Toivotut taaperot '09

Mäkin olen ollut täysin poissa 2+ palstalta ties kuinka kauan... Onnittelut Millikselle! Ihania uutisia!!!

Aika samanlaisia kuulumisia täällä kuin Pantsulla: töitä, kotitöitä ja lapsen hoitoa. Onnellista kuitenkin! Vauvelin odotus on mennyt ok. Joitakin ongelmia ilmeni, mutta onneksi ne poistuivat (kohdunlaskeuma). Huomaan, ettei tätä kakkosta juuri ehdi ajattelemaan. Ykkönen hurmaa lähes päivittäin uusilla sanoilla ja tempuillaan. Myös mulla on ollut viime päivinä ikävää paineen tuntua alavatsassa ja se on vähän huolestuttanut... Mutta kai se kuuluu asiaan. Pahoinvoinnin loputtua tuntui, että sai elämän taas takaisin.

Ellastiina 17+6
 
KAUNISKUU: Oli meillä juu 1,5vuotisneukkulääkäri jo. Painoa 9,6kg ja pituus siin 76cm. Kaikki muuten ok, mutta tyttö huusi koko ajan niin,että lekun tutkimisesta ei oikein tullu mitään :ashamed:

EMILYLLähän on tosiaan jo komeat viikot. Niin se aika rientää.

Illat on niin lyhyitä, että ei ole paljon koneella kerinnyt nyhväämään. Täälläkin vihdoin kävellään(jo reilun kk päivät) ja juostaan. Kaiket illat ollaan ulkona ja syömäänkin saa tuota neitoa houkutella. Nyt tosin eilen taas tuli oksutauti, mutta tällä hetkellä näyttää jo hellittäneen, kun on ruokakin pysynyt sisällä.
reilun viikon päästä alkaa kesäloma. jee!

Bartsu
 
ellastiina ihanaa raskauden jatkoa! Kiva että pahaolo hellittää! Tulehan sitte kertomaan sukupuoliveikkaukset ;)

pantsu onko eroa ollu sun mielestä raskauksilla? Ja hei, mielettömästi onnee tyttöveikkauksesta, tuli sitte tyttö tai poika loppujen lopuks, aina yhtä toivottu juttu :heart:

bartsu voihan oksutauti :/ Tuntuu olevan liikkeellä. Kurjaa. Sirpakka neitokainen teillä edelleen. Huoh.. totahan jaksaisi vielä vaik kantaakin :D

Me muutettiin tässä. Neitokaisesta oli pakkaamisessa paljon iloa ja apua ja hyvin viihtyi työn touhussa. Purkaminen ja paikaalleenlaitto sitte kiukuttaa ku vanhemmat on vaan tylsästi kiinni typerässä hommassa eikä jouda viihdyttämään ;)
 
Helou pitkästä aikaa. Meillä taistellaan uhmaikäisen kanssa ja arki vie voimia, joten en kauheesti oo nyt ehtinyt palstailemaan. Toisaalta tuntuu, että ei oo niin akuuttia tarvettakaan ollut vertaistuelle, vaikka teidän tuttujen kuulumisia on aina ihana lukea :) Jännä huomata, miten aika hurahtaa, Emilyllähän on kohta jo toinen nyyti kainalossa. Muillakin raskaudet edistynyt hienosti. Pantsulle Onittelut tosiaan tyttöveikkauksesta. Mäkin meinasin kysyä onko raskauksilla ollut eroa, kun sukuouli on nähtävästi eri. Ellastiina Ihanaa että raskaudessa kuitenkin kaikki tällä hetkellä hyvin. Millikselle onnea myös raskauteen.

Bartsu tellä onkin paljon ollut noita oksennustauteja. :( meille ei oo onneksi sattunut kertaakaan kohdalle. Teillä onkin pikkanen neiti. Ihana. Meillä pultoistavuotisneuvola tulossa ja poika vaikuttais olevan jo n 83cm ja 12,2kg, saa nähdä mitkä on validit mitat. Hassua, kun kaikki sanoo sitä isoksi, vaikka mun mielestä se on niin pieni. Ja vauvana meni miinus käyrillä, mut kai täs on tullut joku kasvupyrähdys.

Kauniskuu Eikö laatikoiden purkaminen ole neidin mieleen? Voimia purkamishommiin ja onnea uuteen kotiin :)

Meillä tosiaan kaikki jatkuu samaa rataa. Pessi on aika kova menemään ja puhetta alkaa vasta nyt tulla aika paljon. Kun se pälätysvaihde joku aika sitten tuli päälle, niin eipä tuo ole hiljaa enää ollutkaan. Minänäminäminä se hokee kokoaika ja "äiti kulta" kuului kylvystä kutsu :) Pessi tykkää puistoilla ja kiipeää aamuisin rattaisiin yöpuku päällä lapion kanssa ja hokee kakku kakku. Ruoka ei laske tällä hetkellä juuri yhtään. Välillä menee lautasellinen puuroa, mutta välillä sitten vaan pari viipaletta kurkkua päivässä. Pessi on kova vitsailemaan ja meillä on välillä tosi hauskaa, kun jekkuillaan. Joskus poika on sit ihan kuin myrskyn merkki. Imetän edelleen, en tiiä miten se lopettaisin ja koska.
 
Bartsu: Voi ei, oksutauti on inhottava. :( Meillä se kiersi minut ja miehen, pojalle aiheutti vain 3 vrk:n syömättömyyden. Ihanan sirpakka neiti teillä tosiaan! :heart:

Ellastiina: Kiva kuulla, että raskaus on sujunut hyvin! :) Mulla se paineentunne helpotti parissa viikossa. Olisko kohtu kasvanut sen verran ylöspäin, ettei enää niin pahasti paina tuolla alhaalla?

Mä en ole huomannut suurempia eroja näiden raskauksien välillä. Alussa oli pahoinvointi ja väsymys ihan samaa luokkaa kuin ensimmäisessä. Se lihaällötys oli ainoa ero, mähän en pystynyt syömään mitään lihaa 1½ kuukauteen. Jonkin verran on ehkä ollut ruokahimoja enemmän, voisin syödä salmiakkia ja leivonnaisia ihan mielinmäärin. :D Kaikkea makeaa onkin tullut syötyä enemmän kuin sallitusti, mutta sokerirasituksessa oli arvot ihan normaalit. Kriteerit oli parissa vuodessa kiristyneet, ja joudun tässä raskaudessa 2 kertaa sokerirasitukseen, ja ekassa siis olin jo. :kieh:

Maha on kyllä pullahtanut esiin jo paljon aiemmin kuin ekassa raskaudessa. Vertailin tässä huvin vuoksi kuvia, ja mulla oli ekassa raskaudessa hädin tuskin havaittavissa oleva maha näillä viikoilla. Nyt mahaa ei voi olla huomaamatta! :D

Kauniskuu: Onnea uuteen kotiin! :heart: Meilläkin on kova asunnonmetsästys meneillään. Kaksi tosi kivaa on mennyt jo sivu suun, etenkin jälkimmäinen harmittaa kovasti. Mutta ehkä me vielä löydetään se kaikista paras asunto.

Paulilla on enää vähän reilu kuukausi hoitoa jäljellä. Heinäkuun ajan saadaan hoitoapua isovanhemmilta ja elokuussa mies pitää kesälomaansa. Sitten minä jäänkin jo äitiyslomalle! Meilläkin tulee hirmuisesti puhetta, enimmäkseen kuitenkin yksittäisiä sanoja vielä. Joskus saattaa tulla pari sanaa peräkkäin, mutta varsinaisia lauseita ei vielä kuitenkaan tule. Meilläkin on pihaleikit ihan parhaita. Poika viihtyisi vaikka koko päivän hiekkalaatikolla, keinumassa tai kastelemassa kukkia. :) Kastelukannu on osoittautunut ihan lempileluksi. Eilen mies osti pojalle pienet kottikärrytkin. Viedään ne varmaan mökille, saa siellä sitten autella mummia ja pappaa pihahommissa. :)

Jotenkin tämä vaihe on musta tosi ihana lapsen kanssa. Kommunikointi paranee koko ajan, ja kiinnostus kaikkea kohtaan on ihan valtavaa. Tietty uhmaiän merkit näkyy meilläkin aina välillä, etenkin, jos poika ei saa itseään ymmärretyksi ja turhautuu.

Mulla on töissä nyt kauhea kiire, eilenkin tein 9 h työpäivän! :kieh: Onneksi kesällä voi vastaavasti tehdä lyhyempiä päivä, kun on vähemmän töitä.
 
Oih ihanasti muutamien palstalaisten masut vaan kasvaa =) Emilyn viikot yllätti minutkin, kohta tosiaan uusi pienokainen sylissä. Puhtia odottajille!

Kauniskuu onnea uuteen kotiin :heart: Taaperon kanssa tosiaan voi tavaroitten paikoilleen laittaminen olla haasteellista, kun mieluummin niitä tavaroita vaan levitellään ympäriinsä :D Voimia purkamispuuhaan ja intoa uuden kodin laittamiseen!

Bartsu, teiän neitokainen on sirpukkana pysynyt, kuten täälläkin. Meillä parin viikon päästä 1,5 -vuotisneuvola ja mittojen tsekkaus. Voih tuo on kurjaa, jos neuvolakeikka menee huutaessa : / Meillä oli vauva-ajan käynnit aina yhtä huutomellakkaa, mutta nyt isompana typykkä on suostunut olemaan yhteistyökykyisempi; saas nähä, miten tulevalla kerralla käypi. Harmi oksutautia. Myös mie podin saman taudin äskettäin, vie kyllä ihmisestä kaikki voimat.

Ai uhmaikä! Sehän se tietty nyt on alkanut päätään nostaa :rolleyes: Melkoista meininkiä välillä typykän kanssa, jos asiat ei mene mielenmukaisesti. Ulkoleikit on myös täällä in ja sisälle tulon saa aina jotenkin jekkuilla, ettei menisi parkumiseksi. Typykän iskä sai just viikonloppuna tehtyä takapihallemme hiekkalaatikon, siinä on mukavaa puuhastella. Myös keinuminen, pallon potkiminen ja liukumäen laskeminen on lystiä. Rappusia pitää aina koittaa kiipeillä ja juoksennella ympäriinsä - tosi huimasti on typykän liikkuminen kehittynyt sen jälkeen, kun kävelyn taito löytyi.

Imetys, täällä vihdoin vähentyi yhteen kertaan päivässä, hurraa! Aamuyön pari imetyskertaa jäi pois tosi helposti, kun oksutauti teki tisseistä rukkaset; jotain iloa siitäkin taudista :D Typykkä koitti tissiä lutkutella, mutta totesi pian, ettei tuosta kuivasta äitistä taia mitään irrota ja jatkoi uniaan. Nyt on menty neljä aamua ilman tissittelyä ja yllättävän helposti uni jatkuu ilman tissiäkin. Pari ekaa aamua oli taistelua ja nukkumisen yrittämistä pari tuntia, mutta esim. tänä aamuna typykkä nukkui hienosti vielä puolitoista tuntia aiemman aamutissiheräämisajan jälkeen. Imetän edelleen iltaisin nukkumaan mentäessä, päivän mittaan maitoa tuntuu vielä kertyvän hyvin. Minulle on sopinut tosi hyvin tällainen vähitellen lopettaminen, kun maito tuppaa pakkautua enkä kunnolla saa pumpulla tyhjennettyä.

Nyt unille!
 
Meillä oli tiistaina 1½-vuotisneuvola. Pauli ujosteli aluksi kovasti, ja mittaukset meni kauhean huudon säestäminä. Sen jälkeen onneksi rauhoittui ja suostui leikkimään nuppipalapelillä ja pinoamaan palikoita torniksi. Mitat oli 84 cm:ä ja 11,8 kg:a. Pituutta tullut taas aika paljon enemmän kuin painoa, vuoden iässä mitat olivat 80 cm:ä ja 10,9 kg:a. Ekan kerran paino tippui miinuskäyrille, tosin juuri ja juuri nollan alapuolelle. Mutta huolissaan ei kuitenkaan tarvitse olla, enkä olekaan. Ruokahalussa ei ole mitään vikaa, eilenkin meni päivällisellä neljä lautasellista spagettia ja lihapullia. :D

anselmiina: Kiva, että imetys on vähentynyt teillä noin lapsentahtisesti! Varmasti helpompaa, kun ei tosiaan tarvitse tuskailla pinkeiden rintojen tai kauhean kärttyisen lapsen kanssa. :) Mä olen jo välillä miettinyt, mitenköhän imetys onnistuu tämän toisen lapsen kohdalla, mutta onneksi taustalla on hyvä kokemus esikoisen kanssa ja kaikki kommervenkit on vielä tuoreessa muistissa.

Rakenneultrassa kävin eilen, ja siellä oli kaikki hyvin. :heart: Vauva kasvaa aivan viikkojensa mukaisesti. Tällä kertaa vauva oli perätilassa jalat visusti ristissä, joten ei saatu vahvistusta sukupuoliveikkaukselle. Toisaalta ihan kiva, että vähän jää jotain jännitettävää synnytykseen saakka.

Mulla on lauantaina kaverin polttarit. Pääsen piiiiitkästä aikaa olemaan ystävien kanssa ilman poikaa. Koko kevät on mennyt töissä ja sairastelutkin on vieroittaneet omaa aikaa, joten tämä viikonloppu tulee tosi tarpeeseen! :)
 
ANSELMIINA: Meillä meni taas vauva-aikana neuvolakäynnit hyvin ja nyt taas sit huudetaan. Tosin leku sanoi, että aika tyypillistä tuo huuto tän ikäisillä..

PANTSU: Hienoa, että ultrassa kaikki hyvin. Toivottavasti lapsonen kääntyy masussa oikein päin. Meidän neitihän oli visusti pylly alhaalla, kunnes sit käännettiin silloin loppumetreillä. Oli vaan hyvin ahdistavaa fyysisesti kun pää paino niin julmetusti keuhkoja ja kaveri potki kovaa pissarakkoon...

Onneksi tuo tytön oksutauti olikin hyvin pikainen ja meni kahdella oksentamisella ohi. Toinenki hoitolapsi oli samassa taudissa, joten oli kyllä joku tarttuva, mut onneksi ei edellisen taudin kaltainen. Meidön neitihän on kerinny jo purra hoitokaveriaan (joka on pari viikkoa nuorempi) poskeen hoidossa ja repiä hiuksista useampaakin kertaan...nyt sit hoitotäti sanoi, että se toinenkin lapsi on oppinu samat temput. Ei ole tätillä helppoa siellä, kun kaksi siellä repii toisiaan tukasta kilpaa ja välillä kikattelevat ja menevät kuin paita ja peppu. Onneksi tuo pureminen on meillä vähän niin kuin unohtunut.
Meillä alkoi nyt tytön kans loma. Meen vasta heinäkuun alussa töihin ja sit mies jää heinäkuuks lomalle. Tutin hajotin eilen. Leikkasin päästä palan pois ja meinaan sitä pienentää joka ilta....katotaan kuinka menee illat ja yöt. Mies ei edelleenkään olis raaskinu aloittaa tota tutista vierotusta, mutta musta se on nyt helpompi tehdä lomalla kun taas sit joskus vuoden päästä, kun ei tolle tutin käytölle ole kerran mitään järkisyytä eikä perustetta.
Meillä neiti kaihoisasti katselee naapurin tramppaa. Tarvii varmaan viedä se tänään mummulan trampalle pomppimaan. Kokeili sitä, kun oltiin kummipojan synttäreillä ja eihän tuota olis saanu siitä pois... Muutenki ulkona vaan pitäs olla ja eilenkin haettiin kenkiä ja takkia jo puoli kuus aamulla, että ulos pitäs päästä :) Hyvähän se on että ulkona viihtyy. Aidattiin osa pihasta niin pääsee koirakin sit juokseen pihalle sydämensä kyllyydestä.
Tämmöstä tänne.

Bartsu
 
pantsu ihana että massussa kaikki oli hyvin :heart: . Ja nii, niinkai se menee lähes kaikilla et 2. kanssa maha tulee nopeemmin esiin :) Mul on kohtu taaksepäin ja maha alko näkyy tytöstä ulospäin varmaan vasta reilusti yli puolen välin. :)
Hyvät mitat neukkulassa :)!! Meilläkin oli tullu iso kasvupyrähdys, 1v neuvolasta oli kasvanu lähes 7cm. Ja samaa mittakaavaa ruokahalu, kiva kuulla :D Välillä ihmettelee minne mahaan toi syö. Äsken meni lounaaksi 3 isoa jauheliha/kasvispihviä ja pikku kattilallinen paistettuja kesäkurpitsoja ja porkkanoita ja jäi vähän "keskenkin" ja pyyteli lisää :D

anselmiina hienoa et imetys vähenee noin luonnostaan :)! Ja jep, sepä se, ulkona oltais ihan 24/7. Ja kuten bartsu sanoi, tramba on ihan ykkönen. Loputonta pomppimista.

Mein neuvola meni ihan ok, lekuri jopa ihmetteli miten rauhallinen lapsi kun antaa tutkia :xmas: Ai toi vai... ? No, piikin jälkeen näytetiin normaali luonne ;)
 
Tulin nopsaan kertomaan että meille syntyi pieni tyttö lauantaina rv 39+3, 3314g ja 48 cm. Synnytys oli paljon nopeampi kuin esikoisesta, n.8h kokonaisuudessaan josta sairaalassa nelisen tuntia. Epiduraalikin jäi sitten saamatta kun eka tuntui ettei ole tarvetta puudutuksille ja sitten kun kivut koveni anestesialääkäri olikin kiinni muualla ja ehdin aueta loppuun asti. Ponnistusvaihe kesti vain 8 min mutta ei tullut silti tikkejä lainkaan.

Päästiin jo eilen pois sairaalasta, Sisu on ihmetellyt pikkusiskoa mutta ihan nätisti on koskenut kuitenkin. Puskee samalla lailla kuin kissojakin paijatessaan :) Hurjaa miten pieneltä tuo vauva tuntuu :heart:
 
emily :heart: Ei ole totta!! Nytkö se aika vierähti!! Onnea ihan miljoonasti koko perheelle! En muista kerroitko tiesittekö etukäteen sukupuolta :)? Voi miten hieno ja mahtava juttu! Näitä saa lukee aina tippa linssissä :kiss:
 
Hurjasti onnea emily! :heart:

bartsu: Tässä on onneksi vauvalla hyvin aikaa ja tilaa kääntyillä. :) Viikonlopun olikin pää alaspäin, mutta eilen illalla tunsin muljahduksen ja nyt taas potkut tulee ihan alas. Toivottavasti teidän tutista vieroitus sujuu hyvin.

Oletteko muuten muut ottamassa vesirokkorokotetta lapselle? Meillä on sellainen tilanne, että mä olen sairastanut vesirokon niin lievänä (vasta-aineet otettu verestä ja ne on tosi heikot), ettei immuniteetista ole varmuutta. Vesirokko on sikiölle vaarallinen, joten päätettiin ottaa Paulille vesirokkorokote. Pitää vaan olla kuukausi väliä MPR-rokotteen kanssa, joten vasta heinäkuun puolella pistetään. Synnytyksen jälkeen sitten minäkin käyn rokotuttamassa itseni, vesirokko on kuitenkin aikuisena tosi ikävä tauti.
 
pantsu meilläki mies on rokotteen kannalla. Mut sit taas moni kaveri on "tartuttanu" lapseensa tietoisesti vesirokon joskus 2-3v iässä (kun ei enää oo nii "vauva" ja ymmärtää kivut ja kutinat sun muut eritavalla) ja jokainen sanoo, et tauti meni todella helposti ja kivuttomasti. OSalla ei tullu ees juuri rakkuloitakaan. Et toisaalta ja toisaalta... Teillä nyt on erijuttu ku olet raskaanakin jne. Mäkään en tiedä olenko sairastanu kunnon rokkoa, pitäs ottaa selville noi vasta-aineet nii ei turhaa rokota itteesä.
 
pantsu Mulla sama tilanne,että oon sairastanut vesirokon lievänä. Sekin todettiin verikokeesta,koska äiti sanoi että mulla ei oo ollut. On vissiin ollut vaippaiässä ja mennyt ohi. En oo koskaan kyseistä rokkoa saanut uudelleen,vaikka ollaan kylässä käytyäkin jossa sitä on ollut. Tarhassa oli keväällä vesirokkoa,mutta ei tullut Aavalle tai jos tuli niin ei oo kyllä montaakaa näppyä ollut. Aavalla on kanssa heinäkuulle aika MPR-rokotteeseen joten pitäisi sitten nyt melkein ottaa se rokote jos ottaa. PItääpä itseasiassa kysellä neuvolalääkäriltä asiasta keskiviikkona. MItäs muuten maksaa ne rokotteet?

MEillä on ollut meidän tyttökissa nyt viikon karkuteillä. Ekat kolme päivää oli mieli niin maassa,ihan kun olisi lapsen menettänyt. En voi käsittää mihin se on lähtenyt yms. Ollaan laitettu lappuja ympäriinsä ja nettiin oon laittanut moneenkin paikkaan tietoja,mutta ei mitään oo kukaan nähnyt. :( Meidän poikakissa on nyt niin masentunut. Voi reppanaa!!

Ai juu mullahan oli se np-ultrakin viikko sitten. Kaikki oli hyvin vauvalla ja kasvaa koko vauhtia. Turvotus oli 1.0 ja verikoe normaali.

Jaa-a jos lähtisi ottaa pikku torkut. Oltiin 2h puistossa.
 
millis mun siskolta katos kissa joskus vuosia sitten ku menivät ekakertaa mökille, sisäkissa. Se säntäs häntä pitkänä metsään ja oli poissa 2vrk. Sisko itki silmät päästä, mut yks ilta kissa nökötti terassilla. Jospa se tulisi takas :/ Kaverin koira katosi kans (pieni syli-sisäkoira) samalla tavalla, ne sai sen takas jollain karkurit.com (?) palstan vinkeillä. Olisko siellä mitään?

Hienoa et ulrta oli kunnossa!!

Mite muuten ootte raskaanaolijat voinu? Tais olla ennenki puhetta mut kysynpä vielä. Oliko alussa paljo pahoinvointia tms verrattuna keinoalkuiseen? Itellähän ei ollu likasta mitään, hyvä että ties olevasa raskaana :D
 
kauniskuu Meilläkin on siellä karkurit ja yhdessä toisessa vastaavassakin ilmoitus ja käyn katsoo säännöllisesti. Löytöpaikkaan jos viedään niin meidän tiedot löytyy sirun kautta. Ollaan laitettu se tyttökissaan aikoinaan. Kumpa tulisi takaisin.

Mulla on ollut ihan samanlainen raskaus kun tytöstä. Ainoat selkeät oireet on ollut väsymys ja jumalattoman kipeät rinnat.

Me ollaan jo vähän yritetty miettiä mitä tehdään niille kuudelle alkiolle. Ei varmaan enää kolmatta kokeilla. Klinikka varovasti ehdotteli,että jos luovutettaisiin ne alkiot koska on tälläkin hetkellä paljon pariskuntia jotka tarvitsisivat luovutettuja alkioita. Tässä nyt on onneksi aikaa ainakin se pari vuotta miettiä. Silti se vaan kummasti on mielessä tuolla pääkopassa.

MEillä on ihan hirveä nimiongelma. Varsinkin pojalle. Saa nähdä missä vaiheessa keksitään.

Kävin sokerirasituksessa viime viikolla. Sekin oli normaali. Itse asiassa parempi kun Aavan aikaan. Vielä joutuu sitten keran menemään.
 
Millis meillä oli yksi kissoista kerran 3 viikkoa karkuteillä.. Lopulta saatiin kiinni sellaisella minkkiloukulla, joka jätettiin tuohon talon lähelle ja laitettiin sisälle kissanruokaa ja joku tutun hajuinen pyyhe tms. Heti ekana yönä oli mennyt loukkuun!

Ja onnea ultrakuulumisista! Me ollaan muuten myös mietitty vähän että mitä niille kahdelle pakastetulle alkiolle tehdään... Voi olla että kolmas lapsi vielä halutaan yrittää mutta voi myös olla että ei. Olisi tosi hienoa tietysti jos pystyisi lahjoittamaan toisille mahdollisuuden lapseen mutta jollain lailla sitä silti ajattelee että ne on "meidän" lapsia vaikka onkin vasta alkioita.

Meillä on eka neuvola ensi tiistaina. Tyttö on tosi tiheään rinnalla, onneksi viime yönä nukkui useamman tunnin putkeen niin sai vähän levätä. Käydään porukalla joka aamu leikkipuistossa tossa lähellä, ihanaa kun on ollut niin hyvät ilmat! Tosiaan tiedettiin nyt etukäteen että tyttö on tulossa mutta en kuuluttanut sitä netissä koska olen jotenkin taikauskoinen :)

Nyt on lapset nukkumassa ja otetaan kohta miehen kanssa pari lasia kuoharia!
 
millis: Vesirokkoonhan on lääkekin, asikloviiri, joka täytyy aloittaa raskaana ollessa heti kun epäilee saaneensa tartunnan. Me rokotetaan poika nyt kesällä, niin ehtii saada immuniteetin ennenkuin syksyllä alkaa taas uusi vesirokkokausi. Vaikka eihän poika tosiaan enää ole syksyllä hoidossa, mutta tarkoitus on kuitenkin kerhossa ja kavereilla käydä, ja sieltähän sen tartunnan voi saada ihan samalla tavalla kuin hoidostakin. Rokote maksaa mun käsittääkseni 80-90 €:a. Toivottavasti teidän kisu löytyy! :hug: Meillä on kerran mökillä päässyt vanhempi kissa karkuun, mutta oli pujahtanut mökin alle, josta löytyikin sitten pienen etsinnän jälkeen.

Nimi meillä on tytölle jo valmiina, on sama jota mietittiin jo esikoisen kohdalla, ennenkuin tiedettiin sukupuolta. Pitää ehkä miettiä pojallekin, jos käykin ylläri, ja tämä tulokas onkin poika. Ei kuitenkaan ihan 100%:n varmaa veikkausta saatu sukupuolesta ultrassa, tytöt on vähän hankalampia havaita varmasti, toisin kuin pojat.

emily: Onko Sisu ollut yhtään mustasukkainen pikkusiskosta? Miten on arki lähtenyt sujumaan? Sun mies taitaa olla nyt isyyslomalla? Mua vähän jännittää, kuinka mustasukkainen meidän pojasta tuleekaan. Viikonloppuna oltiin mummulassa, ja pitelin siellä siskon vauvaa. Pauli tuli heti hirveän mustasukkaiseksi, ja kun pääsi vauvan jälkeen mun syliin, päästi oikein voitonriemuisen naurun! :D

Kauniskuu: Mulla oli aika samanlainen alkuraskaus kuin esikoisesta. Lihaa en voinut syödä, muuten oli aika lievät oireet. Väsymystä tietty on ollut eri tavalla, kun nyt pitää jaksaa töissä ja iltaisin kotona touhuta pojan kanssa. Maha on pömpsähtänyt esiin aika varhain, ja nyt näkyy ja tuntuu potkut jo päällepäin, vaikka viikkoja on "vasta" 23. Iskias vaivasi pitkään, mutta nyt ei pariin viikkoon ole kipuillut. Jännä juttu. Rinnat mulla kipeytyi tässä raskaudessa vasta lähempänä puolta väliä. Johtuu varmaan siitä, että lopetin imetyksen vasta plussan tultua, ja maitoa tuli vielä rv 18 asti. Kun maidontulo loppui, alkoi rinnat kasvaa ja kipeytyä oikein toden teolla!
 
Moikka kaikille pitkästä aikaa! En oo jotenkin saanut aikaseksi täällä käydä :ashamed:

Emilylle onnittelut pikku prinsessasta :flower: Ihanaa!
Ja muille odottaville tsemppiä!

En edes muista koska viimeks kirjotellut tänne... Huhtikuussa kävimme 1½-vuotis neuvolassa.
Pituutta oli kertynyt 81,7 cm ja painoa 11025 g. Rokotuksia ei laitettu, kun oli hiukan flunssaa... Rokotuksilla kävimme siitä muutaman viikon päästä. Siinä välissä oli taas vasemman korvan korvatulehdus :( Siitä toivuttuaan poika ollut terve!

Ihanaa kun on kesä! Mukava touhuta pojan kanssa ulkona :cool:

Ihanaa kesäistä viikkoa kaikille!
 
Huh, vaikka lämmin keli onkin kiva, niin ihan mukavaa, että helteet meni toistaiseksi ohi. Viime raskaudessa oli kesällä vielä helppoa, kun maha oli pienempi, eikä sen ihmeellisempiä raskausvaivoja ollut. Nyt kyllä tuntui aika rankalta töissä, meillä ei edes ole ilmastointia toimistossa! :kieh:

Viikonloppuna kävimme mökillä, ja oli kyllä ihanaa. Lutrasimme pojan kanssa vedessä ja illalla saunoimme savusaunassa. Miten muuten suojaatte lapsen auringolta? Meillä on käytössä Louis Widmerin aurinkovoide pelkällä fysikaalisella suojalla. Hattu ja aurinkolasit on tietenkin päässä. Poika on sen verran kuumakalle, että muuten mennään shortseilla ja t-paidalla, paljaat ihoalueet tietysti rasvataan. Kirpputorilta ostin UV-suojatut pitkälahkeiset uimahousut, samantyyppinen paita pitää vielä hankkia. Aurinkovoiteet kuitenkin liukenee veteen niin äkkiä, ja ainakin nuo uimahousut olivat tosi miellyttävän tuntuiset päällä märkänäkin.

Me saimme pojalle lähetteen korvapolille. Kevään aikana on ollut yksi korvatulehdus, jota ei ole huomattu eikä diagnosoitu. Muun lääkärikäynnin yhteydessä sitten katsottiin korviin, ja huomattiin, että oikeassa korvassa on eritettä ja tärykalvo jäykkä, mutta varsinainen tulehdus oli mennyt jo ohi. Sitä on nyt kontrolloitu pari kuukautta, eikä muutosta ole tapahtunut. Korvapolilla katsotaan vielä, ja jos ei siihen mennessä ole parantunut, niin harkitaan putkitusta.

Onneksi ei tuo korva ole vaikuttanut vielä mitenkään kuuloon tai puheenoppimiseen. Miehelle juuri yksi päivä nauroin, että ensin sitä odottaa ensimmäisiä sanoja kuin kuuta nousevaa, ja sitten kun lapsi oppii puhumaan, sitä toivoo, että se olisi edes välillä hiljaa. :LOL: Pauli on melkoinen papupata, välillä unohtuu syöminenkin, kun pitää jutustella niin paljon. :D
 
millis toiv. kissa on löytänyt kotiin! Ja varmasti miettiminen noiden alkioiden suhteen!

emily mites vauva-arki on jatkunu :)?

lion hienot mitat!!

pantsu aurinkosuojaus on meilläkin ollu vaan kevyt, lyhkäinen vaatetus, huivi tms. ja sitten aurinkorasva paljaille alueille. Ihan turha tolle on iskee pitkähihaista kun on hikinen jo hihattomassa mekossakin.
Voi että! Toiv. korva on kunnossa eikä tuu mitään liimakorvaa!
 
millis ootteko saaneet kissan kotiin?

Pantsu
toivottavasti korva tulee pian kuntoon!

Täällä on ollut aikamoista hulinaa, nyt ollaan oltu jo 2 päivää kolmisin lasten kanssa kun mies palasi töihin. Yllättävän hyvin on mennyt, onneksi vauva on nukkunut paljon. Ollaan käyty joka aamu leikkipuistossa, Sisu viihtyy siellä tosi hyvin ja olen tutustunut muutamaan mukavaan äitiinkin =)

Imetys on aika haastavaa kun haluan opettaa myös pullolle, että pääsen itsekin joskus ulos kotoa ja siitä sitten tulee rintaraivareita kun mieluummin joiskin pullosta.. Ja lisäks mulla on suihkutissit niin toinen hermostuu kun sitä maitoa tulee ihan liikaa.

Sisulla on onneksi kärsivällisyys kasvanut hurjasti, jaksaa jo odottaa vuoroaan monesti tosi hienosti eikä tule häiritsemään jos vaikka imetän. Tosin välillä kyllä tekee pahojaan kun en pääse paikalle, esim. kaataa kissojen vesikupin. Mustasukkaisuutta ei ole onneksi näkynyt, kovasti haluaisi kyllä aina siskoon koskea.
 
emily: Voi olla, että tulee vähän myöhässä, mutta oletko katsonut imetystukilistan suihkutissineuvoja? Ne auttoi mulla tosi hyvin, kun olin ihan pulassa omien suihkutissien kanssa imetyksen alussa. Imetin siis useamman kerran samasta rinnasta putkeen, ja yleensä suihkin pahimmat paineet ennen imetystä joko harsoon tai pulloon. Joskus piti jopa pumpata vähän maitoa pois, että rinta pehmeni ja maidontulo tasaantui. Meillä ei pullo oikein koskaan kelvannut, mutta Aventillahan on hyvin hidasvirtauksisia pulloja, ja kehuja olen kuullut myös Tommee Tippeen Closer to Nature-pulloista.

Tosi kiva kuulla, että Sisulla on maltti kasvanut, eikä suurempaa mustasukkaisuutta ole esiintynyt. :)

Mä toivun tällä hetkellä poskiontelontulehduksesta. :kieh: Oltiin koko perhe juhannuksena flunssassa, ensin tuli poika kipeäksi ja sitten vuorotellen minä ja mies. Eipä ole ollut herkkua olla näillä helteillä kipeänä! :headwall: Paulille ei onneksi tullut korvatulehdusta, vaikka kovin räkäinen olikin. Huomenna on aika korvapolille, saa nähdä mitä siellä sanotaan.

Me löydettiin tosi kiva asunto, ja tarjous meni läpi viime perjantaina! :) Kaupat tehdään parin viikon päästä ja virallinen muuttopäivä on 1.9. Taas siis muutetaan tasan kuukautta ennen laskettua aikaa, eipä olla näköjään opittu mitään. Tosin, todennäköisesti voidaan aloittaa muutto jo elokuun puolivälin jälkeen, kunhan sisätyöt on saatu valmiiksi. Kyseessä siis ihan uusi asunto, tänään mennään valitsemaan materiaaleja keittiöön, ja rautakaupassa pitäisi myös käydä ensi viikolla katselemassa vähän lattiaa, maaleja ja tapetteja. :)

Neuvolalääkärissä kävin tiistaina ja kaikki oli ok. Viime raskaudessa oli paljon harjoitussupistuksia, jotka pehmensivät kohdunkaulaa vähän turhan aikaisin. Nytkin on jonkin verran supistellut, mutta mitään ihmeellistä ei kohdunsuulla ollut onneksi tapahtunut. Vauva on masussa tosi aktiivinen, ja liikkeet näkyy ja tuntuu selvästi jo ulkopuolelle.

Paulilla loppui perhepäivähoito kesäkuun viimeinen päivä. Tämän viikon on hoidossa anoppilassa, me reissaamme miehen kanssa sieltä töihin. Ensi viikolla tulee mun isä ja äitipuoli hoitamaan ja sen jälkeen on vuorossa mun äiti. Kiva, kun saadaan isovanhemmilta näin paljon hoitoapua. Elokuussa mies pitää lomaa, ja sitten alkaakin mun äitiysloma! Kauhean äkkiä on aika mennyt, vaikka silti välillä tuntuu, että lokakuun alkuun on ikuisuus.

Käykääpä kertomassa kesäkuulumisianne! :)

-Pantsu
 

Yhteistyössä