat.
Myöskään puhdas vehnäjauho ei ole terveellistä. Eikä taapero siitä pullapalasta, raskanleivästä tai karkista mitään hyödyllistä saa.
Ei voi jäädä suklaaseen koukkuun, siinä on liian vähän kofeiinia vrt kahvi.

Vehnäjauho, ranskaleipä tai karkki ei sentään sisällä keskushermostoon vaikuttavia aineita. Siinä on iso ero.
 
ap ei äiti ainesta
[QUOTE="vieras";27702920]Ei voi jäädä suklaaseen koukkuun, siinä on liian vähän kofeiinia vrt kahvi.

Vehnäjauho, ranskaleipä tai karkki ei sentään sisällä keskushermostoon vaikuttavia aineita. Siinä on iso ero.[/QUOTE]

Voi suklaaseen jäädä koukkuun kuten voi sokeriinkin. Ei sokerissakaan kofeiini tee siitä koukuttavaa.

Ei valkeassa jauhossa tai karkeissa mitään muutakaan ole. Jos ei taapero kahvistakaan mitään hhyvää saa, niin ei näistäkään.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja ap ei äiti ainesta;27703169:
Voi suklaaseen jäädä koukkuun kuten voi sokeriinkin. Ei sokerissakaan kofeiini tee siitä koukuttavaa.

Ei valkeassa jauhossa tai karkeissa mitään muutakaan ole. Jos ei taapero kahvistakaan mitään hhyvää saa, niin ei näistäkään.
Onko sulla muuta kuin peruskoulun todistus? Ei tsiisus mitä logiikkaa.

Pitäisköhän miettiä hiukan, että tietyillä aineilla on niitä haittoja, joiden takia lapset ei niitä käytä. Pikkasen eri asia jos joku asia on sellanen, josta ei saa hyötyä, kuin selkeästi kasvua ja kehitystä häiritsevä aine.

Ja kyllä, aika moneen asiaan voi jäädä koukkuun. Siinä on yksi selkeä syy yrittää suojata lapsia niiden lapsuuden ajan moisilta koukuilta. Ne osaa sitten vanhempana hommata ihan omansa ilman vanhempien apua.
 
miks kaikki kirjottelee että annatko kaljaa,viina ymsyms? :D miten moni teistä vetää kännit kahvilla? ehkä PIKKASEN eri asia on kahvin antaminen ku alkoholijuomien :DD nyt se äly käteen.. on nuo omatki vanhemmat antanu miun juoda jostain 2-4 vuotiaasta kahvia ja juon vielä tänäkin päivänä :)
 
Meillä ei juo eikä olla tarjottukaan. 1v maistoi lusikasta parikertaa ja siihen jäi. Ite en tykänny lapsena ollenkaan ja aikuisena opin tykkäämään, vanhempien kahvihammas ei muhun ainakaan oo tullu. Vaikka ovat sukupolvea jolle on annettu kahvia ja pullamössöä jo pienestä.
 

Yhteistyössä