Valio boikotoitava!

  • Viestiketjun aloittaja vierailijaqwewqwewqe
  • Ensimmäinen viesti
vierailija222
Ostin ennen kaiken Valiolta, mutta eilisellä kauppakierroksella valitsin pelkästään Arlaa ja paikallismeijereitä. Piti vähän katsella valikoimaa ja lukea purkkeja kun ei voinut vaan ottaa Oivariinia tai Oltermannia vanhasta tottumuksesta, mutta kaikki juustot, maidot, viilit, kerma, levitteet, jogurtit jne löytyvät kyllä muultakin valmistajilta. Valikoima on itseasiassa hyvinkin runsas.
En alkanut boikotiin Heikkilän takia vaan ihan omasta aloitteestani, minusta on törkeää että luomutuotteisiinkin voidaan lisätä lisäaineita ilman että asiasta hiiskutaan kuluttajille sanallakaan.
 
5831
Todella törkeää. Vaikka karrageeni ei nyt kaikille just nyt aiheuttaisi ongelmia, miksi pitää voittojen maksimoinnilla riskeerata ne ihmiset, jotka siitä kärsivät? Sama kuin heittäisi arsenikkia sekaan ja toteaisi, että muutama siitä kuolee, suurimmalle osalle siitä ei tule ongelmia.
 
p@ula
Heikkilä on ihan oikeassa, jälleen!

Meillä menee ainoastaan Viomn luomutäysmaito. Siitä sen pintaan nousevan kerman laitan munakkaaseen sellaisenaan ja muutoin käytetään Ingmannin luomukermaa. Toisaalta voina on Lidl`n luomuvoi ja rahkana Saksalainen Adenscher luomurahka. Eipä ole vaivoja, kun noita käyttää:)

http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/karrageeni.htm

Toi on kohta 15 vuotta vanhaa asiaa. Ei noille kukaan mitään mahda:-(
 
p@ula
Ostin ennen kaiken Valiolta, mutta eilisellä kauppakierroksella valitsin pelkästään Arlaa ja paikallismeijereitä. Piti vähän katsella valikoimaa ja lukea purkkeja kun ei voinut vaan ottaa Oivariinia tai Oltermannia vanhasta tottumuksesta, mutta kaikki juustot, maidot, viilit, kerma, levitteet, jogurtit jne löytyvät kyllä muultakin valmistajilta. Valikoima on itseasiassa hyvinkin runsas.
En alkanut boikotiin Heikkilän takia vaan ihan omasta aloitteestani, minusta on törkeää että luomutuotteisiinkin voidaan lisätä lisäaineita ilman että asiasta hiiskutaan kuluttajille sanallakaan.
Kyllähän ne eviran sivuilta on ollut luettavissa, mitä luomuun saa lisätä, Mutta miksi sallitaan???????????? Kun ei ole enää todellista luomuvaihtoehtoa olemassakaan?

http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/carrageenan.htm

Toki jokainen voi hankkia omat lehmänsä tai kuttunsa:)
 
p@ula
Miksi olisi hyvä että osa ei saisiostaa rasvatonta tuotteita? Täysin järjetöntä.
Sanoinko niin?

No, kasvirasvat on jo pilattu niillä myrkyillä ja eläinrasvat sisältävät myös niitä, jos eivät ole luomua. Mutta rasvaliukoiset vitamiinit eivät imeydy, jos ei käytä riittävästi rasvaa, tasaisesti ja jatkuvasti. Elimistö vaan ei pysy terveenä täysin rasvattomalla. Harmi vaan, että se kotimainen luomuvoikin on pilattu joskus syanidisuolalla tai soodalla yms:-(

http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/GMOjamat.htm



Tietenkin kaupassa on aina enmmän sitä, mistä ihminen suostuu maksamaan normaalin hinnan säännöllisesti. Perinteisesti kauppiaat avat saaneet suurimman katteen leivästä yms. -- tosin ihminen voi mainiosti ilman mitään leipää:-D
 
p@ula
Miksi olisi hyvä että osa ei saisiostaa rasvatonta tuotteita? Täysin järjetöntä.
Tiedäthän, että lehmän maito on aina rasvaista - siis vasikalle parasta. Ihmiselle taas sopii parhaiten se, mihin sen elimistö on vuosikausien aikana sopeutunut ja monella taas kylmästä kaudesta selviäminen ja pitkien pula-aikojen aikana ruoan tuottaminen jälkeläisilleen on riippunut siitä, onko emolla ollut riittävästi rasvaa, vararavintoa. Lapsellahan sitä ei ole, mutta emon kuuluukin lämmittää niitä, kukin - yleensä perittyjen - tapojensa mukaan.

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/vertaistuki.htm

Mut saathan sinä sanoa niin:-D
Mun mielestä on luonnotonta ottaa jotain pois ja lisätä siihen jotain ja sit vielä pilata se jollain luonnottomalla vitamiinivalmisteella.

Niin, kyllä sillä lehmän rasvalla (kermalla, voilla, smetanalla jne) joku suurta businessta tekee joka tapauksessa, mut miten, ei kerrota kaikille;-)
 
vierailija......
Äh, en jaksanut lukea.
Kuinka ihmeessä ihmiset jaksavat nykypäivänä tutkia ja miettiä niin hemmetin tarkkaan joka ainoan suupalan?
Liikaa aikaa ja liian vähän tekemistä?
 
p@ula
Äh, en jaksanut lukea.
Kuinka ihmeessä ihmiset jaksavat nykypäivänä tutkia ja miettiä niin hemmetin tarkkaan joka ainoan suupalan?
Liikaa aikaa ja liian vähän tekemistä?
Eiku ei sitä voikaan samaan hengenvetoon kaikkea tehdä, kun ensin täytyy hyväksyä todellisuus ja... tietää joitakin perusasioita.

Tästä on esimerkiksi 35 vuotta aikaa:
http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/marniemi.htm

--ja kaiken lisäksi kaikki täytyy kokea kantapään kautta, ennen kuin todeksi uskoo:-D
 
p@ula
Heikkilä on ihan oikeassa, jälleen!

Meillä menee ainoastaan Valion luomutäysmaito. Siitä sen pintaan nousevan kerman laitan munakkaaseen sellaisenaan ja muutoin käytetään Ingmannin luomukermaa. Toisaalta voina on Lidl`n luomuvoi ja rahkana Saksalainen Andechser luomurahka. Eipä ole vaivoja, kun noita käyttää:)

http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/karrageeni.htm

Toi on kohta 15 vuotta vanhaa asiaa. Ei noille kukaan mitään mahda:-(
Korjasin sen rahkapurkin nimen. Sori, kun oli väärin.

Valion luomukermakin on nyt ihan siedettävää, mut menipä kauan siiinä...
 
vierailija
Todella törkeää. Vaikka karrageeni ei nyt kaikille just nyt aiheuttaisi ongelmia, miksi pitää voittojen maksimoinnilla riskeerata ne ihmiset, jotka siitä kärsivät? Sama kuin heittäisi arsenikkia sekaan ja toteaisi, että muutama siitä kuolee, suurimmalle osalle siitä ei tule ongelmia.
Riisissä on sitä.
Olenkin käyttänyt Luomukvinoaa sen tilalla ja ihan hyvin sopii.
Sitähän kasvatetaan Suomessakin🌱🍃🍀
 

Yhteistyössä