TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 TOUKOKUUSSA 2010

Pyörä on ostettuna ja tykkää sillä "ajella" eli et mä työnnän, kohta osaa polkeakkin kunhan saa voimaa vaan lisää niin sit mennään ja lujaa :D samoin polkutraktorilla kovasti huristellaan kun joku työntää.

Nemika: Mites jalka, toivottavasti kunnossa. :hug:

 
ONNEA 2-vuotiaille :heart: !!

Miä tääl jännään, siskolla on supistellut yöllä ja sitten hiukan laantuneet, mutta herättyään taas alkaneet, aikas kipeä on ollut ja äsken soitti, et limatulpan bongas...varmaan on synnytys melko lähellä...jospa syntyykin samana päivänä kuin serkkunsa eli meijän neiti :heart: ...olisi aika hassua, mutta melko läheltä liippaa :D
 
ani Vauvaonnittelut :flower: !

Edla Jollakin konstilla pottailusta pitäis saada neidille kiva juttu. Voisit kokeilla esim. tarroilla houkutella tytön potalle. Jos pisu tulee pottaan, saisi tyttö liimata valitsemansa tarran paperiin. Meillä tuo systeemi on vähän helpottanut kakkavaivan kanssa. Meidän J menee kyllä potalle ja tekee sinne asiansakin, mutta huutaa kuin hinaaja kakkahädän iskiessä. Nyt huuto ei ole enää niin korvia huumaava, kun J tietää, että pottasaaliista saa tarran. Tohkeissaan esittelee kaikille meillä käyville tarratauluansa :D.

Onnea 2 vuotiaille!!!

Me juhlittiin eilen J:n synttäreitä. Onneksi eilen oli vielä lämmin päivä, niin pystyttiin hyödyntämään juhlien ajaksi myös terassia. Osa vieraista istuskeli siellä kaffilla. Kyllä olisi tullut tässä asunnossa kuumat oltavat, jos ulos ei olisi päässyt. Talokauppojakin ollaan tässä kuluneiden viikkojen aikana hierottu. Muuttamaan päästään vasta syksyn alussa, kun uutta kotia täytyy remontoida.

Meillä menee täällä ihan hyvin. Ihania nuo tytöt ovat :heart: , vaikka välillä onkin raskasta. Nopeastihan M:kin kasvaa, joten pian on arki taas ihan erilaista. J on kova höpöttelemään ja lauleskelemaan. Yksin ei viihdy pitkiä aikoja leikeissään, vaan haluaa että minä tai isä ollaan leikkikaverina. Varsinaista uhmaa J:llä ei ole, mutta on välillä siskostaan mustis, niin silloin kiukkuaa. En tiedä onko M:n rytmi muuttumassa, kun aamulla nukkuu aina pisimmät päiväunet, mutta loppupäivä on unien osalta sekavaa. Jokin aika sitten nukkui selvästi kahdet pidemmät (aamulla ekat, iltapäivällä toiset) unet ja lisäksi pikkutirsoja pitkin päivää, nyt ei nuku toisia pidempiä ollenkaan. Hereillä ei viihdy vaunussa, joten iltapäivällä ulkoileminen J:n kanssa on joskus vaikeeta. Luksusta on kuitenkin se, että M on nukkunut tällä viikolla neljänä yönä 6h putkeen, sitten syönyt ja jatkanut vielä 2h. Äitykkä tykkää :D!!!

Marimint, J 2v. ja M 2kk.
 
2v. neuvola oli tänään, missin uudet mitat; 93cm ja 16kg. Kovasti sai kehuja puheesta ja muistista, antoi tosi nätisti mitata "isojen lasten" mitalla seinää vasten kun viimeksi niin luvattiin, siis puoli vuotta sitten. Musta se on jo melko normaalia että neiti muistaa asioita kauaskin taaksepäin, mutta neuvolan täti oli ihmeissään kun Eeva muisti sen asian. Mulla oliskin kysymys muistiin liittyen, mikä mahtaa olla tän ikäiselle "normaalia" muistamista? Eeva muistaa joulun jälkeen tapahtuneet ihan hyvin ja sit joitain asioita noin marraskuulta asti. Eevan isällähän oli ihan uskomaton muisti ja osittain sen ansiosta oli tosi lahjakas kielellisesti ja muutenkin äo oli aika hurja (kamala kirjoittaa menneessä muodossa, mutta mennyttähän se kaikki on), mietin että mahtaako sen sortin lahjakkuus jossain määrin periytyä vai onko tuo Eevan muisti ihan normaali.

Synttäribileet osa 1/5 oli eilen, onneks on sana menyt perille eikä kovasti saatu turhakkeita. Mummu ja pappa antoi vuoden vakuutusmaksut, loistava homma! Eevalle sinänsä se ja sama, mutta saa se sit kirjan tms. vielä oikeana päivänä että on se konkreettinen pakettikin avattavaksi. Nukenrattaat oli ainoa isompi lelu ja kyllä tosi mieleinen, pelkään vaan että kohta nekin on hylättynä jossain nurkassa kuten 4 jätesäkillistä leluja joilla kukaan ei leiki. Tuntuu, että niitä kun tulee ovista ja ikkunoista niin ei Eeva osaa niitä arvostaa ja ne on ihan kertakäyttöisiä. Syksyllä lahjoitan ne kaikki MLL:lle.

Onnea Matamin Edithille! :flower:
 
Marmotta...Eeva näytti kuvissa niin isolta tytöltä, että mahoton sentään :heart:

Meillä juhlat pidetään lauantaina...ei mitään suurempaa ja lahjatkin on saanut etukäteen meiltä....mut sitten ilouutinen...siskolle syntyi äsken eli 23:18 poika 3480g ja 50cm...eli täysin samankokoinen kuin Edith oli serkkupoika ja hyvä päivä oli syntyä ...aika tiukille meni... :heart: =)
 
Myöhäset onnittelut mataminen Edithille! ja siskon vauvasta! Hauska yhteen sattuma kyllä! :D

Meillä taas korvatulehdus, tai samaa tua varmaan on mutta ei mennyt TAASKAAN ekalla kuurilla pois. Ärsyttävää ! :ashamed:

Pitäis kans pian varata 2-v neuvola, meillä onkin nyt sit ihan uus neuvola ja kaikki tän muuton takia.. Toivottavasti on mukava täti! :)
 
Onnea täti-matamille. Kyllä noita sattuu. Vaikka hilkulle menikin:)
Meillä vissiin aika erikoinen suku, kun on useampia noita "tuplapäiviä" . Mutta tarkin on ollut toin miehen serkku, kun poksautti muksunsa tasan kahden vuoden välillä samalle päivälle. Nämä nuutinnuput tosin ovat jo kouluiässä.

Onnittelut kaikille päivänsankareille.


Etusivun mitat päivitetty. Samalla huomasin taas, että muutamat vauva uutisetkin odottavat päivitystä :wave:
 
Onnea matami-tädille!!

Muisti on meillä kans aika pitkälle menevä.... muistaa marraskuulta asioita :eek: Oon kans ihmetellyt sitä kovasti....
Marmottan eeva on kyllä melkosen pitkä =)

Kassu laulaa ihanasti Nalle luppakorva laulun ja sen hyvää yötä piltit,nalle silmät sulkee... alusta loppuun oikein :heart: Poika laulaa melkosen hyvin nuotilleen =)

Onnea kaikki 2v :flower:
 
Onhan tässä porukassa pitkiä tyttöjä ja poikia muitakin, etusivun mittoja just katselin. Moni yli 90cm. Summerin kanssa olikin tänään puhetta, että mahtaako neuvoloissa olla jo käytössä ne uudistetut kasvukäyrät? Eeva kasvaa melkein +2-käyrällä, mutta niin moni tuntuu olevan suunnilleen saman kokoinen että olisko kuitenkin vanhojen käyrien mukaan.. Mä en jotenkin miellä Eevaa isoksi kun vertaan aina Summerin Peppiin ja eroa niillä on se 1cm ja 1kg. :)

Repa, unohdan aina kysyä neuvolassa tuosta muistista. Oon Eevan isän sairauden vuoksi lukenut tosi paljon muistiasioista ja ne on siinä sivussa alkanut kiinnostaa muutenkin, mutta tän ikäisten muistista on aika vähän tietoa.
 
ONNEA 2-vuotiaille :heart: !!

Käytiin neuvolassa, olin yllättynyt, miten reipas neiti oli...joutui kyllä touhuun kaikenlaista, mitä ei ollut ikinä tehnyt esim. "palikkatesti"...se sellainen laatikko...aikas tiukka syyni, mutta yritys oli ainakin kova :D ...neitin mitat 11.4kg ja 83cm...eli Edla...meillä on aikas samankokoiset "kirput" :D
 
Täällä tänään eka vieraspoppoo syötetty,seuraava tulee sunnuntaina ja ehkä ma tulee vielä kummit =)
Kiitos vaan onnitteluista :flower:

Neuvola luvassa meillä huomena...joo-o,veikkaan et mitään syyniä siellä ei oo,meininkihän on ollut hiukka ulos ja sisään-tyyppinen aina...mutta kai siellä jotain palloa heitetään. Eipä toi kyl tod.näkösesti mitään tekiskään,jos pyydetään ;) Mitat jos saa otettua niin nostan hattua :p

Pottailu on yllättäen taas sujunut. Vielä paripäivää sit ei suostunut istumaan ilman lahjontaa ja nyt tänään on menny tasan yks vaippa. Yleensä paritippaa kerkee tulla ennenkuin potalle ehditään mut ehittiin muutama kerta ajoissakin. Kahdet kakatkin saatiin saaliiks.
Mutta tosiaan toi potalle ehtiminen edellyttää jatkuvaa muistuttamista "pissattaako?" ja parhaiten onnistuu kun ei oo housuja lainkaan. Vaippa jaloissa ei oikein luonnistu...haluisin päästä siihen et osais käydä vaipasta huolimatta potalla,niin ei kastuis housut jokakerta kun ne pari tippaa kerkee tulla. Mutta kun on tottunut siihen et housuun lorotetaan... no kaikki aikanaan ja en ihmettelis vaikka täs taas koht takapakkia tulis... Nyt on kuitenkin selkeesti itse halukas.
 
Noniin... näköjään pääsen laittamaan nla kuulumiset heti tähän perään.
Eli pituus 88,6cm ja 12,7kg,Suostu yllättävän hyvin mitattavaks ja punnittavaks,tosin millilleen en tohon mittaan luottais :saint: Oletuspituuteen nähden edelleen pitempi...
Hyvästä muistista sano et kaikilla ei kuulemma oo ja esim.lukeminen voi auttaa asiaa... en sit tiiä miten. Kehuja tuli reippaudesta ja just tosta puhetaidosta. Pallo siinä oli mitä kasper heitteli,palikat kasper kaivo ite kaapista ja sekunnin yritti runnoo niist lokosista sit avas luukun ja tiputti laatikkoon :D En tiiä seurasko se täti sitä touhua,ei sanonu mitään. kuulemma hyvin kehittynyt...niin ja pariin otteeseen mainitsi et aika hyvin vaikka on kotihoidossa,en muista tarkalleen mitä kaikkee "taitoo" se tarkotti,mut pisti merkille et onks kotona hoidetut sit jotenkin hitaampia oppimaan yleensä :eek: No kuitenkin,kaikki ok tällä rintamalla =)
 
Uudet mitat päivitetty.

Meille ei mitään ihmeellistä uutta. Tänään on ollut taas sateinen päivä. Kohta noi kasvimaan istutukset taitaa mädäntyä maahan. Lehtisalaatti on mukavasti pinnalla ja muutamat sipulit lykkää vartta.
 
Jossu jos viitsit päivittää meitin mitat, eli 2v mitat 92,5cm ja paino 12,9kg. Nyt tosin huidellaan jo varmasti lähempänä 93-94 senttiä ja kolmetoista kiloa on mennyt rikki.. Kasvaa ihan hurjaa vauhtia tuo meidän plikka.

Saatiin tytöille perhepäivähoitajalle paikka. Oikein ihana ihminen, ystäväni lapset olleet hällä hoidossa ja ainostaa positiivista palautetta on antanut...Mutta, mutta...Hoitopaikka sijaitsee aivan eri suunnalla kuin mun ja miehen työt, ja matkaa hoitoon vientiin tulee 50 km per suunta =(. Nyt odottelen kuumeisesti iloituksia työpaikka-paikkakunnalta josko saatais sieltä kuitenkin paikka. Toi ajelu ei oikein innostas, mutta mitäs asutaan tällä korvessa, kuntien rajalle (ja ns. väärällä puolella rajaa). Ja sit kuitenkin taas olis kiva viedä lapset tuolle pph:lle johon luottaa, kun tuolta toisesta kunnasta aukeaa korkeintaan se päiväkotipaikka :/ Syksyllä olis tarkoitus töihin lähteä, äkkiä se aika menee. Tavallaan hirvittää viedä lapset hoitoon, mutta joskus kai sitä on töihinkin palattava. Ja onneks he ovat tosi avoimia, sosiaalisia & puheliaita lapsia joten en usko että jalkoihin jäävät. Varsinkin kun heidän pitäs päästä viel samaan ryhmään. He ovat kuitenkin aika "hitsaantuneita" yhteen.
 
Moi!

Meillä olis huomenna miehen 30v pippalot yhdellä mökillä. Neiti menee yökylään mummulle...viimeks ollut vuosi sitten yökylässä. Saas nähdä kuinka menee. Ilmat ei vaan oikein suosi :/ taitaa jäädä makkarat grillaamatta.

Mites Sarbba ootteko jo kotiutunut reissusta? ettekös käyneet sun äitin luona? mites hän voi?
 
Summer: Toivotaan että sää suosis edes osalle iltaa! Mukavaa iltaa teille :D Juu tultiin me viime su takas kotiin, äiti voi kyllä olosuhteisiin nähen vielä hyvin, karua luettavaa oli mitä luin lääkärin lähettämiä lappuja ja kyllähän niitä ahisti lukea, kasvain on kyllä tosi iso ja ei tosiaan voi mitään tehä sen hyväksi enää ku kasvaa nii lujaa vauhtia. Aivopainettaku tulee ni lääkäri oli karusti sanonu ettei siinä sit oo tehtävää, onneksi toi kortisoonin määrä on nii iso mitä syö että se pitää sitä poissa.

Meillä ois Niklaksen neuvola ens viikolla, samoin synttärit, saas nähä onko minkä verran kasvanut. =)

Nyt tuli vaa omaa napaa mut sellaset kilarit veti Niklas nyt että mentävä :whistle: :D
 
Hullun myllya koko kuukausi...ja sit kun ois aikaa nii netti reistailee. Olen yrittanyt pysya karryilla, mutta kirjoittelu on nyt jaanyt.

Ekaks onnittelut kaikille 2v tayttanaeille ja Anille juniorista. :heart:

Meidan neidin mitat 80cm ja 10.7kg eli taitaapi olla tan ryhman pienimpia. meilla on viela kytossa shortsit kokoa 6-9kk ja ihan kivasti mahtuu :D

Pottailu Tarhassa kaypi pontolla saannollisesti, mutta saalista ei taida tulla kuin toisinaan. kotona ei potalle suostu paitsi kylpy aikaan kun kylpeminen on todella takkuista :( , tykkaa kylla vedella laarata ja ui yms, mutta ei suihkusta tai kylvysta kotona. Ilmoittaa kylla hadan jos kehoitetaan.

Minulla on kai nenassa murtuma kun tytto taraytti kirjan vahingossa nenan varteen yks ilta kun oltiin lukemassa iltasatua. Rusahti silleen kivasti ja oli turvonnut et hemmmetin kipee. Onneks ei tullut mustaa silmaa :D . Oli raukka ihmeissaan et mita nyt ja sit myohemmin sanoi et omaan silmaan sattuu myos :heart:

Eipa meilla sit muuta oikeestaan.

:hug: Sarballe ja Jenni meilla valilla on ollut ruokailu yhta taistelua jotaen Tsemppia sinulle.

Marmotalle hyvaa matkaa!
 
weiss
Ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa.. Kaikille haleja, jotka niitä tarvitsee ja Sarballe voimia tulevaan! :hug:

Allergioiden kanssa edelleen sama tilanne, joten niistä ei sen enempää.. usko on mammalla mennyt paranmisen suhteen.. :ashamed:
Ihon kanssa on koko talvi taisteltu ja vihdoin kun tuo 2v tuli täyteen on aloitettu protopic kokeilu, johon saa vain lausunnolla korvattavuuden. Maksaa 30g tuubi sellaiset 50?, että näillä rahoilla juu.. Mutta kokeiltava on ja toivottavasti hyöty löytyy, poika kun on päästä varpaisiin ihottumassa pahimpana aikana.
Vihdoin ja viimein meillä löydettiin muutama viikko sitten PÖNTTÖ!! Ei ole suostunu potalla istumaan, mutta nyt käydään monta kertaa päivässä pöntöllä pissillä. Isoa hätää on yrittänyt myös jo kovasti vääntää, mutta ei vielä ole tullut. Kai tuokin sitten opettelua vaatii, pitää oppia oikeanlainen taktiikka.. :D
Puhua pälättää kovasti, muutama 2 sanan lause tulee, mutta pääasiassa sanoja. Matkii kyllä jo aivan kaiken, joten tarkkana pitänee omista sanoistaan olla.

Ihanaa aikaa, vaikka nyt keuhkoputken ahdingossa taas ollaankin, mutta ihana on katsella kuinka ihanaa elämä 2 vuotiaasta voikaan olla. Tosin kyllä täälläkin uhitellaan ja saadaan raivareita, mutta ne kuuluu asiaan.

Nauttikaahan mammat kesästä ja auringosta. Täälläkin vielä muutama kuukausi "lomaa" ennen töihin paluuta..
 
Kassulla oli tänään sukulaisille juhlat... tein leppäkerttukakun ja siitä tuli aika hauska :D Poika oli tyytyväinen :heart: Sai leikkimikron ja tauotta sillä "lämmitteli" ennenkuin sain nukkumaan...välitön hitti siis B)

Weiss,Kiva kuulla teistä... harmin paikka noi allergiat :( toivottavasti rasva auttaa...meille määrättiin viimekesänä kyseistä,vaikka siinä se 2v raja onkin,mut lähti kuiteski sit kortisonilla. Jaksuja :hug:

Supistajasta tahtoisin tiedustella...meillä siis käydään sekä potalla että pöntöllä ja meil on se supistaja..mut onko vika mussa,eli käyttäjässä vai supistajassa,kun ne pissat tulee yli kun poika siinä istuu??? Kun ei uppoa siihen reikään yhtään niin eihää ne sinne pönttöön mee... paljaaltaan ei mielellään istu kun sit pitää pitää kiinni :/

Pottailu sujuu hyvin tällä hetkellä...niinkauan kun ei oo vaippoja. Heti kun ne on jalassa,losottaa tyytyväisenä niihin,ei muka pissata. Heti kun ottaa pois,niin alkaa sanomaan pissahädästä...edelleen pari tippaa kerkee useesti tulla,mut vähemmän kuin ennen. Housut jalassa yleensä kastelee ne,mut silloinkin tekee enimmät pottaan kuitenkin. Eiköhää se tästä.
Onko kaupassa jotai pottatreenivaippoja? Ajattelin jos olis sellasia mitkä tuntuu märältä...mut ei kastelis vaatteita :saint:
 

Yhteistyössä