Vauva 23.02.2021 Päivitetty 29.05.2023

Bloggaaja Niina Mantereen vauva syntyi: ”Täällä syödään tissiä jo ihan mestarina” – videosta ei voi olla saamatta vauvakuumetta!

Niina Mantere on nyt kahden pienen pojan äiti. Synnytys oli enteillyt alkamistaan jo pitkään.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Niina Mantere

Ihan mamina -blogia kirjoittavan Niina Mantereen, 22, toinen lapsi syntyi varhain tänä aamuna, raskausviikolla 40+3.  Poikavauva painoi syntyessään 4465 grammaa ja oli 52 senttimetriä pitkä.

Aivan vauvan ensitunteina Niina on julkaissut herkkääkin herkemmän Instagram-tarinan, jossa virkeäsilmäisen vastasyntyneen pehmoiset nyrkit ja pikkuinen kieli hamuavat rintaa.

Niina oli jo pitkään toivonut synnytyksen alkavan pian. Hän oli kärsinyt raskausviikolta 39 alkaen kipeistä supistuksista, jotka tulivat ja menivät. Välissä oli päiviä, joilloin supistuksia ei tuntunut, mutta sitten ne jälleen yltyivät. Hänen olonsa oli malttamaton.

Maanantaina, kolme päivää lasketun ajan jälkeen, synnytys alkoi lopulta käynnistyä kunnolla. Supistukset kovenivat ja tihenivät päivän mittaan ja alkoivat tuntua oikeilta synnytyssupistuksilta. Niina raportoi synnytyksen etenemisestä Instagram-tilillään.

Illansuussa kolmihenkinen perhe päätti lähteä ajamaan autolla kohti Niinan miehen Tonin vanhempien kotia, jonne 1 vuoden ja 8 kuukauden ikäisen Oliverin oli tarkoitus jäädä yöksi. Anoppilasta olisi vain 15 minuutin ajomatka sairaalaan.

Kun supistukset tihenivät ja Niinasta alkoi tuntua, ettei hän enää pärjännyt kotioloissa, Niina ja Toni suuntasivat kohti sairaalaa.

Niina Mantere: Kipeät supistukset saivat oksentamaan

Synnytyssairaalassa Niina sai tuekseen tutun kätiön, joka oli ollut mukana myös hänen esikoisensa synnytyksessä.

”Arvatkaa mikä on parasta? Mulla on sama kätilö kuin Oltsun synnytyksessä”, Niina Mantere kirjoitti Instagram-tarinassaan sydänsilmä-emojin kera.

Hieman ennen puoltayötä Niina pääsi rentoutumaan ammeeseen, mikä oli hänen synnytystoiveenaan. Supistuksista tuli ammeessa olon aikana kuitenkin niin kivuliaita, että Niina alkoi oksentaa. Hän päätti ottaa epiduraalin.

Lopulta hieman ennen aamuviittä Niinan ja Tonin poikavauva syntyi.

”Täällä syödään tissiä jo ihan mestarina”, Niina kirjoitti Instagram-tarinaansa klo 5:45.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X