TAMMIVAUVAT 2007

Mä olen pitänyt meidän reissulla vaan sisävaatteet + neulepuku, makuupussin olen vaihtanut peittoon jo aikaa sitten, lämpöeristeenä kun on aito lampaantalja. Kypärämyssy, siis se ohut ja äp:n tumput.. Silloin kun Hippu oli 3 vk vanha ja oli -32 pakkasta ja junalla piti lähteä, niin oli sisävaatteet, toppapuku ja makuupussi. Ja ei ollut lapsi yhtään kylmä. Loppujen lopuksi yllättävän lämmin on vaunuissa..
 
Moi!

Tyttö täyttää tänään 2kk ja oltiin sen kunniaksi neuvolassa. 57,5cm pitkä ja 5,8kg painaa. (50cm ja 3,7kg). Iloinen lapsi, tulee äitiinsä =)

Yö ja päivä erottuu meilläkin onneksi. Vähän aikasemmin sais kyllä alkaa nukkua... puoleenyöhön menee usein nukahtaminen ja 9 aikoihin noustaan. Välissä syö 5-6 aikaan. Ihan suosiolla annan nukkua vieressä kun välillä nukahtamista pitää auttaa hieromalla masua.

Kyllä on elämä muuttunut, täytyy myöntää. Huomasin tossa kun keittelin tuttipulloja ja siivosin keittiöä että onpas mukavaa puuhastelua itekseen kun isi on vauvan kanssa. Ennen tätä esikoista kun piti olla bileet tai jotain mullistavaa että tunsi rentoutuvansa :D

Meidänkin vauvalla maistuu nyrkit. Tukka alkaa punertaa :) Ihana tää on ja pikkuhiljaa alkaa tuntua, että lisää näitä. Jälkitarkastuksessa oli kaikki ok.

Tsemppiä heille joilla on univajetta! Onneksi se hellittää varmasti lopulta.
 
Annette-79 harmaana
Tuosta nukkumaan menosta sen verran, että ollaanko meillä ainuita, joilla vauva menee aikasten nukkumaan? Meillä koisitaan jo täyttä päätä. 19-19.30 vauva on jo ihan sippi ja silloin alkaa hällä yö.. nukkuu tuonne 1 saakka, syöpäsee. Nukkuu n.4, taas syö ja n. klo 7 heräilee sitten hetkeksi ennen ekoja aamun pikku tirsoja.

 
Kiva on käydä lukemassa teidän juttuja. jospa tänne koittaisi itekkin jotain kirjoitella.
Meilläkin on kädet löytynyt ja kova mussutus niiden kanssa...tänään sitten nyrkkeili oike kunnolla lelujen kansa :) Uusia juttuja tulee kokoajan.
Meillä mennään nukkumaan 9-10 aikoihin noin. Mutta oskari saattaa ottaa vielä iltaunet ulkona6-7 aikaan 8puol9 otan sen ylös sieltä.

Riippuen tietenkin meidän iltaohjelimista ollaanko liikenteessä vaiko ei.

Aamulla oskari on keksinyt herätä 6-7 aikaan ja ei herää nälkäänsä vaan muuten vaan.... sitten ennen kasia on nälkä ja väsy jo kova...ja sillon ulos nukkumaan menee...tänään nukkui puol8 -11 ulkona. onneksi on noi aamut jo valostunut niin kehtaa viedä vaunut jo ulos kun ei ole pimeää...

Mutat nyt huudetaan tuttia unilta...pakko mennä
 
Heips!

Meillä oli vesivahinko levinnyt tänne kämppään kun oltiin viikko lomalla muualla. Ja oli muuten alkanut haiseen niin mätö et on pakko lähtee rempan alta pois. Keskellä asuntoa on seinät ja lattiat ihan märkiä, ne revitään alas. Nyt mietin kuinka onnekas sitä onkaan kun asuu vuokra-asunnossa. Ei tarvii itse kustantaa remonttia. Saatiin kaksio tilalle evakkokämpäksi, neliöitä melekeen saman verran kuin meidän omassa kolmiossa! :LOL: Mut kyllä siellä pari kuukautta pärjää. Toiveissa on et vapuksi takaisin omaan kotiin. Ensin suutuspäisään vannoin et tänne en enää tuu, mut ollaan muuten niin tyytyväisiä tähän sijaintiin eikä tilalle olis muita kuin kerrostaloasuntoja et nyt mennään sit näinpäin et käydään pois alta kun tulevat remontoimaan.

Ei ihme et Krista alkoi saman tien huutamaan täällä kun tultiin takas kotiin. Ei suostunut mihinkään eikä oikein nukkunutkaan, taisi haista niin voimakkaalle sen nenään. Pientä...Meillä mennään normaalitilanteessa nukkumaan kanssa klo 21- 22 välillä. Ja aamulla on kuudelta herätys. Sit kasilta uudestaan nukkumaan. Ulkona menee sitten kolme- viisi tuntiakin, riippuen missä ollaan. Kaupungissa ei ihan niin hyvin nuku kuin maalla.

Maha on alkanut toimimaan kivasti, nyt jopa tiheämmin vaikkei joka päivä kakkaakaan. Mut sen takia ei ole tarvinu enää itkeä.

Nettipimento alkaa varmaan ensi viikolla :( Miten sitä kestää....Pitää katsoa et saisko sinne jotenkin sumplittua vaikka uuden nettiliittymän, tän vanhan siirto veisi kuulemma ainakin kolme viikkoa ennen ku alkais toimimaan. Ja sit melkeen heti joutuis siirtään takas.

Vilipi
 
Olipas pakko kommentoida... annette 79 meillä on ihan tismalleen sama rytmi... ainut vaan, että unille käydään tasan kasilta, ei minuuttiakaan vaille vaikka oltas kuinka nakit!! Hassua!! Sitten aamupäivällä otetaan kahdet torkut ja iltapäivällä pidemmät unet yleensä vaunuissa. Tuntuu, että alkaa toi rytmi jo ihan vakiintua! Ja hyvä niin!
 
alkaa olla rytmi täälläkin iltasella nukkumaan klo.20.30-21.30 ja eka tankkaus klo. 05.00 ja sit klo. 7 ja klo.8 ylös. ja 2 torkut ja yhet pitemmät päikkärit. pari kertaa ollaan käyty kaupungissa, hyvin on mennyt...

ja isäntä on parina iltana lähteny lenkkeilee mun kanssa koko perhe siis. ( ei ikinä ole käyny mun kans lenkillä)

nyt mentävä poju viemään nukkumaan
 
Kyllä täälläkin aikaisin aletaan nukkumaan. Nuo isommat menee kaheksalta ja vauva sitten yheksältä. Mut meijän poika herää jo kahelta syömään ja taas viideltä ja kaheksan aikaa aamulla ylös. Päikkäreitä sit on useampia, ulkona vetelee 2-4tuntia kahesti päivässä, parit unet sisällä... Että unta riittää! :D

Itsellä jälleen mielimaassa :ashamed: Mies tuli illalla ajoissa kotiin, onneksi. Nyt hoitelee lapsia ku tuntuu ettei ite oikein jaksa... Pikkuveli oli aamulla töissä liukastunut ja nilkka siinä meni. Ihan toiseen suuntaan oli kääntynyt, kuinhan monesta kohtaa tällä kertaa rikki luut... Viimekesänä veli just toipui edellisestä loukkaantumisesta. Silloin oli puolvuotta toinen nilkka kipsissä ku murtui monesta kohti ja poikki oli pienet luut kokonaan :'( Ihan sääliksi käy ku vasta parantui ja elämä alkoi luistaa, oli siinä henkinen terveyskin koetuksella ku ei päässyt liikkumaan mihinkää. Ja nyt on vielä siellä etelässä... ei oo äiti auttamassa, saa nähdä miten se pärjää nyt omillaan siellä kipeänä ja keppien kans kinkkaamassa. Haluttas itellä nousta koneeseen ja mennä auttamaan sitä!

Pitäskö yrittää ottaa päikkärit!?! Illalla on ne lastenvaate kutsut, haluttas kyllä perua koko homma...
 
Kränä:Voi harmi! Miten se on , kun toisille tuntuu jatkuvasti sattuvan jotakin. Voimia. Pidä vaan kutsut, piristävät varmasti mieltä. Pääset vähän naisten kanssa pölpöttelemään, mikäs sen mukavampaa. :D

Esikoinen laantui juuri tunnin raivarista. Jäähyllä taas. Piti olla rauhassa pari minuuttia ja aika meni sitten raivotessa ettei halua olla jäähyllä. Rankkaa tämä elämä. ;)

Ihania rytmejä teillä!
Ville syö illalla tunnin välein. Klo23-24 nukahtaa yöunille. Siitä vaihdellen kahden, tai jopa kolmen tunnin välein pari ruokaväliä. Aamulla jatkuukin taas n.tunnin välein tankkailu. Herää esikon kanssa puoli yhdeksän maissa valvoskelemaan pariksi tunniksi.
Meillä ei todellakaan ole mitään kovin vakiintunutta rytmiä. Vaavi syö niin usein.
Mitenkä saisin Villen syömään kerralla isoja annoksia niin, että välistäkin tulisi pitempi??? Nyt napsuttelee ihan vastasyntyneen tippoja jatkuvasti. Vai onko tämä nyt sitä tehoimukautta?

m ja v 10vko
 
Meillä on alkanut pukemis-raivarit. :/
Aamusin ollaan syönnin päälle niin hymyissäsuin, mut annas olla kun vetäsen bodyn pään yli.
Jere saa sellaset kilarit, et huutaa ihan raivoissaan hetken. \|O
Ekalla kerralla luulin, et käsi oli pahasti tms., mut eipä näytä siitä olevan kyse. Ei vissiin vaan tykkää paidan pukemisesta.
Tänä aamuna rauhottu aika nopsaan, kun mua alko naurattaan sen huuto
ja aloin siinä samalla sit laulaan sille.
Onko kellään muulla samaa onkelmaa?

Mitkä vaatekutsut sä Kränä pidät?
Kiinnostuin heti, jos vaikka itekki pitäis.

Oltiin äsken ulkosalla, ja huh kun tuli kuuma! B)
Kyllä se kesä vaan sieltä tulee! :D
 
Hei Poio, pakko kommentoida tota pukemisraivaria...meillä ollu kans kaikilla sama homma, mut meidän lapsilla menee hermot saman tien kun on laittanut lakin päähän! Mikähän siinä on? Jos löydät selityksen niin kerro meille, meillä ihan mieskin aina jännää et kohta se alkaa huutamaan ja joskus on mietitty aivan et miksei vauva vois pärjätä ilman lakkia pelkällä hupulla...Kun on se inhaa huudattaa vaikka tietää et ulkoillakin pitää välillä.
 
esikoinen sai siepit aina kypärämyssystä. huomasin sen johtuvan siitä, että alkoi väsyttämään niin julmetusti. myssy toimi unilääkkeenä ja se raivostutti.
eipä tuo vieläkään kovin mielellään nukahda...
 
Heips.

meillä eilinen lääkäri käynti meni hyvin..pehmeä kampura oli diaknoosina..eli painuu pois itsestään vaikkakin 8kk neuvola lääkärillä se kontrolloidaan et on oiennut varmasti.huh,kyllä mieltä helpotti. :)

meillä on maidon tilaus menossa..syö tiheesti yöllä...1,5-2h on väliä syötöissä kun vasta oltiin pääty niin ihanasti et 21.00 nukkumaan ja 02.00 ylös ja sit 06.00 seuraavan kerran ja sit 08.00 jne.. nyt ei taas voi kuin uneksia pitkistä väleisä.... :ashamed: huoh... No kyllä se taas tästä..kunhan maitoo nousee lapsen tarpeille riittävästi.Alle viikko siinä on menny viimeksikin...,houp so :whistle: :)
Hirveesti meidän mies seurustelee ja ihan paras on hymykuvalle jonka neuvolasta sai...sille on aina tarinaa..vessassa pitää yöllä pitää tooosi hämärä valaistus kun muuten alkaa tarina tuokio sille kaverille :LOL: meinaa mennä käsikopelolla tekemiseksi vaipan vaihto.. :LOL:

semmoista peliä..äskön lypsin maitoo ja kevyesti tulee 100ml per tisu..eli huh,huh,mikä syömäri tuo ukkeli on..oon menossa ite nimittäin lekurilla käymään kun yskä jäi päälle ,ihan astma yskää tää on mut lekuri oli sitä mieltä et tarviis kuunnella ja sit pohtia et millä se saadaan pois kun imetän niin kortisoni kuuri ei tuu kysymykseen...kivat..

Nappa ja Jere 2,5 kk
 
Myyrä, tehoimua uskoisin olevan, niin täälläkin.

Huomenna minä vihdoin viimein rouviinnun, toivottavasti... :D :heart:

Taas eilisiltana j tänä aamuna tuntui vähän paremmalta, kun Hippunen höpötti (=kiljahteli ja "availi" ääntään, sellaista öyyh...) ja hymyili oikein leveätä hymyä.. Ehkä se kehitys sittenkin kulkee.. Pää ei tosin käsistä nostettaessa tule mukaan mutta sylissä ollessaan kannattelee päätään jonkin aikaa. Ehkä meillä tullaan jälkijunassa..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.03.2007 klo 15:55 utelias kirjoitti:
Hei tammimammat :)

mielenkiinnolla lueskelin rytmejänne. Uteliaisuus pakottaa kysymään vielä ketkä on täysimetettyjä ja kuinka moni saa lisämaitoa illasta tai kuka on täysin korvikkeella
Meillä pelkästään korvike käytössä! Nania syötetään...

Poio: Jesper Junior on se ketju, löytyy netistä sivut tuolla nimellä! Minusta kivoja vaatteita, toivottavasti kestää kuivausrumpua hyvin... laiska edelleen ja aina vaan :whistle:

Veli on just leikkauksessa. Molemmilta puolin nilkasta on ne palloluut murtunut... Ei hääviä...

Pian alkaa tulee vieraita, pitäs vissiin vähän harjata hiuksia :snotty:
 
Heippa kaikille! Edelleen oon aika huonosti osallistunut keskusteluun, vaikka joka päivä käyn lukemassa teidän kirjotuksia =)
Nyt ajattelin kysyä, että kuinka monta kertaa päivässä sitä puolukka mehua pitää antaa kun meidän neidillä on luultaavasti sammasta? Kieli on ihan valkoinen ja maiskuttelee suutansa koko ajan. Tissikään ei meinaaa pysyä suussa.. Oon kuullu, et se sammas kutisee, hiivan aiheuttamahan se on. Niin ja mites tissit pitääkö niihinnki(siis nänneihin) laittaa sitä puolukkaa?

Meidän Tyttö kääntyi eilen ihan itse selältä mahalleen!! Teki sen oikeen pariin otteeseen. Kova on muutenkin liikkumaan. Huitoo ja sätkii koko ajan hereillä ollessaan. Päätäkään ei tarvii enään melkein ollenkaan tukea. Tosi jäntevä vauva, sanoi neuvolan tätikin =) Ei uskalla enään hetkekskään jättää yksinään sihinkään mist vois tippuu..

Tyttö tuplannu melkein painonsa. Syntyessään 2464g ja nyt 4660 pituuttakin tullu aika hyvin syntyessään 44cm ja nyt 56cm.


Meillä ristiäisetkin oli jo kuukaus sitten. nimeksi tuli Minni Ruusu Rebecca
:heart:

Vilipi; Aivan ylisöpöläinen tyttö teillä =) Niin ihana tukka. meillä ollaan ihan kekkosia vielä..

Onko joku muuten kaavaillu mitään tapaamista tänne etelään päin?

Tissi-Liisa kutsuu... :D

hyvät viikonloput kaikille :flower:

Toivoo Iizi ja Minni 10vk
 
Mullaki on monesti pitäny kommentoida tuota Vilipin tyttöä. Niin ihana!!! Niin ison tytön näkönen mut silti niin pieni :heart:

Meillä oli kans esikoisen kans tuo pipo pngelma. Joskus varsin oikein näytin vieraille ku laitto lakin, ihan sama millanen, päähän niin kitinä alkoi. Ja ku otti pois niin kitinä loppu :LOL: Onneksi ei kauan kestänyt sitä aikaa, oli ohi menevää.

Esittely on ohi ja jälet siivottu. Muutama lapsi oli juoksemassa, hulina oli melkoinen mut hauskaa oli. Ja tulihan tuota osteltua, 102e meni rahaa :whistle: Ja vaatteet oli ihan erivärisiä mitä netissä on ne kuvat. Tosi paljon sievempiä oli!!!

Nyt iltapuuro hommiin ja lenkille...
 
Heipä hei!

Tänään käytiin Venlan isomummin ja isoukin luona! :heart:
Mieheni puolelta siis ovat. Ihanan iso suku heillä. Venla on 14 lapsen lapsen lapsi!!!

Aivan mahtavat hiukset Vilipin tyttärellä! *kateudesta vihreenä* Meillä neitillä on ohuen ohut vaalee "nukka" tukka!

Meillä siis täys imetyksellä mennää.. (joku siitä kyseli) yhesti tai kahesti yössä herätään syöpöttelemään.

Mies on meillä ollu tän viikon lomalla.. hirmu nopeesti menny..olispa pitempi loma vaan!
ens viikkolla saahaan taas tytön kanssa olla päivät kahestaa.. :(

Jeps täytys varmaan toi koira lähtä käyttään vielä ulkona ja jos sitten vaikka painuis pehkuihin!!!

Iitta ja Venla 2kk 1vk
 
Nipsu27 harmaana
Galluppiin vaan pikaisesti vastaan täys imetyksellä mennään. emmi ja poju meni jo nukkumaan joten mie taidan mennä sit isännän kainaloon :whistle: tuijottamaan telkkaria.

Öitä kaikille!
 
melle:Yhtälailla jälkijunassa mekin tullaan.
Pää pysyy pystyssä vain sylissä, joskus ihan hetken masullaan, eikä kädet ole vielä löytyneet. Kääntyminen on kyljeltä selälle menoa, ei sen kummempaa.
En ole voinut laittaa Villeä vielä nenä menosuuntaan rintarepussakaan juuri tuon päänkannattelun vähäisyyden vuoksi.
Morostelu on inansa vähentynyt.

Kohta taas syöpötellään. Meillä syödään vain ja ainoastaan korviketta, vaikka poika onkin tehotankkaaja. Ellen kohta paista sitä pihviä...
 
Vastaan kyselyyn, että imetyksellä mennään, mutta pari kertaa oon antanu korviketta illalla kun on tuntunut ettei mikään riitä. Silloin olen kyllä huomannut että tyttö on nukkunut vähän pidemmän pätkän putkeen.

Meilläkään ei vielä nosteta päätä mahallaan, mutta sylissä pysyy pää hyvin pitelemättä paikallaan =) Treeniä vaan lisää.

Perhanan räntäsade. Sisätiloissa tökötellään. Onneks tulee neljä kivaa tätiä kylään ja isi lähtee synttärikaljalle. Vaihtelua arkeen ;)
 
myyra harmaana
tehoimut toimii. mulla lorottaa taas toinen tissi. prrr....
on tää kohtalon ivaa, kun eka kerralla maito loppui kun ei olis pitänyt ja nyt tulisi estopillereistä sun muista huolimatta. menkatkin oli jo.
ei ole todellakaan kivaa tällainen!
tällä kertaa imetys olisi siis saattanut onnistua hyvin.
saamarin lääkkeet!!!
 

Yhteistyössä