<3 <3 <3 <3 <3 TOUKOKUUN TOIVOTUT TOUKOKUUSSA <3 <3 <3< 3 <3

Onnea taas vauvan saaneille :flower:

Täällä vanhemmat lapset löysivät talkki purkin kun muut oltiin ulkona... Joten lopputuloksen kaikki voi arvatakin... Molemmat yltäpäältä talkissa kaikki huoneet valkoisina ja tuoksuvat talkilta... Tää on sit toosi ihanaa... Olohuoneen punainen matto tosi taiteellisen näköinen... Puhtaat pyykit mitkä odottivat kaappiin laittamista ovat myöskin ihan talkissa... Kyllä lapset sitten ovat ihania...

Käytiin tänään 2vk neuvolassa paino oli nyt 5230g ja pituus 59,5. th muistutti että täytyisi itse syödä 3tunnin välein että maitoa tulisi riittävästi ja olisi ravinteikasta. En ole aina muistanut syödä tarpeeksi usein, täytyy muistaa kiinnittää parempaa huomiota omalle syömiselle...

mutta nyt ruuan laittoon...

tmvj ja PikkuJätti 15vrk
 
Paljon onnea kaikille vauvautuneille!! Ja paljon jaksamisia vielä odotteleville!!! :hug: =)

Täällä sitä elellään 2viikkoa ja 4päivää vanhan pikku poitsun kanssa! :heart: Hyvin syöpi, nukkuu ja KAKKAA (voi sitä vaippa määrää)!! :D Viikko sitten painoa oli tullut jo sellaiset puolisen kiloa sairaalasta lähtö-painoon, eli ruoka maistuu! Yöllä herää syömään suunnilleen kaksi kertaa, joinakin öinä heräillään vain kerran.

Ainoa pieni huolen aihe on ähinä ja puhina iltaisin, vaikka se kyllä vaikuttaa todella pieneltä ongelmalta joihinkin muihin verrattuna, kun mahakipuja ei itketä parkumalla ja pikkuinen nukkuu kuiteskin hyvin. Mutta sitä minä vain olen mietiskellyt, että mistä tämä ähinä ja puhina johtuu? Cuplatonia (mistä on paljon puhuttu tällä palstalla) ostettiin tässä yhtenä päivänä kun pikkuinen ei meinannut millään asettua pariin päivään ja kipristeli masuaan, mutta antaa ei olla uskallettu kun ohjeessa puhuttiin kolmikuisista koliikki vauvoista?!?!?!?? :/ :eek: :|

Tupuna, minut passitettiin kontrollista synnytysosastolle käynnistykseen, mutta viikkoa aikaisemmin kontrollissa mainistivat varautumaan jäämään seuraavalla kerralla sairaalaan.

Mutta nytpä vauvelin kaveriksi :heart:

santrra ja muksu 2vko+ 4pv :heart:
 
Lonkkaongelmista kummitytöllä oli tuo lonkkaluksaatio, ja seurauksena useamman viikon lasta-jaksosta pään malli jäi takaraivolta littanaksi. Kovasti neuvolasta selittelivät että kyllä se pää palautuu pyöreäksi; ei palautunut vaan tytöllä on edelleen nyt viisivuotiaana takaraivo lintassa. Edestä katsottuna kasvot ovat melkoisen leveät tai näyttävät siltä, kun pää on sivusta katsottuna huomattavasti litteämpi.
Jos tuohon olisi kiinnitetty neuvolassakin aikaisemmin huomiota, siltä oltaisiin kuulemma voitu välttyä. Nyt tehtävissä on se, että jos aivot eivät mahdu olemaan kunnolla tai alkaa tulla päänsärkyjä tai näköhäiriöitä tms., leitataan kallon saumakohdat auki ja laitetaan sellainen metallipanta päähän jotta saadaan kallo muotoutumaan oikein.
En pelotellakseni sano, vaan tällainen kokemus täältä päin.
 
onnea taas nyytin saanille :flower:

Mulla huomenna aamulla aika synnärille jännittää pikkasen. Huomen illalla voi meilläkin olla pikkunen nyytti. :D mahassa kova meno - voi jos nyt alkais yöllä supistelee oikeesti.

öitä :wave:
 
Santrra, kolmen kuukauden koliikki, josta pullon kyljessä puhutaan, tarkoittaa noin kolmea kuukautta jonka koliikki kestää. Eli siis se on koliikin nimi. Koliikkihan useimmiten alkaa parin viikon iässä ja jatkuu 3-4 kk:n ikään. Cuplatonia voi siis kokeilla ihan pienellekin jo.
 
Huomenta,

mua jännittää ihan hirveesti. Nukuin yön tosi huonosti. No, kohta näkee mitä tapahtuu. Onneks täältä on voinut lukee monen kokemuksia käynnistyksestä -eikä ne niin pahoja ole ollut verraten tavalliseen synnytykseen. Voi kun saatais vaan tää pikkunen pois täältä mahasta hyvässä kunnossa, jotenkin alkaa hiipii nyt kaikki tyhmät pelot mieleen. No, eipä täs onneks kauan kerkii niit pohtii.

Mukavaa päivää kaikille! ja tsemppiä kaikille, jotka viel täällä kärvistelee -jos en oo jo viimeinen kun on niin hiljaista.

M ja maha-asukas 40+0 :heart:
:hug:
 
Onnea vaan matkaan! Mulla on neljästä aiemmasta vain kolmas tullut ilman käynnistystä. Ottaisin silti mielummin vaikka kolme käynnistystä tänään kuin jatkaisin tätä päivittäistä "synnyttämistä" vielä kaksi viikkoa lisää. Vaan kun ei voi valita (nyt neljä viikkoa tätä oksetusta takana).
Eilen oltiin heti aamusta 1,5h salilla ja tein siellä lähes yhtä rankan jalkapäivän (istumaprässeineen) kuin ennen raskautta, sitten mentiin melkein suoraan rattaiden ja koirien kanssa kahden tunnin kävelylle (tosin vaan semmoiset 7km, otettiin kaupasta puolivälissä lisää painoa matkaan). Loppupäivä siivottiin ja touhuttiin pojan kanssa eikä siitä sen enempiä supistuksia seurannut kuin lepopäivänäkään, tosi great.
Nyt pitää taas lähtee viemään koiran pissanäytettä...

kriisi + typsy 39+6
 
Kiitos rakkaat kanssasisaret tuesta ja myötäelämisestä - ihana kuulla ettemme ole ainoita masuvaivojen kanssa kärvistelevistä! :heart:

Eilinen oli taas yhtä huutoa aamu kuudesta ilta kuuteen, mutta sitten muutaman miehekkään röyhyn ja kahden paineella tulleen kakkan jälkeen vauva on ollut kuin itse aurinko! =) Nukahti syliin klo 20 ja heräsi vasta klo 01 syömään, kun herätin. Jatkoi siitä uniaan 01.30-06 ja nyt tuhisee tyytyväisenä unen rajamailla äidin sylissä. Vaan mikäs siinä ollessa, kun on puhdas pylly, vaippa ja vaatteet ja massu täynnä maitoa :D Tällaisina hetkinä sitä vain ihastelee rakasta aarrétta ja kaikki huudot (onneksi ;) ) jäävät taka-alalle.

En kuitenkaan tuudittaudu tämän kestävän joten toimenpiteisiin on ryhdytty:

- Imetystukihenkilö kävi meillä eilen ja totesi osan ilman kertymisestä johtuvan hieman virheellisestä imuotteesta. Neidin suu on liian supussa ja ottaa helposti pelkän nännin suuhunsa (kuulemma tukihenkilö näki, että vauvan pitää "hillitä" sillä keinoin maidontuloa, koska minulta heruu sitä niin runsaasti imemättäkin :/ ). Kuulemma ongelma ei ole iso ja pääasia on, että maitoa tulee ja vauva kasvaa - ilman kertmisen uhallakin. Antoi tosin pari korjausvinkkiä, joita nyt koitamme noudattaa. Tosin meidän neitimme on NIIN itsepäinen, että kun on jonkun otteen ottanut niin sitä ei kyllä muut tule muuttamaan :D
- Kantoliinaa - sellaista pitkää trikoista - suositteli ihan maasta taivaisiin! Kuulemma helpottaa niin mahavaivoihin kuin äidin elämääkin, kun sylinkipeä vauva saa olla rinnalla, mutta äidiltä jää kädet vapaiksi esim. omaa syömistä varten.
- Cuplaton on kuulemma ok, mutta suositteli kokeilemaan myös sitä toista merkkiä, D:llä alkavaa. On kuulemma helpompi, kun ei tarvitse antaa joka syötöllä vaan vain muutaman kerran päivässä. Antoi muuten vinkin tuohon Cuplatonin antamiseen; sen voi kuulemma antaa suoraan suuhun tai hieroa nänninpäähän ettei tarvitse antaa nälkäisen vauvan odottaa, kun pusertelee maitoa lusikkaan annostelua varten!
- Vyöhyketerapiaa suositteli myöskin ja otin heti yhteyttä yhteen refleksologiin. Toivon, että pääsemme hoitoon mahd.pian!

Tänään taas neuvolaan punnitsemaan neiti, jotta äiti saa mielenrauhan!

Toivottavasti tästä tulee hyvä ja aurinkoinen päivä meille kaikille ja vauvat pysyvät tyytyväisinä :D
Kiitos vielä kerran tuesta,

Carmen ja Nirppu 18vrk

PS. tmvk: teidän vauvannehan on iso poika, jos 17vrk:n ikäisenä painaa jo >5kg =)
 
huomenta!

ensiksi onnea uusille vauvautuneille ja onnea käynnistykseen menijöille sekä niille jotka vielä kärvistelevät vauvamasun kanssa!!

eilen kävi kätilö punnitsemassa tytön, painoa oli tullut 5 pvän aikana 90g ja tyttö painaa 2450g eli melkein syntymäpaino saavutettu. napa oli hieman tulehtunut ja haiskahti vaikka olen putsannut sen kahdesti päivässä, nyt siihen laitettiin jotain sinistä töhnää tappamaan jotain pintabakteereita joten eiköhän tuo tuosta pian parane.

ulkoilua pitää meillä hieman vältellä kunnes tuo 3kg paino ollaan saavutettu eli vaunuttelemassa saamme käydä kunhan ulkoilu ei venähdä yli tuntiin ja ulkona nukuttamisen saa aloittaa kunnes tuo 3kg paino on saavutettu. hieman harmittaa kun nyt on niin ihanat ilmatkin ja me kärvistellään sisällä tytön kanssa...

päivisin tyttö nukkuu hyvin, vetelee sellaisia 3h unia putkeen ja välillä saa herätellä syömään mut iltaisin hamuaa tissiä useammin ja tuolloin tarjoankin tissin jälkeen vielä tuttelia jotta pienen masu saadaan yötä vasten täyteen ja hyvät yöunet. kätilön suosituksesta tarjoan tarvittaessa tuttia kun hänellä on niin kova imemisvietti. ja tuo tutti on ollut kyllä yöllä tarpeen, on selvästi rauhoittunut syötön jälkeen unille kun on saanut tutin imettäväksi.

mulla on jälkitarkastus jo 11.6 ja mahdollisesti vielä myöhemmin toinen. mulla on mahdollisesti kohdunlaskeumaa ja siksi meen ajoissa tarkistuttamaan tilanne. eli kun on paljon liikkeellä ja seisoskelee niin tulee kova paineentunne emättimeen ja tunne että virtsarakko on täynnä mut kun menee vessaan niin pari hullua pisaraa tulee pissaa ja yskiessä koskee emättimeen, mitään tulehdusta ei mielestäni ole kun ei vuoto ole suurentunut eikä hyytymiä tule joten paikat taitaa olla alakerrassa tosi huonossa jamassa :ashamed:
onko teillä muilla tällaista??

kurpits ja tyttö 10pvä
 
Huomenta!!

Kiitos Edla-Mamma selvennyksestä!! Alkaa kuitenkin näyttämään siltä, ettei meidän poitsulle tarvitse antaa sitä (KOPUTTAA PUUTA)......ainakaan vielä..... :whistle:

kurpitsa, huomasin että itselläni oli kanssa tuota paineen tunnetta alapäässä jos oli pitkään kävelyllä tai seisoalteen. Mutta tätä kesti suunnilleen puolitoista viikkoa synnytyksestä. Lantionpohjalihaksia kannattaa harjoittaa mahdoillisimman usein, se saattaisi auttaa asiaan, ainakin hieman =)

santrra ja poeka 2vko ja 5pv
 
Carmen PikkuJätti painoi jo syntyessään 5020 ja sairaalan mittaama pituus oli 54. Oli kyllä pidempi meinaa ei ole voinut kasvaa 5,5 senttiä kahdessa viikossa. On muuten kova poika syömään. alhaisimmillaan sairaalassa paino oli 4680 joten ollaan oltu ruoka-aikaan kotona :LOL:

nyt nauttimaan viimeisestä rauhallisesta aamupäivästä. lapset viimeistä päivää hoidossa.

tmvk ja PikkuJätti 16pv
 
Merika Onnea matkaan! :p kuinka sulla jo laskettuna päivänä käynnistellään? :)

Piti tulla vielä ilmoittautumaan ennen muuttoa että kasassa ollaan, ja pitkään! :wave:

Omaan oloon ei kummosempia, nyt pukemaan ja käymään hoitelemassa miehen kanssa muutamia asioita ennen kuin alkaa suuri muutto ruljanssi! Olenpa onnekas kun ei mitään tarvitse kannella :D :LOL:

maj ja 40+1 ( niinkuin olen ennenkin sanonut, ei olisi kukaan lääkäreistä ym. uskonut että näinki pitkälle, saati yli mennään, mutta tämä vauva varmasti pysyisi mielellään mahassa ainakin sinne 15 ikävuoteen saakka :D )
 
Onko kaikilla oma olo ok? Meillä kaikki on hyvin mutta silti on kokoajan vähän allapäinen ja itkuinen olo, ja riittämättömyyden tunne vaivaa kovasti. :( :'(

Esikoinen on 3,5-v ja hänestä on tullut aivan mahdoton. Ennen niin kiltti lapsi ja nyt ei usko enää mitään. Olen ihan voimaton hänen kanssaan :'(

Kenelläkään kokemuksia vastaavista? Nyt mennään päivä kerrallaan ja odotan vain ajan kulumista enkä osaa yhtään nauttia tästä vauvaajasta... :(

Vilma ja poju 8vrk
 
Huomenta!

Täällä yhdessä kasassa. Yöllä heräsin muutamaan kertaan vähän kovempiin supistuksiin, mutta harjotussuppareita ne taitaa olla.

Kantoliinojen hinnoista: Hug-a-bugin kantoliina kustantaa 80-85 e tienoilla, on kai yksi kalleimpia. Halvemmallakin noita saa.

Tuolla on listaa erilaisista kantoliinoista: http://www.babyidea.fi/kantoliinoista/ ja tota kautta niitä voi käsittääkseni tilata myös netistä.

Tuhlasin hug-a-bubiin kun oon kuullut siitä niin paljon ylistystä ja halusin kestävän mut joustavan kantoliinan. Liinan taskukin näyttää musta kätevältä kun sinne saa avaimet ja kännykän kun liinan kanssa ei kai oikein laukkua voi pitää. Kävin hakemassa liinan babyidean jälleenmyyjältä ja myyjä neuvoi pesemään kantoliinan suht usein. Kuulemma ehkäisee liinan venymistä kun liina pesussa palautuu aina entisiin mittoihinsa, jolloin kestää paremmin.

Ehkä tänpäiväinen kättärin kontrolliaika on sitten vaan tarkastus kun eivät muuta maininneet. Rv kuitenkin vasta 4 päivää yli lasketun ajan.

maj, harmin paikka ettei vielä ollu "tosi" kyseessä. Jaksuja! Kyl nää vauvat tavalla tai toisella kohta syntyy. :)

Ois se hienoa jos meillä kaikilla lopuilla toukokuisilla lähtis synnytykset käyntiin vaikka tän päivän aikana ni päästäs kaikki ihastelemaan pikkusia nyyttejä masun tälle puolelle. Toukokuuta kuitenki jäljellä enää tää ja huominen.

Onnea matkaan Merika!

Me lähdetään parin tunnin päästä kättärille...

Tupuna ja masuasukki 40+4
 
Vilma77, itellä vasta esikoinen tulossa mut kaverin perheessä oli samoja ongelmia. Kai se on sitä ainoan lapsen vaikeutta hyväksyä uus tulokas ja mustasukkaisuutta vanhempien huomiosta ja ajasta, eikä lapsi tahallaan yritä olla ilkee. Ehkä jotain pelkoa et uus tulokas vie ykköspaikan perheessä.

Kaverilla tilanteeseen auttoi et ne keksi vanhemman lapsen kanssa jotain omaa tekemistä, johon vauva ei voinu osallistua. Vähän niin ku äidin ja esikoisen yhteinen "oma juttu", yhdessä ajan viettäminen esim. ku vauva nukkui ja myöhemmin yhteinen harrastus, jolloin isä hoisi vauvaa ja äiti keskittyi vaan esikoiseen. Esikoinen otettiin myös mukaan "avustamaan" vauvan hoidossa niin tuns itsensä tarpeelliseks ku kehuttiin miten hienosti menee ja kuinka osaa jo vaikka mitä juttuja joissa vauva tarvi vielä apua. Vaikka ei tehnyt mitään ihmeellistä, ni oli kuitenki mukana eikä jäänyt sillä tavoin ulkopuoliseksi. Kyllä se esikoinen sit vähän myöhemmin huomas et pikkusisko oliki aika kiva juttu kun siskosta alkoi olla enempi seuraa. =)
 
Tupuna, kyselit tosta kättärin toimintatavoista, niin mä kävin lääkäriä tapaamassa loppuaikana kerran viikossa neljän viikon ajan ja joka hemmetin kerta ne lähetti mut kotiin :( Sit vikalla kerralla mulle annettiin tollaisen kontrollikäynnin yhteydessä sitten päivämäärä jolloin tulen sisään. Sit ne soitti sieltä äippäpolilta sinne toiselle polille ja tarkistavat sieltä et koska niil on tilaa ottaa mut sisään. Mutta tutkimattomat ovat lääkäreiden tiet :) Voihan se olla, et sulla on tilanne sellainen, et ne sanoo et ylös mars mars ja mies tuo sairaalalaukun perässä ;)

Tsemppiä koitokseen =)
 
Vilma77 Jaksamista sulle! Jos toi itkuinen fiilis jatkuu kauan, niin ota rohkeasti yhteyttä neuvolaan!!! Ootko puhunut esim. miehellesi omasta olosta??? Mulla ainakin "ahdistuksen" hetkellä auttaa kun saa puhua omalle miehelle, tai sitten purkaa mieltään mammaryhmässä.. Mulle toi imetysasia oli aika tiukka paikka, mutta puhuminen autto.., Minkäs sille tekee jos maitoa ei tuu riittävästi.

Meidän vauva-arkeen ei ihmeempiä!! Kohta lähdetään ulos vaunuttelemaan kun on niin hieno keli.. Varasin mulle ja miehelle liput kesäteatteriin. Anoppi lupautu vahtimaan poikaa sen aikaa!! Ihanaa saada vähän kahdenkeskistä aikaakin!!

Jokos muut on ruvennut taas heiluttelemaan peittoa???
Nyt rupeis tekemään jo mieli, mutta en tiedä uskallanko vielä.. Veristä vuotoa ei tuu enää ku sillon tällön, joten sen puolesta asia olis ok.. Pelottaa vaan että, jos sattuu... Kun ei tiedä missä kunnossa paikat on alakerrassa...

no nyt ylös ulos ja lenkille!!

birdie + ahmatti

ps: meidän poika on huomenna jo kolme viikkoa vanha!!
 
Moi!

Menikös merika muka käynnistykseen jo? ! Vai oliko kyseessä kontrolli?

Juuli kotiuduin ä-polilta. Meillä oli siellä ihan uusi lääkäri. Tosi mukava mies. On ollu ennen Tays: issa ja tekee visiin väitöskirjaakin ultraäänitutkimuksista . Oli oikein puhelias ja ystävällinen =)
Paikat oli kypsät ja kahdelle sormelle just auki. Hiukan yritti availla, mutta ei ole tuntunut vielä ainakaan missään, ei edes vuotoa tullu. Vauva painaan 3700 tällä hetkellä. Lääkäri sanoi, että voi mennä uudelleen synnyttäjällä vaikka pariviikkoa eteenpäin näin, vaikka paikat auki ( ilmeisesti, siksi kun ei supistele ) . Sain ajan maanantaille, eli sitten katsellaan taas uudestaan =) , jos ei mitään tapahdu. Siellä oli esikon kätilö avustajana, puheltiin edellisten synnytysten kuluista ja muusta .

Vilma 77:mein esikoinen oli 3,5 v kun kakkonen syntyi. Meillä taas ei ollut hänen kanssaa mitään vaikeuksia, ei mustasukkaisuutta tai muuta. Silti uusi vauva oli mulle, kuin " tuntematon " . En oikeen osannut / ymmärtänyt nauttia vauva ajasta, ja jotenkin en tuntenut häntä omakseni . Olin allapäin ja hiukan itkuinen. Ajattelin, että onko tämä nyt sitä masennusta ? :( Tiedä sitten, vaikuttiko nopea synnytys ja kotiutuminen siihen, että en oikein ehtinyt sisäistää asiaa oikein.
Vasta kun vauva sairasti 1,5 kk iässä Rs- viruksen, ja joutui sairaala hoitoon, mieletön äidinvaisto räjähti pintaan :heart:
Tsempit sulle :hug: . Toivottavasti ne on vaan ne hormoonit, eikä sen syvällisempää :hug: =) !

Sädis 41+2
 
Vilma77 meillä 3,5v tytö on kanssa heittäytynyt ihan mahdottomaksi. Ei osaa enää mukamas pukea tai jos pukee niin pukee vaatteet väärin, ei tottele mitään katsoo vain ja tekee vaikka juuri asiasta olisi kielletty. Se osaa ottaa itsellä pannuun, mutta th neuvoi ottamaan hänet syliin ja välillä auttamaan pukemisessa ja halittelemaan ja sanomaan että meidän vauva... kun taas toisina hetkinä kehua kuinka iso jo on. Hänen mielestään lapsi saattaa kokea itsensä "hylätyksi" ja että häneltä on kaikki se huomio pois minkä uusi vauva saa. Jos sinun itkuisuutesi jatkuu ja mieli on maassa niin yritä puhua jollekkin ystävälle tai sitten th:lle. Niin että saisit purettua tunteitasi :hug: Paljon tsemppiä ja jaksamista sinulle :hug:

Nyt hakemaan meitin tuhohyönteiset viimeistä kertaa tarhasta... Saa nähdä kuinka loppu olen viikon päästä...
 
Kyllä minäkin täällä vielä kasassa olen, eilen taas supisteli, repi kunnolla selkää, mahaa ja reisiä. Mut yllättäen ne loppuu, no tuskin tää nyt ikuisuuksia enää tuolla masussa asustaa :kieh: B)

sarbba rv 40+1 :heart:
 

Yhteistyössä