äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä vietettiin eilen meidän nuorimman tytön syntymäpäiväjuhlat ihan pienen porukan kesken. Tyttäremme syntymäpäivät ovat oikeasti vasta viiden päivän kuluttua, mutta koska ensi viikonlopulle oli jo menoa, juhlittiin hieman etukäteen. Ja arvatkaa kuinka mahdottoman paljon meidän tyttö oli näitä juhlia odottanut. Päiviä on laskettu jo joulukuusta asti, joten ehkä aikaistaminen oli ihan hyvä juttu.

5v juhlat

Juhlat olivat tosiaan ihan pienet ja muita lapsia tuli ainoastaan lasten serkku. Lisäksi paikalla oli kaikki isovanhemmat ja yksi kummi. Olen tullut siihen tulokseen, että pienellä porukalla syntyy kyllä hyvät juhlat ja tyttömme oli oikein onnellinen paikalle tulleista läheisistä. Niistä, jotka muutenkin ovat paljon tyttäremme elämässä.

Muutama vieras estyi tulemasta, mikä ei kyllä ihmetytä tänä tautiaikana yhtään ja muutamaa en vaivautunut edes kutsumaan, sillä tiesin jo heti ettei kuitenkaan pääse paikalle. Tyttäremme lähinnä vain varmisteli, että kai mummut, pappa, vaari ja E-täti pääsee paikalle. Ihana juttu oli sanoa hänelle, että kyllä he kaikki tulevat.

Syntymäpäivä

Syntymäpäiväjuhlat ei ole mitään ilman täytekakkua

Meillä lapset aina innokkaina suunnittelevat omia kakkujaan. Itse tein täytekakkuja viime vuonna niin paljon, että iski jo kakkuähky. Olikin kiva, kun tytöllä oli ihan selvä visio siitä millaisen kakun tahtoo ja minun piti vain toteuttaa se. Tytär ilmoitti, että kakun pitää olla vaahtokarkkikakku, jossa on vaaleanpunaista kermavaahtoa kivoilla pursotuksilla sekä sisällä se perustäyte.

Toive ei ollut mitenkään vaativa ja toteutus oli tällä kertaa nopea. Ei tarvinnut monena iltana väkertää koristeita, kun kaapista löytyi tyttöä miellyttävä kukkakoriste. Täyte oli tyttäremme lemppari eli ihan vain kermavaahtoa, mansikoita, paljon persikkaa ja banaania. Tavoitteena oli kuitenkin tehdä tämäkin kakku juuri niin hyvin, että oma tytär olisi siihen tyytyväinen.

No kakku saatiin valmiiksi ajallaan ennen vieraiden tuloa ja tytär oli siihen tyytyväinen, vaikka meinasihan sitä jälleen vähän kiire tulla, joka mielestäni näkyy kakussa. Tärkeintä oli kuitenkin se, että oma tytär oli siihen tyytyväinen ja kakku oli juuri sellainen, kuin hän minun pyysi siitä tehdä. Saa nähdä millaista kakkua hän toivoo vuoden kuluttua. Ainakin hänellä on runsaasti aikaa miettiä sitä, hih. Vuosi sitten tytär toivoi Anna ja Elsa kakkua ja sellainen silloin tehtiin.

Syntymäpäiväjuhlat

Muita tarjottavia olivat: Kinkkupiirakka, cocktailpiirakat, sipsit, keksit, karkit ja mokkapalat. Onneksi ei tehty enempää mitään, sillä nyt melkein kaikki meni juhlien aikana. Ei jäänyt meille paljoa enää syötävää ja osan mokkapaloista laitan pakastimeen, mikäli ne sinne asti ehtii.

Meidän pienen pienet syntymäpäiväjuhlat sujuivat siis todella hyvin. Lahjat olivat kaikki mieluisia ja itselläni oli aikaa seurustella vieraiden kanssa. Illalla tosin tunsi, että koko päivä on syöty vähän mitä sattuu ja seisoskeltua on tullut paljon. Kiitos kaikille, ketkä tulivat juhlimaan.

 

Kommentit (10)

Onpa syötävän suloinen kakku! Meilläkin tuo perustäyte tuntuu olevan kestosuosikki. Massasta on mukava värkkäillä koristeita, mutta siihen menee tolkuttomasti aikaa ja sitten ne massat kuitenkin kuoritaan kakun päältä kun on niin makeaa!

Mäkin oon oikeastaan sitä mieltä juhlien suhteen, että vähemmän on enemmän. Vieraissakin.

Onnea myös täältä synttärisankarille! 🙂

Paljon onnea Sohvi! ?

Ihanan näköisen kakun olet tehnyt. Todella kaunis tuo sokerimassakukka. ☺

Kiitos.♥
Oli muuten ihana tehdä pitkästä aikaa sellainen kakku, jonka toteutus tapahtui hetkessä ja helposti. 😀 Varsinkin nyt, kun into kakkujen tekoon hieman laantui viime vuoden kovan tahdin takia. 🙂

Vau taas mahtava kakku 🙂
Meillä toukokuussa on varmaan joku Palomies Sami kakku sillä tuo Taapero rakastaa Palomies Samia <3

Kiitos.♥
Oi, meillä Palomies Sami oli aikoinaan vanhimman pojan ehdoton lemppari. 🙂

Aivan ihana kakku!<3 <3

Kiitos Johanna.♥

Ihana kakku, taas kerran!

Ja onnea Sohvi! En kyllä kestä, mitä vauhtia aika menee, vastahan seurailin blogistasi Sohvin vauvavuotta ja nyt nämä täyttävät jo viisi!

Kiitos.♥
No älä muuta sano, aika menee ihan hurjaa vauhtia. Vastahan nämä meidän pikkuiset syntyi ja nyt täyttävät tosiaan jo viisi! ♥ Aika hurjaa.

Kiitos Janni.♥
Aikaa koristeiden tekemiseen kyllä saa kulumaan ihan tolkuttomasti. Onni olikin, kun tyttö toivoi näin yksinkertaisen kakun. 🙂
Kyllä, meillä oli oikein onnistuneet juhlat vaikka väkeä olikin vähän. Ja tyttö oli onnesta soikeana, kun ne tärkeimmät pääsi paikalle.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X