"Raksalesket" pino II. Myös uudet mukaan!

Meillä on muuttotarkastus huomenna. Meillä vaaditaan kuulema nyt seuraavat asiat, jos on kahdessa kerroksessa niin välissä pitää olla portaat, vessa täytyy olla, ruokaa täytyy pystyä laittamaan ja yksi huone pitää olla valmis... näin sanoi tarkastaja nyt viimeksi. Mutta oikeasti tiedän, että hän kyllä vaatii paljon enemmän, mutta näillä kai kirjoittaa nimensä paperiin.
Meillä on likimain valmista, sähköt on kaikki ok. Meidän vessa on kesken (puuttuu lavuaari ja suihku), ja vaatehuoneesta puuttuu vielä lattia. Sitten puuttuu joitain vaatekaappeja lasten huoneista ja verhotangot. Ei kait muuta. Kunhan päästään muuttamaan ja nuo saadaan valmiiksi, niin sitten jatkuu ulkoa syksyllä kesken jääneet hommat, parveke, terassi ja sisäänkäynnit.
 
Polka Siis meilläkin kun katoo sisään torppaan, näyttää että ei ikinä saada sitä siivottua ensi viikkoon mennessä :whistle: Ei meillä ole sitten mitään hätää jos kriteerejä ei ole muita kuin noi! Meillä kaikki makkarit valmiit, vedet tulee, altaat asennetut, tänään laitetaan välitilan laminaatit ja sitten saadaan keitiöön viimeiset sähkötyötkin valmiiksi. Induktio, uuni ja mikro on paikoillaan ja jää/pakastin kaapit laitetaan viimeistään viikonloppuna kun saamme niihin ne kaukalot. Mies aikoi tänään soittaa tarkastajalle ja tiedustella asiasta! Nyt alkaa olla jo valoa tunnelin päässä ja pitäisi pikku hiljaa alkaa pakkaus hommiin :p Tsemppiä kaikille :flower:
 
Meille sanoi rak.tarkastaja, että muuttotarkastuksessa pitää olla juuri niinkuin muutkin sanoivat vessa ok, keittiö ok, pesutilat ok, muutenkin asumiskunnossa eli lattiamatskut on jne, sähköurakoitsijalta varmennuspöytäkirja, putkistot koepaineistettu, periaatteessa iv -jutut mitattu; mutta meinas tästä, ettei sitä kyllä pysty kunnolla tekemään, ennenkuin on vähän aikaa asunut kun säätämiseen menee jonkin aikaa.

Meillä kuitenkin on tarkoitus muuttaa vasta kun kaikki on sisältä valmista, joten ei niin tartte hirveesti ottaa paineita noista valmiuksista...

Mitäs me ollaan nyt sitten saatukkaan aikaan...? Kattopaneelit puuttuu enää khh, wc:t ja pesutiloista. Myös maalaamatta on vielä khh, eteisaula. Laattoja ja muuta ainetta niihin hommiin on kuskattu useampi reissu ja nyt on kaikki talossa sisällä. Ei kuitenkaan vielä asennettuna kun ei ole laatoittaja vielä aloittanutkaan... :/ . Kävi se paikat tsekkaan ja primerit seinille jo veti, mutta ei ole vissiin kerennyt sitten nyt. Tulis, että etenis homma! Yläkerrassa on aloiteltu katto- ja ikkunalistoitushommia ja tytön huone on nyt tehty ja pojan huone meneillään: ihanan valmiilta näyttää! Ne odottaa sitten enää kaappien asennusta ja parkettia. Olen myös kunnostautunut sisustusrintamalla vähän ja pojankin huoneeseen on sisustuskankaat ostettu, elikkäs yläkertaan on enää hankkimatta matot.
 
:wave: Meillä raksalla nyt kovasti siivoushommia, eilen imuroin kaikki makkarit ja tänään luutuan ne siten ekan kerran. Tänään keittiöön asennetaan viimeiset koneet paikoillee eli aps, ja jää/pakastin kaapit kun saatiin ne kaukalot niihin alle. Suihkusekoittajat puuttuu kun oras saa niitä vasta nyt viikonlopun aikana. Lämmitysohjain yksiköt pitää laittaa vielä alkuviikosta seinille, muuten alkaa olla aikas valmista. Talon numeron ja palovaroitimet käyn hakeen tänään. Postilaatikonkin ostan jos löydän hyvän :p :D Ihanaa näillä näkymin viimeinen viikonloppu tässä loukussa!!!! Ny ruoan laittoon siten stoksille :D :p :wave:
 
onnea crema uuteen kotiin muutosta :flower: Meillä muutto alkaa huomenna :p Hei kun mies kotiutuu töistä alkaa tavaroiden vienti. Tänään viedään jo pesukone ja rumpu ja varmaan muutakin, mutta pääsääntöisesti huomenna! Tänään kävi rakennustarkastaja ja kaikki kunnossa, toimitetaan vielä todistukset sähkäriltä ja putkimieheltä niin homma bueno :p Nyt pakkaamaan ja odottamaan huomista kun pääsee uuteen kotiin!!! Tsemppiä kaikille :flower:
 
Onnea kaikille, jotka olette päässeet/pääsette lähiaikoina muuttamaan uuteen kotiin! Meilläkin rakentaminen menossa, mutta tilanne sikäli toinen, että olemme muuttaneet tähän kotiin jo 3 vuotta sitten. Meillä siis "valmistalo", mutta jätimme itsellemme tosi paljon hommaa eli siksi rakentaminen venynyt. Meillä oli ihan valmis alakerta sisältä, mutta kaikki ulkotyöt (laudat, maalaus, terassit, lämmin kuisti) jätettiin itselle. Siinä ei kyllä säästänyt mitään, mutta tulipahan vähän erilainen, kuin mitä talofirma olisi pystynyt tekemään. Ja kai niissä kuistin ja terassien teossa jotain säästikin -toivon mukaan. Kolme kesää meni siihen, että saatiin ulkopuoli lopulliseen kuosiin, kun on pikku hiljaa tehty eteenpäin ja samalla tehty pihatöitä myös. Viime syksynä valettiin autotalli/varastorakennuksen pohjat. Siiihen tulee siis autotalli/autokatos, varasto ja huone, jota voi käyttää vaikka harrastushuoneena. Sitä rakennellaan sitten, kun yläkerta on valmis. Nyt syksystä lähtien mies on tehnyt pikku hiljaa yläkertaa, jonne tulee vajaa 60m2 lisätilaa. Viime viikot on alettu vähän ripeämmin tekemään ja olen päässyt jopa itsekin hommiin. Maalausta ja siivousta lähinnä :) Hattua nostan teille, jotka olette tehneet itse talonne ihan "alusta asti". Minusta ei siihen olisi ollut. Kyllä tässäkin on päässyt tähän rakentamisen makuun. Eilen kävimme ostamassa parilla tonnilla tavaraa, että saadaan homma etenemään. Nyt on viimeisen huoneen kipsilevyjen paklaus ja hiominen menossa. Toinen makuuhuone ja aula on maalattu. Lisäksi pitäisi maalata porraskäytävä ja vaatehuone ja toinen makuuhuone. Lattiamateriaali on ostettu, samoin kylppärin seinälaatat. Jalkalistatkin saimme eilen ostettua. Seuraavaksi maalausten jälkeen sähkäri tulee tekemään sähkötyöt (mies on alustavasti tehnyt ne, mutta sähkäri tulee tekemään lopulliset kytkennät), sitten katto ja lattia, listat...Portaat tehdään ihan viimeisenä. Puut on tilattu paikalliselta maanviljelijältä, joka tekee myös puutöitä. Mies tekee portaat itse siis, mutta saa suurimman osan osista tilattuna määrämittaisena. Koivusta tulee portaat, ihan perus L-malliset tulevat. Eiköhän niistä hyvät tule, vaikka eihän mun mies mikään puuseppä ole, mutta kätevä käsistään, joten luotan häneen. Säästetään kuitenkin parisen tonnia tai enemmänkin siinä, että portaat tehdään itse. :) Meidän perheestä vielä, että lapsia on neljä 0-8-vuotiasta ja koiranpentu löytyy myös.
 
Muuttolupa saatiin silloin toista viikkoa sitten perjantaina ja reilu viikko on nyt sitten nukuttu uudessa kodissakin jo. Viimeisiä fiksauksia ollaan sisällä tehty... mm vaatehuoneeseen hyllyjä laitettiin. Suurin aika on mennyt kyllä muuttoon, sitä ei voi tajuta, miten paljon yhdeksällä ihmisellä on tavaraa... ja osa on edelleen laatikoissa tuossa aulassa ja keittiöissä.

No, sitten sellaiset vaatekaappimme, jotka oli tulossa pariin lasten huoneeseen... olivat tuolla pikkaisen kärsineet varastoinnin aikana ja kosteutta ja hometta sen verran paljon, että kaappeja pitääkin ostaa nyt enemmän mitä piti vielä.

Mutta muuten ihan ihanaa, uusi sauna etenkin aivan superihana... Kohta sitten varmaan siirrytään pihan puolelle jatkamaan noita ulkohommia. :wave:
 
:flower: :flower: :flower: hirveesti onnea kaikille muuttaneille ja hommansa valmiiksi saaneille!!! Oonks mää ny sitten ihan yksin enää täällä???!!! Toiveissa olis, että ennen heinäkuuta mekin saatais homma pulkkaan. Yläkerran katot ja ikkunat on nyt listoitettu ja ompa laatoittajakin jo ensimmäiset laatat seinään saanut laitettua. Ilmeisesti sillä on vähän kiirusta just nyt, mutta toivon, että ens viikolla ainakin alkas oikein vauhdilla tekeen nää meidän hommelit pois. Mies on meillä osoittautunut oikein erinomaiseksi listoittajaksi; minusta hän on tehnyt todella hyvää jälkeä! Vissiin pitää seuraavaksi alkaa laittaan sitä parkettia yläkertaan, sielläkin tosin joudutaan odottelemaan tuon laatoittajan takia sitten kunhan on lasten huoneet parketoitu... No, tuleepahan ainakin listoituksia tehtyä ja miehen pitäis laatoittaa itse se keittiön välitila.
 
Ande: täällä ollaan vielä (ja pitkään) :LOL: Ja onnea muuttamaan päässeille! Meillä on keittiö-olohuone kompleksin katto paneloitu, wc:n seinät laatoitettu ja sitten seuraavaksi olkkarin tehosteseinän teko ja khh:n ja pesuhuoneen vesieristys. Mies teki vessan laatotuksen itse ja tuli todella hieno. Olen enemmän kuin tyytyväinen valitsemiini laattoihin ja muutenkin. Jos olis vaan enemmän aikaa niin mies saisi laatoittaa kaikki itse, mutta aikataulun takia otetaan ammattilaiset laittaan kylppäriä. Ande: Meilläkin on laatoittajat kiireisiä vaikka nyt pitäis olla rakennusalalla lama. Keittiön välitilan saa sitten tehdä itse. Muuten pakollisia tehtäviä ennen kesäkuun loppua on alakerran huoneiden loput tasotukset, maalaukset ja katot ja laminaatit. Putkarit tulee tekeen laiteasennukset ja vesien kytkemiset kesäkuun alussa. Sauna, listotukset, väliovet (ja tietty yläkerta kokonaisuudessaan) jää sitten tehtäviksi muuttamisen jälkeen. Onneksi kesäloma alkaa kohta, sitten saa enemmän tehdyksi ja apujoukkojakin ollaan onnistuttu haalimaan.

Mites teillä puutalojen rakentajat on ulkomaalauksen laita? Onko tämän kesän hommia vai joko ootte aiemmin maalannu? Joko ootte päättäny millä maalailette? Eilen pyysin tarjouksia ulkomaaleista, vinhalla ajateltiin maalata keltainen talomme :) Talotehtaalla on siis pohjamaalattu kaikki. Homma pitäis saada tehtyä varmastikin heinä-elokuussa ettei ole sitten jo liian kosteat kelit.
 
Vattula: me maalattiin talo viime kesänä. Tänä kesänä pitää maalata sitten talli. Tai voi sen maalata vasta seuraavanakin kesänä vasta; on niin hyvässä pohjamaalissa. Panua me ollaan ruukattu käyttää, tykkään siitä.

 
:wave: Moi! Me siis päästiin muuttamaan vappuaattona vaikka ei sitä silloin vielä todeksi uskonut :D Nyt tulee viikko täyteen uudessa kodissa ja kyllä on ihanaa :p Pikkuhommia on vielä tekemättä esim. listat laattaa ja laminaattilattian "saumoihin" ja ulkomaalaukset pitäis aloittaa et sais räystäät paikoilleen! Ilmastoinnin ja lämmityksen säädöt on vielä mitä lie, kun ei ole vielä veli käynyt niitä säätämässä! Pääasia, että taretaan ja saadaan lämmintä vettä :D Tsemppiä teille kellä loppurutistus menneillään.
 
Ande :flower: eiks ookkin ihana kun näkee miten hyvin on osunut valinta nappiin ja hommat edistyy! Mekin saadaan tänään vihdoin ja viimein se lasiseinä saunaan, että pääsee tekeen senkin loppuun, eihän sitä ookkaan odotettu kuin kaks viikkoo :whistle: :wave: :D B)
 
Hei! Meillä talo viimeistelyä vaille valmis. Ollaan nyt asuttu viikon verran ja ihanalta tuntuu, vaikka kauheassa sekamelskassa ollaankin. Sauna valmistuu maanantaina ja parveke on melkein valmis. Muutama ulkolaudoituksen pätkä puuttuu ja sitten talo on rännejä ja ulkovaloja vaille valmis.
 
Täällä edelleen odotellaan laatoittajaa... :( ja näyttää siltä, ettei autotallikaan valmistu sovittuun tahtiin... Kiroan rakennusalan ammattilaiset alimpaan ......tiin!!! |O |O |O Rakennusalan ammattilaisen lupaus = vitsi! Mua niin tympäsee tuollainen epäluotettavuus! Vielä tuttu tekijä eli luulin, että voi sanaan luottaa! Pitää vissiin meidän itse tehdä nuo laatoituksetkin kun ei näytä tapahtuvan sovitusti... tämän kun piti jouduttaa meidän hommia :headwall: PAH! Eli kyllä tässä varmaan kesä menee ennenkuin päästään muuttamaan... pettymys! Mutta edistystä on senverran omalta osalta, että myös yläkerran toinen makkari on parketoitu ja vain kaksi ikkunaa enää listoittamatta koko talosta!
 
Voi ande :hug: kylläpä teillä on p**seestä laatoittaja, ja vielä tuttu. Meillä mies tuolla kokoilee saunanlauteita ja pihallekkin ollaan saatu kaksi ensimmäistä kuormaa täyte maata, piha ollaan muuten siivottu ainoastaan laudat pitää tehdä ensiviikonloppuna haloiksi. Saunaankin päästään toivottavasti viikonloppuna jos ja kun saadaan oikeen kokoinen ovi siihen lasiseinään. Itse seinä(lasi) on paikallaan, mutta joku tunari oli mitannut OVEN väärin siihen vaikka se oli jo mitattu valmiiksi. No se on ainut mikä meillä on vastustanut, eli ei passaa valittaa. Ihana täällä on asua vaikka hommaa riittää---> siivoamista koko ajan kun hiekkaa kantautuu niin älyttömästi pihalta lasten mukana. No ei auta valittaa kun tiedossa se oli :whistle: Nyt telkun pariin, tsemppiä vielä rakentajille varsinkin andelle :hug: :flower: kyllä se siitä vielä onneksi muuttuu ja jälkeen päin asialle varmaan jo ehkä nauratte :whistle: :wave:
 
Onhan täällä vielä joku, ajattelin että viimeisenä täällä itsekseni vierailen. Uusia rakentajia mukaan!!! Ande: teillä vaikuttaa kyllä aika valmiilta kun omaa tilannetta katsoo, tsemppiä!! Meillä on viime aikoina aherrettu khh:n ja pesuhuoneen kattoja ja yksi tehosteseinä maalailtu. Hieno siitä tuli vaikka tekotapa hieman arvelutti. Tunto karhealla vedettiin sellainen rappauksen näköinen rosoinen pinta. Ja väri on sellainen hohtavan harmaa, ehkä vähän hopeinen. Jes! Muuten etenee nyt taas tosi hitaasti kun vie noi leipätyöt miehen aikaa eikä ole vielä vesieristykset valmiita että saisi laatoittajat hommiin. Vielä olisi tasoituksiakin tekemättä ja maalaamista ja lattiapinnat ja vaikka mitä... Valmiina on keittiö, olohuone ja wc (toki listat puuttuu eikä vesi kulje ennenkuin kaikki vesilaitteet päästään kytkemään) Hohhoijaa, kyllä välillä iskee paniikki kun jossain meidän tarvii asua heinäkuussakin. Onneksi sukulaisia lähellä niin hätätilanteessa voi sitten majoittaa itsensä jonnekin. Voi kun mekin pääsisimme jo ulkohommiin, niin ihanaa säätä ollut että pihan tekeminen todella houkuttelisi. Mutta ehkä sitten ensi kesänä :'(
 
Hei kaikille!
Jokohan sitä itse uskaltais liittyä keskusteluun... Tosin rakentamaan emme ole vielä aloittaneet, maanantaina vasta jätimme rakennuslupahakemuksen. Mutta siitä se lähtee :)

Itse en tiedä rakentamisesta yhtään mitään, mutta onneksi mies on ammattilainen, joten eiköhän se talo joskus valmistu. Ollaan varauduttu puolentoista vuoden projektiin, kun pitkästä tehdään työn ohessa eikä ulkopuolisia aiota käyttää muuta kuin niihin juttuihin mitä itse ei voida tehdä.

Tsemppiä kaikille rakentamiseen! Näyttää siltä, että kaikilla alkaa jo loppusuora häämöttää =)

Sarean
 
Tervetuloa vaan porukkaan Sarean!

Siitä se urakka lähtee liikenteeseen, milloin meinaatte aloittaa työt? Millaista taloa rupeatte tekemään; puu- vai kivitalo, koko, moniko kerroksinen jne.?
Teillä ehdottomasti etuna jos mies on kerran alan ammattilainen, jouduttaa varmasti kun ei tarvitse niin tarkkaan miettiä joka hommaa kun on tuttua hommaa. Meillä kun on miehen kanssa iso osa ajasta aina mennyt siihen miettimiseen, että miten kannattaa joku homma aina tehdä... Mutta kaikki on hoitunut kun vain jaksaa miettiä.

Eilen mies soitti ja kyseli, että missäs meidän autotallintekijä ja laatoittaja oikein viipyvät. Kuulemma ens viikolla tulevat. Näin ovat sanoneet jo kuukauden ajan... Mutta tälläkertaa mies sanoi, että jos ei maanantaina tule niin sitten me lähdetään ostaan itselle vehkeet ja ruvetaan itse hommiin... Toivottavasti tulevat!!! Pitäkää peukkuja =) :wave:
 
Työt meinataan aloittaa heti kun vaan rakennuslupa saadaan, toivottavasti menee läpi sellaisenaan, ei ihan noudatettu ohjeita sanatarkasti :) Talosta tulee jyrkän rinteen talo, johon mennään ylärinteen puolelta sisään. Bruttoala autotallineen (tulee siis talon yhteyteen) on noin 250 ja olikohan huoneistoala vähän yli 200... Talosta tulee aika iso, mutta kolmas lapsi olisi ehkä vielä haaveissa, joten makkareita piti sitten neljä laittaa :)

Meille tulee sellainen talo, että alakerta tehdään lecaharkoista ja yläkerta puusta. Yläkertaan tulee puuverhous ja alaosaan rappaus. Oon pahoillani termistöstä, mutta mies on täysin päättänyt niistä, joten eivät ole mulle tuttuja. Mä keskityn sitten sisustamiseen =)

Rakennusprojekti ei muuten pelota näin etukäteen, mutta jännittää onkohan sitä ottanut huomioon kaiken suunnittelussa. Ikävä sitten jälkikäteen huomata, että tää ei nyt toimi tms. Noh, tietää sitten ainakin mitä ei ainakaan tee kun seuraavan talon rakentaa ;)

Ootteko muuten pysyneet budjetissa vai onko pitänyt mennä pankkiin lisää hakemaan?

Ande: Peukut pystyssä, että laatoittaja ja autotallin tekijä tulevat! Luulisi näin taantuman aikaan, että sovituista töistä pidettäisiin kiinni. Vaikka ei kai tuo taantuma kaikkialla rakennusalallakaan näy, munkin miehellä olisi töitä enemmän kuin voi ottaa vastaan.
 
Meillä ois kans alkamassa rakennusprojekti. Tontti ollaan nyt ostettu yksityiseltä, ja lainhuutohakemus viety 2,5vkoa sitten, kuinkahan kauan siinäkin sitten menee aikaa, sen jälkeen käynnistyy lohkominen jossa menee arviolta 1-2kk, eli jos vaikka heinä-elokuun vaihteessa saisi jo rakennusluvan hakuun, täällä ne yleensä myönnetään 1-2vkossa hakemuksen jättämisestä. Eli tavoite ois päästä hommiin elo-syyskuussa. Tasamaan puuton peltotontti, noin 2000m2. Talopaketti tarjouksien kanssa nyt painitaan, no toimittaja on periaatteessa jo päätetty, kun vaan saadaan lopullinen tarjous, on meinaan toi talomalli muuttunut useampaan otteeseen. Tulossa siis noin 140/160m2 yhden tason puutalo, 5h+k+pesutilat. Erillinen talli/katos/varastorakennus tulee samalla, tai ainakin pohjat tehdään jo valmiiksi. Budjetti 220 000?. Sisustusta vaille valmiiksi rakennutetaan, sisustus/kalusteet laitetaan itse. Jos vuoden päästä jo pääsisi muuttamaan taloon, niin ois huippujuttu.
 
Heissan vähästä aikaa kaikki uusien kotien asujat ja ne jotka vasta siihen tähtää. :wave:

Ollaan oltu aivan uskomattoman uuvuksissa koko porukka, etenkin minä, joka palasin työelämäänkin 4,5 vuoden tauon jälkeen samoihin aikoihin kuin muutettiin.

Nyt jo sen verran alkaa olla virtaa, että alkaa pihalle katse suuntaamaan ja ollaan alettu miettiä, että olisihan se kiva saada tuo terassi ja parveke kuntoon. Ja sitten justiinsa istutettiin perunaa ja tuumittiin, että olisihan se kiva jos olisi se kellari niitä varten syksyllä ja 6 vuotias tilailee koko aika kasvihuonetta itselleen, kun haluaisi siellä jotain kasvattaa.

Ollaan siis kuitenkin vaan enimmäkseen levätty... ja istutettiin tuonne kasvimaan reunaan muutama hedelmäpuu taas ja marjapensaita. Mitään nurmikon laittoa tms ei taida juuri jaksaa edes ajatella. Katsotaan jos tästä totaalisesta uuvahtamisesta toipuu, vaikka syksyyn mennessä.

Tsemppiä taas kaikille, niin projektiin alkaville, kuin jo loppusuorillakin raksaaville. Toivottavasti tulisi suotuisia raksasäitä taas! :D
 
Heipsan teille kaikille!

Meillä on perustustyöt nyt tehty ja talopakettia odotellaan tämän viikon perjantaina. Aika kivasti toistaiseksi on budjetti pysynyt, joskin vesiliittymä maksoikin yllättävän paljon. Tuli joku typerä parintonnin ylim. lasku jostain ikivanhoista kaivuujutuista, mitä en olettanut ollenkaan tulevan. Plääh, nooh, onnesta ei oo iso miinus.

Kovin ollaan sähkömiehiä/putkimiehiä kilpailutettu. Ja paljon on tullut heittoja. Yksikin tarjous oli melki 30% isompi kuin toinen, joten suosittelen paljon kilpailutusta!!
 

Yhteistyössä