Onko sosionomi teistä turha koulutus?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 11.06.2008.

 1. vieras

  vieras Vieras

  Mietin, kannattaako lähihoitajasta siihen vielä opiskella...Suuntautuisin aikuisiin. Vai onko yhtä surkeet palkat kuin lähihoitajillakin?
   
  #1
 2. no jaa

  no jaa Vieras

  Ei kuule kannata tolla asenteella. Sosionomin ammatti on täysin eri asia kun lähihoitajan toimenkuva....
   
  #2
 3. Knicke Knackerton

  Knicke Knackerton Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2005
  Viestejä:
  2 485
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jos teet lähihoitajana vuorotyötä, niin sosionomina (riippuen kai työtehtävästäkin), niin päivätyössä jäät suurinpiirtein samoille ansioille, jotta se palkannousu ei ole niin huima, että sitä pelkän rahan takia kannattaa lähteä opiskelemaan.
   
  #3
 4. niin

  niin Vieras

  No täällä moni sosionomi kyl tekee samaa duunia mitä LH ja samalla palkalla...
   
  #4
 5. pikkuötökkä

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2006
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos tykkää papereita pyöritellä niin sitten, muuten ei.. itse en ikinä lukisi sosionomiksi. Varmaan hyviä siinä työssään mitä tekee, mutta hoitoalalle en niitä tervetulleiksi toivota muuten kuin tosiaan niitä papereita pyörittelemään.
   
  #5
 6. no jaa

  no jaa Vieras

  Juu kylläpä se varmaan ihan samalta päälisin puolin näyttää mutta lähihoitaja tekee kouluasteen tutkinnon/ammattitaidon pohjalta ja näin näkökulma on toki eri kuin sosionomilla...
   
  #6
 7. j

  j Vieras

  Ja millähän tavalla? =)
   
  #7
 8. Edna Birch

  Edna Birch Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  9 760
  Saadut tykkäykset:
  0
  sosionomin työnkuvaan ei kuulu per*eiden pyyhkiminen ym. Itse opiskelen sosionomiksi koska en keksinyt muutakaan.. :whistle: :D tiedä sitten turhuudesta mutta mitä pitemmälle luen, sitä enemmän motivoidun juuri tälle alalle.
   
  #8
 9. no jaa

  no jaa Vieras

  Jos ei olisi mitään eroa niin miksihän sitten ylipäätään vaaditaan sosionomin (ammattikorkeakoulu) tutkinto.
   
  #9
 10. ap

  ap Vieras

  Voitko kertoa millasta teidän koulutus on ollut?Ja missä olet ollut esim. harjoitteluissa jne?
   
  #10
 11. Edna Birch

  Edna Birch Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  9 760
  Saadut tykkäykset:
  0
  no mä oon sen verran alussa vasta etten oo harjotteluihinkaan ehtiny :ashamed: mutta todella monipuolinen ala on kyseessä! kaverit on harjoitteluistaan kertoneet aika vaihtelevia kokemuksia, osa on vain ja ainoastaan pyöritelleet papereita, osa taas ollut hyvinkin asiakastyössä. riippuu paljon työnantajasta, kuka on perillä sosionomin työnkuvasta. koulussa on annettu ohjeeksi että jos lähihoitajan töitä yritetään teettää, esim. hoitotyötä, niistä on pontevasti kieltäydyttävä (mutta sun kohdalla se on eri juttu koska sulla on asiaankuuluva koulutus)

  ainiin, eräs opiskelukaverini on myös lh, ja opiskelee nyt saadakseen kattavamman teoriapohjankin. toivottavasti tämä ei nyt kauhean epäselvästi tullu, on vähä kiirus päällä =)
   
  #11
 12. vieras

  vieras Vieras

  Miten sosionomi (AMK) ja sosiaalityöntekijä (maisteri) eroaa toisistaan?
   
  #12
 13. jees

  jees Vieras

  muakin kiinnostas....
   
  #13
 14. Vieras

  Vieras Vieras

  Kaikki hoito-/sosiaalialojen ammatit ovat tosi tärkeitä!
   
  #14
 15. no joo

  no joo Vieras

  Karkeesti sanottuna sosiaalityöntekijä tekee ohjaustyötä pöydän takana ja sosionomi kentällä. Myös hallinnollisiin tehtäviin sosiaalityöntekijällä on tavallaan paremmat valmiudet koulutuksen puolelta. Toki hallinnossa on myös sosionomeja. Tässä ero nyt siihen LH koulutukseen joka ei juurikaan anna valmiuksia toimia esimiestehtävissä.
   
  #15
 16. Kowalski

  Kowalski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  82 488
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mun pari ystävää on sosionomeja. Toinen työskentelee lastenkodissa, toinen irtisanoutui juuri lastentarhanopettajan työstä (teki sitä duunia 3 v) ja aloittaa S2 eli suomi toisena kielenä-opettajan työt maahanmuuttajalasten parissa.
  Ei se kovin pahalta mun mielestä kuulosta...muakin kiinnostaisi =)
   
  #16
 17. vieras

  vieras Vieras

  Itse olen sosionomi ja ihan kentällä työskentelen. Ensin olin kolme vuotta vanhustyössä, siis sanan mukaisesti pyyhin niitä perseitä siellä hoitajana, sitten siirryin lastensuojeluun. Kentällä teen edelleen työtä.

  Pari kaveriani -sosionomeja myös työskentelevät sosiaalitoimistossa epäpätevinä. Ei käy kateeksi pätkääkään, vaikka palkka tosin on heillä varmaan 600e suurempi, mutta pienellä paikkakunnalla on sitten sitä kääntöpuolta niin paljon. Huumeongelmaisia paljon ja muitakin syrjäytyneitä ja oma perhekin siinä valitettavasti aina välillä vaaravyöhykkeellä (pieni kunta, kaikki tuntee toisensa tavalla tai toisella) En haluaisi olla tekemässä päätöksiä, etenkään epäpätevänä.
   
  #17
 18. Turkilmas

  Turkilmas Vieras

  mun serkku on sosionomi ja työskentelee päiväkodin johtajana.

  Muoks: ja tuli mieleeni että näin maallikon silmin sosionomin hommia pitäis varmaan verrata sairaanhoitajan hommiin. Tai siis kun eikös ne ole samantasoiset koulutukset (AMK) vai olenko ihan pihalla?
   
  #18
 19. vieras

  vieras Vieras

  Muistan jostain lukeneeni ettei sosionomi ole pätevä päiväkodin johtajaksi. Lastentarhanopettajana voi työskennellä pienten ryhmässä tai eskarissa lastentarhanopettajan avustajana.
   
  #19
 20. Turkilmas

  Turkilmas Vieras

  Jaa enpä tiedä. Muuta kuin että tosiaan serkku on johtajana.
   
  #20
 21. vieras

  vieras Vieras

 22. Turkilmas

  Turkilmas Vieras

  Tämmöisen löysin wikipediasta:

  Sosionomin tutkinto valmistaa ammattihenkilöitä sekä julkisen että yksityisen sektorin sosiaalialan asiantuntemusta vaativiin työtehtäviin, esimerkiksi sosiaalihuollon erilaisiin ohjaus- ja kasvatustehtäviin sekä julkisen ja yksityisen sektorin palveluyksiköiden johto- ja esimiestehtäviin. Sosionomikoulutukseen otetaan vuosittain noin 1 900 opiskelijaa 23 eri ammattikorkeakouluun.

  Sosionomin (amk) koulutusohjelma jakaantuu edelleen suuntautumisvaihtoehtoihin. Näistä tärkeimpiä ovat lapsi-, nuoriso- ja perhetyö,erityisryhmienohjaus, sosiaalipedagogiikka, diakoninen sosiaalityö ja sosiaalipalveluiden ohjaus. Lapsi-, nuoriso- ja perhetyössä ja Sosiaalipedagogiikassa keskitytään pääasiassa lapsi- ja nuorisotyöhön, sosiaalipalvelujen ohjauksessa taas keskitytään enemmän aikuissosiaalityöhön. Sosiaalipedagogiikkaan suuntautunut opiskelija saa lastentarhanopettajan pätevyyden, jota ei sosiaalipalvelujen ohjauksessa suoriteta. Diakonisen sosiaalityön ja seurakuntien nuorisotyönohjaajan suuntautumisvaihtoehdot antavat lisäksi pätevyyden toimia evankelisluterilaisen kirkon diakonia- sekä nuorisotyössä.
   
  #22
 23. no jaa

  no jaa Vieras

  Tässä on kyllä melkoisesti asiavirheitä joten korjaan. Sosionomi on pätevä päiväkodin johtajaksi. .. ja mikäli on käynyt ns. eskarikoulutuksen (yliopiston täydennyskoulutus) on pätevyys myös vastaavana esiopettajana toimimiseen sekä päiväkodissa että koulussa. Lastentarhanopettajan tehtävän siis myös on pätevyys.
   
  #23
 24. vieras

  vieras Vieras

  Huonostipa sosionomin työkuvan tunnet taidat sekoittaa sossuun.

  Sosionomi ei tee hoitotyötä vaan sosiaali- ja kasvatustyötä, vanhustenhoidossa on ohjaavissa ja johto tehtävissä, lasten kanssa esiopettajana ja lastentarhanopena, toimii myös nuorison ja lastensuojelun parissa.

  Hierarkkiseen sairaalamaailmaan heitä ei saisi kirveelläkään, vaikka esi. nuorisopsykiatrian puolella heitä kyllä tarvittaisiin on nimittäin katastrofi, kun sosiaalialan käytännöistä tietämättönät hoitsut yrittää parantaa ongelmanuoria.
   
  #24
 25. vieras

  vieras Vieras

   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti