äiti ja melukylän lapset - Banneri

Blogitaipaleeni aikana synnytyskertomuksia on luettu kaikista eniten. Onhan synnytys todella maaginen kokemus ja ehkä siinä kiehtoo se, että jokainen synnytys on erilainen. Ei ole kahta samanlaista synnytystä. Itselläni on esimerkiksi kokemusta pitkästä synnytyksestä, syöksysynnytyksestä sekä nopeista synnytyksistä. On sekä niitä itsestään kotona alkaneita, sekä yksi käynnistetty. Näin blogini synttäriviikon kunniaksi nappasin tähän muutaman otteen synnytyskertomuksistani ja laitan niiden alle vielä linkin, josta pääsee lukemaan kokonaan (tekstit voivat niissä olla yhteen pötköön, koska blogin alustan vaihduttua vanhat tekstit menivvät hieman hassuksi).

Synnytyskertomuksia

Synnytys nro 1 – kesto 16h 55min

”Muistan kyllä kuin eilisen sen kun lähdimme J:n kanssa ajamaan kohti sairaalaa vuonna 2005. Olin jo monena iltana lausunut ne kuuluisat sanat ”Yöllä tulee ihan varmaan lähtö”. No monena aamuna herättiin kuitenkin omasta sängystä. Oli elokuun ensimmäisen päivän ilta. Laskettu aika oli ohitettu reippaasti, se oli 22.7., seuraavana päivänä olisi kontrolli Tayssissa. Illalla minua alkoi kuitenkin taas supistella ja ne tuntuivat nyt erilaisilta kuin edellisillä kerroilla. Sanoin taas ne kuuluisat sanat J:lle ja hän tokaisi ”Sen kun näkis”.

”Kello oli noin 5 aamulla kun lähdimme vihdoin kohti sairaalaa. Matkalla pysähdyimme huoltoasemalle ostamaan J:lle energia juomaa, minä kävin vessassa ja kärsin siellä supistusten kanssa ja vielä ennen matkan jatkamista pelattiin pelikoneella. Olinhan kuullut, että ensisynnyttäjällä synnytys kestää kauan ja sairaalaan ei kannata kiirehtiä.”

”Kalvot puhkaistiin 10:10 aamulla ja silloin alkoi ne todelliset kivut. Oikeastaan en muista tuolta ajalta oikein mitään, olin niin omassa maailmassa ja yritin vain selvitä yksi supistus kerrallaan. Kätilö puhui epiduraalista ja sanoin että minulle käy mikä vaan. No lopulta sain spinaalin ja tyttö syntyi rv 41+4 klo 12:44.”

Synnytys nro 2 – kesto 5h 20min

”Heräsin 2 aikaan yöllä supistuksiin. Koitin sivuuttaa ne kääntämällä kylkeä, mutta eipä auttanut. Päätin kokeilla kipuun suihkua. Supisteli todella tiheään ja tuntui siltä, että olisi hyvä jo lähteä kohti sairaalaa (matkaa kun on se 70km). Pysähdyimme taas samaiselle huoltsikalle, mutta tällä kertaa minä jäin autoon odottamaan.”

”Menin suoraan tutkittavaksi ja oli 5cm auki ja pääsimme siirtymään heti saliin. Minuun sattui, mutta kestin sen vielä hyvin. Kätilö kuitenkin ehdotti, että olisi hyvä aika puudutukselle ja sellainen sitten tilattiin. Sain jälleen spinaalin.”

”Parilla ponnistuksella syntyi tyttö rv 40+1 klo 7:10. Sairaalassa kerittiin olemaan hieman reilu tunti ennen pikkuisen syntymää.

 

Synnytys nro 3 – kesto 1h8min

”Seuraavana päivänä olisi laskettu aika, mutta minusta tuntui, että poika halusi jo kovasti maailmaan.”

”Juuri sillä hetkellä supisti ja nousin kontalleni, kunnes tunsin että jotakin valui sänkyyn ja paljon. Minua supisti, mutta harvoin. Lähdimme sairaalaan lähinnä sen takia koska verta tuli niin paljon. Ulkona satoi lunta sakeasti ja näkyvyys oli huono. Olimme kuitenkin hyvissä ajoin perillä. Olin kuulemma niin kipeän näköinen, että kätilö ohjasi minut suoraan saliin.”

”Onko kauankin supistellut? Tämä on meinaan reilut 9cm auki!! J meni aika valkoiseksi, kun tajusi, että poika olisi voinut syntyä vaikka autoon. Kivunlievityksenä päädyimme kohdunkaulan puudutteeseen, joka ei kyllä tehonnut juuri ollenkaan. Pari supistusta ja sain ponnistaa ja kyllä todellakin tunsin kun poika lähti syntymään.”

” Poika syntyi kovien huutojen saattelemana ja se tunne kun pienen sai rinnalle oli ihana. Oli kokenut lähes luomusynnytyksen ja tunsin itsestäni valtavaa ylpeyttä. Rv oli 39+6 ja kello 03:47.” Sairaalassa ei keretty olemaan kauan ennen pojan syntymää. (Matka kun sinne kestää 50-55min).

Nämä kolme synnytystä kokonaisuudessaan täällä.

Synnytys nro 4 – kesto 2h 57min

Tässä synnytyksessä menin valmiiksi osastolle edellisen syöksysynnytyksen vuoksi. Niitä päiviä en tähän poimi ollenkaan, vaan menen suoraan synnytykseen.

”Kävin illasta suihkussa, koska jotenkin oli vain sellainen tunne, että kohta tapahtuu jotain. Yöhoitaja kävi esittäytymässä ja hän oli koko sairaalassaoloaikani nyrpein hoitaja. Sanoin, että supistuskia tulee noin vartin- 10min välein. Hän kehotti minun mennä sänkyyn lepäämään. Lopulta kätilö teki sisätutkimuksen ja totesi reunojen kokonaan hävinneen ja minun olevan 4cm auki.”

”Salissa alettiin asentamaan kanyylia. Kolme suonta puhkottuaan ja viisi reikää tehtyään päätti kätilö hakea anestesialääkärin laittamaan kanyylin. Tämän jälkeen kätilö tutki tilanteen ja oli 6cm auki. Lääkäri laittoi samantien spinaalin, kun ensin oli miettinyt laitetaanko se liian aikaisin. Sanoin, että ei, koska se on menoa nyt.

”Kun mies saapui, puhkottiin kalvot. Lapsivettä tuli niin paljon, että kätilö oli siinä ja pinniä oli vaikea saada vauvan päähän. Lopulta se onnistui ja olin 8cm auki. Hetken kuluttua sain luvan ponnistaa ja kahdella työnnöllä syntyi mitä ihanin tyttö rv 39+6 klo 01:28.”

Synnytyskertomuksen pääset lukemaan kokonaan täältä.

 

 

Synnytys nro 5 – kesto 2h 8min (käynnistetty synnytys)

”Sairaalaan yhdeksän jälkeen päästyä ilmottauduimme ja odottelimme synnytysvastaanotossa, josta kätilö lähetti meidät kohti synnytyssaleja. Vihdoin klo 10:45 saatiin oksitosiini tippumaan. Aloitettiin pienimmällä mahdollisella annoksella ja sitä sitten nostettiin puolen tunnin välein. Ensimmäisen puolen tunnin aikana ei tapahtunut mitään. Toisen aikana alkoi tuntumaan jo pikkuisen jotakin.”

”..sanoin kätilölle että meni ne vedet sittenkin, kello oli tuolloin 12:19 ja kätilö merkkasi synnytyksen käynnistyneeksi. Tuossa vaiheessa kätilölle tuli kiire. Hän otti äkkiä oksitosiinin pois tippumasta ja alkoi valmistella antibioottia, joka olisi annettava 2 tuntia ennen vauvan syntymää. Ab annettiin 12:23. Sisätutkimus tehtiin antibiootin tippumisen jälkeen ja olin 3cm auki”

”Kello oli 13:40 kun sanoin J:lle että alkaa tuntua jo hyvää polttoa selässä ja alavatsalla. J sanoi, että Mini syntyy 14:12, johon minä naurahdin, ettei näillä supistuksilla. Pian tulikin tarvetta puudutukselle. Lääkäri saapui 14:10 ja mua supisti nyt taukoamatta. En tuntenut koko spinaalin laittoa ja muistan kun lääkäri sanoi, että jos tuntuu jotakin ” hermopistelyä” niin pitää sanoa. Kaksi kertaa sanoin vasen jalka. Samaan aikaa huusin kätilölle, että nyt se vauva syntyy!!”

” Kertaakaan itse edes ponnistamatta syntyi klo 14:16 Mini. Puudutus alkoi tehota, kun poika makoili jo rintani päällä.” Tässä synnytyksessä kovat kivut, joilla olisin lähtenyt kotoa vasta sairaalaan, kesti 15-20min.

Voit lukea koko kertomuksen täältä.

Nyt sitten kiinnostaisi kuulla millaisia synnytyksiä siellä on ollut kestoltaan ja kuinka monta niitä on takana?

Kommentit (16)

No ensimmäinen alkoi vesien menolla, kestoksi tuli kuitenkin vain 7h kun ei heti alkanut supistukset, olin osastolla varmaan 12h ennenkuin alkoi tapahtua..Muut ovatkin sitten alkaneet supistuksilla, toinen 11h15min, kolmas 9h45min ja neljäs 6h! Viimeisin oli myöskin niin nopea että ilman kivunlievitystä mentiin, puoli tuntia ehdittiin olla sairaalassa. Siitä jäi kuitenkin niin hyvä fiilis että ensi kerrallakin pärjää tarvittaessa ilman.. ?

Oho, ompa sulla monenlaista kokemusta takana synnytysten osalta. Itsellä yksi takana ja kesto 8 tuntia. Käynnistetty, joten jos joskus sisarus tulee niin toivoisin synnytyksen alkavan spontaanisti ilman käynnistystä :/

Juu monenlaisia synnytyksiä on ollut. 🙂
Onhan se spontaanisti alkanut aina kivempi kuin käynnistetty. Itsellä sen verran pitkä matka sairaalaan ja avautuminen tapahtunut nopeasti, niin viimeisen kohdalla käynnistys oli meille se turvallisin vaihtoehto. 🙂 Toivon että saat kokea myös spontaanin synnytyksen. 🙂

Toisten synnytyskertomuksia on mukava lukea, vaikka aihe ei itselle olekaan ajankohtainen (ei oikeastaan koskaan, kun meidän lapset on syntyny sektioilla).

Mäkin tykkään lukea toisten synnytyskertomuksia. 🙂

Meillä tyttö syntyi noin 5 tunnissa ja pojat noin tunnissa. Viimeisimmässä aina vaan kovenevia supistuksia tuli tauotta, eikä sitä ole yhtään ikävä 😀 Onneksi oltiin myös valmiiksi sairaalassa, sillä muutoin ei sinne asti olisi ehdittykään 🙂

Siellä on takana kyllä nopeita synnytyksiä. 😀 Ne tauotta tulevat supistukset on kyllä aika pahoja, mutta ainakin silloin on tapahtunut. Ei oo tarvinnut kauan kärvistellä. 🙂 Oon ehkä hullu,mutta mulla on synnyttämistä jo ikäväkin.

Kaksi takana! Meillä molemmat tytöt ovat syntyneet virheasennossa avosuisina, mutta kuitenkin ilman imukuppeja tms ja hyvä fiilis jäi molemmista synnytyksistä.:) Ellun synnytys kesti kai 14h, Veenun supistusten alkamisesta syntymään noin 9h.

Parasta juuri tuo, että jäänyt se positiivinen kokemus synnytyksistä. 🙂 Ja hienoa, että siellä selvitty ilman imukuppia, mua aina jännitti, että jos sitä tai pihtejä joudutaan käyttään. Onneksi ei ole ollut tarvetta.

Vitsit sulla on kyllä ollut laidasta laitaan synnytyksiä ja nuo viimeiset kyllä aika nopeita <3 Minulla on kaksi synnytystä takana: ensimmäinen kesti aikalailla sen vuorokauden ja toinen taisi olla about 5 tuntia. Lyhyemmän synnytyksen kanssa meni "täpärälle" kun olimme liian pitkään kotona odottamassa sen etenemistä. En ollenkaan osannut odottaa, että kestot olisi niin eri pituisia. Onneksi kerettiin sairaalaan asti 🙂

Juu niin on ollut. 🙂
Mäkään en olis uskonut, että ensimmäisen jälkeen synnytys nopeutuu niinkin paljon. Onneksi lähdettiin matkaan. Synnärillä ei tarvinnu olla kauaa ennen syntymää. Onneksi te kerkisitte sairaalaan, olis se hurjaa synnyttää esim autossa matkalla sinne.

Yksi synnytys myöskin takana, kesto 23h. Alkoi lapsiveden menolla, supistukset järkyttävän kovia mutta kohtu ei meinannut vaan millään aueta. Lopulta suostuin ottamaan epiduraalin ja sain (oksitoonia?) lääkettä joka nopeuttaisi synnytystä. Ponnistusvaihe oli nopea muistaakseni 30min. Kaikenkaikkiaan elämäni järkyttävin,kivuliain mutta samalla niin ihmeellinen kokemus.

Pitkä synnytys siellä takana. Kyllä se synnytys kipeetä tekee, mutta on se palkinto kaiken sen kivun arvoinen ja kokemuksena ihan uskomaton.♥

Yksi synnytys takana, seuraava lokakuussa 🙂 Me mentiin sairaalaan vaan viimeiseksi pariksi tunniksi, niin synnytyksen koko kestoa on sinällään hankala arvioida :p Supistukset toki alkoivat jo 24h vauvan syntymistä aiemmin, mutta synnytyksen kestoksi merkattiin kätilön kanssa sitten yhteistuumin heittämällä 5,5h, kun mietittiin, että ehkä ne supistukset sit jossain siinä kohtaa koveni enemmän 🙂

Ette joutuneet kauan synnärillä olemaan, ennen pienen syntymää. Tuo kesto on välillä vaikea arvioida, varsinkin jos supistukset epäsäännöllisiä. 🙂 Ja ihanaa, onnea sinne odotukseen.♥

Hienoa, että jäi niin hyvä fiilis, että seuraavalla kerralla selviät ilman. 🙂 Meillä kuopus kerkesi tulla ennen kuin puudutus tehosi ja kyllähän se sattuu, mutta selvisin. JOS tässä vielä joskus odottaa, niin jos olis nopeeta toimintaa niin varmaan ilman puudutetta mentäisiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X