Turun äidit II

Hello!

Oltiin tänään puistossa, mut kerettiin paikalle hieman myöhässä. Ei näkynyt muita, vaikka kiertelin kattelemassa aika laajasti... Pääskö Sssallakaan paikalle? Kantsis varmaan vaihtaa numeroita, niin vois tollasissa tapauksissa viestittää tai pirauttaa, niin löytyis porukka helposti. :) Laitankin muuten kohta sulle Sssalla yytä.

Poika on ihan väsy, itki pettyneenä ku lähettiin. Oli pakko saada päikkäreille, kun ei ollu yhtään kerenny vielä nukkua ja yö meni melkeinpä valvoessa. En tiä mikä, särkyläkettäkin annettiin taas yöllä lisää. Iltakin oli hankala, joten vähän aavistelin tollasta. Lopulta mies nukku sohvalla poika vaunuissa vieressään ja mä makkarissa... Vissiin joskus neljän ja viiden välillä poika suostu nukahtaan. Oli kerenny nukua 23-02, me yhdestä tai puol kahdesta siihen kahteen. Ylikierroksilla prutkutetaan tätä päivää... Toivottavasti ens yönä saa ladata akkuja juhannusta varten.

Että sellasta... Kohta pitäs lähtee tekeen toinen kauppareissu tohon naapuriin, kun Prismassa oli niin ryöstöhinnat. Taitaa kyllä tuollekin reissulle huveta vuoretkin kukkarosta.
 
Moikka kaikille!

Me täällä kotiudutaan meriteijo reissulta, kiva reissu oli mut ilmat ois voinu olla vähän parempii.. Nita kävelee tai on kävelly jo viikon, ja välillä jopa juokseekin jo, se on kyl aika vaarallisenn näköst touhuu :) On täs totuttelemist itellekkin, nytkin Nita kävelee tääl ympäri kämppää. Sitten mökillä tuli myös kaks hammasta ylös, pientä kitinää oli mut eipä mitään sen suurempaa. Mitäs muille kuuluu? Oks kaikki jossain mökkeilemäs?
 
Onnea kovasti pikku tytön syntymän johdosta, Sarbe! :flower: On ne niin ihania... voih... :D

Me ollaan mökkeilty, ja säätkin suosi. Aika isolla porukalla oltiin meidän mökillä ja K:kin saunoi ja teki kaikkea muutakn mitä asiaan kuului juhannuksen vietossa. Minäkin sain olla oikein "rauhassa" kun oli niin monta innokasta hoitajaa tytölle. Pari tuntia hiljaisessa mummolan pirtissä kiikkustuolissa yksin lueskellen teki oikeasti käsittämättömän hyvää! Ei sitä jotenkin ole älynnyt edes kaivata, kun on ollut niin paljon menoa ja meininkiä koko ajan, mutta nyt kun on sen makuun päässyt, niin täytyy koettaa järjestää vähän useammin vastaavaa.

Ollaan vielä reissun päällä parisen viikkoa ainakin - ikävä tulee teitä kaikkia! Täytyy heti sitten tavata, kun tullaan :)

Miten muuten vib mahoineen jakselee? Niin ja onnea Myyn pikku ukkelin taaperoitumisen johdosta :D Muistahan laittaa Myy mulle muuten sitä kippopostia! Ketäs meitä muita olikaan - Meeryläiset, raportoikaahan sitten reissusta!
 
Kotona ollaan taas. Kiva reissu, mut ei ois kauheen paljon pidempään jaksanu, ei siellä niin hirveesti ollu nähtävää. Lähikaupungeissa ois ollu, mut siihen ois sit menny koko päivä eikä oikein sää suosinut loppuviikosta. Eipä tuota tullu ennen lähtöä selvitettyä edes olisko niissä kohteissa rattailla päässy kulkemaan.
Lento kesti vain puolitoista tuntia, meni oikein joutuisasti kun oli ajallaan. Meeryläinen oli ihan innoissaan, eikä tainnu korviinkaan sattua, kun ei valitellu. Rattaissa kuljetettiin enimmäkseen, yhtenä päivänä oli pelkkä Patapum mukana. Lentokentillä se olikin ihan ehdoton.
Joka päivä oltiin liikkeellä 5-7 tuntia, joten raitista (?) ilmaa tuli haukattua ihan kunnolla. Neiti ainakin nukkui makoisasti kaikki yöt. Lastenruokaa ei lähikaupoissa ollu yhtään, keskustassa ja isoissa marketeissa kyllä. Suomessakin myytävää Hipp-ruokaa löytyi, muita tuttuja ei. Ei edes Nestleltä. Koostumuksesta ei tietoa, mut hyvin upposi. Makeissa soseissakin oli sellaisia joihin ei ollu lisätty sokeria. Vaipat oli tosi kalliita, ihan niin kuin Sssalla sanoitkin. Omia oli mukana onneksi. Kaiken kaikkiaan ihan kiva reissu ja myös lapsiperheelle sopiva kohde toi Gdansk.

Onnittelut Sarbelle pienen prinsessan johdosta! :flower:

Me joudettais ennen perjantaita tapaamiseen, jos muitakin on tulossa... ilmoitelkaa.
 
Sarbelle hurjasti vauvaonnea! :flower: Oih! Voi sitä vauvan tuoksua...

Poitsusta tuli taapero lauantaina ja tänään otti ensiaskeleensa ilman tukea. :heart: :D Tää mamma on TOOOOOSI ylpeä. Saunoikin kunnolla tänään eli lillutteli alaportaalla ammeessaan kylpemässä, joten oli melkoisen jännä päivä.

Huomenna enempi, nyt unille.
 
Tännekin laitan vielä Onnittelut Sarbelle! :flower: Samoin Myyn Poikaselle:)

Ihan hyvin täällä voidaan, masu leviää leviämistään sivuille! Tyttökö sieltä mahtaa tulla, kuka tietää... Verneriä ei takaapäin huomannut edes ihan lopussa, samoin Verneri oli ylempänä. Vähän alkaa jo ahdistaa, kun liikkumista on vähän pitänyt rajoittaa ja kävelymatkoja lyhentää, kun alkaa sattua. Poikaa ei myöskään oikein voi kantaa, eli on tosi onni että oppi jo käveleen:) Vernerin mitat 1-vuotisneuvolassa oli 12,7kg ja 81cm.

Meidän juhannus meni ihan rauhallisissa merkeissä, mukavaa oli kun mies monta päivää apuna. Poju on niin touhukas, että välillä ihmetyttää mistä se kaikki energia oikein tuleekaan, kun koko ajan mennä viilettää paikasta toiseen:) Tosin nyt se on vähän alkanut taas viihtyä sylissäkin lyhyitä hetkiä. Tällä viikolla ollaan menossa ostamaan isojen poikien sänkyä ja siihen aletaan sitten pikkuhiljaa totutella.
 
Lisäys matkakertomukseen... jos meinaatte Puolaan mennä, niin varautukaa "juutalaisiin" kyykyttäjä-tullivirkailijoihin. Turussa riitti, et sanottiin et käsimatkatavaroissa on vettä vauvalle ja ruokaa. Näkyihän se läpivalaisussakin. No niin... takaisin tullessa Gdanskin kentällä piti juoda Meeryläisen tuttipullosta todistaakseni, et se oli vettä, ruokapurkit (joita oli pari jäljellä laukussa) piti esitellä, samoin kuin irrotettu ja laukkuun laitettu vyö, jonka otin pois ettei turvaportit piippais. Isännällä oli tyttö rintarepussa... hänen piti ottaa tyttö pois ja hänelle tehtiin käsikopelointi, ettei vaan olla huumekuriireja... VOI JESSUS!

Mitähän mulla oli tänne asiaa... unohtui, kun aloin paasaamaan. No, ainakin se, et Meeryläinen osaa nyt kontata muutamia "askelia".

Ai niin... VIB, enkös mä tyttöä sulle povannu... Mulla kyllä oli "poikamaha", vaikka tyttö sit tulikin. Ei erottunu takaapäin eikä edes laskeutunu ennen kuin synnytyksessä. Ei voi tietää, mut eikös se oiskin kiva, kun olis yks molempia?

Äläkä sä Pinkee sure, vaikka sen Kalevin saisittekin (me Myyn kans povattiin näin tossa yks päivä kun oltiin vaunuilemassa), yhtä ihana se tulee olemaan kuin K:kin. Eikö vaan Myy, VIB ja Sssalla?
 
No niin naiset! Kahville, puistoon tms? Meil on huomenna neuvola, mut torstai kävis. Perjantai meneekin sit varmaan jätkän juhlia järjestellessä ja vieraita kestitessä. Ehdotan: Aula cafe, torstaina, klo 12... Olisko hyvä tai muita ehdotuksia? :)

Ei kukaan sattus tietään suomenkielistä sivustoa, josta löytyy matkasyöttötuolin ohje? En millään jaksa alkaa enkunkielisiä pohtimaan, joten ajattelin tempasta kaavan hatusta, mut ohjeen kanssa olis kyl helpompi. Ei tartteis säätää niin paljon.

Juu pinkee, kyllä Kalevi olis kans yhtä ihana ku K. =)

Jätkä kiittää onnitteluista! :D

Sarbe... Mä olin näkevinäni sut eilen, mut olikin sun muutamaa vuotta vanhempi versio. :LOL: Vähän sellanen nolo tilanne tuli, mut mua vaan nauratti. Oli niin saman näkönen. Hämmentävää, mut vielä hämmentävämpää oli istua bussissa (muutama vuos sitten) toisella puolella käytävää ku nainen, joka oli ihan ku Meeryläinen parikymppisenä. Varmaan ihmetteli mitä tuijotan, mut en saanu sanaa suustani selittääkseni. :ashamed: :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja pinkeärouva:
Sori Nitsku ja Meeryläinen, nyt on ihan pakko:
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1084342

:D
Ei saa... mä sain just vuodeks töitäkin (se oli se asia joka piti eilen kertoo mut unohdin). Alkaa elokuun lopussa. Mä en jaksais toista vielä, haluun nauttia Meeryläisen kans touhuamisesta vielä pidempään. Ja mulle tulee Meeryläistä kamala ikäväkin kun pitää töihin mennä. Jos ei kotihoidontuki olis niin pirun pieni, niin ei olis kiirettä töihin ainakaan vuoteen. Mut kun ei ole valmis karsimaan elintasosta, niin onhan se mentävä.

Me voitais kipaista paikalle torstaina. Jos on muitakin kuin me ja Myy poitsun kans tulossa. Mehän nähdään muutenkin, viimeistään lauantaina poitsun synttäreillä (kai ne oli lauantaina...?) Ostin muuten hienon lahjan ja löysin vielä hienompaa lahjapaperiakin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Meeryläinen:
Me voitais kipaista paikalle torstaina. Jos on muitakin kuin me ja Myy poitsun kans tulossa. Mehän nähdään muutenkin, viimeistään lauantaina poitsun synttäreillä (kai ne oli lauantaina...?) Ostin muuten hienon lahjan ja löysin vielä hienompaa lahjapaperiakin.
Juu, lauantaina. :) Kellonaikaa pitää vielä sumplia. Ihan hassulta tuntu sillon lauantaina, kun oikeesti oli pojan synttärit... Itelläkään ei olu vielä lahjaa, kun päätettiin juhlistaa sit kerralla.

Niin... Hiljasta on. Onko muita tulossa? *Muoks* Siis onko muita tulossa torstaina? :D
 
Me ollaan neitosen kanssa tulossa, jos ei nyt mitään mullistavaa käy. Aula-cafe ja tuo Myyn ehdottama aika käy hyvin.
Onneksi olkoon myös täältä Sarbe ! Huoletonta vauva-arkea teille :flower: !

Meillä ei vielä kävellä, juuri ja juuri vierellä yhdestä kädestä taluttaen lyhyitä matkoja.Into kävelemään on kyllä kova, kotona ei muuta tehtäisikään kun käveltäisi käsi kädessä huoneesta toiseen :heart: .Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa.
Uusi kiinnostuksen kohde on pukeminen, tarmokkaasti tyttö kaivaa lipaston laatikosta paitoja ja sukkia ja koittaa pukea päälle - siinä tietysti onnistumatta.Parhaimmillaa ja kolme paitaa niskassa kun konttaa pitkin lattioita.

Kovasti tehdään hammasta, nyt on äitillekin näytetty se toinen poskihammas.Hammaspesut on odotettu hetki, ja varsinkin se kun saa harjan omaan käteen!
Tyttö on myös oppinut käynnistämään printterin ja digiboksin, kaikenlainen painelu ja sormella osoittaminen on myös uusi juttu.

Vibille tsemppiä viimeisille viikoille, mahtaa olla tosiaan raskasta nostella ja touhuta miehenalun kanssa masukkaan kanssa ...
 
Neuvolassa käyty kehuttavana ja piikitettävänä. Reipas oli poika ja leikki innoissaan, taitojaankin esitteli. Pituutta oli tullu sitte 10kk käynnin 1,5cm ja painoa 780g. Jälkimmäinen laskussa, mut ei aihetta huoleen. Tarjos kuiten kontrollikäyntiä syyskuulle ja siihen tartuttiin... Joulukuuhun on niin pitkä aika, että kiva päästä välissäkin poikkeamaan.

Unikoulusta oli puhetta, kun on tuo nukutus ollut sitä sylittelyä. Yritetään nyt alottaa, mut huutoahan tuo on... Pitää vissiin odottaa särkylääkkeen vaikuttamista ensin, kun näyttäis ikenet vaivaavan. Sieltä siis punkee kolme kulmahammasta ja ehkä yks poskihammaskin. Niin olin ainakin näkevinäni, että yhden kulmahampaan viereen olis kans tulossa. On se hankalaa... Tuskastuttaa meitä kaikkia.

Huomenna sitten kaffelle... Taitaa porukka olla kesälaitumilla, kun ei o kovin moni tulossa. Mulla on vielä vaiheessa tuo mun vaatehuoneprojekti, mut täytyy sen verran käydä olemassa sosiaalinen ja jos sitä vaikka samalla pääsis aleihinkin katteleen jotain uutta tarpeellista. Uikkari pitäs ainakin itelle löytää ja jätkälle kesähousuja lisää.

Jospa sitä vapauttas tuon miekkosen ja menis paijaileen poikaa... Pikaista nukahtamista toivoen. :whistle:
 
Heippati rallaa. Elähän huoli Meeryläinen, ehdit sinä sen vuoden käydä töissä ennen kuin nappaa ja sitten ollaan taas yhtä aikaa äitiyslomalla eiköstä juu! :D :D Elokuussa siis mullakin töihin meno edessä, en nyt viitsi vielä liikaa ajatella koko asiaa vaan tolkutan itselleni että vielä on meillä pitkä yhteinen kesä K:n kanssa.... Niinhän tuo tuntuu että koko kesä ei ole oikein kunnolla edes alkanut. Onnea kuitenkin työpaikan johdosta! Joko hoitopaikkaa olette ehtineet miettiä?

Meillä on se pottailun harjoittaminen ollut hyvin ongelmallista tähän saakka, kun K ei kerta kaikkiaan ole ruvennut siinä istumaan, mutta tänään se sitten ihan ihmeellisesti onnistui, kun hän sai samalla tutkia ensiaskelkenkiä (minun vanhoja). Ihme kenkäfriikin alku! Istua jorotti potalla vaikka kuinka kauan ihan onnessaan ja järsi niitä kenkiä ja kopsutteli yhteen. Eihän siihen toki mitään tulosta tullut, mutta silti, saavutus meille!

8 hammasta muuten läpäissyt ikenen, päästiinkö jo Meeryläisen kanssa tasoihin? :xmas:
 
Alkuperäinen kirjoittaja pinkeärouva:
8 hammasta muuten läpäissyt ikenen, päästiinkö jo Meeryläisen kanssa tasoihin? :xmas:
Niin ne tyttöset menee meidän jätkän ohi tuossa asiassa... Hämäläisiä piirteitä meidän pojassa. :D No, poksahtelua odotellessa. Tänään muuten jätkä söi ekaa kertaa samaa ruokaa meidän kanssa, ihan ite järsi sormipaloista ja harjotteli haarukan käyttöä. Ei nimittäin näytä lusikka olevan se paras väline, kun tökkii sinne lautaselle. Mut siis... Ihan kivasti sujui kuuden etuhampaan voimin ja poski-ikenillä mutustaen. Ylpeys paisto niin pojan kuin vanhempienkin naamalta. :heart:
 
Me ei huomenna tulla, kun on sovittuna muuta menoa.

Tuo hoitopaikka-aihe herättää kiinnostusta täälläkin. Hain tästä läheltä perhepäivähoitopaikkaa. Muuten olisimme sellaisen saaneetkin, mutta meidän isi on kovasti allerginen kissoille ja tällä alueella lähes kaikilla pph:illa on lemmikkejä. Pimulle on nyt varattu hoitopaikka päiväkodista "yliopiston läheisyydestä". Olemme kuitenkin varalla, jos peruutuspaikkoja tulee avoimeksi.

Mitä te muut olette toivoneet hoitopaikaksi? Ja mitä teille on tarjottu? Eikö meistä kuitenkin aika moni syksyllä ole työ/opiskeluelämään palaamassa?

Sain muuten toivomani pääaine/koulutusohjelma-opiskeluoikeuden, josta joidenkin kanssa juttelin! Nyt on kyllä hymyilyttänyt tulosten tultua. En varmaan ollut kunnolla sisäistänyt, kuinka kovasti toivoin pääseväni juuri tätä opiskelemaan!! :)

Meillä on vieläkin vain kaksi puhjennutta hammasta! Tuossa jokin aika sitten ien oli ylhäältä kovin punainen ja hieman turvonnut, mutta siihen sen edistys sitten jäi.

Nyt nukkumaan!

mansikka ja pihla 10kk 3vko 3vrk

Niin ja onnittelut uusien taitojen oppijoille ja synttärisankareille!!!:) :flower:
 
Me ollaan vähän jäljessä K:sta Pinkee, Meeryläisellä on vielä 7 hammasta, kahdeksas on ihan pinnassa, muttei vielä läpi.
Hoitopaikkahakemus viedään tänään tai huomenna, toivottavasti löytyis läheltä joku paikka. Ajattelin, et olisin ollu vuodenvaihteeseen kotona ja ilmoittautunu sit työttömäks jos mitään ei olis ollu tarjolla, enkä siks vielä hakenu hoitopaikkaa. Nyt kuitenkin alkuviikolla soitettiin, et olis töitä. Pakkohan niitten on siinä vajaassa kahdessa kuukaudessa paikka järjestää, kun töihin on mentävä. Pätkätyöläisen elämää...
Pitää lähteä nyt valmistautumaan et ehtii tapaamiseen ajoissa. Kuullaan taas! Ai niin, Mansikka, onnittelut opiskelupaikasta! :flower:
 
Päivää vaan arvon äidit,
ja onnea Mansikalle kun pääsit siihen "uuteen" kouluun! Päiväkotipaikka varmaan järjestyy ihan ongelmitta, ja olisko se sitten se Rehtorinpellonkadun päiväkoti, sehän on ainakin lähellä ja on hyvä hoitopaikka kyllä tuttujen jutuista päätellen. Meillä on kanssa päiväkotiura alkamassa syyskuun puolivälissä tuossa Kaerlantiellä ja ihan positiivisin mielin sitä odottelen. Päivähoitopaikkaa haettiin, mutta kun ei niitä ollut lähialueilla ainakaan kaupungin puolesta tarjota ja yksityistä en viitsinyt ruveta metsästämään. Meille olisi hyvin kelvannut joku koira/kissatalouskin, kun ei olla allergisia ja K:kin on niin kiinnostunut eläimistä. On täällä ollessamme jopa oppinut matkimaan koiraa, haukkuu itsekin että "huh, huh"..!
 
Onnittelut opiskelupaikasta Mansikka! :flower:

Vernerillä on elämä taas vähän rankkaa, kun sillekin tulee kulmahammas ja on kovin itkuinen ollut pari päivää. Sitten sille on noussut jotain kamalaa ihottumaa reisiin, punaisia näppyjä:( Katsotaan nyt lähteekö paranemaan, toivottavasti se olisi jotain vaipasta johtuvaa ettei vakavampaa. Kävelevällä lapsellahan voi vaippa helposti hiertää, vissiin täytyis vaihtaa johonkin kapeampaan malliin... Tänään tulikin jo kakat keittiön lattialle kun poika vähäsen tuuletteli :)

Oma olo on vähän hutera kans, kun on ollut maanantaista asti vatsatautia tai jotain :x Mutta energiaa vielä riittää touhuta, siivousinto on omituinen:) Hassuja nämä hormoonit, mä kun en normaalisti kauheasti siivouksesta tykkää :ashamed:

Musta on kyllä tullut kamala tuhlari, mutta onneksi sentään laitan kaikki rahat lastentarvikkeisiin. Ei oikeastaan tarvittaisi mitään, mutta silti on vaan pakko ostella. Ihan sama juttu oli kun odotin Verneriä, mopo karkasi ihan käsistä hankintojen suhteen! Mitenkä minä pääsen ikinä eroon noista kaikista tavaroista sitten kun ei enää tarvita!? :eek:

Hauskaa kahvittelua tänään, me pysytellään suosiolla täällä Hanttarin ja Nummen alueella:)
 
Onnittelut Mansikka opiskelupaikasta :flower: , täällä vielä jännätään tuloksia heinäkuulle saakka.Mitä pidempään saa odottaa, sitä enemmin alkaa tuntua etten ikänä pääse opiskelemaan ...
Ja kiitoksia kahviseurasta Myy ja Meeryläinen!

Tänään käytiin keskiajan markkinoilla nuoren neidin kanssa liinaillen, ilahduttavan paljon tuli muitakin liinailijoita/reppuilijoita vastaan!Loppumatkasta tyttö kyllä alkoi kyllästyä kyytiin kun tuli niin kauhea hiki.
Enkä edes ostanut tuolta mitään!Sunnuntaina mennään uudestaan, katsotaan pystynkö pidättelemään itseäni ostamasta kojuja tyhjäksi hahtuvalangoista joita muuten löytyi ihan mielettömiä värejä ! Olen nyt innostunut kutomaan villiksiä yhdellä säikeellä, niistä kun tulee niin ihanan vilpoiset ja kevyet.

Minä nyt pistin myyntiin tuon Brazil-liinan, ei sekään sovi meille ... Uutta Manducaa kävin kokeilemassa mutta hinta on toistaiseksi liian korkea. Haaveilen myös pellava-silkki rengasliinasta :ashamed: .
 

Yhteistyössä