JOULUIDEOITA!

Alkuperäinen kirjoittaja Blue Rush:
Alkuperäinen kirjoittaja Soraya:
Löysin tällaisia ihanuuksia! Ovatko helmiäisspray ja kultaspray jotain leivontaan käytettäviä juttuja, siis syötävää?
Joo ne on ihan syötäviä =) Sprayta mitä voi suihkuttaa koristeiden ym pintaan
Ensimmäisen kerran elämässäni törmäsin niihin. En muka silloin googlettamalla löytänyt mitään... Mutta nyt löysin nettipuodin, josta niitä saa. :) http://www.bakeandparty.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ViewAction=View&ObjectID=1258703&Page=5
 
Alkuperäinen kirjoittaja Soraya:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue Rush:
Alkuperäinen kirjoittaja Soraya:
Löysin tällaisia ihanuuksia! Ovatko helmiäisspray ja kultaspray jotain leivontaan käytettäviä juttuja, siis syötävää?
Joo ne on ihan syötäviä =) Sprayta mitä voi suihkuttaa koristeiden ym pintaan
Ensimmäisen kerran elämässäni törmäsin niihin. En muka silloin googlettamalla löytänyt mitään... Mutta nyt löysin nettipuodin, josta niitä saa. :) http://www.bakeandparty.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ViewAction=View&ObjectID=1258703&Page=5
Juuri noita.Itselläni on sitä helmiäissprayta ja on tosi kiva! =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ford Prefect:
Oiiiih toi piparilinna joulukortiksi olis kiva idea!!! =) =) =)

Ei kun lasten kanssa tekemään :D :p

Ja noi kissajutut, oon ennenkin maalannut kynttilöitä, mutta lähinnä marjoja, kukkia ja sen sellaisia.
Mä en ole ennen maalannut kynttilöitä, tänä jouluna voisin kokeilla. Kaikenlainen itse väkertäminen on niin nannaa! :p Ja piparikorttiin oon itekin aatellut päätyä tämän vuoden joulukorttiaiheena!

 
Löysin vanhasta Pirkka-lehdestä Kotoiset marmelot ohjeen. Netissä on vastaavia ohjeita vaikka kuinka paljon. Tässä esimerkiksi marttojen sivuilta. Soseeksi voi käyttää ihan mitä vain hedelmäsosetta, aprikoosia, omenaa, vadelmaa. Varsinkin nyt omenasadon aikaan voisi omenasosetta pakastaa tätä varten!



Marjaisa marmeladi

5 dl vettä
15 g (30 ml) agar-jauhetta (apteekista)
500 g sokeria
2 dl karviaismarjasosetta (tai mustaherukkasosetta)
1 tl viinihappoa
sokeria

Mittaa vesi ja agar-jauhe kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, lisää sokeri ja jatka keittämistä, kunnes seos kirkastuu, noin puoli tuntia. Anna sokeriliemen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät marjasoseen ja viinihapon. Kaada seos reunalliselle vadille hyytymään.
Leikkaa hyytynyt marmeladi pieniksi neliöiksi tai ota pienillä muoteilla kuvioita. Sokeroi marmeladit ja pane ne ilmavaan paikkaan kuivumaan. Tarvittaessa sokeroi marmeladit parin päivän jälkeen uudestaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Blue Rush:
Alkuperäinen kirjoittaja Soraya:
Löysin tällaisia ihanuuksia! Ovatko helmiäisspray ja kultaspray jotain leivontaan käytettäviä juttuja, siis syötävää?





http://ebetys.vuodatus.net/blog/969037#comments
Joo ne on ihan syötäviä =) Sprayta mitä voi suihkuttaa koristeiden ym pintaan
Mitä tuo massa on jota on tuossa sprayn ja piparkakun välissä...?
Tyhmänä tässä kyselen :ashamed:
 
terkkari
aah joulu....miten se onkaan, että muutamana viime päivänä on joululaulut soineet päässä ja pojalle olen niitä lauleskellutkin. Joulu on kyllä parasta aikaa vuodessa, varsinkin nyt kun on tuo pikku-kaverikin.
Mutta asiaan:
miten te vietätte joulua?
 
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue Rush:
Alkuperäinen kirjoittaja Soraya:
Löysin tällaisia ihanuuksia! Ovatko helmiäisspray ja kultaspray jotain leivontaan käytettäviä juttuja, siis syötävää?





http://ebetys.vuodatus.net/blog/969037#comments
Joo ne on ihan syötäviä =) Sprayta mitä voi suihkuttaa koristeiden ym pintaan
Mitä tuo massa on jota on tuossa sprayn ja piparkakun välissä...?
Tyhmänä tässä kyselen :ashamed:
Voiskohan se olla ihan tomusokerikuorrute?

 
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Mitä tuo massa on jota on tuossa sprayn ja piparkakun välissä...?
Tyhmänä tässä kyselen :ashamed:
"Pikeeriin tarvitaan kananmunanvalkuaista, tomusokeria ja sitruunanmehua.

Pikeeri on herkästi rikkoutuvaa. Pinta kyllä kestää, mutta erilliset koristelut, esim. pitsipalloset saattavat irrota kovassa käsittelyssä.

Muitakin kuorrutevaihtoehtoja löytyy kuin pikeeri. Tomusokeri+jokin neste (vesi, sitruunan- appelsiininmehu, kahvi) käy myös, mutta se on vaikeampi hallita ja värit muuttuvat siinä nopeasti. Yksi tapa on kuorruttaa tomusokeri+nesteseoksella ja koristella kaupan sokerikuorrutteella, joka on aika hyvä koristelukoostumukseltaan."

Täällä ohjeet:
http://ebetys.vuodatus.net/blog/category/Pipareiden+koristeluohje

 

Yhteistyössä