äiti ja melukylän lapset - Banneri

Antibiootin antaminen on nyt ohi, ainakin toivottavasti ei tulla hetkeen tarvitsemaan uutta kuuria. Kiitos teille kaikille jotka annoitte vinkkejä, miten saada ab alas. Toivottavasti joku muukin löysi niistä hyviä keinoja. Antibiootti kuurin kanssa kävi hieman, tai itseasiassa todella ikävä moka. Ehkä joku kommunikaatio katkos tai jotakin vastaavaa oli lääkärin ja apteekkarin välillä. Sen enempää en tästä ketään syyttele, koska lapseni ovat onneksi ihan kunnossa vaikka saivat liikaa antibioottia kolmen päivän ajan.

Ja miten paljon liikaa? No molemmat tupla annoksen!! Se 8ml (aamuin ja illoin) tuntuikin esikoululaiselle jotenkin suurelta ja melkein mahdottomalta määrältä ottaa. Oikeasti melkein kaikki teidän antamat keinot tuli koitettua, osa paremmalla ja osa huonommalla menestyksellä. Kun hain muutama päivä myöhemmin loput lääkkeet huomattiin, että pojat ovat saaneet sitä ihan liian suuren määrän. Kolmen päivän aikana he olivatkin syöneet periaatteessa jo melkein koko kuurin!

Mieleeni ei missään välissä tullut, että lapseni saivat liikaa antibioottia. Toimin vain saamieni ohjeiden mukaan.

Voin sanoa, etten hetkeen ole ollut niin järkyttynyt, kun kuulin kuinka paljon he ovat saaneet sitä liikaa ja vielä molemmat. Kuinkas monta päivää he ovat tuota nyt saaneet? Ovatko pojat ihan kunnossa? Nämä sanat jäi kaikumaan mun päähän. Onneksi istuin ja onneksi kumpikaan ei ollut lääkkeelle allerginen, kyseessä oli kuitenkin molempien poikien ensimmäinen antibiootti. Huokaisin myös helpotuksesta, sillä jos kyseessä olisikin ollut jokin muu lääke. Jokin, jota ei missään nimessä saisi ottaa liikaa. Tässä meidän tapauksessa ainoastaan vatsa voisi mennä sekaisin. Mikä tosin sekään ei meidän lapsille olisi ollut kiva, kun olivat olleet pitkään kipeänä, joten kuivuminen olisi voinut tapahtua tuossa nopeastikin.

liikaa antibioottia

Eskarilainen sai 16 ml päivässä, 8ml aamulla ja illalla, vaikka piti saada 4ml aamuin illoin eli yhteensä 8ml. Taapero taas sai 8ml päivässä,  4ml aamuin illoin vaikka piti saada 2ml aamulla ja illalla eli yhteensä tuo 4ml. Onnea oli myös se, että jouduin hakemaan loput lääkkeet eri päivänä. Silloin tuo virhe huomattiin. Ajatelkaa nyt, jos olisin viikon ajan syöttänyt noin isoja määriä lapsilleni. Onneksi niin ei päässyt kuitenkaan käymään ja vain pienemmällä määrä otti hieman masuun.

Vaikka pojalla oli vaikeuksia ottaa noin isoa määrää, ei mieleeni missään vaiheessa tullut, että määrä voisi olla liian iso. En missään vaiheessa edes ajatellut, että tällaista virhettä voisi sattua, sillä luotto kuitenkin siihen niin kova, että meille on määrätty oikeat määrät ja minun pitää vain noudattaa niitä. Voitte varmasti kuvitella kuinka meillä helpottui antibiootin ottaminen sen jälkeen kun annos pienennettiin. 40 minuutin taistelut lyhentyi huimasti ja nyt kaksi kertaa eskarilainen on ottanut tuon 4ml kerralla suuhunsa ja juonut mehua päälle.

Jatkossa jo meille tulee ab-kuureja aion tarkistaa ainakin kahdesti, että lapseni tulevat saamaan oikean määrän. Muistakaahan tekin olla tarkkoina.

<3 Terhi

Kommentit (18)

Voi kamala! Hyvä muistutus kyllä, itsekään en todellakaan olisi osannut kyseinalaistaa asiaa. Huh, onneksi kaikki hyvin! <3

minulle on käynyt muuten samoin lapsena. sain antibiootin muistaakseni angiinaan. parin päivän päästä aloin oksennella ja mentiin uudelleen lääkäriin joka huomasi minulle määrätyn aikuisen annos lääkettä. olin ehkä kahdeksan vuotias tuolloin.

Voi ei. :/ Onneksi lääkärissä tuo virhe sitten huomattiin.

Tästä lääkkeestähän on olemassa liuoksena kahta vahvuutta, joten riski sekaannuksille on varmasti olemassa. Pikkulasten lääkeannokset usein tihrustetaan painokilojen mukaan pienistä taulukoista, joten on kyllä varsin perusteltua pyytää aina apteekkia tarkistamaan, onko annostus tavanmukainen.

Jatkossa tulee kyllä varmasti pyydettyä, että määrä tarkistetaan. 🙂

Kääks mikä moka! Onneksi ei mitään pahempaa sattunut! Kyllähän sitä nyt on tapana luottaa, että annos on varmasti oikein. Ainakin meidän lähiapteekissa ovat vielä niin hurjan tarkan oloisia, ettei tulisi mieleenkään epäillä virhettä.

Niinpä ja onneksi ei sattunut mitään. Kamalaa olisi ollut jos olisikin ollut sellainen lääke, jota ei missään nimessä saisi antaa liikaa.
Mä olen tätä ennen luottanut 100% apteekkimme toimintaan, mutta nyt se sai kyllä aika ison särön. :/

Nuo on just niitä tilanteita joissa ei tuu oikein koskaan mieleen että sielä apteekissakin voidaan tehdä moka!onneksi ei tullut lapsille mitään!!!♡♡

Niinpä. :/ Kyllä sitä on luottanut ihan täysin, että määrät ovat varmasti oikeita. Toki mokia sattuu, mutta tässäkin annos oli todella iso.. Seuraavilla kerroilla tulee kyllä oltua todella tarkka.

Ai hurjaa! Onneksi ei käynyt huonosti. <3 Meillä on kerran meinannut käydä samalla tavalla. Lääkäri määräsi liian suuren määrän antibioottia mutta onneksi virhe huomattiin apteekissa. Tämän jälkeen olen joka kerta vielä erikseen pyytäny,t että apteekissa tarkistaisivat lääkemäärän!

No sanoppa muuta.
Onneksi teidän kohdalla se huomattiin apteekissa. En kyllä tiedä miksi meidän kohdalla se jäi huomaamatta, vaikka poikien painotkin tarkistettiin. Jatkossa kyllä pyydän, että määrä tarkistetaan.

Mun pojalle on käynyt samanlailla!! Viime vuoden lopussa, hän oli silloin vaan 2 kuukautta:( olin tosi vihainen! Vielä lastenklinikka määrännyt…..

Outs mikä moka! Onneksi pojat on kunnossa eikä mitään pahempaa sattunut vaikka ihan järkyttäväähän tuo on..

Itse kyllä kans tänää syynäsin kunnolla nellan kuurin, sen teki joku harjoittelija ja se oli niin hidas että oli vielä itse pakko katsoa kotona kaikki annostuksen ja lääkeaineet että on varmasti oikea kuuri menossa

Sanoppa muuta, kyllä jatkossa tulee oltua noiden kanssa tarkempi.
Tsemppiä sinne kuurin kanssa ja pikaisia paranemisia.♥

Kyllä näiden kanssa näköjään saa olla tarkkana. :/ En itse epäillyt, että mitään virhettä olisi käynyt. Jatkossa tulee kyllä oltua tarkempi näiden kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X