Vapaa-aika 15.10.2024

Hakusessa lahja lapselle? Tässä vaihtoehtoja niin 1-vuotiaalle kuin eskarilaiselle – katso ideat iän mukaan!

Kaksplussan lahjaopas auttaa hahmottamaan, minkälainen lahja sopii minkäkin ikäiselle lapselle.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Merkkipäivien tai joulun lähestyessä tulee pohdinnan paikka: millainen lahja olisi lapselle hyvä? Varsinkin, jos on itse lapseton tai omat lapset ovat jo aikuisia, lahjan keksiminen pienelle lapselle voi olla hankalaa.

Toisinaan voi kaivata lisäinspiraatiota, vaikka lapsen ikätason perusteella ideointi ei tuottaisi ongelmia. Oli tilanne mikä tahansa, tämä artikkeli auttaa keksimään sopivan lahjan lapselle.

Kaksplussan lahjaopas neuvoo, mitä voi hankkia lahjaksi 1-vuotiaalle ja sitä isommille lapsille aina kouluiän kynnykselle asti. Katso alta ideat, jotka on listattu lapsen iän mukaan!

Lue myös: Lahja vauvalle – 14 lahjaideaa, joita muut eivät keksi

Lahja 1-vuotiaalle lapselle

Ihana lahja 1-vuotiaalle lapselle voi olla jokin kaunis mutta käytännöllinen tarvike, kuten oma ruokailusetti tai pehmeä kylpypyyhe. Jos haluaa hankkia vuoden ikäiselle lelun, tulee huolehtia siitä, ettei lelusta irtoa pieniä osia.

Yksivuotiaat eivät yleensä ole samaan tapaan kiinnostuneita askartelusta tai piirtämisestä kuin isommat taaperot, mutta heitäkin voi kannustaa taiteelliseen itseilmaisuun ja hienomotoriikan harjoitteluun taidetarvikkeilla. Lorukirjat puolestaan tukevat kielellistä kehitystä.

Lahja 2-vuotiaalle lapselle

Tomerat kaksivuotiaat haluavat harjoitella taitojaan kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Heitä kiinnostavat piirtäminen, liikunta ja kotitöissä auttaminen. Siksi oma pieni luuta tai harava voi olla mainio lahja 2-vuotiaalle!

Kaksivuotiaat rakastavat kurkistusluukkukirjoja sekä etsi ja löydä -kirjoja. Kaikenlainen aktiivinen tekeminen on heidän mieleensä, mikä kannattaa muistaa lahjaa hankkiessa.

Lahja leikki-ikäiselle lapselle

Kolmannen ja neljännen ikävuoden paikkeilla leikit monipuolistuvat entisestään. Lääkärilaukku, leikkikeittiö tai leikkikassakone ovat nyt huudossa. Myös muistipelit ja palapelit ovat mainio lahja 3-vuotiaalle.

Noin nelivuotiaana lapsi voi olla erittäin kiinnostunut keräilemisestä, tutkimisesta ja laittautumisesta. Tällöin hyviä lahjoja ovat myös muut tarvikkeet kuin varsinaiset lelut.

Lahja vähän isommalle lapselle

Mitä isommaksi lapsi kasvaa, sitä suuremmaksi potentiaalisten lahjojen valikoima laajenee. Viisi- ja kuusivuotiaat lapset leikkivät edelleen paljon, mutta ilahtuvat myös muunlaisista lahjoista.

Hienomotoriikan kehittyessä askartelu voi kiinnostaa lasta yhä enemmän. Kouluikää lähestyvät lapset pystyvät painamaan mieleensä myös aiempaa monimutkaisempia lautapelien tai urheilulajien sääntöjä.

Lue myös Kotilieden juttu: Aineeton joululahja lapselle – Poimi talteen 40 hauskaa ideaa!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X