***Syyskuun Sydäntenmurskaajat- ONNITTELUT KAIKILLE! ***

Täältäkin onnittelut kaikille vauvansa jo saaneille <3

Edelleen myös maha pystyssä edelleen. Eilisen illan saldo: 1 supistus ja sekin kivuton.

Tiedä enää mitä sitä oikein tekis, tulis nyt takasin etes noi harkkari supistukset, kun nekin on jonnekin joutunu. Limatulpasta ei tietoakaan.

Toiveet on korkealla, ehkä tällä viikolla meillä on jo vauva, niinku piti olla viime viikolla ja sitä edelliselläkin.

Se iso K tosiaan kasvamassa otsaan hyvää vauhtia.

Aavalan tyttö: toivotaan et olis osastolla hiljaista ja ottasivat sisälle jo perjantaina, sitten saattas olla mahdollisuus siihen, että meilläkin olisi nyytit jo tämän viikon lopulla sylissä. Ei muuta kuin itkupotkukiukkuraivarit pystyyn polilla perjantaina josko rupeis tapahtumaan :D

ninja 41+1
 
NO EN OLE :( Turha luulo. Limatulpasta ei tietoa eikä sen puoleen mistään supistuksistakaan. Alkaa v***tus käyrä kasvamaan. Mieskin ihan hermostunut ja malttamaton ja mä sitten yritän muka rauhotella että "kyllä se sieltä tulee" Ite yhtä v....uuntunut :D

40+5 tai jtn sinnepäin!
 
Tsemppiä teille viimeisille odottajille,jos teitä nyt sielä enää edes on...Lähtö vo tulla koska vain.Liikaa ei kannata niitä merkkejä tutkiskellä/odotella,minulla ainakin aina alkanut synnytys,ilman sen kummempia "varotuksia".

Taitaa muuten meitin tytteli olla pinon painavin :D

Virtahepo & tytteli 3 vuorokautta

(sitten jos enempi kirjoittelis,kun voi istuskellakkin...)
 
Virtahepo sulla oli ihan kivan kokoinen vauveli :D

Neuvolasta soitti täti ja huomenna sinne taas.Katsotaan kohdunsuu ja sitten soitellaan sitä yliaikaiskontrollia ouluun päin.Ois nyt jotain tehneet nuo muutamat hullut supistukset,joita tullut silloin tällöin |O
 
Pikainen kurkkaus :)

Onnittelut vauvautuneille!

Tsemppiä teille vielä kärvisteleville!! Eihän tässä ole kuin maksimissaan viikko kun teillä kaikilla on vauvat sylissä, kaikilla jo la ohitettu!

yonnazzz, mulla eka synnytys käynnistyi vesien menolla ilman MINKÄÄNLAISTA ennakkovaroitusta. Toka on käynnistetty. Tämä kolmas sai varmasti vauhtia äippäpolilla tehdystä sisätutkimuksesta, jolla lääkäri sanojensa mukaan "irrotteli kalvoja". Lääkäri sanoi, että se saa elimistön omat "käynnistyshormonit" liikkeelle.. Sitten mua supisteli iltapäivällä neljästä illalla yhteentoista n. 15min. välein, mutta eivät olleet erityisen kipeitä ja laantuivat, kun menin nukkumaan. Yöllä kahden jälkeen heräsin kipeisiin supistuksiin, jotka tuli ensin harvakseltaan (n. 10min. välein), mutta tihenivät sitten nopeaan.. Niinkuin Virtahepo on kirjoittanut, synnytys voi todellakin alkaa ilman ennakkovaroitusta!!

Ja tottahan te kaikki jatkatte kirjoittelua tuonne sydäntenmurkaajien vauvapinoon vaikka lokakuulle osalla meneekin!! Pitäisi itsekin sinne naputella, kun vain ehtisi =)

Micade ja "Ukko-Pekka" 9vrk
 
:wave:
Soittelin malttamattomana äippäpolille tänään, kuinka on voiko varautua jäämään sisälle perjantaina. Kyllä vain, kuulema kohdunsuun tilanteen mukaan joko osastolle kypsyttelyyn tai suoraan saliin kalvojen puhkaisuun :)
Nyt jo vähän rupesi jännittään, tämä vauva oikeesti syntyy tämän viikon aikana tai viimeistään alkuviikosta..
Ihmehän toki voi tapahtua ennen sitäkin..

Virtahepon prinsessalla tosiaan hyvin ollut kokoa, ehkä mukava ettei tiedä etukäteen minkäkokoinen on tulossa, saattas pian paniikki iskeä :D

Ajateltiin vielä tänään lähteä kaupoilla käymään, mun tuurilla se poksahdus kuuluu juuri siellä ja vedet valuu pitkin prisman lattioita.. :LOL:
 
Nonni, kaikki muut ovat synnyttäneet kohta. Oon tehny kyllä kaikki poppakonstit. Micade juu jatketaan toki kirjoittelua, jos tämä nyt joskus haluaisi tulla ulos, että pääsisi TOISEEN PINOON :D
JOspa mullakin menis vedet äkkiä ja synnytys tulisi, vaikka ens yönä! Odotusta odotusta!
 
Aavalan tyttö sitten onkin mahdollisesti seuraavana vuorossa. Onnittelut limatulpasta, eiköhän näillä viikoilla voi jo onnitella siitäkin. :) Onneksi jotain edistystä kuitenkin tapahtuu, toivo herää itselläkin josko tämäkin täältä kuitenkin joskus syntyisi.

Täälläpä ei yllättäen mitään uutta, ei supistuksia, ei limatulppaa. Sen sijaan sarvi otsassa jatkaa kasvamistaan.
Katotaan vaan ni aamulla täällä ei ole enää ketään muuta, yksinään saapi huudella.

ninja 41+1
 
Täytyy sanoa että toivottavasti olen seuraava.Voi juma kun kävin 500m kävelemässä niin selkä meni jumiin |O nyt vasemmalta puolelta ja issiashan se.Vauva kun liikkuu niin meinaa jalka lähteä alta :kieh:
Supistelemaan on alkanut silleen kipeää,mutta tosi epäsäännöllisesti.Huomen aamuna kuulee tuomion,että onko paikat auenneet lisää ja saa ronklata ihan kunnolla.Miehestä ei oo taikaa kerkeääkö matkaan ja jos töissä on niin silloin ei varsinkaan ole mitään toivoa.Paras olisi jos iltapäivällä tulisi lähtö niin olisi tuo mies kotona :/ paitsi että teinhän minä edellisenkin ilman sitä,10 min myöhästyi :LOL:
Nyt nukkumaan,kun hirvee tuska selässä |O
 
Vartin yli kuusi kävin pissalla ja siitä alkaen tuli puoli 8 supistuksia,sitten hävisivät kuin pieru saharaan |O
Nyt on menkka jomotus selässä ja alamahassa :D
Jos tää odotteli siskon nimppari päivälle syntymää ja tulee tänään rytinällä :whistle:
Nyt neuvolaan :wave:
 
Huomenta!

Josko sitä yrittäis kirjotella vähän kuulumisia, kun neiti tuolla vielä tyytyväisenä nukkuu :)

Eli voisin alkuun kirjottaa vähän synnytyskertomusta:

To iltana tuli ennen nukkumaan menoa muutamat ekat supistukset. Sain kuitenkin yön nukuttua melko hyvin, välillä heräilin supistuksiin mutta ei ollut kivuliaita.
Pe aamuna puol kahdeksasta lähtien alkoi tulla ns. säännöllisiä supistuksia, välit oli vaan vielä 5-13min.
Puolen päivän aikoihin otin panadolin ja seuraavana tuntina tuli vaan neljä supistusta. Ajattelin jo että nyt ne sitten tyssäs. Mutta ei mennyt kuin vähän aikaan niin supistukset alkoi tosi voimakkainen ja tuli heti 3-5min välein. Eli synnytys katsotaan käynnistyneeksi klo 14. Vähän ennen kolmea lähdettiin viemään poikaa mummille hoitoon ja sieltä soittelin laitoksella että oltais tulossa.

Koska supistukset oli tulleet jo vajaa 2h säännöllisinä päästiin suoraan synnytyssaliin. Siellä oltiin n. klo 16. Olin 3cm auki.
Supistukset tuli edelleen tosi usein ja oli kipeitä, iloakaasulla selvisin klo 19 asti jolloin sain epiduraalin. Edelleen 3cm auki.
Se ei ollut tällä kertaa niin helpottava koska kauhea paineen tunne jäi. Sitä ennen
puhkaistiin myös kalvot.

n. klo 20.30 alkoi kauhea ponnistamisentarve ja kätilö katsoi kohdunsuuntilanteen ja olin vasta 7cm auki. Seuraava supistus kun tuli niin sanoin että nyt se tulee ja katsoi tilanteen uudelleen ja olin jo 10cm auki ja sain luvan alkaa ponnistamaan.
Ponnistamista kesti n. 30min jonka jälkeen klo 21.13 syntyi siis vaaleatukkainen prinsessa :heart: :heart:
Olo oli sen jälkeen aivan mahtava vaikka luulin jo kuolevani siihen ponnistamiseen.
Sain muutaman tikin ja vointi on ollut nyt ihan hyvä:)
Sain tytön heti rinnalle ja kovasti tuo alkoi rintaa jo imeä. Saatiin vielä syötävää ja juotavaa jonka jälkeen pääsin suihkuun ja meidät siirrettiin lapsivuodeosastolle:)
Kaiken kaikkiaan jäi synnytyksestä hyvä fiilis, minäkin periaatteessa ensisynnyttäjä kun esikoinen tuli sektiolla. Niin ja synnytyksen kesto n. 7h.

Kaikki meni sairaalassa hyvin ja päästiin kotiin siis jo su aamupäivällä jolloin neidillä oli ikää 1,5vrk. eilen käytiin neuvolassa painokontrollissa ja hyvin oli paino lähtenyt jo nousuun:)
Neiti on tosi "kiltti", syö ja nukkuu:) Nyt on maitokin jo noussut, tyttö on ollut tosi kova imemään ja eilen söi tiuhaan tahtiin:)
Viime yö meni tosi hyvin, söi 2-3h välein.

Eiköhän siinä ollut tärkeimmät, tsemppiä vielä odottaville :heart: :heart:

Inka ja Maisa 4vrk :heart: :heart:

Ps. Miten nimen keksiminen voi olla niin vaikeeta?? Iskee ihan paniikki :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Aavalan tyttö:
Vartin yli kuusi kävin pissalla ja siitä alkaen tuli puoli 8 supistuksia,sitten hävisivät kuin pieru saharaan |O
Nyt on menkka jomotus selässä ja alamahassa :D
Jos tää odotteli siskon nimppari päivälle syntymää ja tulee tänään rytinällä :whistle:
Nyt neuvolaan :wave:

Mullakin menkkajomotusta, lähtisköhän tänään käyntiin!???"?!!
 
Alkuperäinen kirjoittaja yonnazzz:
Alkuperäinen kirjoittaja Aavalan tyttö:
Vartin yli kuusi kävin pissalla ja siitä alkaen tuli puoli 8 supistuksia,sitten hävisivät kuin pieru saharaan |O
Nyt on menkka jomotus selässä ja alamahassa :D
Jos tää odotteli siskon nimppari päivälle syntymää ja tulee tänään rytinällä :whistle:
Nyt neuvolaan :wave:

Mullakin menkkajomotusta, lähtisköhän tänään käyntiin!???"?!!

Toivottavasti :) :heart:
 
Heippatirallaa !

Meille syntyi 4.10 kl.17.31 tyttövauva,joka painoi 3825 ja pituutta 51 cm. Aivan suloinen pikku pallero :heart:
Tultiin kotia äsken, kirjoitan sitten myöhemmin synnytystarinaa..

Terkuin aurinko73 ja Pallero

 
Heipsan!

Onnittelut kaikille vauvautuneille ja viimeisimmillekin kärvistelijöille tsempitykset!

Meille siis syntyi 3.10. klo 17:30 melko pikaisena toimituksena yllätysperätilana 3510g / 50cm kokoinen tyttövauva :heart:

Lauantain poppakonstit siis toimi, ensin pari tuntia pieniä suppareita ja sitten yhtäkkiä n.klo 15:20 kuului *poks* ja vedet meni. Siitä alkoi supistukset aika kovana heti 3min välein. Hälytettiin mun äiti paikalle esikoista katsomaan ja äiti hoppuutti lähtemään sairaalaan heti, kun näki kuinka kipeetä supistukset teki ja niitä tuli tiheään. Sairaalassa oltiin klo 16:00. Ensin hiukan käyrää ja tilanteen tarkistus, 6cm auki. Vesirakkula oli kohdunsuulla eli lapsivesi tuli jostain ylempää (ja sitä tuli paljon!). Kätilö lupasi spinaalin tilata anestesialääkäriltä. Siitä sitten suihkun kautta saliin, jossa heti vesirakkulan puhkaisun yhteydessä kätilö huomasi tarjolla olevan vauvan pepun eikä pään! Paikat jo 8cm auki. Kiireellä paikalle lääkäri ja ultraääni. Lääkäri teki pikaisen kokoarvion ultralla ja totesi vauvan olevan varmasti alta nelikiloinen. Minä tuskissani hengittelin ilokaasua, lääkäri kokeili vielä kohdunsuun tilannetta ja tarjontaa. Täydellinen pakaratarjonta ja lapsenpihkaakin jo tuli, paikat lähes täysin auki, enkä spinallia enää saanut. Hetki odotettiin ponnistamisen tarvetta ja kun se tuli, niin 10min ponnistamisella tyttö tuli maailmaan. Episiotomia tehtiin vanhaan arpeen ja muutama tikki tuli. Synnytys oli aika hurja, nopea ja kivulias, mutta silti tavallaan helppo nopeutensa takia. Vesien menosta syntymään kului siis 2h.

Perätilan vuoksi tytöllä on synnynnäinen lonkkaluksaatio, johon aloitettiin lasta-/valjashoito. Tytön jalat on siis sammakkoasentoon tuettuina ympäri vuorokauden tod.näk. 2-3kk ajan. Kahden viikon välein tullaan ravaamaan lastenpolilla kontrolleissa ja uudelleenasetuksissa. Muuten kaikki on meillä loistavasti, kotiuduttiin vasta tänään iltapäivällä, kun kesti niin kauan saada lastenkirurgi laittamaan lonkat. Prinsessavaatteiden ostoa saan siis vielä odotella, mutta kaupoilla pitää päästä käymään, kun eihän noita tavallisia vauvanvaatteita saa laitettua noiden valjaiden kanssa :/ Autolla ei myöskään voida liikkua, kun turvakaukoloon ei saa laittaa. Pakolliset matkat vaunukoppa turvavöillä köytettynä (turvaverkkoa saan soitella lainaan sairaalasta). Oma ongelmansa tulee olemaan kakkavaippojen vaihto, kun pesut pitää suorittaa kosteuspyyhkeiden/pesulappujen varassa.. Imetys on lähtenyt hyvin käyntiin ja tyttö on kiltti. Nukkuu lähes koko ajan syöttöjen välit, 2-3h välein syö.

Kristelle & sammakkoprinsessa 3vrk
 

Yhteistyössä