Vauva 11.07.2021 Päivitetty 29.05.2023

Näitä nimiä vaikuttajat ovat antaneet lapsilleen 2021: Uma, Nalle, Liam, Olivia...

Suomessa jyllää vauvabuumi, johon myös kaikelle kansalle tutut kansalaiset ovat ahkerasti osallistuneet. Mikä on sinun suosikkinimesi?

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Tiia Ahjotuli, Pekka Mustonen

Elia

Ilahduttavimpia nimijulkistuksia vuonna 2021 on ollut ex-nyrkkeilijä Eva Wahlströmin kevätpojan saama Elia Nalle.

– Elia tulee Eeliksestä joka kulkee Nikun (puoliso Niklas Räsäsen) suvussa ja Nalle oman edesmenneen isäni mukaan, Eva kertoi paljastaessaan nimen Instagram-seuraajille.

Olivia

Blogirintamalla odotetuimpia on ollut suursuositun Uinon eli Aino Rossin esikoistyttären nimi. Bloggaaja kertoikin sen saman tien vauvan synnyttyä.

Pienokaisesta tuli Olivia Aurora. Olivia on – Ainon tavoin – 2020-luvulla syntyneiden kaikkein yleisimpiä nimiä, Aino suosituin ja Olivia toiseksi suosituin.

Leonel

Suosittuun nimeen omaa twistiä toi stand up -koomikkona parhaiten tunnettu André Wickström. Kevätpoika sai komean nimen Leonel Viggo Nicolas.

Suomen suosituin pojan nimi on ollut jo pari vuotta Leo.

Leona

Samaan kirjainyhdistelmään ihastui myös tyttövauvan äiti, laulaja Petra Gargano. Perheen kuopuksesta tuli Leona.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Petra (@petraofficial_) jakama julkaisu

Liam

Pokerimenestyksellään kansan tietoisuuteen noussut Jens Kyllönen on parikuisen poikavauvan onnellinen isä. Suloisesta vekkulista tuli heinäkuun alussa tehdyn nimipaljastuksen mukaan Liam. Nimivalinta osuu räjähdysmäiseen trendiin!

Jens Kyllönen ja Nora-vaimo perustivat perheen pian avioiduttuaan, sillä pari viettää ensimmäistä hääpäiväänsä tänä kesänä.

Lue myös: Tässäkö 2020-luvun suurimmat nousijat? Nämä nimet trendaavat juuri nyt räjähdysmäisesti

Patrik

Moni tietää tunteen, kun ensimmäisen lapsen kohdalla alkaa jo muhia loistava nimi pikkusisarukselle. Näin kävi Ihan mamina -perhebloggaaja Niina Mantereelle. Perheen pikkuveljestä tuli Patrik Joakim.

– Patrik tuli mieleen jo raskausaikana esikoisen lempinimestä Patu. Oliveria on kutsuttu Patuksi vastasyntyneestä asti, sillä hän oli mahdoton touhupatukka (mikä myöhemmin lyheni Patuksi).

Valo

Pitkän linjan bloggaaja, Operaatio Äidin Anette Aho tykästyi puolisoineen sukupuolineutraaliin etunimeen ja esitteli pikkupoikansa Valo Viljo Kalervon. Anette myönsi, että nimeä mietittiin sääntölistan kanssa, ja lopulta sitä kuitenkin rikottiin räikeästi ja monesta kohtaa.

– En alun perin halunnut, että nimi esiintyisi käyttökielessä, vaikka sellainen nyt valikoituikin. Välillä on hassua, kun sanaan törmää usein eri tilanteissa: ”laitatko valot päälle?”

Uma

Rap-artisti Mikael Gabrielista tuli isä jo ennen vuodenvaihdetta, mutta nimeä pantattiin tämän vuoden puolelle. Uma Aliénor olikin Lohjan synnytyssairaalan vuoden 2020 viimeinen vauva.

Samson

Somevaikuttaja Linda Juhola sai niin ikään lapsen jo viime vuoden puolella, mutta Samson-nimeä alettiin käyttää pikkuisesta julkisesti tammikuun koitettua.

Nimessä on hauskasti samaa henkeä kuin podcast-kollegan ja ystävän Alexa Dagmarin miltei samanikäisellä Milton-vauvalla.

Lue myös: Tähti, Apollo, Zofia – Kauneimmat vanhat nimet 100 vuoden takaa, joita annetaan nyt syntyville vauvoille

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X