Helmivauvat 2015

Pienempänä oli helppo mennä pojan kanssa minne vain kun hän vain nukkui. Nyt hänellä on hieman ongelmia päikkäreiden suhteen, joten olemme käyneet ainoastaan kahviloissa. Tällöin hän ensin ruokailee ja sitten kiertää sylistä syliin olemassa.

Ilmeisesti pojalle on tulossa kohtapuoliin ensimmäiset hampaat. Kuolan määrä on kasvanut expotentiaalisesti ja tosiaan kiukuttelua normaalia enemmän. Edes rinta ei tunnu enää kelpaavan, mutta kädet ovat mukavaa jyryttävää. Varsinkin kun hän on löytänyt oman nyrkkinsä.

Ja ei tässä vielä kaikki. Poika on ilmeisesti ottanut tässä viikon sisällä kunnon kasvupyrähdyksen, sillä totesin tänään yhden haalarin ja 4 bodyn jääneen pieniksi. Viikko sitten ne meni päälle vielä kohtalaisesti.
 
Sadana, täällä kans on ruvennu kuolaa tuleen aikalailla. Lisäksi poika on ruvennut imemään sormiaan. Ennen meni koko nyrkki suulle, nyt menee etu ja keskisormi samaan aikaa. Kerran tunki sormensa niin syvälle että tuli yökkäys :D

Ollaan nyt saatu ilmeisesti päikkärirytmi kuntoon. Unet on melko lyhyitä 30-60min mutta nyt viikon verran tullu tasaseen. Ekat 11-12 sit 14-15 ja vielä 17-18 välillä. Yöunille 21-21.30

Me ei olla käyty pojan kanssa vielä missään yleisellä paikalla. Pelkästään mummuloissa ja pappaloissa ja kummeilla. Kerran uskallettiin lähikauppaan lähettään yks paketti, eli ei olla edes kaupassa käyty :D toi maanantainen vauvajumppa oli eka ton sorttinen reissu. Siihen taas ens viikolla uudestaan. Sit ajateltiin testata ens viikolla seurakunnan perhekahvila kun lähestyivät sieltä oikeen pojan nimellä varustetulla kirjeellä.
 
Hauskaa vappua! Meillä opittiin kääntymään jo selältä vatsalleen ja toisinpäin. Lisäksi poika näyttää vihdoin jättäneen yötankkauksen pois ja nukkuu öisin 7-10 h ilman heräämistä! Tätä on odotettu.. Meillä on tässä kuussa sydänkontrolli sekä ensi vkolla neuvola. Saa nähdä miten kiukkuinen pieni on rokotuksista.
 
  • Tykkää
Reactions: Sadana
Hei upeeta, onnittelut uusista taidoista (kääntymiset, tarttumiset jne.) sekä pitkistä öistä! Perästä tullaan ;)

Meidän herra on edelleen uskomattoman tyytyväistä sorttia. Kunhan vaan saa pötköttää semmosella paikalla, mistä näkee muiden touhuja. Sillä niitä touhujahan täällä riittää, kun on väkeä ja koiraa. Huitoo leluja lelukaaren alla ja vie nyrkkiä suuhun, ei mitään kääntymishommia ole vielä aloitellut, mutta vatsaa jumppaa jalkoja potkimalla kovasti. Viihtyy ihan omissa oloissaan kunnes ilmoittaa olevansa väsynyt. Rotavirusrokote ei tuonut meille mitään oiretta suuntaan eikä toiseen. Vaatteiden vaihto ja juttelu ovat lempipuuhia, naama levähtää näkkärille ja kikatus alkaa kun pääsee seurustelemaan lähietäisyydeltä. On vielä melkoinen pätkänukkuja päivisin, mutta yöt menee 1-2 syötöllä, eka pätkä on 6-7t. Tutin huolii vain nukahtamisavuksi, muuten ei. Kamalasti pulauttelee muttei tunnu kärsivän siitä itse mitenkään. Minä vähän kärsin kun kaikki vaatteet on maito-oksussa monta kertaa päivässä.

Huomenna ekalle ulkomaan matkalle eli Tukholman risteilylle :)

PH ja poika 2,5kk
 
Meillä ei näy vielä mitään merkkiä kääntymishaluista. Mahalta selälleen menee vahingossa, mutta en ole nähnyt mitään tietoista kääntymistä.

Leluista poika ei ole juuri kiinnostunut, mutta tykkää kovasti potkia leikkimaton lelukaaren tankoa jolloin kaikki roikkuva tärisee ja kilisee. Ja kaikki lamput ovat jotain ihmeellistä, joille hän voisi jutella päivät pitkät.

Tänään hän löysi vasemman kätensä. Koko päivän piteli kättä pystyssä ja katseli sitä samalla kun oikea käsi nosteli puseron helmaa.

Pitäisi yrittää käydä asuinalueen vauvatapaamisissa. Harmi vain että ne on kaikki aamupäivän aikana, jolloin itse olen vielä niin tokkurassa etten edes kelloa ymmärrä. Toisaalta poikakin nukkuisi mielellään koko aamupäivän.

Menin sitten hankkimaan jo syöttötuolin vaikka ei ole tietoakaan siitä milloin poika kykenee oikeast istumaan. Mutta kun sain kohtuuhintaan. :ashamed:
 
Oo, onnea niille joilla nukutaan pitkiä yöunia ja onnenpisaralle vauvelin kääntymistaidoista!

Meillä on menty öiden kanssa takapakkia siitä lähtien kun 2vk sitten nukku sen 6h pätkän. Poika on siitä lähtien lyhentänyt unipätkiä joka yö pikkuhiljaa. Nyt mennään joka yö 2h pätkissä.. mahtavaa

Meillä on jo kauan käännytty vatsalta selälleen, mutta toisinpäin kääntymiseen ei osota mitään intressejä. Vatsalihaksia jumpataan kyllä aikalailla, aina jos on esim puoli-istuvassa asennossa niin yrittää siitä kovasti punkertaa itsensä pystyyn

Kaikkein hauskinta vauvelin mielestä on katsella kun mä käärin pyykkiä, sille se oikein ääneen naureskelee :D

Sadana, ei tarvii yhtään punastella sen syöttötuolin hankitaa, meillä on ollu tuoli ja jopa pilttejä joulusta asti :D tosin saatiin ne jo sillo lahjaks. Pilttejä on sen jälkeen tullu vielä lisää. Nyt taitaa olla jo 8 purkkia odottelemassa ruokailijaa... :D
 
Viimeksi muokattu:
Pippurihäntä, kertoilehan sitten kuinka reissu meni.

Meillä nukuttiin viime yönä 7 tuntia pötköön. Ja se kyllä tuntuu rinnoissa, kun ei kukaan ole käynyt niitä välissä tyhjentämässä.
Poika ei ole muutamaan yöhön oikein enää saanut syvästä unesta kiinni kello 5 jälkeen. Torkkumaan suostuu kun otan meidän sänkyyn nukkumaan ja ehkä sitä myöden hän myös jossain välissä nukkuu vähän syvemmin.

Eilinen päivä oli ihmetys. Poika ei pulautellut yhtään. Tänä aamuna sitten vaipanvaihdon yhteydessä tervehti kunnon pulautuksella.

Olen muuten alkanut pitämään pojalla öisin isompia vaippoja, niin ei tarvitse kesken yön niitä vaihtaa. Koon 2 vaippa ei enää pidä hänellä niin montaa tuntia pissaa sisällään, joten yöt mennään koon 3 vaipoilla. Kunhan nuo koon 2 vaipat loppuvat varastosta siirrytään käyttämään koon 3 vaippoja päivälläkin.
 
Palauduttu Suomeen. Laivareissu oli tuon pienen osalta kyllä ihan piece-of-cake! Sen sijaan taapero ei meinannut osata nukahtaa kun oli "yleisöä". Kotona hän nukkuu omassa huoneessa, suljetun oven takana, pehmolelut pinnasängyssä seuranaan. Niiden kanssa hilluu ehkä vartin ja sitten hiljenee. Tuolla laivalla kesti 1-1,5t kumpanakin iltana, että sai unen päästä kiinni, mutta sitten nukkui kyllä hyvin. Eikä siis tuo hilluminenkaan sisältänyt mitään itkukarjuhuutoa vaan semmoista yleistä riehakasta elämöintiä lähinnä.

Sen sijaan pikku-seppo taas veti tokana yönä unienkat -- klo 21 syötin ja sitten tuo heräsi vasta 5.30 syömään ja nukkui siitä klo 8 asti!!! Ja todellakin, noi pitkät unipätkät tuntuu jo hinkeissä :) Mulla oli koko peiton kulma maidossa, kun oli tullut suojien läpi siltä syöttämättömältä puolelta. Ylipäänsä jos olisi vaan tuommoinen pieni rauhallinen ja liikkumaton vauva, niin matkustaminen olisi todella helppoa vaikka ihan kahdestaan. Suosittelen siis teille, jotka pääsette vielä pienemmällä kokoonpanolla lähtemään reissuun ja kaipaatte jotain äksöniä. Ainakin Siljalla on vauva- ja pikkulapsiperheet huomioitu erinomaisesti ja ravintoiloissakin oltiin tosi ystävällisiä. Huoneeseen saa sänkyjen väliin asettuvan matkasängyn ja laivalta voi vuokrata panttia vastaan istumarattaita (ei siis ihan pikkuvauvalle, mutta isommille). Mä laitoin aamiaisbuffettien ajaksi vauvan kantoliinaan, joka oli siellä ruuhkassa ihan kätevä temppu. Rattailla sinne ei olisi mahtunut ja ei käynyt kyllä kateeksi niitä äitejä, joilla oli vauvat ihan vaan pelkiltään sylissä.

Heh, meillä on kolmosen vaippoja mennyt jo kohta kaksi paketillista... Ei oo ihan pikkumies, ei.

Kävin tänään terveydenhoitajalla "ehkäisykeskustelussa" ja nyt on vetämässä resepti hormonikierukkaan. Mutta ei ne sitä asenna ennen kuin on menkat alkaneet. Öh. Ei se yllätys ollut, mutta onhan tämä vähän turhan jännää, jos ei käytä mitään ehkäisyä ennen kuin menkat alkaa ja siihen voi mennä vielä vaikka kuinka pitkään, kun ei mulla yleensä menkat ole alkaneet kuin vasta imetyksen lopussa. Ei muutakuin kumikaupoille.

Pippurihäntä ja herra viikon vajaa 3kk
 
Itse ajattelin siirtää pojan käyttämään jo nelosen vaippoja, kun kolmoset ovat alkaneet tuntua nafteilta ja niitä saa olla vähän väliä vaihtamassa kun ei jaksa imeä pidemmillä pätkillä kaikkea pisua. :D

Vaatetuksen suhteen voin sanoa, että nämä +18 lämpötilat tuottavat päänvaivaa. Meillä käytössä ollut jo jonkin aikaa välikausihaalari ja siihen väliin vaihtelevasti tarpeen mukaan ohut colitsipuku tai fleece. Päässä ollut nyt pelkkä kypärämyssy ja huppu. Nyt tosiaan muutamana päivänä mittari ollut yli 15 ja on ollut melkoinen työ löytää sitä sopivaa pukeutumista, sillä tuuli on yleensä tähän aikaan vuodesta vielä kylmä ja välillä on päiviä jolloin on kesken kaiken heittänyt vettäkin!

Käytiin tänään pojan kanssa vaunulenkillä, tehdään sellaista 5-10km lenkkiä. Nyt käväistiin katsomassa missä kunnossa hevoslenkit ovat. Tavoite olisi tosiaan käydä säännöllisesti kävelemässä 10km vaunutellen. Alotuksesta toinen jalka (leikattu) suuttui aika pahasti niin jouduin aktiivi kävelyn pidemmässä määrin jättämään toviksi pois, mutta nyt näyttää siltä että ei reagoi. Päästään siis jatkamaan lenkkeilyä ihan kunnolla.

Meillä ei itse asiassa pikku ukko enää sovi hänelle ostettuun kylpyammeeseen! Täytyy siis hommata isompi! :D
 
Pippurihäntä, mukava kuulla että reissu meni mukavasti ja vauveli nukkui ennätys pitkään :)

Onnenpisara: me mennään saman mittaisia vaunulenkkejä ja vaippojen kanssa myös sama homma. Nelosen vaipan laitan yöksi, päivällä kolmosilla. Niitä ei ookkaan enää kun pariks päivää.

Sit pukeutumisesta, poika on sellanen kuumakalle että näillä +12 keleillä riittää pelkkä äitiyspakkauksen vk haalari ja kypärämyssy sekä sukat käsiin. Eilen kanniskelin poikaa puutarhassa kun oli sen verran pilvistä. Päästiin ihmettelemään maailmaa :)

Meillä ollaan kyllä jo aika kookkaita, huomenna selviää tarkat mitat neuvolassa, mutta kotivaa'alla vaatteet ja vaippa päällä poika oli jo 8,1kg!! Mittaa itse rullamitalla mitattuna 65cm. On se jännä kun vertaa mun ja miehen neuvolakortteihin niin pojan pituus on ihan sama kun miehellä saman ikäsenä, mutta painossa mennää kuukausi edellä!

Täytyy hommata mittatilaus vaahtispatja tohon meidän retro pinnikseen jossa mieheni ja hänen isänsä ovat aikoinaan nukkuneet. Ei poika mahu enää äitiyspakkauslaatikkoon. Ammekin on miehen vanha ja melko kookas. Siinä mahtuu kyllä hyvin kylpemään reilusti yli vuotiaaks :D
 
3kk neuvolassa käyty ja kyllä on pojalla mahtavat mitat! Pituutta 66,3cm ja painoa 7880g! Pää oli 42,9cm. Neuvolan täti sano kans että jos ei tietäs pojan ikää ja pitäs veikata niin sanois viis kuukautiseks :D kasvaa kyllä ihan ylimmällä käyrällä. Rokotukset laitettiin ja pojalle ei juurikaan tullu niistä paha mieli, parkas vaan kun pistettiin. Itellä tuli kyllä itku. Eilen siellä seurakunnan vauvatapaamisessa oli kiva nähdä muita äitejä vauvoineen. Löysin sieltä vaunutteluseuraakin :)
 
Meillä piti olla perjantaina 3kk neuvola, mutta se peruuntui heti aamusta joten ei kauheasti kerrottavaa ole. Meillä loppui cuplaton, joka ostettiin alunperin vauvan ilmavaiojen avuksi ja nyt ollaan torstaista asti oltu ilman.. hyvin tähän asti. :) Poika kanssa kasvaa sellaista vauhtia että ihan naurattaa.. koko 68/70 käytössä ja tilasin juuri alennuksesta pari uutta vaatekappaletta pojalle. Portugalistakin on tulossa kummilta tuliaisia kunhan ensi viikolla kotiutuu, saa nähdä mitä kaikkea kivaa on löytänyt! ;) Meillä ei voi kyllä hehkuttaa tätä äitienpäivää, mies ei edes toivottanut mitään.. ihan tavallinen päivä siinä missä muutkin. Anoppi kyllä toivotteli kovasti ensimmäistä virallista äitienpäivää.

Asiasta kukkaruukkuun. Osaako joku sanoa kuinka pitkään hormonitoiminta voisi olla sekaisin synnytyksen jälkeen? Neuvolalääkäri kyllä sanoi että kuukautisetkin voivat olla aluksi niin epämääräiset ettei niitä huomaa.. minullahan yleensä ollut selkeät kivut. Nyt en ole oikein kuukautisia havainnut ja tilasinkin jo r-testejä vaikka en usko että olisin raskaana. Mietin vain että mitenköhän sekaisin kroppa voi muuten olla vaikka muuten olisi hyvin palautunut synnytyksestä eikä enää imetä?
 
Hyvä ettei teillä ollut ongelmia laivareissulla pikkuisen osalta Pippurihäntä, ehkä mekin uskalletaan kokeilla. Me käytiin kylässä toissapäivänä ja ensimmäisen kerran poika tuntui vierastavan paikkaa ja kieltäytyi päikkäreistä vaikka oli todella väsynyt. Kukaan ei uskaltanut edes ottaa poikaa syliinsä kun itki niin hillittömästi pitkän aikaa.

Pampersin 3-koon vaipoissa tuntuu olevan liian löysät "lahkeensuut" meidän pojalle. Teipit ovat kiinni toisissaan, mutta kuitenkin tuntuvat valskaavan. Täytyy kokeilla toista brändiä.

Meillä taidetaan kävellä 15-20 km silloin kun lähdetään ulos päikkäreille. Ainoastaan nälkä saattaa herättää pojan ulkosalla, muutoin nukkuu pitkään ja tyytyväisenä niin kauan kuin vaunut liikkuvat.

Viime viikolla oli ensimmäinen vauvauinti. Se meni melkoisen hyvin. Pientä kitinää esiintyi, mutta se taisi johtua enemmän nälästä kuin väsymisestä. Olen tottunut antamaan ruokaa pojalle ennen päikkäreitä ja herättyään päikkäreiltä. Uinnin vuoksi jätin antamasta ruokaa päikkäreiltä heräämisen jälkeen.
Vauvauinti tuntuu kasvattaneen pojan ruokahalua. Jatkuvasti haluaa syödä hieman ja minulla onkin ollut rinnat aivan tyhjänä pitempiä jaksoja. Yritin antaa pakkasesta maitoakin, mutta ei sitä mennyt kerrallaan kuin 40 ml. En tiedä sitten johtuiko se mahdollisesti siitä että maito alkoi jäähtymään ja maku muuttui vaiko siitä että poika ei ollutkaan niin nälkäinen.

Nyt viikonloppuna poika on alkanut ottamaan tavaroista enemmänkin itse kiinni. Ja omat jalkansakin hän löysi eilen. Käpertyi ihan palloksi että pystyi katselemaan varpaitaan.
En uskalla enää laisinkaan jättää häntä hetkeksi sohvalle tai hoitopöydälle, sillä hänen jalkansa ovat vahvat ja hän saattaa potkaista itsensä melko kauaskin lähtöpaikasta. Mutta edelleenkään ei ole mitään viitteitä sen suhteen että hän haluaisi kääntyä vatsalleen tai selälleen.
 
Menkoista - taitaa olla hirveän yksilöllistä, miten pitkään menee, että kierto palautuu normaaliksi synnytyksen/imetyksen lopettamisen jälkeen. On niitä, joilla menkat alkaa vaikka imettää ja on säännölliset heti. Sitten on niitä, joilla menee vielä kuukausia imetyksen lopettamisen jälkeen, että kierto alkaa pelittää, vaikka olisi imettänyt jo pitkään. Mulla on alkaneet kahdesta edellisestä menkat siinä vaiheessa, kun yöimetykset loppuvat. Ekasta tämä oli 11kk kohdalla, tokasta 7kk kohdalla.

Sadana - Jotkut vauvat reagoi ylistimulaatioon juuri tuolla tavalla - kieltäytyvät nukkumasta ja huutavat vaan kun vastaanottokyky on tullut tappiinsa. Oman kokemuksen mukaan ennaltaehkäisy on paras apu eli opettelee tuntemaan vauvaansa, mikä määrä on hyvä. Sitten kun tilanne on ns. päällä, niin rauhoittuminen on paljon vaikeampaa ellei jopa "mahdotonta".

On ihan lapsikohtaista kyllä, että mikä määrä ärsykkeitä on liikaa ja mikä ei. Esikoiseni on aistiyliherkkä ja hänelle kaikki isot lapsiryhmät ja meluisat tilaisuudet (kuten muskari) olivat muutamassa minuutissa/samantien liikaa eli huuto alkoi heti. Itseäni tietysti harmitti, kun olisin kauheasti halunnut käydä muskarissa, joogassa, vauvauinnissa jne. Kokeilukerrat osoittivat kuitenkin, että nämä eivät olleet hänen kanssaan tehtäviä hommia, liikaa häslinkiä.

Kaksi seuraavaa ovat taas rauhallisia eivätkä ole vauvana hetkahtaneet helposti mistään. Kummankin kanssa on voinut käydä 1,5t joogaamassa sillä tavalla, että vauvat vaan köllöttelevät vieressä ja ehkä nukahtavatkin omia aikojaan. Tämä meidän viimeisin pötkö on selvästi sitä sorttia, että väsyy tosi paljon enemmän kun ollaan kylässä tai jossain harrastuksissa ja vaatii suojaisan vetäytymispaikan unilleen. Jos kotioloissa jaksaa olla hereillä tyytyväisenä 2t ja enemmänkin kerrallaan helposti, niin kylässä 1-1,5t aktiviteetteja (siis ihan vaan uusia ääniä ja naamoja) on jo paljon ja hänet on hyvä laittaa lepäämään omaan rauhaan (ulos vaunuihin tai toiseen huoneeseen omaan vaunukoppaan tai liinaan torkkumaan, jos ei muuta vetäytymismahdollisuutta ole). Vauvalle ihan kaikki tässä maailmassa on uutta ja kuormittuminen on tulla hyvin vähästäkin.

Ihanaa Sadana, että vauvauinti sujui! Mä en malta odottaa, että päästään jatkamaan elokuussa samaa harrastusta :)

Mä lähden kohta tästä hammasoperaatioon. Viikon ab-kuuri sitten edessä. Katsotaan, miten vauvan vatsa reagoi, nythän meillä on ollut pikkuisilla nuha päällä ja kauhea rohina vaan nukkuessa ja syödessä tuolla nuorimmaisellakin. Ihan säälittää, mutta onneksi toinen on suht hyväntuulinen silti.

PH kera pötkön
 
Oon Sadanan kanssa samaa mieltä noista pamppersseista että niissä on tosi reilu vyötärö/lahkeenseutu. Liberossa ei mee teipit ollenkaan niin kiinni. Tykkään kumminkin pampperssista enempi kun ne tuntuu enemmän hengittäviltä.

käytiin vkl ekaa kertaa miehen kanssa ulkona vauvan syntymän jälkeen. Poikakin pärjäs hyvin 4,5h kummitätinsä hoteissa, täti oli saanut pojan nukutettua yöunillekin. Meikäläisen tisseissä tuntu tuo aika ja kun kotiin tultiin niin tunsin kun heruminen alko heti eteisessä. Sainkin sitten pumpattua ennätysmäärän, miltei kaksi 125ml:n purkkia täyteen.

eilinen ravintolareissukin meni ihan jees, pöydän vieressä oli tilaa niin saatiin vaunut ajettua siihen viereen. Vaunujen rungossa oli turvakaukalo kiinni. Puoleen väliin ateriaa poika viihty kaukalossa. Sit tarvi ottaa syliin ja pian sen jälkeen pitikin mennä lastenhoitohuoneeseen imettään. Sit poika meinas nukahtaa, mut joka kerta tuli unisätky, joten nukahti kunnolla vasta kun lähdettiin.

pojan päiväsyömiset on nyt lyhentyneet noin vartin kestoisiksi ja näyttää vihdoin loppuneen tuo reilu kaks viikkoo kestänyt kahden tunnin pätkissä menneet yöt. Viimeyönä nukku aluks 5h ja sitä edeltävänä yönä 4h.
 
Jospa sitä itsekin kirjoittaisi kuulumisia, lukemassa kyllä tulee käytyä teidän muiden kirjoitukset.

Meillä tyttö on nukkunut nyt kuukauden verran kokonaiset yöt noin 19-06/07. Kuukauden iästä asti on pitänyt maito sakeuttaa tai muuten oksennetaan kaikki kaaressa samantien. Nyt on pari päivää maisteltu soseita.
Vielä ei käännytä suuntaan tai toiseen, harjoittelu kyllä on kovaa :)

Täälläkin mies jo haaveilee kolmannesta. Vähän isompaa ikäeroa kyllä toivoisin itse :D

Loppuviikosta taitoin nilkkani ja nyt yritän konkata yhdellä jalalla lasten perässä.

Tämä äippä kaipailisi mammakavereita.

Eipä meille kummempia. Nyt esikoisella antamaan ruokaa...

1986/13
 
Heippa vaan äitykät pitkästä aikaa!

Tämä mamma on kyllä niin jämähtänyt vaan lukemaan muiden kuulumisia kaiken kiireen keskellä mitä tässä on kyllä nyt riittänyt niin että ihan jo häijyä tekee.

Pojan jässikkä kasvaa ihan kauheeta kyytiä ja soseet maistuu. Täällä soseiden seassa on jo kanaa ja possua kasvisten lisäksi ja voi että kun ne maistuu. Puuro aamulla ja illalla on kanssa kova sana ja se äkkiä masuun häviää, kuin myös jugu ja rahka piltit. Missään vaiheessa ei oo masua uudet sapuskat vaivannut, onneks.

Kovasti lelut kiinnostaa ja niitä omissa pikku kätösissä kovasti ihmetellään, kääntyily on ihan iisibiisi juttu niin masulta selälle kuin toisin päinkin, kovasti jäbä myös itteensä napansa ympärillä pyörittää ja koittaa jo eteenpäin itteensä raahata :) varsin menevä kaveri siis
Yöt nukutaan edelleen heräämättä ja päivällä nukutaan yhdet pitkät unet ja yhdet pienet tirsat. Naurua, hymyjä ja omia niiiin tärkeitä asioita jaetaan ja kerrotaan kaikille. Ja hevostallilla jaksaisi pieni ukko olla meidän suokkia ja ponia ihmettelemässä vaikka hamaan tappiin.

Me ollaan nyt opittu tuo liinailun mukavuus. Ostin idiootti helpon liinan ( olikohan baby k tan breeze liinan nimi) näin alkuun ja kylläpä on kiva napata poika sinne ja keskimmäinen rattaisiin niin pääsee kunnon lenkille isomman pyöräillessä. Ja metsään on kiva lähtee piilosta leikkimään ja retkeilemään kun pieni mies kulkee liinassa mukana. Nyt kun verkkokaupan valikoimiin uusia rattaita ja vaunuja aletaan lisäilemään niin otettiin testiin Hauckin Twisterit joissa koppaa, ratasistuinta ja kaukaloa voi pyörittää 360 astetta ympäri ja kääntää istuimen meno suuntaa näin ollen tosi helposti vauhdissa ja kyllähän on vaan kätevät ja näppärät. Kaikista meillä olleista rattaista ja yhdistelmistä nää on kyllä parhaat noiden huippuominaisuuksiensa takia. Samalla lisäiltiin uusia hoitolaukkuja valikoimiin niin olihan itsellekin pakko ostaa siinä samalla toinen laukku jotta saa välillä vaihdella veskaa jottei ihan yhteen jämähdä.

1986/13, täällä kanssa mamma ja leikkikaveri seuraa kaipaillaan. Olis niin kiva kun olis joku jolla olis suht saman ikästä pikkuväkeä niin olis ipanoilla seuraa kun mamma kahvittelee. Mulla kun kaikki kaverit asuu useemman sadan kilsan päässä niin ei ihan joka viikko kahville ja leikkimään tule ajeltua.

Mutta nyt täytyy alkaa ottaa mukavaa asentoa isännän viereen sohvalle kun alkaa lätkämatsi.

Ihanaa kevään jatkoa kaikille mammoille ja pikku vesseleille. Täytyy yrittää useammin yrittää jatkossa kirjoitella vaikka kuinka olisi kiire.

BlackPearl ja ukkeli ens viikolla jo 4 kuukautta
 
Heippa pitkästä aikaa. :) ollut tässä miehen kanssa vaikeaa ja väsyksissä niin ei ole jaksanut kirjoitella. Norokin meillä jylläsi ja vauva sai taudin myös niin oltiin sairaalassa osastolla hetken aikaa sen vuoksi.

Pikkumies 3kk neuvolassa 64cm ja 7730g. Nyt olisi ens viikolla seuraava neuvola. Rokotuksia ei saanut kun oli flunssassa. Piti saada seuraavan viikon maanantaina mutta sitten tuli se vatsatauti ja lastenlääkäri käski siirtämään 4kk neuvolaan, jotta ehtii poju toipua kunnolla.

Menkoista niin ei ole näkynyt vielä. 14vko synnytyksestä nyt. Edellisiltä lapsilta alkoi 3vko synnytyksestä. Raskaustestinkin tein kun ollut iltapahoinvointia 2-3 viikkoa nyt joka ilta mutta oli onneksi negatiivinen.

Täällä on myös pikkumiehellä kovat liikkumisharkat käynnissä. :) vielä ei ympäri mennä, mutta melkein. Ja kuolaa kuin bulldog ja nyrkit suussa koko ajan. :D

Aurinkoista kevättä kaikille! :)

Kampiakseli ja heebo 3,5kk
 
  • Tykkää
Reactions: Pippurihäntä
Kampiakseli, BlackPearl ja 1986/13 - Kiva kuulla teistäkin!

Isoja poikia kyllä löytyy näköjään tästä jengistä :D

Meillä oli tänään Kätilöopistolla sydämen sivuääneen liittyvä kontrollikäynti 3kk iän tultua täyteen. Poika todettiin siellä terveeksi kuin pukki ja painoakin oli se piirun vajaa 7kg. Mikä väliseinän aukko siellä sydämessä syntymän jälkeen ikinä olikaan, niin sitä ei enää ole ja poika on kasvanut hienosti. Ikäänkuin tän kunniaksi tyyppi alkoi sitten tänään treenaamaan kyljelleen kääntymistä. Eli heijjaamalla kädet ja jalat yhtäaikaa ylös saakin momenttia tuohon kroppaan ja pääsee kylkiasentoon :) Samoin masultaan tuo kierähtää selälleen takaisin, mutta se on enemmän pään painosta johtuvaa minusta kuin tarkoituksellista. Johonkin esineeseenkin se lääkäri sai pojan tarttumaan oikealla kädellä eli taitaa sekin homma olla käynnistymässä vähitellen. Eli enää ei sitten sohvalle voi poikaa laskea ilman valvontaa.

Olipa kyllä ihanaa kuulla, että sydämen sivuääni on historiaa. Niinhän sitä lupailtiinkin synnärillä jo, että suurin osa näistä umpeutuu ajan kanssa itsestään.

Mulle tehtiin maanantaina operaatio suuhun ja tikkejä tuli ihan reippaasti sekä ab:t. No, eipä ole juuri vaikuttanut poikaan eikä muhun tuo kuuri (jatkoin siis imetystä normaalisti), mulle tekee ehkä vähän semmoisen ällöttävän olon, mutta siihen varmaan osasyyllinen on se, että suun tikkien turvaamiseksi en ole voinut koko viikkona syödä kuin sosemaista tai pehmeää ruokaa. Paino on pudonnut, mutta maitoa tuntuu riittävän, se mun huoli oli etukäteen, että kuinka käy jos lääkkeet vaikuttaa jotenkin tai tämä "dieetti". Toinen puoli naamasta on edelleen vähän turvonnut ja leuassa mustelma. Oltiin varmaan melkoinen näky tänään siellä lääkärillä, kun isosiskon otsassa ihan mahtava kuhmu (putosi pinnasängystä kun yritti laidan yli - ekaa kertaa vasta nyt yritti edes ja ikää on jo kuitenkin 1v9kk) ja äidin leuka on ihan runnotun näköinen eikä puhekaan solju vielä normaalisti... No nyt on kuitenkin hoidettu sekin riesa. Kunhan nyt ei koepalasta mitään epänormaalia löytyisi. Kyse oli siis ienmuutoksesta, jonka luokittelivat suoraan hyvänlaatuiseksi, mutta mä halusin sen pois. Ja yksityisellä saa kun jaksaa vaan lyödä rahaa pöytään. Onneks säästin veronpalautukset.

PH ja 3kk pyöriäinen
 
mie nyt päätän tulla taas rupattelemaan eli poika 22.05 4kk vanha ja täs ollu kaiken laista matkanvarrella synty siis 22.1.15 ja viikkoi oli 35+2 ollaan käyty pojan närästys läpi johon auttoi gaviscon ja refluksia johon auttoi maidonsakeuttaja kummastakin päästiin luopumaan kun aloitti kiinteät 3kuisena ja kasvaa ihan silmissä
 
Mukava kuulla Pippurihäntä ettei teilläkään tullu mitään ongelmia ab kuurista. :)

Mulla kans ollu noita Kampiakselin mainitsemia iltapahoinvointeja jo ainakin kuukauden ajan. Luulen että kyseessä on nestevajaus kun tulee erityisesti silloin jos ollaan oltu reissussa eikä oo tullu juotua vettä niin paljoo lun pitäs. Oon niin laiska ottaan pulloo mukaan.

Iloitsin ennenaikasesti yöunien parantumisesta. Pari päivää nukku pidempään, sen jälkeen palattiin taas tohon 2h välein heräilyyn. Ei taida maito pitää nälkää poissa. Oon yrittäny silitellä ja sylitelläkkin uudestaan uneen, mutta ei nukahda uudestaan ennen kun on saanu maitoo. Muuten kyllä nukahtaminen yöunille ja päiväunille on menny yllättävän helpoks. Nyt reilun viikon verran oon vieny pojan pinnikseen ja laittanu oven kiinni niin sinne on nukahtanut itekseen ilman mitään apuja. :)

Mukipukipuu ja Väinö 3,5kk
 
Ihanaa ettei enää ole sivuääntä Pippurihäntä.
Mukava kuulla sinustakin Mari 1980.
Mukipukipuu, meilläkin on ollut tässä muutamana yönä tuollaisia 2 tunnin unipätkiä. Onneksi ne eivät ole meille sattuneet perättäisiin öihin vaan välissä on ollut aina normaalejakin öitä.

Ei vieläkään poika osoita mitään haluja kääntymiselle mihinkään suuntaan. Olen yrittänyt häntä saada opetettua miten käännytään, mutta ei itse edes yritä. Kävelemään hän haluaisi kovasti päästä ja jos poikaa pitelee siten että jalat koskettavat maata niin hän ottaa ihan oikeita askeleita koko jalkapohjalla. Tänään hän "käveli" lelukopan luo ja yllätyksekseni otti sieltä lelun käteensä. Itku tuli siitä että käteen osunut lelu oli väärä ja loppui vasta kun annoin hänelle sen oikean lelun. Ei vielä oikein tuo koordinointi pelaa.
Ai niin, on hän alkanut punnertamaan itseään istuma-asentoon, jos sylissä pitää makuuasennossa.
 
Eipä kolmikuisen tartte vielä mitään ihmeitä osata... Puolvuotisna ehkä jotain :) Tää on aika hyvä ja kokonaisvaltainen sivu, jonne on listattu näitä kehitysvaiheita. Harva noiden mukaan menee, mutta keskimäärin noin.

http://demo.seco.tkk.fi/tervesuomi/item/nn:225
 

Yhteistyössä