äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kirjoittelin hetki sitten meidän pyykkivuorista ja välillä tyhjistä pyykkikopista. Kerroin myös haaveilevani kuivausrummusta, mutta sen hankina on aina vain jäänyt ja jäänyt. Kyselin täällä blogissa ja instagramissa kuinka monelta löytyy kuivausrumpu ja tosi monelta se löytyi. Useampi kauhisteli, kuinka olemmekaan selvinneet ilman ja moni kertoi kokemuksiaan kuivausrummun puolesta. Ja nyt minun on ihan pakko hehkuttaa, sillä meilläkin on nyt kuivausrumpu, vihdoin!!! Voin heittää hyvästit meidän pyykkivuorille!

Postaukseni julkaisun jälkeen eräs tuttava kyseli, olisinko kiinnostunut ostamaan heiltä kuivausrummun, joka on jäänyt heillä tarpeettomaksi, tai se ei ole ollut oikeastaan ollenkaan käytössä. Pian minulla oli mitat, kuvat koneesta ja hinta. Eipä sitä kauan tarvinnut miehen kanssa pohtia ostetaanko vai ei. Kannatti siis kertoa blogissa meidän pyykinhuollosta, hih.

Jos hän ei olisi omaansa tarjonnut, epäilen että kuivausrumpu olisi vielä kaupassa

Suunnitelmissahan oli sellaista metsästää alesta, niin kuin on muuten ollut monena edellisenäkin vuonna. Tiedättekö, että kun en ole koskaan omistanut kuivausrumpua, en voinut tietää mistä jään paitsi. Ehkä siksi sen hankinta aina jäi ja jäi, koska ilmankin pärjättiin.

Mutta nyt, kun tuo kuivausrumpu on ollut osana arkeamme kohta kaksi viikkoa, tajuan miksi niin moni sanoi, ettei selviäisi ilman. Siis mikä helpotus meidän pyykkihuoltoon! Ei enää useita telineitä ympäri asuntoa, ei karheita pyyhkeitä, ei niitä valtavia pyykkivuoria ja lakanatkin voi vaihtaa yhden päivän aikana koko perheelle, kun ne saa samana päivänä kuivaksi, eikä tarvitse miettiä minne ne kaikki lakanat ripustaa kuivumaan. Pyykin huoltaminen ei ole ollut aikoihin näin kivaa. Olen siis aina tykännyt pyykkäämisestä ja viikkailusta yms, mutta nyt nautin siitä vieläkin enemmän.

Haluan vielä näin yhteisesti kiittää teitä kaikkia, jotka laitoitte viestejä eri kanaviin ja kerroitte omia kokemuksianne sekä vinkkejä hyvistä kuivausrumpumalleista. Kiitos! Mahtavaa, että minulla on ihanan aktiivisia kommentoijia.

Terveisin,
Yksi onnellinen pyykkimuija

Kommentit (10)

Mä epäilen , että mulla on just noin. En oo ikinä rumpua omistanut niin en osaa sitä kaivata! Mut jos hommaisin niin en varmasti luopuisi enää! Ne pyyhkeet tulee kyllä super pehmeiksi rummussa♡
Ihanaa, että teillä pyykkihuolto helpotti!

Kyllä meillä on vuosia rumpu ollut en luovu siitä kirveelläkään 🙂

On toi rumpu kyllä loistava kapistus. 🙂

Minä en tulisi ilman kuivausrumpua toimeen. Vähän aikaa sitten oli meidän kuivausrumpu rikki ja pari viikkoa oli ilman sitä selvittävä. Kun on Eetun lisäksi kolme teini-ikäistä poikaa niin pyykkiä todella tulee. Isot pojat ovat välillä isällään ja tämä harvoin pesee pyykkiä. Kotiin pojat sitten tulevat pyykkikassien kanssa ja usein on heillä toiveena jokin vaate saada seuraavaksi päiväksi päälle pestynä ja kuivattuna. Ei tämä mitenkään onnistuisi ilman kuivausrumpua. Minä pidän kyllä pyykkien kuivattamisesta kesällä ulkona ja lakanoita harvoin kuivausrummussa kuivaan. Kyllä on iso apu isolle perheelle tuo kuivausrumpu.

Varmasti, kun siihen tottuu että rumpu on, niin ei osaisi enää olla ilman. 🙂
On kyllä teilläkin tuo rumpu todella kätevä kone. Ja kätevää kyllä, kun saa nopsaan kuivattua vaatetta. 🙂

Voi kumpa minäkin saisin kuivausrummun! Vaikka meidän taloudessa onkin pääsääntöisesti vain kaksi henkeä, niin lakanoidenvaihtopäivänä tuntuu koko koti pursuavan pyykkiä ja pähkäilen mihin saan ne kaikki kuivumaan. Joudunkin pesemään lakanapyykit useampana päivä, etenkin jos pestävänä on vielä normi vaatepyykitkin. Minäkin pidän pyykkäyksestä, mutta pyykeistä nuokkuvat kuivaustelineet olohuoneessa eivät ole kovinkaan kaunis sisustuselementti, heh.

Varmasti iso helpotus teidän arkeen, pyykkiä takuulla riittää!

Just tuo lakananvaihtopäivä oli täälläkin se ns ongelma. Vaihdoin lakanoita aina osissa ja tuntuikin välillä, että kun sai yhden kierroksen mentyä sai aloittaa alusta. Ja ei ne kuivaustelineet kyllä kaameen kivoja oo, meilläkin kun niitä oli vielä hetki sitten siellä täällä. Tosin en mä kaikkea sinne rumpuun tunge, mutta helpotus on ollut huomattava, kun osan aina rummuttaa. Toivotaan, että vielä joskus sieltäkin löytyy kuivausrumpu. 🙂

Meillä oli kuivausrumpu jo lapsuudenkodissa. Ensimmäinen kone hankittiin 80- ja 90-lukujen taitteessa. Se oli silloin vähän hankalampi laite, sillä esimerkiksi poistoilma piti liittää menemään talon ilmanvaihtoon. Myös niitä malleja on ollut, joissa poistuva vesi on pitänyt johtaa viemäriin. Joten nykyisethän ovat oikein näppäriä, kun keräävät vedet säiliöön ja poistoilmankin saa puhaltaa huoneeseen
Energiatehokkaitakin ovat, vaikkei sitä heti tule ajatelleeksi. Luin kerran tutkimuksen, jonka mukaan pyykin kuivattaminen sisällä telineessä vapaasti kuivuen vei enemmän energiaa kuin kuivausrummun käyttö! Kuivausrumpu tuottaa käydessään sivutuotteena lämpöä tilaan, kun taas vapaana kuivuva pyykki vaatii tilan lämmitystä ja kosteuden poitoakin.

Kuivaan itse kaiken rummussa. Meidän lapset tutustuivat vasta myöhemmässä kouluiässä sellaiseen kapistukseen kuin kuivausteline 😉
Ensimmäinen kuivausrumpu tuli meille esikoisen ollessa pieni ja olihan se ilo kestovaippoja käyttää, kun niitä ei tarvinnut erikseen kuivatella.

On nuo rummutkin kehittyneet kyllä valtavasti siitä mitä ovat aikoinaan olleet. 🙂
Ja varmasti sitä itsekin tulee lisättyä hiljalleen sitä määrää, mitä siellä kuivaa, nyt olen varovasti testannut, miten vaatteet reagoi rummutukseen (kutistuuko yms.).
Tuo on kyllä varmasti ollut kestojen kanssa ihan loistava, kun on saanut nopsaan takaisin käyttöön. 🙂

Kyllä se juuri noin taitaa mennä. 😀 Nyt kun tuo rumpu tuossa on ja voin sinne nakata varsinkin nuo isoimmat, kuten pyyhkeet ja lakanat, niin ai että kuinka helppoa ja ei enää jokapuolella roikkuvai telineitä täynnä lakanoita. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X