äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olemme asuneet reilut kahdeksan vuotta tässä mieheni kotitalossa. Talo sijaitsee samalla pihalla mieheni vanhempien kanssa. He asuvat vanhassa yli 100 vuotta vanhassa koulurakennuksessa, johon he muuttivat meidän muuttaessa tähän. Tämä meidän talo on lähes yhtä vanha rakennus, joka toimi aikoinaan koulun keittolana. Aika pian tänne muuttomme jälkeen päädyimme uusimaan keittiön, joka oli noh, aika karmiva keltaisilla kaapeilla ja punaisella muovimatolla. Ei ollut ihan sellainen, josta pitäisin. Nyt vuosien saatossa jos tekisimme remontin keittiöömme uudestaan valitsisin ehkä hieman toisin. Kuten esimerkiksi lattian kanssa. Mutta tervetuloa, tässä meidän keittiö.

Lattiat ovat materiaaliltaan korkkia. Materiaali on aivan ihana, lämmin ja pehmeä. Mikä sitten tökkii, noh väri. En kuitenkaan pelkästään sen vuoksi alkaisi lattiaa nyt vielä uusimaan, mutta ehkä joidenkin vuosien päästä. Lattiassa näkyy myös muutamaa eri sävyä johtuen siitä, että meillä oli muutama vuosi sitten vesivahinko, jonka vuoksi lattia revittiin osittain auki ja paikattiin uudella korkilla. Aika hyvin on muuten lattia vuosien saatossa haalistunut.

Valkoiset kalvopintaiset ovet, ovat olleet loistava valinta. Ne on helppo pitää puhtaana, koska niissä ei ole mitään uria. Tehostevärinä on ruskea ja se jatkuu myös tasoissa. Nyt saattaisin valita toisin, mutta toisaalta tuo sopii juuri hyvin tähän nykyiseen keittiöön. Altaaksi tahdoin pyöreän ja siihen valintaan olen tyytyväinen. Remontin aikana säilytimme kodinkoneiden paikan samoina.

Astianpesukoneen ja mikron voisin nyt nostaa ylemmäksi. Varsinkin astianpesukonetta joutuu täyttämään monta kertaa päivässä, olisi kivempi, että se olisi ylempänä. Mutta menee se nyt noinkin. Tahtoisin välitilaan jotakin uutta. Siinä on nyt isot vaaleat laatat, mutta ne eivät kuitenkaan ole sitä mitä tahtoisin, niinpä ehdotelkaapa niiden tilalle jotakin kivaa.

Keittiö on meillä sellainen läpikulku paikka. Eteisestä tullaan suoraan keittiöön ja keittiöstä aukeaa tila isoon olohuoneeseen. Hieman kaipaisin sellaista yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa, mutta se ei onnistuisi mitenkään.

Sellainen keittiö meiltä löytyy. Yhdessä se miehen kanssa aikoinaan laitettiin kuntoon ja suunniteltiin, miten laitetaan laatikoita ja kaappeja. Ja ihan toimiva kokonaisuus se on ollut. Esittelin aiemmin meidän eteisen ja sinne pääset kurkkaamaan tästä linkistä Kaaos suuren perheen eteisessä?

<3 Terhi

Kommentit (16)

Kovin saman tyylinen kun mun edellinen keittiö seitsemän vuotta sitten, oliskohan ollut sen ajan muotia tuo 😀 Laattamaali, mikrosementti tai välitilalevy on helppo laittaa vanhan laatan päälle niin tulee vähemmän sotkua kun ei tarvii purkaa. Mulla on muutama ennen/jälkeen -laattamaalauskuva blogissakin niin näkee miten helpolla sillä muuttaa ilmettä.

Kivalta näyttää teidän keittiö! Minä vietän nykyään paljon aikaa keittiössä ruokaa tehden sekä omien että hoitolasten kanssa syöden. Toimivaa, kaunista ja riittävän isoa keittiötä osaa arvostaa.

Kiitos Minna. 😀
Joo kyllä sitä itsekin kuluttaa aikaa paljon keittiön puolella, välillä tuntuu että ihan liikaakin. 😀 Ja onni on tosiaan toimiva keitiö.

Hieno keittiö! Korkki on nyt muotia! 😀 mä haluaisin meidän tulevaan taloon yhden seinän työhuoneeseen korkista. Niin siihen voisi sitten koko seinän leveydeltä laittaa kaikkia kivoja juttuja..

Kiitos Såfin.♥
Oi tuo kuulostaa oikein kivalta idealta. 😀
Tämä korkki on ollut kyllä keittiössä aivan nappi ratkaisu.

Mun mielestä korkki on kyllä lattiamateriaalina ihana! Meillä on suunnitteilla laittaa mökkikeittiön välitilaan ihan välitilalevy. Nykyään niitä löytyy hurjasti erilaisia ja ovat nopeita sekä helppoja asentaakin 🙂

Toi korkki on kyllä ollut tosi hyvä lattia. Väri voisi olla nyt vain eri. 😀
Pitää tutustua noihin levyihinkin, kiitos vinkistä. 😀

Voi miten kiva nähdä teidän taloa,lisää pliis!!
Tuohon välitilan ehdottaisin joko Dc-fixiä tai kaakelimaalia?!
Mäkin haluaisin muuttaa meidän keittiön lattian,ihan liian tumma mun makuun,mutta sen kanssa pystyy elää!

Hih, kiva että tykkäsit. Hiljalleen tätä esittelyä tässä jatkan. 😀
Dc-fixi vois olla kyllä kans kiva ja kaakelimaalillakin voisi saada erilaista ilmettä. 😀 Kiitti vinkeistä.
Mä tahtoisin myös vaaleemman lattian ja eroon tosta kellertävästä. Aikoinaan korkissa ei vain ollut paljon valinnanvaraa..nyt jo kai enemmän.

Vau, hieno keittiö teillä! Sopiva sekotus vanhaa ja uutta, muutenkin tykkään tosi paljon vanhoista taloista! 🙂

Kiitos. 😀 Tykkään, kyllä meidän keittiöstä, ainakin valoa siinä piisaa. 😀

Toimivalta keittiöltä vaikuttaa. Käytiin yhtä taloa katsoon jossa oli välitilassa kaunis lintutapetti joka jatkui viereisestä seinästä ja se oli peitetty kauttaaltaan jollain läpinäkyvällä suojapinnalla. Se jäi mieleen vähän erilaisena ratkaisuna. 🙂

Tuollainen idea olisi kyllä kiva. 🙂 Mietin vain, että olen aika nopeasti kyllästyvä, niin kuinkahan helppoa olisi sitten vaihtaa sitä tapettia sinne taakse.. 😀

Hih, se voi olla. 😀
Pitää tulla kurkkaamaan blogiisi. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X