Mimi79: useinhan sanotaa, että itse graavutussa ei ole erityistä listeriariskia, vaan se listeria viihtyy nimenomaan tyhjiöpakatussa. Mutta pakastus ei tosiaan tapa listeriaa, sen vuoksi myös kuumentamattomia ulkomaisia pakastevihanneksia ja marjoja (erityisesti vadelmia) pitää välttää.
En tuosta kinkusta ole ottanut selvää sen kummemmin, siksi en itse syö, mutta en tiedä onko eri kinkuissa eroja, sen tiedän, että ilmakuivattu raaka kinkku on kielletty toksoriskin vuoksi. Mutta toksosta mulle on sanottu, että se sen sijaan tuhoutuisi pakastettaessa, mutta siitäkään en ole varma, niin että vältän kinkkua sitten kokonaan.
En tuosta kinkusta ole ottanut selvää sen kummemmin, siksi en itse syö, mutta en tiedä onko eri kinkuissa eroja, sen tiedän, että ilmakuivattu raaka kinkku on kielletty toksoriskin vuoksi. Mutta toksosta mulle on sanottu, että se sen sijaan tuhoutuisi pakastettaessa, mutta siitäkään en ole varma, niin että vältän kinkkua sitten kokonaan.