35+ äidit

olkkis74 Joo, niin taisit mainita että kävitte jo. Mulla olo oli niin karsee herätessä ja yskin niin että tuntuu keuhkoputket pullahtavan pihalle. :eek: |O Menin jo ennen kuutta keittämään teetä ja keskimmäinen lapsista nousi jo ylös samaan aikaan. Meidän aamuvirkku.

Kuumetta ei ole ollut, mittasin la-iltana lämpöä 36.9, siinäpä se. Mulla on yleensä n. 36.4 ja allekin eli aika alhainen. Yskiminen jatkuu ja kipua tuntuu keuhkoputkissa ja kova nuha. Yskä alkoi eilen pahentua. Huomenna kysyn labratuloksia, mitä nyt sitten ovat testanneetkin.

Kuumetta ollu suurimmalla osalla possutaudissa, en tiedä nyt sitten mitä tämä on. Normi flunssaa ehkä. Mulla oli tällaista vastaavaa jo puolessa välissä marraskuuta. Kurkku kipeä ja ääni meni, muilla ei juuri mitään. Kuumetta ei ollu silloinkaan enkä ollut edes kipeän oloinen. Nytkin hyvin saman tyylistä, paitsi nuhaa lisäksi joka tekee olon kurjaksi, kun nenä tukossa ja nenä vuotaa kuitenkin samalla.

Kun en nyt muihin tartuttaisi. Pojalla ollut lievää nuhaa jo viikkoja, mutta ei ole kipeäksi tullut. Netta on kans nuhainen. :(

Olkkis paranemisia teille!
Eskarilainenkin näkyi nousevan ylös. Mukavaa päivää ja pysykää te edes terveinä!
 
Olkkis joko esikoises on paranunut?

Neeanäidin vointi toivottavasti on kohentunut.

Täällä ollaan onneksi parina aamuna herätty vasta 7 ylös.Myös yöt menneet hieman paremmin.Sitä osaa olla pieneenkin muutokseen tyytyväinen.
On pikku neitiä niin kiva tuossa lattialla katsella.Sitä iloa,kun huomaa jalkansa,kätensä taikka kielensä :)

Mukavaa tiistai päivää kaikille =)
 
Esikoinen on jo ihan ok. Oli jo eilen koulussakin kun sunnuntai oli kuumeeton päivä. Soitin vain opettajalle että toipilas saisi ottaa liikuntatunnilla hieman rennommin ja se oli ok. Muutenkin tämä viikko otetaan kotonakin rennommin, niin toivottavasti vältytään jälkitaudeilta. Jouluna kun on matkasuunnitelmia joiden peruminen harmittais tosi paljon

 
Kiitos vaan, vointi on jo parempi. Yskin kyllä koko yön mutta nyt päivällä olo jo paree ja nuha ei enää vaivaa. Toivottavasti ei muihin enää tartu.

Tytöt istuvat potalla, pienempi käy edelleen siis ahkerasti. =) Isompi vielä yövaipalla muuten kuiva.

Pojan kanssa oltiin eilen 6 v nlassa. Hienosti teki kaikki tehtävät ja muut. Painoa pojalla nyt 23.7 kg ja pituutta 121 cm. :heart:
 
Jaahas...

Arttu sai eilen 3kk-rokotteet ja on ollut sen jälkeen kuin perseelle ammuttu karhu. Mikään ei ole hyvä eikä missään ole hyvä olla mitenkään päin. Kuumetta ei ole mutta ei ole poika yhtään oma itsensä. Saa nähdä miten ensi yö menee, viime yö meni kitistessä ja Arttu heräili parin tunnin välein ihan vaan sen takia että piti saada hetki huutaa. No onneksi tämä ei (toivon mukaan ainakaan) jatku ikuisuuksia.

Ai niin, Arttu sitten täytti tänään 3kk. Huomenna otetaan sitten uusia juttuja osaksi Artun elämää. :D

 
Olkkis mites teidän uudet jutut ovat ottaneet tuulta siipiensä alle?

Lääkärineuvolassa käytiin, tyty siis tänään 7vk ja 1pv päälle.
Paino 4930g - Pituus 56cm - Pää 39cm.

Eli jatkaa sitä sentti ja 200g viikossa -tahtia vielä. Tosi oudolta tuntuu jo laitella pienimpiä vaatteita pois.. vastahan tyttö syntyi!

Kaikki muuten OK, paitsi että se sydämen sivuääni on vahvistunut. Lääkäri sanoi sen kuuluvan niin selkeästi, että sen täytyy olla nyt vahvempi - syntyessä sitä piti oikein kuulostella. Toivotaan että johtuu vain reiän (tai mikä se syy nyt sitten onkaan) pienenemisestä - sehän voi vahvistaa ääntä. Ajanvaras kontrollitutkimuksiin ei ole vielä tullut, tammikuulle sitä odottelenkin.

Hyvää joulunodotteluviikkoa kaikille :wave:
 
Huomenta!

Tiila: Kaikki hyvin. :D Uudet soseruuat maistuu ja muutenkin kaikki sujuu taas paljon paremmin kuin aikaisemmin. Kaikkein ihaninta on se että Artun kädet ja jalat on rauhoittuneet tosi paljon eivätkä ne enää häiritse nukkumista millään tavalla. :heart:

Toivottavasti teillä tuo sydänääni ja sen alkuperä saadaan selvitettyä ja tarvittaessa hoidettua. Meidän perheessä kulkee perinnöllinen sydänsairaus joka saattaa olla Artullakin. Meillä on nyt alkanut geenitutkimus sen sairausgeenin löytämiseksi... Saa nähdä miten käy.

Olkkis ja Arttu 3kk :heart:
 
Tiila toivotaan,ettei sivuääni ole vakavaa.
Kyllähän tää aika valitettavan nopeesti menee.Nauttia kannattaa.joka hetkestä.

Täällä oma väsymys vielä kyllä aika kova,mutta yöheräillyt on 2-3 kertaa enään yössä.
Pulauttelu on mun maitotuotteiden jätön jälkeen lieventynyt.

Mukavaa joulunodotusta kaikille :xmas:

ä-kengu ja tyttö-kengu 5,5kk
 
Heti kun viimeksi kehuin meiän öitä ne muuttuiva huonompaan suuntaan.
Toivottavasti olis jokin ohimenevä,mutta ....
Pulauttelua taas kehissä yms.Ens viikolla onneksi neuvola,niin tietää miten paino ja pituus on kehittynyt.

Erittäin mukavaa ja iloista Joulua kaikille :xmas: :xmas:
 
Hyvää Joulun pyhien jatkoa ja Onnellista uutta vuotta 2010!!

Meidän Saralle tuli ikää 1 v 5 kk eilen. Energinen pakkaus. Harjoittelee itsenäisesti syömistä, juo vielä velliä kun menee päikkäreille ja nukkumaan. Syö hyvin ja nukkuu yleensä 12 tuntia yössä. Harjoittelee sanoja. 12 hammasta on. Ensi kuussa neuvola, mutta on noin 80 cm pitkä ja 11 kg. Päiväkodissa ollut elokuusta ja tykkää kovasti kun on kavereita.
 
Mukavaa Uutta Vuotta teille kaikille! :heart: :)

Netta ryömii/konttii kauheaa vauhtia joka paikkaan. Nopea kuin elohopea.
Tiskikoneelle tulee, nostankin tytön pomppukiikkuun kun laitan tiskiä. Ostettiin pallomeriteltta lahjaksi ja siellä välillä leikkii isompien kanssa. Ei oikein vielä viihdy siellä ku pieniä aikoja, mutta tykkää leikkiä palloilla. Palloja on välillä huushollissa kaikkialla, kun niitä on siinä teltassa 250 kpl. :D Muuten tyttö on aivan ihana ja pikkuinen söpö vauveli edelleen. :) Vaatekoko on nyt 80 cm.

Isompien kanssa nukkunut samassa huoneessa nyt yli kuukauden ajan ja harvoin heräilee yöllä. Aamulla herää aamutissille.

Kävin 30.12. gynellä tarkistuttamassa tilanteen kun synnytyksestä kulunut vähän yli vuosi. Elimistö lepotilassa, menkoista ei tietoakaan kun imetän. Mulla aina pysynyt pois menkat niin kauan kun imetän, niin nytkin. Enpä niitä kaipailekaan, kun lapsiluku täynnä.

Netta on kova touhuamaan isompien sisarusten kanssa ja halailee paljon meitä kaikkia. Sanoja tulee useita ja tehostaa käsien liikkeillä niitä. Potalla käy ja aamupissat tulevat lähes aina pottaan, 10-kuisesta käynyt potalla. :D Haluaa sinne kun kysyn että mennäänkö potalle. Ymmärtää puhetta hyvin ja yrittää pukea ja riisua. Sukat ottaa lähes aina jalastaan. Hyväntuulinen, joskus suuttuu kun estetään pääsy jonnekin kiellettyyn paikkaan, esim. keittiössä ja muualla. Sopeutuu kaikenlaisiin tilanteisiin hyvin, eikä vierasta eikä juuri itke perään, iskän joskus. :heart:

Meen nyt ruoanlaittoon, kaikkea hyvää ja plussatuulia kaikille jotka plussia odottavat! :heart:
 
Nostellaans meitä vähäsen.
Onko kenelläkään pulautteluun helpotus konstteja?
Nyt tosiaan kirjaan neuvolalääkäriin asti mun syömiset ja tietysti tytön.
Huolettaa vaan tuo,kun välillä tulee runsaasti.
Yöt edelleen tosi risaisia ja äitiä väsyttää.
Muutoinhan tuo tyttö on ihana pakkaus,joka kasvaa liian nopeaan.
Liikkuu pyörimällä paikasta toiseen.

Neeanäiti mulla ainakin on jo lapsiluku täynnä =)
Hienoa,kun tyttö on noin kiltti tapaus ja osaava.

Mukavaa viikkoa kaikille =)
 
Heipparallaa!

Tässä on ollut kiirettä joulun muodossa ja sitten on ollut Artun kanssa niin paljon touhua ettei oo ehtinyt täällä palstailemaan.

Meidän pieni mies täyttää ensi sunnuntaina 4kk. Tässä pari päivää on nyt treenannut kovaa tuota selältä masulleen kääntymistä. Jalat osaa jo kääntää mutta käsien kanssa on hieman vaikeuksia. Kunhan sen hoksaa niin alkaa homma pelittämään ja sen jälkeen ei Arttua jätetä mihinkään mistä voisi pudota.

Muuten elämä menee omalla painollaan kuten tähänkin asti. Huomenna olis edessä paluu arkeen miehen lähes kolmen viikon loman jälkeen. Saa nähdä miten sitä taas tottuu olemaan Artun kanssa kahdestaan kun tosiaan nyt isi on kotona ollut.

Mä en tiedä vielä onko mulla/meillä jo lapsiluku täynnä. Mä haluaisin vielä yhden muksun mutta tuo miehen perinnöllinen sairaus, jota nyt geeneistä tutkitaan, mietityttää. Kunhan tuon tutkimuksen tulokset joskus saadaan niin sen jälkeen tehdään varmaankin päätökset lapsiluvusta... :D

Ihanaa uuden vuoden jatkoa ja nauttikaa siitä mitä teillä on! Mitään/ketään ei saa/voi/kannata pitää itsestäänselvyytenä.

Olkkis ja Arttu
 
Mitäs muille kuuluu?

Täällä tyttö kierii paikasta toiseen.Kaksi hammasta ilmestynyt suuhun.Kovasti seuraa isompien puuhastelua ja on kiinnostunut leluista.
Syöttötuolissa harjoitellaan istumista ja nokkamukista osaa juoda vettä.
Yöt levottomia,etä niiden suhteen ei parannusta ole tullut.

Onneksi nua pakkaset laskivat ja pystyy nauttimaan ulkoilmasta.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :wave:
 
Heippa kaikki,

täällä ollaan! Missäs muut??

Tyty on nyt 2,5kk ikäinen, ihastuttava hymysuu. Kujertelee kovasti, ja välillä niin kovin totisella naamalla juttelee pitkät tovit. Muutaman kerran on kääntynyt vatsalta selälleen (ensin vahingossa mutta sittemmin jo ajatuksen kanssa, se painava pää kun auttaa niin hyvin asiassa). Yöllä syö vielä kerran tai kaksi, yleensä yhden 5h pätkän nukkuu joka yö. Esikoinen vie niin hyvin ajan, että ihan ihmetyttää minne se meidän vastasyntynyt on kadonnut, kun on jo tuollainen pikkupersoona tullut tilalle.. Ja esikoinen toisaalta tuntuu niin valtavan isolta jo, ihan pitää muistuttaa itselleen, että pienihän tuo vielä on - alle kaksivuotias kuitenkin vasta.

Taloyhtiössä on remonttia käynnissä, ja päivämetakkaa paossa ollaan aina välillä. Illalla taas ei sitten tule koneella istuttua, tai lukemassa kyllä käyn mutten kirjoittamassa juurikaan. Näin päiväuniaikaan sitten tuleekin toisinaan naputeltua - siis silloin kun kotona ollaan.

Kevättä kohti,
~Tiila ja tyty
 
Tiila kiva,että yöt sujunee teillä hyvin.Aika todellakin kuluu vauva-aikana liian nopeaan.Joka hetkestä tarvis osata nauttia täysillä.Nukkuvatko teillä molemmat yhtä aikaa?

Täällä vietän omaa aikaa lasten vielä nukkuessa.Itsellekkin tuo uni tekis hyvää,mutta....
Päivan rauhallissin hetki tarvii nyt hyödyntää :)

Mukavaa perjantaita/viikonloppua kaikille :wave:
 
Myöhäistä yötä ;)

Meidän pikkuprinsessa nousi ryömimästä sujuvasti konttimaan loppiaisen tienoilla. Menee kovaa myös konttien ja vauhti sen kun kiihtyy päivittäin. :D Isompien perässä konttii ja he juoksevat edellä ja neiti perässä ja kivaa on. :D

Tukea vasten ottaa askelia ja kävelytettäessäkin jonkin verran jalkoja nostelee. Jatkuvasti nousee tukea vasten ja vetää isompien tavaroita lattialle pöydältä ja muualta missä niitä onkin. Edelleen menee kaikenlaista suuhun, mutta antaa suusta pois tavarat ja paperit kun pyytää.

Leikkii piilosta menemällä käsiensä taa ja kurkistaa. :) Puhuu muka puhelimeen käsi korvalla ja hassuttelee. Tykkää laittaa purkkeihin kaikenlaisia palikoita jne. Niitä tyhjää sitten. Kova touhuaja ja suuttuukin, jos kielletään vetämästä videokasetteja hyllystä. Ei ole siirretty juuri mitään ylemmäs. Pikkuhiljaa oppii, mikä on kiellettyä ja välillä uskookin ja tulee pois. Toisinaan ei.

Potalla käy edelleen, meinaa vaan kurkotella siellä niin että saa koko ajan vahtia, ettei kaadu. Istumapotalla istuskelee. Tekee aamupissat usein pottaan ja kakkaakin välillä. Kun vaan sanoo että mennäänkö potalle, katselee kylppäriin päin. Ymmärtää puhetta tosi hyvin ja hakee ja vie kaikenlaista.

Kun sanon että mennään keittiöön syömään, tulee melkein heti keittiöön, ellei matkalla sinne ole jotain oikein kiinnostavaa.

Yöllä alkanut heräilemään ainakin kerran ja olen imettänyt, kun ei muuten oikein tyynny. Nopeasti saa uudelleen jatkamaan unta.

Nyt öitä! :wave:
 
Meiltä on sitten pitkät yöunet hävinneet ihan kokonaan. Arttu nukkui yhdessä vaiheessa jo 7-9h/yö ennen syöttöä. Nyt nukutaan se 4-5h ja sitten aletaan heräillä 1-1.5h välein kun tutti tippuu suusta. Aamuyön syöttö tapahtuu edelleen 04-06 joten olis kiva jos itse sais nukuttua edes hieman enemmän kuin tunnin kerrallaan kun siihen on ehtinyt jo tottua. Kenelläkään neuvoja miten tästä tuttiheräilyistä pääsis eroon? En kuitenkaan ihan vielä haluis ottaa koko tuttia pois kun kuitenkin ihan selkeästi imemisen tarve on ihan älytön.
 

Yhteistyössä