äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kaupallinen yhteistyö Kiddex

Vaikkei ulkona oikein vielä näytäkkään talvelta, kuin pieninä hetkinä kun lumi sattuu pysymään maassa edes päivän, on meillä taaperolla ollut talvivaatteet jo kovassa käytössä. Välillä kun ulkona tuntuu paljon kylmemmältä mitä siellä edes on.

Odotin hirveästi talven tuloa, että saisin pukea Sisulle päälle haalarin, jonka ostin kerran alennusmyynneistä. Haalari on musta ja siinä on karhun kuvia valkoisella. Vaikka haalarin väriksi olisi toisaalta ollut kiva joko värikkäämpi kuosi, niin ihastuin tuohon vain heti, enkä ole katunut päätöstä vielä.

Mietin, että haalariin olisi sitten kiva yhdistää värikkäät asusteet, mutta taisi käydä toisin. Harmaa musta valkoinen teema tuntuu jatkuvan, sillä asusteissa ei väreillä ilotella. Sisu ihastui itse kaupassa harmaaseen nallepipoon ja toisena pipona on käytetty vielä vanhaa mustaa pipoa jossa on kaksi tupsua. Molemmista tuntuu poika pitävän.

Kuomat ovat tuttujemme lapsilta ja toisina kenkinä meillä on ollut Stonzin saappaat tuolla sisävuorella. Hyvin on pienet varpaat pysyneet niissä lämpöisinä näillä märillä keleillä. Ja värinäkin tuo harmaa istuu haalariin hyvin. Kolmansina kenkinä on vanhimman poikamme vanhat ja vähän käytetyt ruskeat kengät, joita käytetään sitten kaupoilla käydessä.

Haalarin lisäksi meillä on käytössä takki, muttei toppahousuja. Jotenkin koen sen kaksiosaisen Sisulla vielä epäkäytännöllisenä tuolla ulkoillessa. Tätä käytetään sitten vain automatkoilla, kun ulkohousuja ei tarvita. Takki on isoveljen vanha samoin kuin kauluri sekä fleecehaalari.

Rukkaset jotka vaikuttavat oikein hyviltä

Koska lapsilla tuntuu ensimmäisenä paleltuvan pienet sormet, oli mahtavaa kun saimme testiin Stonzin vedenpitävät Mittz – talvirukkaset. Näissä rukkasissa on pitkä varsi ja kaksi kiristettävää kiinnikettä, joiden ansiosta ne pysyvät hyvin kädessä. Nämä rukkaset pitävät myös tuulta ja niissä on hengittävä vuori. Uskon siis, että näissä hanskoissa pienet sormet tulevat pysymään vaativammillakin keleillä lämpöisinä.

Näitä Youth Mittz rukkasia on peukalo osan kanssa kahdessa eri koossa S ja M sekä neljässä värissä. Me tietysti valikoimme meidän haalareihin sopivat eli harmaa-mustat ja isosiskolle musta-harmaat. Sisun rukkasen koko on tuo pienempi S-koko 2-4 vuotiaalle. Kiristyksillä se pysyy hyvin kädessä vaikka ehkä hieman reilu vielä on. Testasin noita pienempiä meidän kohta 5v Sohville ja hänelle ne olivat jo liian pienet. Sohvin rukkaset ovat kokoa M 4-8 vuotta ja pysyvät hänellä hyvin kädessä, vaikka niissäkin kasvunvaraa on. Kohta 7v poikamme voikin välillä lainailla hyvin noita rukkasia itselleen. Hän nimittäin tykästyi niihin. Mittz-rukkasia saa muuten myös ilman peukalo osaa.

Toisina rukkasina meillä on ihan perus marketin hanskat, joilla mennään lämpöisemmillä ja kuivilla keleillä, sillä ne eivät kyllä ole vedenpitävät tai kovin lämpöisetkään. Niihin verrattuna nuo stonzit rukkaset ovat oikeat unelmat pakkasella. Materiaali vaikuttaa myös sen verran kestävältä, että varmasti menevät vielä seuraavankin talven. Jos kiinnostuit rukkasista, löydät jälleenmyyjät täältä.

Tämmöisellä setillä meidän taapero menee tämän talven. Saa nähdä tuleeko seuraavaksi talveksi hieman värikkäämpi haalari. Kertokaas, millaisia ulkovaatteita teiltä löytyy?

Kommentit (4)

Voi hitsiliini,toi haalari on niin ihana!!!:-) ihan samaa haalaria katselin myös alennusmyynneissä,mutta koot oli liian pieniä,niinpä päädyin ostamaan jonathanin tummansinisen yksivärisen haalarin,on vielä kaapissa odottamassa pakkaskelejä,nyt mennään vielä villahaalari+kuorihaalari-yhdistelmällä.

Tosi kivat vaatteet teidän taaperolla! Meidän pojilla (3,5- ja 2-vuotiaat) on molemmilla Reiman toppahaalari (vanhemmalla musta, nuoremmalla parin vuoden takainen sini-puna-harmaa kettukuosi), merinovillainen kypärälakki ja siihen päälle leuan alle solmittava neulepipo (kolmevuotiaalla musta kaksitupsuinen Fredrikson ja kaksivuotiaalla harmaa tupsullinen kuvioneule jostain marketista). Käsineinä on nahkarukkaset (aivan älyttömän hyvät, hengittävät ja lämpimät, mutta kuivuvat se verran hitaasti kastuttuaan, että olen joutunut ostaa kaksi paria). Kenkinä vanhemmalla on Vikingin gore tex-pinnoitetut talvikengät ja nuoremmalla Kuomat ja huopavuoriset Kamik-saappaat. Kauppareissuille meilläkin on pelkkä toppatakki (kirppislöytöjä) ja kengiksi nahkaiset talvikengät joissa vähän vartta. Koville pakkasille toppahaalarin alle löytyy villasekoitehaalarit molemmille sekä merinovillaiset tuubihuivit ja villasukat.

Itse ”aloittelevana äitinä” koen haasteelliseksi nämä pukeutumisasiat. Vasta tälle talvelle tuntui helpommalta miettiä lasten ulkoilukamppeita. Kai se on se kokemus, jonka varassa näitäkin hankintoja tekee. Tietää, kuinka monet mitäkin vaatekappaletta tarvitsee hankkia jne.

Toivotaan teidänkin seudulle lumista talvea! Meillä täällä Pohjois-Savossa on sopiva lumikuorrutus, ollaan jo vähän päästy kokeilemaan hiihtämistä tuossa pihanurmella. 🙂

Kiitos. 🙂
Ihanalta kuulostaa teidän lasten vaatetukset. Se Reiman kettuhaalari on muuten ihana, katselin sitä myös meidän taaperolle yhdessä vaiheessa. 🙂 Päädyin silloin kuitenkin Lassien harmaaseen haalariin, jossa oli myöskin kettuja. Se jää nyt jemmaan tälle tulevalle vauvalle, kun on unisex väreiltään.
Kyllä kokeilemalla sitä oppii kuinka paljon ja mitäkin tarvitsee juuri omiin tarpeisiin. Jos meillä lapset olisivat hoidossa, tarvittaisiin varmasti vielä jotakin lisää, mutta näin kotona ollessa, ollaan pärjätty vähemmällä.
Ihana juttu, että siellä on lunta hyvin. 🙂 Täällä parhaillaan sulaa pois kaikki se mitä juuri tuli. Kumpa edes saataisiin valkoinen joulu.

Tämä on kyllä aivan ihana haalari. Oon sitä nyt jemmannut kaapissa pitkään ja vihdoin saatiin käyttöön. Onnekseni vielä osasin silloin arvioida koonkin oikein. 😀 Olis ollut ihan kamalaa, jos se olisi jäänyt liian pieneksi.
Jonathanilla on kivoja vaatteita. Meillä on ollut niitä paljon ja tuo Sisun takki on aikoinaan löytynyt alesta hänen isoveljelle. Nyt siinäkin koko osui hyvin kohdalleen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X