Olisiko aika nostaa kissa pöydälle ja keskustella siitä, mitä on vialla ruotsinkielisessä koulussa?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 12.01.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Miksi tosiasioiden kertominen on mielestäsi jotain "fennomaniaa" tai "fanaattisuutta"?
   
  #51
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Milloin tämä Ruotsin valtion painostus tapahtui? Joskus ennen vuotta 1809?
   
  #52
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Missään muualla maailmassa ei valtion velvollisuutta palvella kahdella kielellä uloteta jokaisen yksilön velvollisuudeksi. Suomen totalitaristinen pakkoruotsijärjestelmä jokaisella kouluasteella jatkuvan pakkoruotsin ja jokaista korkeakouluopiskelijaa koskettavan virkamiesruotsin muodossa on aivan ainutlaatuinen.
   
  #53
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Arkikokemus ei ole se, että esimerkiksi kiinan kielikin olisi Suomessa ruotsin kieltä hyödyllisempi, mitä argumenttia taisit käyttää tässä päivä pari sitten.

  PS. Se on fanaattisuutta, jos käyttää suuren osan elämästään ruotsin kielen vastaiseen kirjoitteluun netissä keksien päivä toisensa jälkeen mitä mielikuvituksellisempia argumentteja joilla puolustaa asiaansa.
   
  #54
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Itsenäistymisen jälkeen. Perustuslakiin oli tarkoitus kirjata vain suomi viralliseksi kieleksi ja niin ensimmäisissä lakiluonnoksissa olikin, mutta Ruotsin valtion painostuksesta kävi toisin.
   
  #55
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Itsenäistymisen jälkeen. Perustuslakiin oli tarkoitus kirjata vain suomi viralliseksi kieleksi ja niin ensimmäisissä laki
  Minä en ole tästä aiheesta ennen kirjoittanut, joten sekoitat henkilön.

  Fakta on se, että monelle jokin muu kieli olisi hyödyllisempi kuin ruotsi. Valtion etu olisi, että kansa kokonaisuutena opiskelisi montaa eri kieltä. Ruotsin pakottaminen kaikille on kaikkien munien laittamista samaan koriin. Toki hyvä, että osa opiskelee ruotsia, mutta mitään järkeä ei ole pakottaa siihen jokaista.
   
  #56
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Suomessa ei ole olemassa mitään lakia, joka pakottaisi jokaisen yksilön käyttämään valtion molempia virallisia kieliä, saati sitten "palvelemaan" niillä. Joillakin viranomaisilla tällainen velvollisuus palvelemiseen kahdella kielellä toki on, mutta siihenkin sisältyy laajoja alueellisia rajoitteita. Esimerkiksi Ilomantsin kunnanvirastossa ei tarvitse antaa palvelua ruotsiksi.
   
  #57
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Just joo. :ROFLMAO:

  Teitä nettifennomaaneja on onneksi aika pieni porukka.
   
  #58
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Suomessa on laki, joka pakottaa jokaisen opiskelemaan pakkoruotsia jokaisella kouluasteella ja joka pakottaa jokaisen korkeakouluopiskelijan suorittamaan virkamiesruotsin ennen valmistumistaan. Tätä totalitaristista pakkoa perustellaan sillä, että ruotsinkielisiä pitää palvella ruotsiksi.
   
  #59
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Tutkimusten mukaan 2/3 suomalaisista vastustaa pakkoruotsia, joten eiköhän heidän joukostaan eksy nettipalstallekin useampi kuin yksi.
   
  #60
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Tämä teoria siitä, että suomenkielisistä yritettäisiin saada jotain ruotsinkielisten "palvelijoita" tms. kyökkipiikoja on kyllä ihan teidän omaa keksintöä.
   
  #61
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  2/3 suomalaisista ei vastusta ruotsin kieltä fanaattisesti saati pyöri päivittäin lapsiperhe- ja naistenlehtien keskustelupalstoilla saarnaamassa aiheesta itseään toistavaan tyyliin.
   
  #62
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  No kerrotko, miksi pakkoruotsi ja virkamiespakkoruotsi ovat olemassa, jos ei ruotsinkielisten palvelemisen vuoksi? Ei se ainakaan kielen tarpeellisuuteen perustu, koska esim. englannin opiskelua ei mikään laki vaadi, vaikka englannin taito on nyky-yhteiskunnassa käytännössä välttämätöntä. Kun taas ruotsia ei käytännössä tarvita juuri missään.
   
  #63
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Missään muualla ei estetä korkeakoulusta valmistusta, jollei ole suorittanut marginaalisen vähemmistökielen koetta.

  Juu, joissain maissa on pakollista opiskella hiukan jotain vähemmistökieltä (esim. Irlanti), mutta Suomen totalitaristinen kaikki kouluasteet sekä virkamiespakkoruotsin kattava pakkoruotsijärjestelmä on aivan omalla tasollaan.
   
  #64
 15. Zariza

  Zariza Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  110
  Mutta onneksi Voiceen saapui kilpailija Kanadasta,joka puhui suomea ihanalla karjalan murteella. Tämä torontolainen mies oli upeaääninen esiintyjä, ja samalla kunnon näpäytys Hangon 1/4-kieliselle neidolle, joka ymmärsi ehkä sujuvasti ruotsin kieltä - ja sekin vain ehkä.
   
  #65
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Voice of Finlandista on näköjään tullut RKP:läisten kielipolitikoinnin väline. Ekassakin jaksossa oli joku rantaruotsalainen, joka tiukasti RKP:n oppien mukaan kieltäytyi puhumasta tai ymmärtämästä suomea. Selvästi halusi tehdä asiasta ison numeron. Mutta käytännössä nämä ruotsinkieliset vain nolaavat itsensä, kun sitten siellä on näitä ulkomaalaistaustaisia, jotka heikollakin taidolla ainakin yrittävät puhua suomea.
   
  #66
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Ehkä ohjelman nimeksi pitäisi vaihtaa "Suomen ääni", niin karsisi suomea osaamattomat pois jo hakuvaiheessa?
   
  #67
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Jep.
   
  #68
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti