Tammikuun 2007 taaperot

Pakko nostaa ku meinattiin jo toiselle sivulle mennä :eek:

Me lähetään aamulla heti puuron jälkeen ajelee kaverin luo =) Parin tunnin maastovaellus päivällä ja lauantaina pentukoiran näyttely :D Pitäkää peukkuja ettei ne naura meitä ulos sieltä :LOL:

Poke kävi jälleen tänään ojassa uimassa! :| Miksihän tuo ei usko, jo toinen kerta ku uppeloon asti sinne hyppää ja hauskaa on :kieh: Nyt se kyllä säikähti kunnolla ku naama meni ekana veen alle... jospa nyt ois hokannu ettei kannata jäisessä ojassa uida :whistle:

Pulleroballerinalle hauskaa reissua! Toivottavasti Saku on jo parempana!
 
Jopas me vajotaan, nostelempa siis minäkin. Silmät luppasee niin pahasti, et kaippa se on luovutettava ja painuttava pehkuihin. Nukuin aamulla vaan muutaman tunnin, et saan palautettua normi rytmin taas.
Voi kun huomenna ei satais, päästäis Jeren kans puistoon!
 
Pinja ei nuku enää päiväunia niin en koskaan pääse tänne kirjottelemaan. Kohta se tulee taas näppäilemään.
Meillä on nyt puuroa taas syöty aamulla varmaan jo kuukauden verran. Ja pottailu on käynnistynyt uudestaan ja pissat tehdään jo pottaan. Aika jännä miten se muuttuu kun sekä puuron että potan kanssa oli totaali stoppi. Pinja ei suostunut edes istumaan potalla. No toivottavasti tämä jatkuu hyvin. Pitäkää peukkuja.

Täälläkin on tullut kylmä. Kunhan ei vaan satais vettä. Lunta saa tulla ja pakkasta olla mut tää jatkuva sataminen alkaa käydä jo hermoille. Kaikki vaatteet haisee siltä kun ne olis kastunut ja kuivunut ja taas kastunut (mitä ne tietysti onkin).

Nyt kun ei tämän järkevämpää tekstiä synny niin on aika lopetella...
 
Menee taas yksin puheluksi mut ärsyttää niin vietävästi.

Meillä päättyy Vantaalisä 160? tammikuussa kun lapsi täyttää 2 vuotta. Espoo maksaa koko kolmelta vuodelta 250?/kk. Vuokra nousee tammikuussa 40?/kk. Ja asumistukihakemukseen täytyy liittää niin monta tositetta ja paperia että pääsen eläkkeelle ennenkuin olen saanut kaikki hankittua. Ja töihin on turha haaveilla menevänsä ennenkuin päivähoitopaikan saa. En todellakaan mihinkään Helsinkiin tai toiselle puolelle kaupunkia aio lasta hoitoon viedä. :kieh:
nim. lottovoittoa odotellessa.
 
Voihan prkele Lili, ei ole kivaa. :( Murrr..
Saako kysästä, millanen Pinjan päivärytmi on ku ei nuku päikkyjä? Meillä on helvetillinen iltataistelu joka ilt, ku Jere ei haluu mennä nukkumaan. Menee niin hermo.. :kieh:
 
Meillä on alkanut "minä itse"-kausi. Huoh.

Täällä meillä taas pitäisi kai alkaa vuoden vaihteessa Tre-lisä 140? aina 3-vuotiaaksi asti. Helpottaisi kummasti, toivottavasti se tulee. Täytyy vaan toivoa ettei lainojen korot nouse hirveästi, kun vuoden alusta on meidän asuntolainan tarkistus. Voi, kun voisi olla vielä kotona niin että saisi pojan lähemmäs kolmea ikävuotta.
Vinkkinä kaikille hoitopaikkaa hakeville, 2-v on usein vaikein ikä aloittaa hoito. Ja joo, mulla on suunnitelmissa pistää poika kahden vanhana hoitoon, vaikka tuon tiedänkin.

Meidän esikoinen piti kanssa kauheat iltahuudot. Onneksi se loppuu aikanansa.
Nyt meikäläisillä alkaa ihana 2-v uhmis aika. Tsempataan näiden tinttarallojen kanssa. ;)

Toi Seppälän mainos tossa alla muuten ärsyttää. En varmana klikkaa.
 
Unirytmistä: Jos Pinja nukkuu yli yheksän niin ei nuku päiväunia. Käy sitten 23.00 jälkeen nukkumaan. Tai nukkuis kyllä 19.00 maissa päiväunet mut en anna enää nukkua. Jos herää ennen ysiä niin nukkuu yleensä päivällä ja käy nukkumaan siinä 00.30 tienoilla.
Jos meen salille niin herätys on 6.30, alkaa väsyttää jo aika paljon siinä 22.00 tietämillä. Pinja jos käy nukkumaan liian aikaisin niin nukkuu levottomasti ja herää yöllä valvomaan.

Meillä menee ens syksyyn hoitopaikka ja hyvä jos silloinkaan saa. Yhdelle perheelle oli luvattu vuoden alussa paikka jos siirtää puolella vuodella hoidontarvetta, niin ne siirsi ja nyt sanottiin että sori, ei onnistukaan.

Mulle on jo varmaan kuukauden ajan soittanut päivittäin tuntematon numero ja kun vastasin niin ei kuulunut mitään ja sitten se sulki puhelimen. Ja se soittaa joka päivä ainakin kerran. Enää en ole vastannut mut aika ärsyttävää on.
 
Oi ku Pinja pärjää vähillä unilla :eek: Poke nukkuu edelleen 12h yöllä ja päikkärit 1-2h :whistle:
Mun anoppi alkoi viimeviikolla kyselee mitä aijon sitte ku poke tulee 3v ikään :/ Tuntui painostukselta, ku en tiijä itekkää vielä :ashamed: Ku sais sen maatilan niin sit tietäisin =)
Mulla kodinhoitotuki pieneni edelleen eikä tässä pitäjässä oo koskaa kuultukkaa mistään kuntalisistä tms :kieh: Mä saan tällä hetkellä kh-tukea lisineen n. 330e/kk, ei naurata ollenkaa... Vähän meinas alkaa ärsyttää ku pari viikkoo sitte luin lehestä et jossai kunnissa maksetaan vauvarahaa!!! Jossaki pikkupitäjässä oli 1000e!!! Hyvättä täällä ei sakoteta ku tänne synnyttää :kieh: Paikkakuntalaiset saa rypeä paskassa ja yrittää vaan pärjätä, välillä niin tympii tää paikka |O

No, vk-loppu oli kiva =) Olipa ihana käyä pitkästä aikaa sielläki kylässä ja päästiin tutustuu uuteen talliin. Kakara pärjäs ihan kivasti näyttelyissä (koira siis) ja lapset pääsi lumeen pörheltää ja mönkkärillä ajelee :D Siellä oli puolet enemmän lunta ku täällä! Toivottavasti ei nyt sula kaikki pois ku alkaa vähän lauhtumaan...

Äsken käytiin lasten kans tallilla. Eka kerran nakkasin lapset ponin selkään ilman satulaa. Poken naama oli ku naantalin aurinko :) Eikä ois millää halunnu pois. Esikko taas hetken istui seisovan ponin selässä ja halus pois ja murisi et poni yritti tahallaan tiputtaa sen selästä :LOL: Tyttö istui väärinpäin ja makoili selässä yms temppuili ja naureskeli vaan. Niin ne on lapset sitte erilaisia joka asiassa :D

Gerbiili sai uuden kodin =) Vähän on haikee mieli, mut ihana tietää että saa kunnon kodin, lähen viemään sen perjantaina Ouluun...
 
Onpas Lilillä inhottava puhelinhäirikkö. Voikohan tuollaisesta sanoa jonnekin? Jos joku pystyisi tekemään jotain. Pidemmän päälle tuollainen ärsyttää varmasti ihan tajuttomasti.

Nää hoitopaikan saamis ongelmat taitaa olla joka paikassa samanlaisia. Kunnat vetää päivähoidon aina niin kireälle ettei ylimääräisiä paikkoja ole vahingossakaan missään. Tuntuu, että laittavat mieluummin moneen ryhmään ylipaikoille lapsia kuin avaisivat jo suljettuja päiväkoteja tai lisäisivät ryhmiä. Silloinhan täytyisi maksaa palkaa työntekijöille ja eihän se nyt hyvänen aika käy päinsä. :kieh:
 
Kylläpäs tosiaan Pinja tarvii vähän unta! Kui sä ite jaksat valvoa noin myöhään, mä nukahdan aina viimeistään 23.. :snotty:

Meillä on isi taistellut 2 iltaa Jeren nukkumaan menon kans. On saanut jätkän unille vasta 21.30 vaik normisti menee tuntia aikasemmin. Mummi oli sit tänään nukuttamassa, et iskä pääsi urheilemaan niin juippi oli nukahtanut alle 10 minsassa. Täytyy varmaan pyytää muuttaan niitä meille. ;) Mä oon ollut inha äiti ja herättänyt Jeren silti 07 maissa, vaik hoitoon ollaankin lähdetty vasta 10ltä.
Eiköhän tääkin taas tästä asetu.

Oih, Kränä. Onko teillä lunta!!????? :xmas:
 
Jeps, lunta on :D Pulkkailemaan pääsee hyvin niin tiellä kuin pihallakin. Ihanaa kun ponitkin on niin puhtaita nyt ku ei tarvi tarpoa kuravellissä =) Aamulla taas käytiin koko porukalla tallilla, pakkasta oli -10 ja aurinko pilkotti. Että oli ihanan raikas mielikin =)

Pokelle tuli vk-loppuna alas takaposki hammas ja toinen pilkoittaa melkein läpi. Onneksi ei oo hirveesti oireillu! Kerran saattaa yöllä herätä kitisemään.
 
Onpa ihanaa että siellä on lunta. Paras olis et pysyis nyt niin olis vähän meillekin. On se kumma kun täytyy nykyään matkustaa pohjoiseen että lapsi saa leikkiä lumella talvella. Toista se oli silloin ennen...

Ja päivärytmistä. KYLLÄ VÄSYTTÄÄ!!!! Jos yhtään menee yö pipariksi niin on tosi vaikea saada univelkaa pois ja omaa aikaa on tosi vähän kun nukun aina kun Pinja nukkuu. Mut vois olla huonomminkin.

Ostin Pinjalle eilen kirpparilta muutaman auton. Kassalla se vanhempi kassantäti kysyi Pinjalta että "Oletko sä joku autofriikki?" Sanoin että "ei mutta täytyyhän tytöllä pari autoa olla". Niin se toinen myyjätäti tuli siihen viereen, pyöritteli silmiään ja sanoi että "sellaista se on nykyään, tytöille ostetaan autoja ja pojille nukkeja". Tuli vähän sellanen hölmö olo. Mut ei se mitään Pinja on ihan onnessaan leikkinyt niillä.
 
no voi hyvänen aika mitä kaupan tätejä!
Villellä oli juuri oikea nukke-vaihe, leikki ihan onnessaan mun vanhoilla nukeilla. :D isovelikin röyhtäytteli ja vaihtoi vaippoja. mietin jo ihan tosissani, että pitäisikö pojille ostaa nuken rattaat lahjaksi, kun niin tykkäsivät.
mutta nyt se vaihe on ohi ja vain miehiset jutut kiinnostaa.

nyt mun täytyy mennä rakentamaan transformereille taistelualus pahvilaatikosta. moi.

tahtoo lunta tännekin! :xmas: =)
 
Hei kaikille ja terveiset Puerto Ricosta! Reissu meni loistavasti ja minäkin sitten sairastin sen enterorokon, mutta onneksi paranin aika nopeasti, joten pääsin nauttimaan lomasta. B) Saku oppi todella monia sanoja ja lauseita espanjaa ja paikalliset olivat innoissaan, kun noin pieni puhuu niin hyvin ja kauniisti ääntäen. Taitaa Sakun espnja olla kohta parempaa kuin äidin!
Sakusta on tullut oikea unikeko reissussa. Viikon verran mennyt ysin- kympin aikaan nukkumaan ja herännyt ysin-kympin aikaan. Ja tietenkin vähintään kolmen tunnin päikkärit...!!! ;) Saa nähdä miten saadaan taas normaali päiväkotirytmi päälle.
Sakun uusin villitys on laulella mukavia lauluja... (moottoripyörä on moottoripyörä jne. tai pam pam pam pam pamela...)
On sitä viime viikollakin surullisia asioita käynyt... Mun isä meni aika huonoon kuntoon yhtäkkiä ja sille sit tehtiin pallolaajennus, joka onnistui kuiteskin hienosti. Siihen liittyen oli ollut vaikka mitä hässäkkää ja mietittiin jo sydämen ohitusleikkaustakin, mutta onneksi hoitui näin nyt ainaskin toistaiseksi. Pallolaajennuksella saatiin aina
skin pahimmat tukokset auki ja nyt sitten seurataan näitä pienempiä tukoksia. Mutta nyt siis jo kaikki hyvin ja isä on kotona!
Onko kellään hyviä vinkkejä iltatoimiin, että saisi Sakun itsekseen menemään nukkumaan, ettei tarvitsisi istuskella vieressä ja odottaa unta?! Ollaan ostamassa Sakulle uutta sänkyä ja mietittiin, että kun vaihdetaan uuteen sänkyyn, niin samalla yritettäisiin jotain uusia "kikkoja" nukuttamiseen.
Nyt isänpäiväpäivälliselle!
 
Pulleroballerinalle :hug:

Nukutus asiaan en osaa antaa vinkkejä, me painiskellaan saman ongelman kanssa. Nyt tosin menee jo pikkiriikkisen paremmin, nyt nukahti yöunille suht helposti. Istutaan "vahdissa" siihen asti et nukahtaa, lauantaina meni tunti ja tänään 10 minsaa. =)
Jonkinlainen tuoli täytyy Jeren huoneeseen ostaa, lattialla on niin kylmä istua, jäätyy persus. :LOL:
Me saadaan ens viikolla miehen kanssa vapaa vuorokausi. :)Miehen sisko ottaa Jeren mukaan lomailemaan torstaina heti aamusta ja mummi hakee pojan sit päikkyjen jälkeen perjantaina kotiin. Ai että, me nukutaan perjantaina ainakin kymeneen!
 
Pulleroballerinalle täältäkin :hug:

Mä "nukutin" esikoista kanssa löhöilemällä viereisellä sängyllä ja kirjoittelemalla päiväkirjaa. Tulikin aika paksu opus, kun nukahtaminen kesti aina niin kauan. ;)
Ville on ollut ihana, kun on aina mielellään rauhoittunut itsekseen. No, ei tietysti ihan aina mutta pääosin kyllä.

Saku ja Jere täytyisi vaan opettaa rauhoittumaan itse. Kestäähän siinä aikansa, ei se nyt ihan "vaan" ole mutta sinnikkyys palkitaan.
Meidän isompi poitsu huusi kuin hinaaja yksin ollessaan. Kävin vaan aina laittamassa makuulle sänkyyn. Sanoin "hyvää yötä ja kauniita unia" pari kertaa ja sen jälkeen lopetin sanomiset, kävin vaan laittamassa makuulleen. Olin niin kuin poika ei olisi ollenkaan huutanut ja rimpuillut. Vaikka hän nousikin tikkana pystyyn, menin pois ja hetken päästä taas pää tyynyyn. Kyllä se tajusi jossain vaiheessa jutun juonen.
Tämä toimi Joonalle. Muutaman päivän kuluttua illat rauhoittui. Nykyään laulan muutaman unilaulun ja sanon sitten hyvät yöt ja menen pois. Toki jään hetkeksi, jos poika pyytää nätisti ja selvästi nukuttelee. Mahdollisen iltakiukun alettua häivyn äkkiä pois, rähjäämällä minua ei saa pysymään makkarissa.
 
Isänpäivä oli ja meni, kivaa oli =) Mut niin meni myös lumi :'( Nyt tiet on lähes sulat, maassa enää vähän märkää loskaa :headwall:

Perjantaina vein gerbiilin Ouluun, pääsi uuteen kotiin. Kävin muka JesperJuniorissa ostelee talvivaatteita lapsille muttei oikein onnistunut. Ei kartakaikkiaan ollu mitään mitä valmiiksi kattelin netistä et ostan. Oli vääriä kokoja joka värissä :kieh: Ja koiralle etin kans tarvittavia niin ei sitte mistään mitään! Oli tyhjä reissu sinänsä...
Lauantaiaamuna sitte heräsin hirveeseen migreeniin! Koko päivä meni piloille ku päätä jomotti ja oksetti oikein, onneksi nyt on kunnon lääkkeet mitä tehoaa nopeasti (ku tajuiais vaan ottaa ne heti...).

pb:lle halit ja jaksamisia! Nukuttamiseen en uskalla sanoa mitään. Tuo Myyran juttu on toiminut meilläkin kahella isommalla mut pokelle ei sitte alkuunkaan! Isossa sängyssä siis mistä pääsee ite pois... Nyt ku takas siirrettiin pinnkseen niin jää itekseen nukkumaan hyvin ku ei pois sieltä pääse, ei se kyllä meteliäkään nosta.
 
Meillä meni isänpäivä Pinjan oksennellessa ja maanantaina nousi korkea kuume. Eilen ei sitten ollut enää kuumetta mutta nenä valuu solkenaan. Meillä on rytmi mennyt ihan sekaisin kun eilen herättiin vasta 12.00 kun edelliset yöt meni niin pipariksi. Eilen sain Pinjan nukkumaan vähän ennen kahta.

Täältäkään ei ole antaa nukkumisvinkkejä. Vanhdissa ollaan ja Pinja yrittää kaikilla tavoilla kerätä huomiota tai estää itseään nukkumasta. Se hakkaa jaloilla seinää, nousee seisomaan sängyssä tai vaihtaa puolta. Se on välillä niin ärsyttävää. Ja se tulee pois heti kun siirtyy pois sängynlaidan edestä.

Nyt täytyy mennä se herättämään
 
Lilille ja Pinjalle jaksamisia! :hug:

Meillä ois Oys:iin lähtö perjantaiaamuna, esikon silmälääkäri. Silmälasit just hajos toissapäivänä, vielä saatiin liikkeessä sen verran kasattua et ehkä pärjää perjantaihin... Toivottavasti näössä ois tapahtunut muutosta niin saatas ilmaseksi taas lasit. Jos ei niin sit pitänee itellä ostaa sille uudet :( Linssit on niin naarmuilla ettei kohta läpi nää ja kehykset niin solmussa että huh huh! Ite esikolla ne pysyis kunnossa kyllä mut nuo nuoremmat on niin kiinnostuneita niistä edelleen että vääntelevät ne sitte "vahingossa" mutkalle...
Meni taas suunnitelmat piloille :( Edenissä tarjoushuoneet oli kaikki menny eli ei päästäkkää sinne polskii ja kaikilla talleille oli talutusratsastukset täynnä! Joutunee tytöt kiipeämään isomman pv:n selkään :whistle: Mahtaa äitillä jännittää enemmän ku tytöllä :D Pokea en kyllä sinne päästä...

Poke käväs tänään influenssapiikillä. Karjas kerran kunnolla, sit keskittyi tarran valitsemiseen niin täysin et unohti koko rokotuksen :whistle: Innolla esitteli sisaruksille laastaria ja kerto et oli reipas poika :heart:
 

Yhteistyössä