TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 TOUKOKUUSSA 2010

TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 TOUKOKUUSSA 2010


Synttäripäivä...............Syntymämitat..............2 -v mitat

Jenni...............13.3......1380g/42cm/28,5cm...12,9kg/92,5cm
Nemika...............21.4........2520g/47cm..........
Katrinainen........24.4.
Summer81.........30.4.........3945g/50cm............15kg/92cm
poika04ja08......30.4.........3500g/50cm...........12,5kg/90cm
Marimint81..........5.5.
Weiss................. 7.5. .......................................12,7kg/87cm
Edla-Mamma........7.5.........2965g/48cm..............11kg/83cm
Naukuri................8.5........3190g/49cm..........
London C...........10.5..........2500g/......................10,7kg/80cm
Birdie.................10.5
Carmen.............12.5..........3972g/51cm.........
Sonja R..............13.5.
Liukumiina.........16.5.
Ani79...............16.5 .................................................13,5kg/92cm
MsDevill88..........17.5...........3190/48cm
Jossu-71............20.5...........4440g/55cm................ 12,6kg/92cm
Kurpitsa.............21.5.........2465g/46cm.................11,4kg/88cm
Hemuli79............21.5........3430g/49cm.................
Vilma..................22.5......3310g/49cm.................11kg/86cm
Matamimimmi68.24.5...........3480g/50cm..............11,4kg/83kg
Marmotta...........26.5. .........................................16kg/93cm
Repa..................26.5.......3400g/49cm.............. 12,7kg/88,6cm
Uskonpuute.......26.5
Iina72................28.5........3685g/51cm...........
Heinuli81...........29.5......................................
Puliina...............30.5.
Merika77...........30.5......4990g/56cm..................
Kirsikkatomaatti...........3375g/49cm................
Sarbba...............4.6.
kriisi....................7.6......4045g/52cm.............
Majj.....................9.6.......3635g/51cm.............

UUDET TULOKKAAT 2009

Jenni ~ tytttö 11.1.
Iina72 ~ tyttö 10.8
Liukumiina 20.8 ?
Naukuri ~ tyttö 14.9
Carmen ~ tyttö 27.9
Sonja R ~ poika 5.11
Katrinainen ~ tyttö 21.11


UUDET TULOKKAAT 2010
Keilis ~ tyttö 5.1
KiaralA ~ poika 6.2
Marimint ~ tyttö 7.3
Puliina ~ poika 16.4
Ani79 ~ poika 14.5

LASKETTU AIKA 2010
MsDevill 15.5
Hemuli79 3.6
kurpitsa 9.11
 
Hauskaa vappua kaikille! :wave:

Puliinalle onnittelut pikku miehestä :flower:

2v. Taaperoille kaikille myös onnittelut :heart:

Nemika hienoa et meni hyvin. :hug: voimia ja jaksamista sun arkeen. :heart:
Kyllä sä oot saanut niin paljon kestää ja taistella lastes puolesta.

marmotta meillä käytetään etunimeä.

Aurinkoista kevättä kaikille.
Eilen huomasin et valkovuokotkin on jo kukassa.. kesä sieltä tulee. :heart: :wave:
 
Tänksjuu Jossulle pinosta :flower:

Vaput meni siinä sivussa ja paluu arkeen olikin sit tuntuva kun mies on ollut koko päivän töissä ja meillä ei ollu pojan kans mitään ohjelmaa,mitä nyt ulkona käytiin jne. Lisäks kun meni eilen kauheeseen yliväsytilaan ja huuti kuin hyeena alkuyöstä pariin otteeseen ja heräs silti puoli seiska aamusta,niin oon ollu ihan poikki ja pinna kireellä :/

Heräs aamusta posket ja nenänpää täynnä sellasia pienenpieniä pisteitä,ihan kuin pisamia...nenänpäässä tosin oli enempikin mustelma... kuuklailin vähän ja tulin siihen tulokseen et jotain verenpurkautumia siitä eilisestä huutamisesta kenties :eek: Kassulla punottaa herkästi just noi alueet eli verisuonet pinnassa... mitään kuumeita kun ei ole eikä mitenkään ollut käytökseltään poikkeava,niin en osaa pitää minään vakavampana.

Väreistä on pitänyt kysyä... Osataanko teillä yhtään? Kun oon tottunut et toi sälli on aika hyvä oppimaan kaikkea (numeroita,kirjaimia jne.) niin musta on hassua,et osaa luetella eri värejä,oranssi,punanen,sininen,valkonen,musta,keltanen,vihree jne. mut ei yhtään hahmota mikä mikin on,siis tuurilla osuu oikeeseen aina välillä,mut en usko et oikeesti ymmärtää.Mikä ehkä enempikin ihmetyttää on se et ei tajuu et jos vaikka on keltainen ja sininen,et ne on eriväriset.
No en miä siis missään nimessä ajattele et ne pitäs osata. Tai oo huolissaan...mut se on ikäänkuin pistänyt silmään,et tää ei meekkään samaan putkeen B)
 
Jossu...kiitti pinosta...kirjoitin vahingossa tuonne huhtikuun pinoon :ashamed:

repa...meillä ei tunnista värejä...en ole tainnut kyllä paljon opettaa :whistle: ...on jotenkin huono äiti olo, kun en mitään paljon touhuu tuon neitin kans...plääh...ei muutes mennä sinne kerhoon...olisin vaan teijän kans :D
 
värit ei viel osaa ajatella niitä sen pidemmälle. Osaa sanat, mut ei varmaan osaa sanoo et minkä värinen paita on jos kysyisin. Olisko kolme tai neljä vee neuvolas kun kysytään värejä.. en nyt muista.

Hemuli koska sulla onkaan la?

isompi täytti tänään 6v. synttärit pidettiin ja 12 lasta oli juhlimassa. E meni ihan paniikkiin ja itki vaan.. toki oli just heränny kun Isomman kaverit saapuivat . Iskän kanssa sit lähtivät ulos . Ei tykännyt yhtään .. katsotaan mitä meinaa kun hänellä on synntärit.. kutsutaan kaksi kaveria äiteineen.

pelätäänkö teillä meillä esikoinen sai sellasen (susu)? petsin- mikä lie patterilla toimiva hamsteri. Sitä E pelkäs ihan hirveesti kun se tuli liian lähelle. Meillä on alettu pelkäämään joitakin asioita.. ei paljon mut neiti on varuillaan.. enkä hahmottaa enemmän ympäristöä tai jotain.. mitä lie.

Huomenna 6v. neuvolaan isomman kanssa. piikkejä taitaa olla tiedossa.

:wave:
 
Aurinkoista toukokuuta!
Repan kysymykseen värien tunnistamisesta oli nyt pakko tulla kertomaan meidän neidin luomasta hauskasta koodistosta.... Eevi tunnistaa perusvärit seuraavasti: keltainen on Papan väri (narsissi, Alepa, keltainen muumimuki jne.), vihreä on isän väri (ratikka, ruoho, kukan lehti jne.), punainen on äidin väri ja sininen hänen omansa. Tunnistaa nuo värit sujuvasti, esim.just nähdessään ratikan, sanoo" isä", nähdessään keltaista sanoo "pappa" jne. Eikä keltaista muumimukia saisi muut, kuin pappa käytää lainkaan - samoin muumimammamuki kuuluu äitille ja muumipappamuki vastaavasti isälle. Ja hokee mukin "omistajan" nimeä niin kauan, että se päätyy oikealle omistajalleen tai takaisin kaappiin.... :LOL: Kumma kyllä, saan käyttää neidin "luvalla" vihreätä muumimukia! :)
Eevi sai joulun jälkeen sellaisen muovisen astiaston, jolla on ahkerasti leikkinyt, ja tarjoillut erivärisistä astioista "ruokaa" meille - siitä tää on lähtenyt. Pappa sai kaffet aina ja vain keltaisista astioista jne.
Lisäksi oranssin tunnistaa porkkanan väriseksi ja osaa sanoa oranssi, tosin kuulostaa sitä lausuessaan enemmän possulta... :LOL:
Ja mikä musta myös on symppis oivallus: neiti tarjoaa masuvauvallekin mukista juotavaa ja lusikalla ruokaa lautaselta!!! :heart:
Huomenna olis tarkoitus pestä ikkunat - olis sit puhtaat 2v.synttäreitä ja vauvan tuloa varten. Ja jos pesuhommat aiheuttais parit aikaansaavat supparit, ei haittais yhtään!!! :D
:wave:
 
Värejä osaa luetella kyllä pitkän litanian ja pari tunnistaa. Harmaa, vihreä, musta ja oranssi menee oikein, muut joskus arvaamalla. Mustakin se on jännä, että jos sillä on kädessä sininen ja punainen lapio ja kysyn minkä värisiä ne on, ne saattaa molemmat olla keltaisia. Jos kysyn, onko se punainen lapio violetti, sanoo kyllä "ei", mutta ei osaa sanoa mikä se sitten on.
 
Tohon pelkoasiaan kommentoin tässä pikasesti,et kassu aristelee ihan ihmejuttuja. Kuten sellasia pehmeitä tarroja mitä laitetaan huonekaluihin suojiks ettei naarmuta...,vauvoja ja kaikkee epämäärästä,kuten vaikka hiustuppoa jos sellanen on sattunut jäämään kylppärin lattiakaivon ritilään. Sillä on tosi kova toi mielikuvitus,se näkee millon mitäkin jossain ihan viattomassa esineessä....
 
Kappas jossu oli ehtinyt väsätä jo uuden pinon! :)

Värit: Ei kyllä osaa vielä, ja täytyy myöntää ettei olla niistä edes hirveesti puhuttu ! :whistle: Numeroista osaa laskea kolmeen, ja tietää että yhden jälkeen tulee toinen. Eli osaa yhdistää et toinen ja kaksi on sama juttu.

Pelkäämisestä: Meillä on ollut nyt hetken aikaa jo sellanen pelkäämis vaihe, tuntuu ettö J pelkää vähä kaikkea, tai ihan yhtäkkiä vaan voi sanoa "pelkää" ja tulee syliin. Mut en sit tiedä pelkääkö ihan oikeasti, ykski päivä sanoi yhtäkkiä "haluaa pelätä" .. olin ihan että aaaasia selvä, älähän nyt sitä halua ! :LOL: Mut siis yleensä eläimistä sanoo että pelkää.

 
heipsan =)

kiitoksia jälleen ihanista viesteistä.
poika toipunut todella hyvin. tänään oli jo koulussa =)
ja viikon päästä toiveita saada kipsi pois kädestä. mutta juhannukseen asti liikkumiskielto jatkuu käden kanssa joka tapauksessa.
sydämen suhteen tosi hyvin että suonen "tukkiminen"onnistui hyvin. ainut on nyt sit puolen vuoden ajan sillä on endokardiitin ehkäisy päällä. joka olisi pitänyt olla koko eliniän...
:headwall: siis tähän asti +puol vuotta. myöskään meidän keskussairaalassa tätä ei olla huomioitu. eli onneksi ei ole sydäntulehdusta tullut...kiitos paikallisen keskussairaalan...

muuten elämä tasaantuu pikku hiljaa. mut nyt voin ruveta murehtimaan pikku ukon korvaa koska toinen putki on tukossa..vuoden alusta vasta toinen tulehdus siinä..mutta ei toimi putki niin ei..eli sille varaamaan nukutusaikaa taas. mut nyt hengähdän tovin ennen ku siihen rupean.
me ollaan asuttu ulkona lähestulkoon =) pikku mies viihtyy siellä hyvin. siellä syödään ja nukutaan päivällä ja loppu aika leikitään. sisällä käydään enää vain vaipan vaihdolla =))

jaksuja kaikille kovasti. kyllä täällä eteenpäin mennään vaan..elämää tää on. toisille annetaan kovemmat kortit kuin toisille =) murheita on monenlaisia ja monenasteisia =)
 
Repa: Kiitos kysymästä vaihtelevilla fiiliksillä mennään mutta joka tapauksessa etiäpäin viiletetään...en ole viellä saanut aikaiseksi tai pystynyt tilaamaan aikaa sterilisaatioon jotenkin se on niin pelottava ajatus. Omat murheet tuntuu niin pieniltä Nemikan murheitten rinnalla että ihan hävettää valittaa, huoli omista lapsista on käsittämättömän suuri mutta onneksi jo paremmalla puolella. :heart:

Meidän pieni mies on näin kaksi vuotiaana 90 senttiä pitkä ja 12,5 kiloa painaa..uudet mitat saatiin eilen. Neuvolantäti kehui pojan ketteryyttä ja taitoja tehtävissä. Samalla meidän 5 ja puolvuotias kävi neuvolassa ja hänkin oli vihdoin ja viimein saanut hieman kiloja ja kolkuttelee jo normaalipainoa.
 
Heippa!

Me pyörähähdettiin kanssa neuvolassa. Neiti ei olis antanut ottaa mitään mittoja, ei sitten millään. Paino saatiin mun sylissä, mutta pituus olikin ongelma. Selällään pisti kaikilla voimilla hanttiin ja seisoen ei suostunut ollenkaan. Päänympärystä ei saatu kanssa ollenkaan. Mutta suuntaa antavat mitat oli n 15kg ja 92 cm. Saattaa tuo pituus heittää vaikka kuinka. Muuten kyllä kälätti ja oli oma itsensä. Peppi oli hauska kun mentiin sinne neuvolaan ja sain riisuuttua sen, niin se juoksi suoraan yhden tuntemattoman mummon syliin istumaan. Mummo oli vähän ihmeissään ja aivan onnellinen kun pieni tyttö juoksee syliin.
7v oli oikein reipas vaikka sen kanssa on aina ollut vaikeeta neuvolassa. Hurjasti reipastunut ja on jo ihan koululaisen oloinen. Rohkeutta tullut roppakaupalla. Eilen aloitti uimakoulunkin!
 
summer, eilen kun nostin Peppiä keinuun niin mietin että se on takuulla Eevaa muutaman kilon kevyempi, mutta ei ehkä sittenkään koska Eeva on aikalailla 15kg myös. Se on tosin kotivaa'an tulos, mutta tuskin se kovin paljon heittää. Pitikin kysyä sulta että vieläkö se pituus muka pitäis ottaa sillä vauvojen laitteella.. ei tule onnistumaan meilläkään. Se oli jo viimeks niin vaikeaa ja painokin jouduttiin ottamaan sillä tavallisella vaa'alla, siinä suostuu onneks seisomaan. Ja kotona seisoskelee mittaakin vasten, saa nähdä miten käy neuvolassa sit.. päätä ei anna mitata, senkin tiedän jo.
Peppi on kyllä aina hurjan reipas, varmaan yllättyi iloisesti se mummo. :)

Oltiin aamu kaupoilla ja ehti mennä yliväsymyksen puolelle, neiti sai ihan hysteerisen huutokohtauksen taas kun tultiin kotiin. Alkaa olla jo tekemistä, että saan sitä pidettyä aloillaan. Muuten olisin kyllä antanut riehua vaan aikansa, mutta pelkäsin että satuttaa itsensä kun heittäytyi lattialle ihan miten sattuu, potki, repi ja huusi niin kauan että oksensi. Tän luokan raivarit on aika yleisiä.. pitää kai alkaa rakentamaan pehmustettua huonetta jossa saa riehua turvallisesti. Tai jääkiekkosuojukset vois toimia myös. :D

Pelkäämisestä, pelkää edelleen joulupukkia. Monesti kyselee, että onhan joulupukki muualla ja eihän se tule taas. Lapsiraukka. :) Muuten pelkää isoja asioita, paitsi traktoreita. Ja muurahaiset on pelottavia, kastemadot ei. Luulis että ne menee samaan pelottavuusluokkaan..
 
Poika,Varmasti ottaa aikaa sopeutua ajatukseen...se on niin lopullista :/ Jaksamista sulle asian työstöön :hug:

Tosta pelkäämisestä vielä,et mummu aiheutti viime yöreissulla pojalle trauman ilmapalloista :D Oli puhaltanut ja sit se oli päässyt irti ja oli kuulunut se hirvee pörinä mikä niistä lähtee kun ilma pääsee ulos... Kasper oli ruvennut itkemään ihan hillittömästi eikä siihen meinannut tulla loppua,sen jälkeen ei oo palloja silmissään sietänyt...siis puhaltamattomia =)

Neuvola meillä kuun lopussa,mut oon satavarma et mitään mittoja ei saada,hyvä jos painookaan :/ Viimeks oli niin epävarma mittaus kun rimpuili ja nyt voimia jo melkopaljon enempi,et tuskin tulee onnistumaan yhtään sen paremmin. Kotona en saa mitattua mitenkään,ei suostu oleen hetkeäkään paikoillaan.Vaakaan menee kotosalla kyllä seisomaan,12,7kiloo näyttää vaatteiden kera,saa nähä miten sit nlassa =) Tähän mennessä eivät oo testanneet mitään taitoja,noinkohan nytkään. Pikkasen sellanen sisään,mitat ja ulos-meininki :/
 
poika: elä edes vähättele omia murheitasi meidän murheisiin verrattuna. jokaisella on omat murheet eikä niiden suuruutta pidä vertailla eikä vähätellä...jaksuja kovasti sullekin :hug: kypsyttele asiaa ensin mielessä et oot suht sinut asian kanssa eihän sulla kuitenkaan kiire ole sitä tehdä. jaksamisia kovasti :hug:
 
Merika mulla la3.6 :D Vauva kyllä saisi jo pian syntyä,kun olo on aikas tukala vauvan perätilan takia!Nyt odottelen kutsua synnärille kääntöön tai sitten suunniteltuun sektioon,jota pelkään ihan älyttömästi :(
 
Tulin tänne sanomaan kaikille heipat,lähetään perjantaina klo 3.00 ajeleen hesaan,joten huominen menee pakkaillessa ja aikasin nukkumaan =) Kone kreetalle lähtee aamutuimaan. Palataan viikon päästä :wave:
 
Tervehdys.

Pikainen kysely. Vaihdetaanko tuohon aloitus viestiin 2v. mitat? Kaikkiamittoja (syntymä, 1v ja 2v) en taida saada mahtumaan tai sit ainakin on hankalasti luettavissa lossin avulla.

Meillä vuotaa nenä ja yläposkihampaita pukkaa.

Raivareita meilläkin ilmassa. Varsinkin väsyneenä. Päiväunet tarvis edes noin joka toinen/kolmas päivä, mutta ei tahdo aina onnistua. Huono/laiska äiti :)
 
Moi kaikille, :wave:

täällä ollaan edelleen hengissä ja jonkin sortin voimissakin. Aika menee kuin siivillä noiden kahden touhupepun touhuja seuratessa. Pikkumuorillakin on ikää jo 8½kk, seisoo hienosti yhden käden varassa tukeavasten, samalla tanssahdellen. Osaa sanoa "ooooi" samalla kättä nostaen, eli moi moi sekä vilkuttaa isommille sisaruksille aamulla heidän lähtiessään kouluun. Kovasti konttaa isoveikan perässä, aina puolikierrosta perässä, ja "leikkivät" yhdessä. Tosi paljon on jo toisistaan seuraa, vaikkakin muori taitaa enemmänkin sotkea Jepen auto ja palikkaleikkejä.

Puhetta ei tule paljon, mutta noin 15 automerkkiä osaa sujuvasti tunnistaa :) Pikkuhiljaa on alkanut tulla muitakin sanoja. Hassuinta on, että sana karrrkia tulee ihan ärrän keralla, taitaa asustaa meillä pieni herkkupeppu.

Liikunnallisesti on taitava poju, nyt on opettelun alla tavapolkumapyörällä ajo, enemmän vielä painaa polkimiea taaksepäin, eli aloittaa jarruttelun opiskelulla =) Kokoajan tahtoisi olla ulkona ja siellä lenkillä. Poika kävelee mielellään, niinpä käymme aamuisin kävelemässä reilun 2 kilometrin lenkin, ihan pojan omasta tahdosta. Sen jälkeen malttaa leikkiä leluilla pihalla, muuten on vaan menossa kokoajan tietä kohti, hokien enkille enkille..

Kenkien koosta kyselisin, minusta tuntuu, että meillä on ihan hiiiirmu iso jalkainen nuori mies. Lenkkarit piti ostaa kokoa 26 (!) että jäi se tarvittava liikkumavara. Ensiaskelkengät olivat kokoa 21, eli eipä samoja kenkiä laiteta muorille, jonka jalka on ehkä nippanappa kokoa 19.

Mutta nyt pitää alkaa pukea lapsosia ja lenkille lenkille.

Hyvää kesän alkua toivotellen Iina kera touhupeppujen

:wave: :wave: :wave: :wave:

Ps, :flower: :heart: Lämpöistä ja sydämellistä äitienpäivää meille kaikille!!!!
 

Yhteistyössä