Siirretyistä alkioista tuli vauvoja <3

Toivon samaa.. Huomenna eka fysioterapia. Odotetaan neurologisen poliklinikan tutkimuksia. Eilen käytiin yksityisellä neurologilla joka teki lähetteen. Onneksi vain pientä käden poikkeavaa asentoa ja käyttelyä, mutta tietty huolettaa, kun cp:ssä kuitenkin aivovaurio kyseessä, että onko esim muutakin.. Ja tuliko raskausaikana, kun oli kohtutulehdus (selvis istukasta) ja se streptokokki b (todettiin rv32, onki ollu jo kauemmin) eikä sillon hoidettu. Ja taas ootellaan ja aika näyttää, mut kyl v....aa. Ja miettii sitäkin että uskaltaako enää oikeesti koskaan olla raskaana.
 
kopkop, huoli on teilläkin varmasti valtava mutta onneksi ainakin tällä hetkellä poikkeavaa vain yhdessä kädessä. Sillon tuskin mistään vaikesta liikuntavammasta kyse. Ja onhan cp vamma ensisijaisesti nimenomaan liikuntavamma vaikka siihen saattaa vaikeissa tapauksissa liittyä muutakin ongelmaa mutta en usko teillä sellasta olevan. Onko vauvalla jäntevyys yms muuten normaali? Käykö teillä fysioterapeutti kotona? Meillä käy ja se on tollasen pienen kanssa tosi kiva juttu. Varmaan teillä sitten magneettikuvat jossain vaiheessa edessä. Meillä kun tietää aivoissa olevan poikkeamaa motorisilla alueilla niin ei tullut sillätavalla yllätyksenä että synnytyksestä jotain jäänyt. Nyt oon ruvennu enemmän huolestuun tosta kasvuasiasta kun mitokondriosairauksia epäillään. En kyllä jaksa uskoa että meillä sellaistakin olis, ei voi olla niin huono tuuri. Kuitenkin meillä tulee lähiaikoina osastojakso jossa neurologi miettii yhdessä endokrinologin kanssa mikä johtuu mistäkin. Ahdistaa valmiiksi kun taas poikaa syynätään tarkkaan ja kaikkeen mikä voi olla normaalikin kehitys asia puututaan.
 
Kop kop tulehan sitte päivittelemään teidänkin tilannetta kun selviää lisää. Ja muutenkin kiva lukea teidän kaikkien kuulumisia vaikkei mitään erityistä olisikaan meneillään :) Itse en täältä ole osannut pysyä edelleenkään pois :D

Caro mitä nuo mitokondriosairaudet voi pitää sisällään? Vähän toisaalta tylsää, että heitellään helposti kaikkia diagnoosiepäilyjä ilmaan, joita saa sitten pelätä, kun kuten sanoit niin teilläkin voi olla monet asiat normaalia mutta tarkemmin vain nyt syynätään hankalan synnytyksen takia.

Miten muuten influenssarokote, otatteko itselle ja vauvalle nyt syksyllä? Mähän otin itselleni tammikuussa sen ja sairastuttiin miehen kanssa viikko mun ottamisen jälkeen. Mies ei sitä ollut ottanut ja oli TODELLA kipeä viikon. Mulla se rokote auttoi sen verran, ettei kuume noussu kovaksi enkä ollut aivan kuollut niinkuin mies, vaikka tosi kipeä olinkin. Jostain silloin luin, että raskausaikana otettu rokote suojaisi vauvaakin syntymän jälkeen jonkin aikaa, mutta eihän sitä tietty tiedä miten paljon virus muuntunut taas viime aallosta.
 
Mandala, ne on joukko aineenvaihduntasairauksia jotka on periytyviä joko piilevästi esim että molemmilla vanhemmilla on se geeni. Yleensä pienillä ovat kuolemaan johtavia sairauksia. Nyt siis lähinnä ton kasvun niukkuuden takia niitä epäillään ja laktaatti on toistuvasti ollu koholla verikokeessa. Tosin se on tosi häiriöherkkä et jos joutuu vähänkin lypsään niin näkyy arvoissa. Ja kova lihasrasitus voi nostaa arvoa niin en tiiä voisko ton jäykistely vaikuttaa kun yleensä on kovasti itkeny ennen koetta tai sen aikana. Pituushan tolla on edelleen sama kun mulla tässä iässä, painoin vaan enemmän. Et oonha mäkin näillä nykysillä käyrillä menny jossain -3 kohdalla. Viimeks lääkäri kiinnitti huomiota kielen liikkeisiin kun välillä mutruuttaa suussa ja työntelee ulos. Ei oo aina niin tehny, alko muistaakseni 3kk iässä kun kuolaa rupes tuleen. Musta tuntuu et toi nenämahaletkukin ärsyttää et sen takia pitää välillä suuta auki. Tää on just sellanen asia mikä voi olla normaalia kehitykseen kuuluvaa tai sit ei. Mun tätikin sano et kaikki sen lapset ja lapsen lapset on tota tehny jossain määrin pienenä.

Caro ja poju vajaa 5kk
 
Kyllä meilläkin työnteli kieltä ulos aiemmin niin paljon että oikein googlasin asiaa. Ja nyt taas kun opetellu päristelemään mutta se ei aina onnistu niin vaan kieli ulkona. En usko kyllä että siinä mitään sen erikoisempaa on.

Noi kasvujututkin on niin yksilöllisiä että ei niitä yksinomaan pitäisi pähkäillä kyllä. Mun pikkusisko oli myös syynissä kun oli niin sirppana ettei millään käyrällä. Vuoden ikäisenäkin painoi saman verran kun mun poika nyt vajaa 5kk ikäisenä. Mutta ihan normaalisti kasvoi sitten isompana ja aikuiseksi.
 
On kyllä melkeimpä kaikkein ikävimpiä noi terveyshuolet, varsinkin kun ne liittyy lapseen :( toisaalta niinkun todettua, onhan lasten kehitys kovin yksilöllistä ihan täysin terveilläkin ja onneks tässä maassa tosi herkästi tutkitaan heti perinpohjin jos lapsella hiukankaan epäillään mitään poikkeemia..niinkun meilläkin se sydänhomma.
Tänään ollaan menossa näyttään ihottumia lääkärille ja saa nähdä laittaako johonkin jatkotutkimuksiin allergioiden varalta. Pieneltä vaivaltahan tää tosin tuntuu nyt mitä täällä joillain muilla on epäilty ettei kehtaa edes valittaa mitään.
Sunnuntaina alotettiin jo liha(kana)-annokset vaikkei nyt ihan tullukaan sitä neuvolatädin suosittamaa kahta viikkoo kauran alotuksesta.. mutta kun tultiin kotiin mummolasta niin en muistanukaan et muut kasvissoseet oli loppu! Keitin sit ite vielä parsa-kukkakaali-porkkana mössöö mutta tää ei oo pojan mielestä niin suuri hitti...
Liekö noiden lihojen ansioo mutta nyt on öissä parempi vaihe menossa, viime yönä meni 6,5 tuntia syömättä, ja vaan kerran joutu herään kun vaippa oli falskannu puvunkin aivan märäks mahasta (oppinu nyt kääntyyn selältä mahalleen). Saatiin tosiaan muutama ilmaisnäyte housuvaipoista ja useimmat päästäny läpi puntista tai omituisesti vyötäröstäkin..että ei kyl tulla ostaan sellasia tän kokemuksen perusteella! No koko on vielä kilojen mukaan liian iso (10-14kg) mutta ei nyt käytännössä vaikuta mitenkään väärän kokosilta. Ja ohan ne aika kalliitakin verrattuna esim. x-tran teippimalliin joka meillä toimii ihan riittävän hyvin.
Tuskin ittelle sitä influenssarokotusta otan nytkään mutta pitää kysellä ja harkita vielä jos pojalle, riippuu kai miten vaarallinen voi olla lapsille. Vai meneeköhän sit niin et molempien pitäs ottaa jos toinenkin..

Pikkuhiljaa sitä on alkanu olla ajatuksia ensvuodesta ja kiillottelee jo sapelia valmiiks taistelun toiseen erään...vaikka eka varmaan pitäs jossain vaiheessa lopetella imetyskin ennenkun voi mitään jatkohoitoja alottaa. Jos ikää ois vähemmän niin ehkä sitä vois odotellakin rauhassa, ja imettää koko vuoden jne. mutta kun mittariin tuli taas pykälä lisää muutama päivä sitten, ja viimenen vuosi alle 40v on jo meneillään niin ei pysty enää liikoja viivytteleen :/
Onko muilla ketkä toivois vielä pikkusisarusta, mitään suunnitelmia jatkosta?
 
lullaby, kyllä saa valittaa :) jokasella meistä on omat huolemme, toisilla ne ehkä on vakavempia mutta ei silti voi kenenkään huolta väheksyä. Meillä ois toiveissa hoitoja kanssa jatkaa kunhan tässä tästä synnytyksessä tulleesta traumasta tokenee vähän. Kyllähän se pelottaa mitä vielä voi sattua mutta halutaan ainakin yrittää kun eihän sitä edes tiedä tulenko enää raskaaksi. Eivät meitä varmaankaan hoitoihin ota ennenkun vuosi mennyt sektiosta. Välillä kyllä kun poikaa kantelee aamusta iltaan miettii onko ihan hullu kun toista toivoo :D
 
  • Tykkää
Reactions: Siida ja lullaby
LULLABY ottakai saat purnata sun huolestas. Jokaisen huoli on todellinen hälle itselleen ja sitä ei voi väheksyä.

MANDALA Me tuskin otetaan influenssaa. En oo ite koskaan ottanu, eikä esikoisellekaan. Sairastanut sen 3 kertaa lapsena ja myönnän ettei kiva tauti. Mutta ajattelen ettei oo ihan tappavakaan ja onhan meillä vakuutukset.. Aikalailla kotona pyöritään infektiokaudet, pestään käsiä usein saippualla, jne. Voihan esikoinen napata kerhosta tai harrastuksista, mutta..

Fyssari oli tänään. Kotiohjeita käden käytön houkutteluun ja venyttelyyn. Hierontaa, kosketusta, silitystä. Yksityinen ortopedi suositteli kerran viikossa, mutta kaupunki voi tarjota vain kerran kuussa. Käydään todnäk yksityisellä sit nää välit. Kuukauden sisällä pitäis tulla aika neuron polille. Lekuri väläytti, että pään magneettia ei välttis tartte tehä, riippuen miten tää homma etenee. Maitopulloanestesia-ikä on jo ns ohi ja nukutusta ei tehdä ihan hepposin perustein. Eli jos fyssarilla saa käden liikkeet paremmaks eikä tuu muita oireita niin ei kaiketi tartte kuvata. Saa nähä mitä neuron lekuri sanoo. Toivon, että siellä paikalla ihan oikea valmistunut lasten neurologi eikä pelkkä erikoistuva joka arpoo (mun tuurilla). Mennyt raskausaikana luotto lekureihin..

CARO Meidän poika ylijäntevä, jäykähkö tapaus. Mutustaa kans kieltään ja vähän kuin ois purkka suussa välillä. Esikoinen oli kans jäntevä, jäykähkö, selkä kaarella usein, "mutusti purkkaa" ja aika teki käsillä ihme liikkeitä (videoin) joista ajattelin, että on vammanen tms, mutta terve tähn asti. Tosin en ihmettelis, jos jonkun asperger-diagnoosin sais joskus, kun on ihmeen fiksu (oppi puhuu ja lukee ihan superaikasin, jopa tän viikon neurologi hämmästy).

Kasvu vielkin naftia ja kaikki ihmettelee kuinka pieni. Mut on jo 7kg ja yli 66cm. Pituus muistaakseni nyt -1sd ja paino -5%. Ootteko käyttäny kasvuseula.fi vai mikä se oli?

Sapuskaa syödään jo 3-4 kertaa päivässä: aamu- ja iltapuuro, yks lihasose ja yks kasvissose jos ehtii. Hedelmääkin on saanut. Seuraavaks laajennetaan lihavalikoimaa, sit enempi viljoja. Onnistun aina ostaa hajoavan sauvasekottimen. Esikoisen aikana hajos eka ja toissapäivänä hajos toka :/

Kop kop ja minimies 5kk
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby
kopkop, onhan teillä ihan hyvän kokoinen mies meidän tirppaan verrattuna :) poju on viime mittauksella 59cm ja ehkä ollaan jo 5kg päästy. Tuttipullo anestesia ei onnistunu meillä edes 4vk ikäsenä, ei nukahtanu ruuan jälkeen niinku arvasin, huuti lopulta ittensä väsyksiin ja nukahti.. Mut eipä sinällään tiedolla sen enempää tee, jos aivoissa on jotain niin ei se sieltä enää etene, oirekuva vaan saattaa muuttua.

Meillä poika on vaihtelevasti jäykkä, kun on hyväntuulinen eikä mikään rassaa niin tonus vissiin aika normaali. Mielentilan mukaan jäykistelee ja vetää ittensä opistotonukseen mikä fyssarin mukaan näyttäs olevan pojan suurin ongelma. Sietää jo eri asentoja aika kivasti mut jos huonolla tuulella tai mun mielestä selvästi maha vaivaa niin ei saa väännettyä mihinkään asentoon. Siitä johtuu osa itkuistakin kun ei pysty itteään rauhottaan ja kaarelle veto on kuitenkin ei tahdonalaista. Huomenna meillekki tulee kunnan fyssari, jänskättää onko poika yhtä hyvällä tuulella kun viimeks. Täällä siis kävi sairaalan fyssari ja kunnan fyssari viimeks samaan aikaan. Vähän harmittaa kun ei tuo sairaalan fyssari voi käydä useemmin kun selvästi pätevä ja hirveen hyvin poikaa käsitteli. Ehkä kunnankin fyssari saa jotain tehtyä..
 
Joo, tääl tullu kunnon kasvupyrähdys, kun alotin kiinteet. Alotettiin parilla ruokalusikallisella ja loraus öljyä joka ruokaan. Rupes samalla imee rinnastakin paljon paremmin, että taas maito suihkuaa.

Aika näyttää kuvaavatko päätä ja onko muilla osa-alueilla häikkää kuin yhdessä kädessä. Toivottavasti ei! Leijonaemona pidän tyypin tiukasti kainalossa ja koitan luoda vahvan itsetunnon omaavan kaverin tässä julmassa maailmassa.

Fyssari meillä lähimmällä terveysasemalla. Kotifyssaria ja tiheempää fyssaria saa vain ostopalveluna maksusitoumuksella eli jos sairaalan lekurit niin suosittelee eli jos enempi häikkää.

Tuli aineenvaihduntasairaudesta mieleen, että tehtiinkö kenenkään vauvalle synnärillä sitä aineenvaihduntasaurausseulaa (verikoetta)? Me osallistuttiin siihen, mut mitään ei oo kuulunu eli kaiketi ei sillä saralla mitään. En muista oliko valtakunnallinen vai hus-alueen.
 
Kopkop, joo tehtiin ja ei niissä mitään. Noita metabolisia sairauksia on useita satoja niin ei kaikkia tietty siinä testissä katota. Meiltäki jotain lähetettiin Englantiin asti. Toivottavasti rupeis meilläkin enemmän meneen soseet. Vaikuttaa vaan niin paljon millä tuulella on et suostuuko mitään yrittään.. Vähän jo tuntuu et tajuaa miten syödään eikä vaan kielellä työntele ulos mut pitäs saada totutettua ottaan lusikalla ja jossain muualla kun sylissä. Meillä pojan syntymän takia on ollu onneks helppo saada hoitoa joka alueella mitä nyt tässä on tarvittu ja tietty muutenkin tarkasti seurataan. Ja toki tuo lihasjänteyden säätelyn ongelma vaikuttaa laajemmin.
 
Juu, onhan tää ketju kaikenlaisia iloja ja murheita varten mitä vaan lapsen kans voi tulla.. :)

Niinkun arvelin, laaja-alanen atooppinen ekseema ja seuraavaks käynti jollain toisella lastenlääkärillä eri terveysasemalla kun ilmeisesti jonkun byrokratian tms. takia neuvolan lääkäri ei voi laittaa lähetettä suoraa allergiatesteihin. Kai se on valmistauduttava henkisesti jo että joudun lopettaan tälläkin kertaa imetyksen kesken, jo nopeemmin kun olin suunnitellukaan :unsure: Tosin onhan se jo melko hyvin jos puol vuottakin tulee täyteen. Esikoisen kans 4kk.. harmittaa silti, onhan se hankalampaa tuhrata joidenkin ite keiteltävien apteekin erikoiskorvikemaitojen kans monta kuukautta kun imetys on kuitenkin niin helppoo siihen verrattuna.. ja edullista! Tai jospa allergiaa ei ois niin monelle ruualle ja voisin ite jättää jotain pois ruokavaliostani. Ja kumpa ei nyt ois mitään eläinallergiaa kun noita pitkäkorvasia on useempia :/ jotenkin oon siinä käsityksessä et eläinpölyallergiat oireilis enempi hengenahdistuksena, nuhana yms. ja ruuat just iholla?

kop kop, kyllä meillä ainakin tutkittiin jotain harvinaisia (mutta vakavahkoja?) sairauksia jollain testillä sairaalassa. En kans muista onko tullu vastausta, mutta ainakin joku vastaus tuli diabeteksestä että sitä riskiä ei oo.. mut en tiä oliko toi joku ihan muu tutkimus.
 
Oho, mulla oli jäänyt sivullinen keskustelua huomaamatta eilen. Tuntuu välillä, että pää on ihan höttö. Sanon miehelle samoja asioita parin minuutin välein ja unohdan sen ainoan asian mikä piti muistaa.

Täällä aineenvaihduntatutkimus oli nimellä vas-seula ja siitä tulee ilmoitus vain siinä tapauksessa, että löytyy jotain.

En ole ikinä ottanut influenssarokotetta, mutta kun vauva on just sairastanut ekan nuhansa, aloin miettiä miten hirveä influenssa saattaisi olla pienelle jälkitauteineen. Rokotetta ei anneta alle 6 kk eli saattaa olla, että tänä vuonna ei ole järkeä ottaakaan, kun suojan muodostuminenkin kestää. Tää on musta hirmu vaikeaa, kun haluaisin tehdä vauvalle parhaaksi, mutta en tiedä, onko se rokottaminen vai rokottamatta jättäminen.

Mulla on haaveissa toinen lapsi ja mies on alkanut vähitellen lämmetä ajatukselle. Puheissa aina välillä vilahtaa pikkusisarus. Meillä on 8 alkiota pakkasessa. Mä haluaisin keväällä aloittaa hoidot. Oon paljon miettinyt, miten arki sujuisi kahden kanssa, kun mies on paljon töissä, mutta niin mietin, miten se sujuisi yhden kanssakin.

Meillä vauva tunki soseet ulos ensimmäiset viikot ja olin jo luovuttaa. Annoin imeskellä erilaisia vihannestikkuja ja ehkä kun sitä kautta pääsi makuihin kiinni alkoi soseidenkin syöminen sujua. Eilinen perunaporkkanasose ei mennyt yhtään ja epäilen, että vauva ilmaisee, että porkkana ei (vielä) sovi. Peruna pelkästään uppoaa hyvin. Musta maistelut ovat olleet hauskoja ja vauva haluaa osallistua. Otti yksi päivä lusikan käteensä ja heilutteli sitä ja tunki suuhunsa innoissaan. Pyykin määrä on lisääntynyt taas hurjasti kun soseet valuu aina rinnuksille ja jo kuolasta on tullut ihottumaa kaulalle niin en halua pitää soseita lisä-ärsyttämässä. Nyt kun kiinteät ovat alkaneet maistua niin vauva on alkanut tissilakkoilla. Yösyötöt menee mutta päivällä välillä kääntää päänsä pois eikä todellakaan suostu imemään. Imetys on ollut meillä sellaista taistelua että nyt vain sitten annan pulloa ja kokeilen seuraavalla syötöllä jos tissi kelpaisi.

Mun pitäis vähitellen selvitellä, miten työnantaja suhtautuu osa-aikaiseen töihin palaamiseen. Mies jää tammikuussa 6 vkoksi isyyslomalle ja meen silloin töihin (kamalaa, en tiedä miten pystyn!). En halua laittaa pientä vielä keväällä hoitoon, joten ollaan suunnitteltu, että tekisin isyysloman jälkeen kolme päivää viikosta silloin kun miehellä on vapaata tai menee iltaan. Sen jälkeen ei kyllä ole enää ollenkaan yhteistä aikaa perheenä. Talous ei ikävä kyllä anna periksi, että jäisin kotiin niin pakko keksiä muu ratkaisu ja tää on paras mitä oon tähän mennessä keksinyt.

Lullaby, toivottavasti ihottuman syy löytyy ja olisi hoidettavissa helposti! Carolle ja Kop kopille voimia tutkimuksiin ja hoitoihin ♥

Peppermint ja tyttö 4,5 kk
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby
Onko teillä ketkä ootte soseita jo päässy maisteleen käytössä ollu jonkinlainen ensilusikka? Meillä on sellanen pehmeä taipuisa mut meidän pojan suuhun turhan iso kun ei tajua suuta vielä kunnolla aukoa. Perus teelusikka taas vissiin tuntuu ihan hirveeltä suussa. Eilen sain luumusosetta syömään vähän sitterissä kun istu. Oli poika kyllä sen näkönenkin :D hankalaa on sitterissä syöminen kun meinaa ojentaa herkästi siinä. Missähän vaiheessa saa jonkunlaista tuettua syöttötuolia kokeilla? Anoppi oli eilen parituntia pojan kanssa ja kerto et oli hirveesti naureskellu hälle, isän kanssa ollaan yritetty nauruja kalastella kun on ollu vähän kadoksissa mut ilmeisesti vanhemmille ei naureskella :D fyssari toi eilen jumppapallon ja siinä pojan kanssa yritetään myös olla. Kaikki pojan hereillä oloaika menee hiki hatussa juostessa kun pitäs syödä ( nyt syöny taas huonommin niin saa taistella et saa letkutettua niin että vauva on rauhallinen), seurustella, jumpata pallolla, olla mahallaan, selällään, opetella tarttumista molemmilla käsillä, seurustella, pitää erilaisissa asennoissa ja vähän väliä heijata ja hytkytellä kun toisella menee hermot tai maha vaivaa. Ei oo tylsää täällä.

Caro ja poju kohta 5kk
 
Meille pieneen suuhun on kaikkein paras lusikka ollut Ikeasta ostettu lasten lusikka.Ne tulee kahden pakkauksessa joista toinen on kapea ja toinen hieman leveä. Sillä ollaan saati ihan pienestä asti D-tipat annettua ja nyt sitten soseet. Muut lusikat tosiaan tuntuu liian leveiltä. Nämä lusikat on myös kovaa ja liukasta muovia.

Meillä muuten oli ilmeisesti porkkana joka sai vatsan jumiin muutamaksi päiväksi. Sen jälkeen ku vaihdettiin takaisin bataatti, kesäkurpitsa, maissi -akselille eri yhdistelmillä niin on tullut taas joka päivä vaikka ei enää luumua annettu. Perunaa en ole vielä kokeillut, jotenkin tuntuu että salee tulee mahavaivat. Noista mitä ny ollaan syöty niin tykkää tosi paljon kai kun aukoo suutaan jo ennen lusikkaa. Mutta ei meilläkään siis aina näin ole ollut vaan kesti aluksi aika kauan että suu aukesi niin että lusikan sai laitettua sinne ja tulee vieläkin suusta ulos jokunen lusikallinen vaikka ruoasta tykkäisikin.

Meillä myös sitterissä syötetty keittiön lattialla mutta toinen innoissaan potkii jaloilla niin se keinuu pahasti jolloin ruoat on poskilla ym :D sellaista esim Stokken syöttötuolin saatavaa kaukaloa ei viitsi enää ostaa kun kohta jo melkein istutaan ehkä.
Neuvolalääkäri tosin sivulauseessa syöttötuolista puhui kun testasi onko selkä suorassa istualtaan. Ei siis pois sulkenut pieniä istuntatreenejä. Mutta oikea syöttötuoli tuntuu liian edistykselliseltä vielä meille.

Oon miettinyt myös että miten sitä lisää kiinteiden annoksia (liha) ja puuroa päivään tuossa 5kk hujakoilla ilman että tosi paljon vähenee maidontuotanto. Kyllä meillä siis vielä tankataan paljon maitoa yöt ja päivät nykyisten kahden annoksen (yksi vihannes yksi hedelmä) lisäksi, mutta jos yhden soseen ja aamu -tai iltapuuron lisää niin kyllä se jo varmasti alkaa vaikuttaa.
 
Joo, toisaalta toivoo ettei mitään allergiaa ois, mutta toisaalta että joku selkee syy löytys ja sitä kautta saatas iho kuntoon, ettei se ainakaan häirittis öitä...pari (etenkin aamu)yötä ollu taas levottomampaa. Ei tunnu olevan oikein mitään logiikkaa noiden ruokien ja nukkumisten välilläkään. Tai usein se menee niin että eka jakso voi olla monta tuntiakin ilman syöttöjä, alkuillasta johonkin 2-3een ja sit alkaa se pätkittäisempi vaihe. Eli kun ite meen nukkuun vasta 12-1 aikaan (en sais kuitenkaan aiemmin nukuttua) niin en siitä pitkästä pätkästä ehdi hyötyyn oikeestaan mitään...mutta kai se siitä joskus rupee tasottuun.
Ja tosiaan, kyllä sitä yön uuvuttavimpina hetkinä ihmettelee että oonko pahastikin seonnu, enempi kitinääkö oikeesti haluan vielä tähän lisäks :D mut eiköhän siinä mee kuitenkin sen verran aikaa että poika toivon mukaan nukkuis jo kokonaisia öitä, jos mitään enää tuleekaan.. jos tajuton tuuri vielä kävis niin sit viimestään pitäs muuttaa tästä isompaan, vaikka sitten väliaikaseen jos ei toivealueelta ehdi saamaan edelleenkään mitään.

Meillä on semmonen pehmeepäinen esikoisen vanha (silikoni?)lusikka ja sit pari muuta muovista jotka oon saanu kaverilta..toisessa karheet kohdat ikeniä varten. Metallisilla sujuu kuitenkin yhtä hyvin.
D-tipat laitan yks kerrallaan anatomisesti muotoillun tutin päähän ;) siis sellaseen missä on toinen puoli tasanen.
Nyt viime 5kk neuvolassa sanottiin että voi jo syöttöjen ajan pitää tuolissa. Poika jaksaa olla vaihtelevasti, yleensä hedelmäsoseen ajaks kasvisten jälkeen nostettava kaukaloon.
Johonkin ne tunnit päivässä tuntuu katoovan vaikkei edes mitään ihmeellistä tehdäkään :eek: jotenkuten kerkee tekeen kaiken välttämättömän, kun vielä on noi eläimetkin hoidettavana.
On tota ensvuottakin jo miettiny missä vaiheessa sitten vois ilmottautua työnhakijaks kun en aikos jäädä kotihoitojaksolle (on se tuki sen verran surkeempi), ja onko lapsen oltava tarhassa sillon että vois olla työnhakija...tai riittäskö alkuun osapäivänen hoitopaikka ettei heti alkuun ihan pitkää päivää tarvis olla.
 
Mandala, pitääkin ostaa niitä ikean lusikoita kun on siellä käyntiä.

lullaby, meillä on aika samanlaista. Poika menee nukkuun 20-21 välillä, syö ekan kerran 23-24 välillä kun on nyt pakko syöttää vaikkei ite heräiskää. Muute saattas nukkua ekan pätkän vielä pidempään. Sit syö 3-4 välillä ja siitä jos haluaa 7 asti nukkua niin saattaa 3 kertaa vielä herätä ellei huonommin. Ainakin pyörii sängyssä paljon.

Endokrinologi soitti ja suunnitellaan se osastojakso viikolle 43. Otetaan selkäydinnestettä, ultrataan sydän ja jotain geenitestejä mitokondriosairauksiin liittyen. Lihasbiopsiaa ei nyt ainakaan tehdä. Jotenki tuntuu et lääkäri on ihan varma et sellanen löytyy, ite en jaksa uskoa taas et sillä ois. Mut kyllä se huolen taas nosti pintaan.

Caro ja poju kohta 5kk
 
Ai niin piti Lullabylle kommentoida tosta ihottumasta, että voi kökkö että tuollaisen diagnoosin saitte, mutta toivottavasti ongelma katoaa muutosten myötä! Ja on puoli vuottakin tosi hyvä imetysmäärä! Mä varmaan pyrin samoihin suurin piirtein jos kaikki vaan sujuu kiinteiden lisäämisen myötä. Mutta varmaan niihin aikoihin voi sitten muutenkin vähennellä imetystä sitten, mulla ei ole henk koht silleen kauheasti tarve imettää paljoa kauemmin. Riippuu tietty pikkujäbästäkin, mitä on mieltä.

Tyhmä kysymys mutta miksi atooppisen ihon takia tarvii lopettaa imetys?Jos joudut ostamaan sitä apteekin kallista korviketta, niin saatko siitä kelalta mitään takaisin? Mä oon kuullut, että jotkut (vai kaikki) lapsivakuutukset ainakin vissiin korvaa niiden ostoa.

Mäkin nyt ihmettelen tätä meidän poitsun ihoa kun jalkapöydissä siinä missä nilkka ja jalkapöytä tekee taipeen niin on ollut jonkin aikaa jo kuivaa punertavaa ihottumaa. Neuvolalääkäri sanoi, että perusrasvaa vaan, mutta se ei ole tehnyt yhtään mitään niihin läiskiin ja kuivuuteen. Sitten se korvan takana oleva märkärupi-epäily, niin viikko nyt ohjeiden mukaan käytettiin antibioottivoidetta, mutta ei myöskään tehnyt mitään muutosta. Muuten noi ei tunnu kauheasti vaivaavan, mutta kyllä korvantaustaa hieroo käsillään joskus useinkin, varsinkin unissaan kun ähkii ja kääntyilee.
Joskus jopa hieman verta tulee johonkin bodyyn tai harsoon siitä :(

Siitä päästäänkin tähän tämän hetkiseen yöunien pätkäisyyteen, kun kauheasti kitisee ja venkoilee ja ähkii puoliunessakin varsinkin aamuyöstä. Sitten mä yritän pitää käsiä paikallaan ettei raavi korvaansa ja olen siinä sitten just aika paljon puolihereillä.
Ainakin tässä olisi ihan kohta tulossa uusi kehitysloikka, nro 5, joka ehkä saattaa tuota kitinäunta tehdä, ehkä. Mutta joo oma pää myös aika höttöä varmaan näiden unien takia. Eilenkin unohdin kanamunat muffinsseista yms kokkailu ollut mielenkiintoista :D

Ei siinä, sänkyyn mennään nukuttamaan syöttämällä 19.30-20.30 aikoihin ja eilenkin nukkui ekan pätkän noin 5h pitkästä aikaa. Me mennään sitten perässä sänkyyn joskus 22-22.30 välisenä aikana, kun ei ihan viitti kasilta sänkyyn mennä, joten syömään herätään sitten usein aika heti pian sen jälkeen, ennenkuin ehdin nukahtamaan kunnolla. Ja sitten siinä reilu puolen yön jälkeen on usein tosi pientä pätkää ja venkoilua.

Mutta voi vitsi, kyllä sitä poikaa usein katselee ja miettii, että tässä se nyt on :love: niin uskomaton ajatus vieläkin, että saatiin hänet, ja nyt tuntuu jo etten edes oikein pysty kuvittelemaan elämää ilman häntä, ja olen TODELLA kiitollinen hänestä :love: Ja varsinkin nyt kun rakas kissa jouduttiin lähettämään vehreämmille metsästysmaille niin tajusin yhtenä päivänä, että ai niin, jos kaikki menee niinku pitääkin niin poika ei ole meidän elämän aikana häviämässä meidän elämästä! Kuitenkin kissojen kanssa koko ajan sen tiesi, että heistä aika jättää luultavasti ennen meitä, mutta poika ei olekaan menossa minnekään!

Pikkukarhu kohta 5kk
 
Joo, ne ikean lusikat on hyviä!! Kapeampi syöttämiseen ja leveämpibsit, ku syö ite :) Ostanut myös babystylestä ja prismasta lastentarvikepuolelta ensilusikoita. Ite en tykkää silikonisista lörpöistä lusikoista, kun niillä vaan sinkoaa sapuskan :D

Me ollaan toistaseks skipattu peruna, kun pelkään, että sillä menee jumiin. Porkkanasta on tullut välillä näppyjä ja munakoisosta lehahti eilen koko naama. Imetykseen ei ole tullut negatiivista vaikutusta syömisten suhteen. Edelleen 10-15 kertaa rinnalla. Imee tehokkaammin ja nopeammin kuin ennen soseiden aloitusta (3,5kk). Maitoa tulee enempi. Aamulla vetäs desin kaurapuuroa ja desin päärynää :O Vissiin kasvukausi tms :D
Meillä syödään muualla ollessa kaukalossa tai sitterissä, mutta kotona on syöttötuoli jonka saa sitteri-asentoon. Normi asentoon laitan sitten jahka osaa istua tai selkä on suora istuttaessa (yleensä 6kk). Mutta epävarma olo nyt kehityksen suhteen, että odottaako normi kehitystä vai ei. Tekis mieli käydä ostaa aski tupakkaa!

Eipä taida kauheesti vakuutukset maitoja maksella. Meil ei esikoisen vakuutus maksa erikoiskorvikkeita, mutta tokalle otettiin sellanen vakuutus, joka korvais, jos tarve vaatis. Siis samasta vakuutusyhtiöstä molempien vakuutukset, mutta aivan eri ehdoilla.

MANDALA ootko kokeillu sitä repair creamiä sinne korvien taakse? Entä sinkkivoidetta?
 
Natusan repair creamia oltiin laitettu ennen neuvolalääkäriä joka sitä antibioottia määräsi, mutta ei auta korvan taa eikä jalkoihin. Sinkkivoidetta voisin kokeilla vielä tässä vlopun yli ja soitella sitten lääkäriin ensi viikon alusta.

Mä en ole vielä antanut isompia määriä, vaan pakastanutkin olen about pari ruokalusikkaa per minigrip. Tänään sitten annoin lisää kun tuntui uppoavan kunnolla. Joka paikassahan sitä sanotaan, että lapsi itse määrää paljon syö, mutta toisaalta kun hitaasti kuumassa vedessä sulatan lounaaksi ruokaa pakkasesta niin harvoin tulee sitten sulatettua lisää samalle ruokakerralle, jos vaikka uppoaisikin.
 
Nimenomaan, en saa nukuttua jos tiedän ja kuulen että poika on hereillä.. siis vaikkei ois mitään kitinääkään. Mutta nyt on jatkuvasti kampeemassa itteensä selältä mahalleen kun sen on oppinu! Enkä tiä onko se vieläkään oikein hyvä juttu...:confused: ja sitten ne kaikki peiton pois potkimiset, tutin tiputtelut jne. Viime yönä keksin laittaa tyynyn mahan eteen kyljellään niin se rauhotti kun ei pääse käntyyn, ja rauhottuu myös kun annan käteni mihin saa tarrata kiinni jokskin aikaa <3
Rankalta kuulostaa noi tulevat tutkimukset Caro :/ multa on joskus aikoinaan pienenä otettu selkäydinnäyte ja kuulema venkoilin niin että tarvittiin neljä hoitajaa pitään paikoillaan ja vihree vaahto tuli suusta...myöhemmin vielä jonkun hoitajan rintaneula löyty mun vaatteista! Mut nykysin varmaan sitä varten nukutetaan tai puudutetaan eikä ihan kylmiltään näin pieniltä oteta?

kop kop, joo, taitaa jäädä täälläkin se silkoonisinkooja kun alkaa opetteleen itsenäistä syömistä :D
Mandala, ne ruokien allergeenit kulkeutuu tissimaitoonkin ja sitä kautta lapselle. Eli jos ois kovin laaja-alaset allergiat kuten esikoisella oli, niin mun pitäs karsia omasta ruokavaliosta kaikki allergisoiva, esim. kananmunat, maito ja naudanliha, kaikki tavallisimmat viljat (esikoisella kävi alkuun vain hirssi) jne. ja se tuntuu että menis liian hankalaks, ts. oisin liian mukavuudenhalunen sellaseen :oops:
Saatiin aikoinaan jonkin verran korvausta peptidi-tuttelista ja kela maksoi myös sairaan lapsen alempaa hoitotukee, se oli sillon jotakin tyyliin vähän yli 400mk. Makso ne jauheet silti melko hunajaa....
Vakuutuskorvauksista en tiä kun ei meillä oo ollu sellasta. Jotenkin tuntuu että kai ne ois kuitenkin rajottanu kaikki allergiat pois korvattavista mun atopiataipumuksen perusteella..
Niin se on pään höttöys tuttua täälläkin, vaikka eikös sen aivojen kutistuman pitäny puolessa vuodessa korjaantua synnytyksen jälkeen..pahemmaks vaan varhaisdementia tuntus menevän :LOL: kun esineen jättää käsistään johonkin niin minuuttia myöhemmin että missä ihmeessä se nyt on!

Kyllä sitä useinkin käy mielessä tän kaiken vauva-arjen kiireistä ym. uuvuttavuudesta huolimatta että tää on nyt juuri sitä elämää mikä on ihmisen parasta aikaa :barefoot::love: todella kiitollinen jo näinkin kaikesta mitä on saanu mutta jos tähän vielä joskus jotain (joku) lisääkin niin se on vaan ylenpalttista extraa kaiken muun hyvän päälle!
 
Ah siis mä oon luullut, että atopia on autoimmuunisairauksia, mistähän mä oon sen saanut päähäni..

Tosiaan varmasti vakuutuksia ei saa samalla tavalla laajasti jos on vanhemmilla jotain mikä voi periytyä tuollai.
 
En määkään noista niin tarkkaan tiedä, mutta atooppinen iho on siis eri asia/sairaus kuitenkin kun joku ruoka-allergia, mutta jälkimmäinen voi oireilla just ihon kautta pahentaen atooppisia ihottumia. Jotenkin näin selitettiin tuolla, tai miten ymmärsin..
http://www.allergia.fi/allergiat/lasten-ruoka-allergia/imevaisikaisten-oireet/
Vaikka ihottumalle usein haetaan syytä esimerkiksi ruoka-allergiasta, on atooppinen ihottuma itsenäinen sairaus. Siihen liittyy geneettinen poikkeavuus ihon läpäisevyydessä, jolloin iho kuivuu ja allergeenit läpäisevät sen helpommin kuin terveen ihon.
 
Mekin mennään nyt terveyskeskukseen lääkärille noiden ihottumien takia. Korvia molempia hankaa paljon vielä ja ne jalat on kuivaläikikkäät vaikka ollaan nyt muutama päivä laitettu kehäkukkavoidettakin. Se on ainoastaan ehkä sitä punoitusta hillinnyt vähän.
Täytyy katsoa mitä se lääkäri ehdottaa diagnoosiksi ja jos meinaa alkaa tuputtamaan suun kautta antibioottia pelkän jonkin epäilyn perusteella niin marssin sitten Pikkujättiin hakemaan toisen mielipiteen. En halua alkaa antibiootteja kuitenkaan turhaan syöttämään jo näin pienenä.

Unetkin näyttäisi olevan parantuneet taas, eka pätkä pidentynyt enkä aamuöitä ole kokonaan horroksessa valvonut. Mutta hitto soikoon, sama kävi viimeksikin ennen ekoja piikkirokotteita ja heti marraskuun alussa niitä saadaan taas lisää joten ei pysty tuudittautumaan näihin uniin :D

Kikkailu tissillä ja pullolla alkaa olemaan välillä aikamoista. Ei sentään raivareita, mutta huomaa kun kaikki ympärillä just sillä hetkellä kiinnostaisi kauhean paljon, joten syömiset on sitten vähän niin ja näin. Ja varmasti sitten sen puolestakin tiheämmin syödään.

Mutta voi toista kun näyttää niiiiiin isolta pojalta kun ollaan nostettu keinusitterin selkänoja istuma-asentoon :love: ja laitettu siihen kuuluva sellainen pöytä/tarjotin, joka estää keinusta putoamista. Niin hurjaa ajatella miten paljon on jo kasvettu ja tullaan vielä kasvamaan! Kyllä sitä huonoina öinä ja sitä seuraavina päivinä on miettinyt, että kasvaispa nyt äkkiä niin voisi tehdä sitä ja tätä yhdessä jo. Mutta toisaalta haikeana mietin, että hän ei tule koskaan enää olemaan näinkään pieni :cry::love:
 

Yhteistyössä