~TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 ELOKUUSSA 2010 ~

Edla: Siis meillä tää kuivuus tuli niin isona yllätyksenä et äiti oli :eek: :eek: ei mitään merkkiäkään antanut et asia kiinnostas mitenkään sit yks kaks juoksee potalle ja huutaa pissi,pissi jee!! :D Sit isoveli kehu kovasti niin poika innostu tosissaan ja pari päivää ja ei oikeestaa enää mitään vahinkoja sattunut ja yövaippakin on ihan kuiva. Päikkäreillä ei ole enää vaippaa.

Vaatekoko 86/92 riippuen mallista, pituutta pojalla yli 90 cm ja paino edelleen siinä 12 kilon tuntumassa.

Päikyt: 1 krt n.1-2 tuntia yhellä aikaa meinas jo ne jättää pois mut ei jaksa päivää ilman päikkyjä.

Unipullo ja tutti jäi 1 vuotiaana pois.

Majj Paljon onnea :heart: :heart:
 
Tutti on meillä vielä käytössä. En ole viel jaksanut ruveta vierottaa odottelen et päästään takaisin kotiin.

Me istutaan tääl sisällä kun esikoinen on kuumeessa. Naapurustossa on ollu muutamalla korkeaa kuumetta ja kovaa päänsärkyä. Epäilevät naapurit et olis se enterovirus/aivokalvon tulehdusta :( Meil onneks vaan 38 asteen kuumetta ja välillä muistaa mainita et päätä vähän särkee. Joalla ei muuta kuin lievää lämpöä. Nyt vain seurailen mitä tuleman pitää... :/
 
Kirjotin pitkät tarinat ja painoin tekstin taivaan tuuliin :kieh:

vilman porukalle paranemisia :hug: toivottavasti ei mitään kuumetta kummempaa tuliskaan..

Tutti jäi 10-kuisena ja pulloa ei ollutkaan....heikosti söi tuttiakaan..saa nähä kuinka korkeelta tipun tän toisen kanssa kun kassun kans ei oo juur tarvinnu vierotella mistään :p

Poika on jotenkin silmissä kasvanut taas isoks,pottailu sujuu niin mallikaasti,ei tarvi liiemmin enää muistutella vaan käy ajoissa ite. Jutut on ihan isojen poikien suusta :heart:
 
Unitutti&-pullo on käytössä. Tai eipä muuten olekaan pullo enää. Toinen päivä ilman. Jaksaa jonkin aikaa itkeä sen perään, mutta nukahtaa kyllä sit oikein hyvin ilmankin. Seuraavaksi tutti.. kylmää ajatuskin sen pois ottamisesta. Kerään ehkä rohkeutta vielä pari vuotta ennen kun uskallan.

Täällä oli yöllä kunnon myräkkä, Eeva sai aamulla leikkiä kaatuineissa puissa sillä välin kun odoteltiin sähköjen palautumista. En kyllä muista koskaan nähneeni samanlaista myrskyä täällä.

Repa, kiva oli nähdä ja saada kasvot näille kirjoituksille. :)
 
Pullo jätettiin pois 1,5 vuotiaana ja tutti tänä kesänä.

Vilma, mites siellä? toivottavasti ei mitään vakavaa :/

Onnea Poika kuivuudesta! Hienoo että noin hyvin sujuu! Meillä on sujunut kanssa hyvin, mutta eilen tuli takapakkia. Pissi lattialle monta kertaa ja kylässä mun syliin.....kivaa oli mennä sitten pissit housussa kauppaan :D
 
Kirjoitan tän nyt sit tännekki, eli eilen alkoi todella kipeä ala-mahan "jomotus" ja menin aamulla päivystykseen, pääsin sit melki heti ultrattavaks ja löytyihän sieltä alkio, vaan ei enään sykettä. :'( Torstaina meen sit tyhjennykseen (lääkkeellisesti) jos ei siihen mennessä ala itsestään tulemaan ulos. :'(
Ja siis syke pysähtynyt jo vissiin 9+ jotain viikoilla, koska tänään olis pitänyt olla 10+0, mutta mitään muuta oireita ei ole ollut.

Onneksi on sentään J joka tua vähän lohtua ! :heart:

Unipullo: Juu meillä kans käytössä, yö unille mentäessä ja sit kotona päikkäreille, tarhassa ei käytä pulloa. Mutta kun tua neiti ei suostu juomaan, ei sit millään mistään muusta maitoa... :headwall:

vilma: Paranemisia sinne ! toivottavasti ois vaan pelkkää kuumetta ! :hug:

Tuun paremmalla ajalla uusiks ! :wave:
 
Majj: :hug: :hug: :hug: sanattomaksi vetää.

No voin kai minäkin suruni tänne jakaa, mähän syön pillereitä koska raskaus saattas olla mulle itelleni vaarallinen. No olin kait sit unohtanut pillerin ja plussahan sieltä parahti pelon itkun onnen epätoivon ja kaiken kirjavien ajatusten siivittämänä kuiteskin sitten ajattelin että kysyn lääkärin mielipidettä viellä kerran. mutta ei tarvinnut kysyä koska melkein heti meni kesken.
 
Poika :hug: :hug:

Majj,tiedän liian hyvinkin tuon tilanteen :'( Toivottavasti lääkkeellinen toimii sulla hyvin ja pääset pian puhtaalle pöydälle niinsanotusti. Voimia roppakaupalla,olen tosi pahoillani sun puolesta :hug: :hug:
 
Majj tosi ikävä kuulla :hug:

poika ikäviä juttuja nämä ovat aina :hug:

Käytiin lääkärissä ja epäilevät flunssaa vaikka ei ole nuhaa eikä yskää :eek: Tulehdusarvot olivat koholla. Sairaslomaa sain pojalle /itselle loppuviikon ja pyysivät perjantaiksi takaisin jos ei ole kuumeilu loppunut. Jatkamme odottelua :(
 
:hug: kaikille !

Repa: Joo muistelinkin että sulla oli kans vähä samanlainen tilanne talvella ( tai en nyt ihan muista koska sulla oli kans keskenmeno ). :hug:

Poika: :hug: sinne myös !

vilma: Paranemisia poitsulle, ja toivotaan et tulehdus arvot lähtevät laskuun ! :hug:
 
majj niin surullista että pienen pieni alku ei jaksanut matkassa pysyä :'( :hug:

Ja poika, tästähän joskus sananen vaihdettiin, kuinka pelottavaa olisi raskautua kun tietää riskit, niin itselle kuin lapselle. Ja nyt sulle sitten napsahti moinen tilanne. Epätodellista. Ehkä hyvä ettet joutunut ratkaisuja itse loppuun saakka miettimään. Mutta kamalaa kuitenkin, voin aika elävästi kuvitella tunnekirjon jonka läpi kävit. Surullista silti että jouduit tuon kokemaan. Keskenmeno on aina kuitenkin suuri menetys ja henkisesti raskas :hug: Ja Majj:lle vielä toinen :hug:
 
majj Voi ei :( . Iso :hug: !!!

poika Samoin sinne :hug: !!!

vilma Pojulle paranemiset! :hug:

Pullo ja tutti Pullo jäi pois jo ennen vuoden ikää, satunnaisesti oli käytössä n. 1-vuotiaaksi mm. reissussa vesipullona. Tutti oli vain unilla ja se jätettiin viime tammikuussa.
Meidän pienemmälle neidille ei kelpaa kumpikaan :/ . Molempia ollaan tyrkytetty, mutta ei niin ei!


 
majj ja poika :'( ...jaksamista teille :hug: :hug: :hug:

Tutti ja rätti...molemmat ovat ERITTÄIN tärkeitä :whistle: ...ehkä tuon tutin voisi yrittää pikkuhiljaa jättää pois, jos vaan ÄITI kestää sen ;)

Puhe...meillä neiti puhuu todella paljon, mutta sanoo kirjaimet väärin :/ ...esim. toila = koira...silti osaa sanoa kaikki kirjaimet, jos kysyn...pitääkö jo alkaa huolestua tässä vaiheessa?...yritän korjata neitin puhetta...mutta en aina muista, koska ymmärrän itse sitä...meillä myös jauhetaan Putous juttuja eli neiti on Kete Lahkonen ja juo piimää ja pontikkaa sekä huutaa ime paasaa...voi pojat :LOL: :LOL: ...ihan kiva kun on iso veli :D

 
Voi ei majj :( :hug:

Nyt se sit alkoi arki. Siis meillä esikoinen koulussa ja keskimmäinen aloitti tänään eskarin.

Meillä ei ole ollut pulloa käytössä ties koska. Tais olla jossain 1v nurkilla, kun nokkis tuli käyttöön. Meillähän ei varsinaisesti unipullona ollutkaan käytössä.

Tuttia ei ole ollut kokoaikana, kun ei pikkumies huolinut sitä yrityksestämme huolimatta. Nyt sit lussuttaa peukkua ja sideharsoa laahaa mukanaan.

Mun pitäis aloittaa lasten vaatekaappien siivoaminen, että tietäs mitä päälle laitettavaa syksyks löytyy vai pitääkö rynnätä ostoksille. Tänään kyl viel lähtivät shortseissa liikkeelle, mutta ei taida näitä kelejä enään kovin pitkään riittää.

Olimme eilen porukalla parturissa siis 4/5, kun tuon keskimmäisen hiukset hoitelee isänsä koneella. Pikkumiehestä piti aloittaa, mutta pisti pahasti hanttiin joten kokeiltiin joka välissä. Loppu hyvin kaikki hyvin saatiin kuitenkin siistittyä vaikka kaikenlaista vippaskonstia tarvittiinkin. Itselle pitäis viel lätkäistä uusväri.
 
tutti ja pullo jäi pois jo aika päiviä sitten joskus 1v tienoilla.

vilma: paranemisia teille, toivotaan että kuume rupee laskemaan

pph alkoi lapsilla tänään ja kyllä tuo hoitaja sanoi laittavansa vaipan tytölle ulos kun ovat puistoon menossa kun ovat siellä kuulemma kaksi tuntia..miksei sinne vois ottaa vaikka pottaa mukaan, no toivotaan ettei tuu takapakkia kuivuuden kans.

meillä tytöllä oli aamulla yön jälkeen kuiva vaippa :eek: nukkui kuitenkin 11h!!jotenkin uskomatonta!

päikyt: olis se ihanaa jos tyttö kotona suostuis unille kun kuitenkin tarvis ne mut ei jaksa kuunnella sitä kirkumista ja tapella unien kans ja onhan tuo nukahtanut sit automatkoilla jos ollaan oltu uniaikaan reissussa. toivotaan että hoitaja sais tytön päikyille siellä, sillä muuten on kyllä illat tuskaa sen kiukun kans.

 
Matami, kyllä meilläkin puuttuu kirjaimia puheesta ja virheitä kanssa. Ei tässä vaiheessa tartte huolissaan olla. 4 vuotiaana meillä alotti esikoinen puheterapian. Ite puhuin siitä jo 3v neuvolassa, mutta eivät olleet sillonkaan huolissaan vaikka puuttui paljon kirjaimia jne.
Isoveli on joo hyvä opettaja. Meillä peppi tietää pokemonit, digimonit ja gormitit ym isojen poikien jutut =) ottaa miekan ja sanoo taistellaan! ja kaikkee mahdollista =)

Kurpitsa, meillä oli vähän hankaluuksia esikoisen kuivaksi opettelun kanssa, kun oli sillon hoidossa. Sehän pissi siellä monesti sohvalle, matolle jne ja kun menin poikaa hakemaan, niin se hoitaja aina äkäsesti ilmotti että pissi sitten taas sohvalle :eek: juu okei, mutta mites minä siihen voin vaikuttaa kun oon ite töissä. Mitä ihmettä se päästi sitä sohvalle....olis pitänyt kaikki lapset pois sohvalta ja rajannut vaikka aluetta missä saa olla tai jotain. Mutta tuli aina sellanen olo, että se olis ollut mun tai pojan syy ja jännityksellä sai mennä hakemaan. muuten oli ihana hoitaja ja en valita, mutta tuo oli kurjaa. Nyt kun oon tytön kanssa kotona, niin on ihanaa opettaa kuivaks ite....ei ole mattoja lattialla ja ei ole niin vakavaa vaikka vahinkoja sattuu.

Sinne vein ekaluokkalaisen kouluun =) tästä se alkaa.
 
summer: juu, paljon on hoitajasta kiinni. tuolla on rajattu alue mihin lapset ei mene eli olohuone on pois sohvineen aamupiirrettyjen jälkeen eli siel ei sohvilla notkuta, no katsotaan sit iltapäivästä mitä palautetta sielt tulee...
 
hih, turhaan murehdin hoitopäivän sujumista..hyvää palautetta tuli =)

ei pissavahinkoja ja puistossakin kun olivat olleet niin vaippa oli pysynyt kuivana ja päikkäreille oli nukahtanut hienosti heti..ei kotona vaan uni maita..

 
Matami,ei meilläkään täydellistä suomea tule...joskus kun intoutuu jostain asiasta oikein mahottomasti ei saa ollenkaan selvää... mut suht selkeesti puhuu jo,se ikäänkuin paranee juoksussa toi artikulointi =) Mun mielestä kaikki nelivuotiaatkaan ei puhu kovin selkeesti...et ei kai kiirus :)

Majj,Juu,kahteen otteeseen oon elämässäni saanu ton kokee...eka oli spontaani,kipujen kans tuli itekseen ja tää vuos sitte tapahtunut tyhjättiin lääkkeillä. Ei oo kivoja hommia kyllä :/

Kurpitsa,ei ne sit enää pahemmin vaippaan taida pissailla kun kerran sisäistävät jutun. Miähän pidin pojalla varuiks vaippaa aina kun jonnekkin mentiin sillon aluks mut kun oli pottailun oppinu,niin vaipat pysy kuivana =) Hieno homma!
 
Pakko tulla johki kirjottelemaan..

Mutta siis eilen tehtiin sitten se lääkkeellinen tyhjennys.. En ollut lainkaan kipeä ( mitä hoitajatkin ihmetteli ) mutta hyvä niin. Ehkä pientä jomotusta ala-mahalla. Kamalinta koko hommassa oli se, kun näin sen pikkusen kun se tuli ulos... !!!! :'( :'( Niin pieni. :'(

Mies olis varmaan heti valmis yrittämään uudestaan ( siis jälkivuodon ja kaiken sen jälkeen) , mutta mä en tiedä olenko vielä valmis..

Tiedän ettei kuulu tänne taaperoiden puolelle, mutta piti johki päästä kirjottelemaan.. Kun ei moni tiennyt tästä raskaudestakaan, niin ei ole hirveästi kenelle jutella.

Muuten meille kuuluu hyvää, J on ollut tosi reipas uudessa tarhassa, paljon paremmin mennyt mitä vanhassa. Lohduttelee muita itkeviä lapsia sielä kuulenma ! :heart:
 

Yhteistyössä