Jotain hauskaa piti keksiä, kun muakin rupes naurattaan toi raskaana oleva Subway
Juu tässä pinossa saa hysterisoida ihan vapaasti kaikkia ruokajuttuja ilman, että kenenkään tarttee kommentoida, kuinka luonnotonta on olla syömättä raskausaikana raakaa piffiä ja tyhjiöpakattua kalaa
Oli muuten just hesarissa juttu siitä, kuinka Hesassa on 16 % tyhjiöpakattua kalaa löydetty listeriaa ja 8% muita bakteereita.
Vaikka varmaan löytyy aina joku, jonka mielestä tyhjiöpakatun kalankin kieltäminen on turhaa vouhotusta
No ei kai, jos jollain on kiinnostavia juttuja raskausajan ravitsemuksesta, niin luen mielelläni.
Itse olen lukenut paljon omega-3:n ja LGG- maitohappobakteereiden (gefilus) hyvää tekevästä vaikutuksesta jo vipan kolmanneksen aikana käytettäessä, vähentävät kuulemma atooppista ihottumaa, LGG myös koliikkia ja omega-3 on 4-vuotistutkimuksessa parantanut sitä jo sikiöaikana saaneiden lasten suoriutumista "älykkyystesteissä", samoin vähentänyt astmaa. Googlettamalla omega-3 ja pregnancy tai LGG ja raskaus löytyy ihan fiksun oloisia juttuja aiheesta mm. EU:n sivuilta.
Lisäksi itse tykkäsin kovasti Helsingin Yliopiston psykan laitoksen vuonna 2004 tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suklaata raskausaikan syöneiden naisten lapset olivat ekan ikävuoden aikana iloisempia ja vähemmän ärtyviä kuin sellaisten naisten, jotka eivät suklaata syöneet. kummankin ryhmän naiset määrittelivät itsensä stressaantuneiksi.
Lisäksi kun googletin englanniksi chocolate ja pregnancy, niin kävi ilmi, että ekan raskauskolmanneksen aikana TUMMAA suklaata syöneillä oli 17% vähemmän pre-eklampsiaa eli raskausmyrkytystä, ja vipan kolmanneksen aikana tummaa suklaata syöneillä oli jopa 40% vähemmän raskausmyrkytystä, kuin verrokkiryhmällä. Kuopion yliopstossahan on tehty ihan tieteellistä tutkimusta siitä, että pieni määrä tummaa suklaata päivässä alentaa verenpainetta, niin että toimii sitten vissiin myös raskaana olevilla samalla tavalla. Mutta siis mahd. tummaa suklaata tyyliin 70% kaakaota, kun siinä on niitä hyvää tekeviä flavonoideja.
Yksi kiinnostava uutinen oli jossain Etelä-Amerikassa intiaaninaisten keskuudessa tehty seuranta, jossa huomattiin, että äidin nimenomaan ekan raskauskolmanneksen aikainen painonnousu liittyi korkeaan syntymäpainoon, sen sijaan vipan kolmanneksen aikainen painnonnousu ei, toisin kuin usein on kuviteltu.
Ja sitten sellainen uutinen, että varsinkin kokojyväviljatuotteita kuteb muroja puuroa jne. aamiaisella syöville naisille tulee useammin poikia kuin sellaisille naisille, jotka eivät syö aamiaista lainkaan. Kyse on tällä hetkellä vain tilastollisista tuloksista, sillä tutkijat eivät osaa selittää, että millä mekanismilla tuleva äiti ikään kuin valikoisi poika- tai tyttäsiittiöitä munasoluunsa.
Kaikenlaista sitä löytää netistä, kun ei ole muuta tekemistä kuin lukea uutisia raskausajasta.
Että tällaista tällä kertaa
:wave:
Juu tässä pinossa saa hysterisoida ihan vapaasti kaikkia ruokajuttuja ilman, että kenenkään tarttee kommentoida, kuinka luonnotonta on olla syömättä raskausaikana raakaa piffiä ja tyhjiöpakattua kalaa
Oli muuten just hesarissa juttu siitä, kuinka Hesassa on 16 % tyhjiöpakattua kalaa löydetty listeriaa ja 8% muita bakteereita.
Vaikka varmaan löytyy aina joku, jonka mielestä tyhjiöpakatun kalankin kieltäminen on turhaa vouhotusta
No ei kai, jos jollain on kiinnostavia juttuja raskausajan ravitsemuksesta, niin luen mielelläni.
Itse olen lukenut paljon omega-3:n ja LGG- maitohappobakteereiden (gefilus) hyvää tekevästä vaikutuksesta jo vipan kolmanneksen aikana käytettäessä, vähentävät kuulemma atooppista ihottumaa, LGG myös koliikkia ja omega-3 on 4-vuotistutkimuksessa parantanut sitä jo sikiöaikana saaneiden lasten suoriutumista "älykkyystesteissä", samoin vähentänyt astmaa. Googlettamalla omega-3 ja pregnancy tai LGG ja raskaus löytyy ihan fiksun oloisia juttuja aiheesta mm. EU:n sivuilta.
Lisäksi itse tykkäsin kovasti Helsingin Yliopiston psykan laitoksen vuonna 2004 tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suklaata raskausaikan syöneiden naisten lapset olivat ekan ikävuoden aikana iloisempia ja vähemmän ärtyviä kuin sellaisten naisten, jotka eivät suklaata syöneet. kummankin ryhmän naiset määrittelivät itsensä stressaantuneiksi.
Lisäksi kun googletin englanniksi chocolate ja pregnancy, niin kävi ilmi, että ekan raskauskolmanneksen aikana TUMMAA suklaata syöneillä oli 17% vähemmän pre-eklampsiaa eli raskausmyrkytystä, ja vipan kolmanneksen aikana tummaa suklaata syöneillä oli jopa 40% vähemmän raskausmyrkytystä, kuin verrokkiryhmällä. Kuopion yliopstossahan on tehty ihan tieteellistä tutkimusta siitä, että pieni määrä tummaa suklaata päivässä alentaa verenpainetta, niin että toimii sitten vissiin myös raskaana olevilla samalla tavalla. Mutta siis mahd. tummaa suklaata tyyliin 70% kaakaota, kun siinä on niitä hyvää tekeviä flavonoideja.
Yksi kiinnostava uutinen oli jossain Etelä-Amerikassa intiaaninaisten keskuudessa tehty seuranta, jossa huomattiin, että äidin nimenomaan ekan raskauskolmanneksen aikainen painonnousu liittyi korkeaan syntymäpainoon, sen sijaan vipan kolmanneksen aikainen painnonnousu ei, toisin kuin usein on kuviteltu.
Ja sitten sellainen uutinen, että varsinkin kokojyväviljatuotteita kuteb muroja puuroa jne. aamiaisella syöville naisille tulee useammin poikia kuin sellaisille naisille, jotka eivät syö aamiaista lainkaan. Kyse on tällä hetkellä vain tilastollisista tuloksista, sillä tutkijat eivät osaa selittää, että millä mekanismilla tuleva äiti ikään kuin valikoisi poika- tai tyttäsiittiöitä munasoluunsa.
Kaikenlaista sitä löytää netistä, kun ei ole muuta tekemistä kuin lukea uutisia raskausajasta.
Että tällaista tällä kertaa
:wave: