äiti ja melukylän lapset - Banneri

Osa varmasti muistaa kuinka tuskailimme pitkään sen kanssa, kun mikään D-vitamiini ei meinannut olla sopiva meidän pikkuiselle. Koitettiin vaikka ja mitä erilaista, mutta aina niistä tuli oireita. Oireenahan olivat levottomuus, runsas pulauttelu, vatsakipu, kitinä ja osasta vatsa ihan sekaisin. Oireet ilmaantuivat aina, kun D-vitamiini aloitettiin, joten ei ollut epäselvää johtuuko oireet mistä.

Muistan kuinka tuolloin eräs lääkärikään ei uskonut, että D-vitamiini voisi saada pienen niin kipeäksi. Varsinkin jekovitin ei ollut koskaan kuullut aiheuttavan kipuiluja ja meillä taas se oli melkein se kaikista pahin. Ei noiden oireiden kanssa tullut mieleenkään vaan jatkaa, kun muutama tippa sai aikaan hirveät oireet. Kipuilevan vauvan katsominen oli ihan kamalaa, joten tauotuksetkin olivat pitkiä, jotta toisella oli taas parempi olla.

Mutta nyt meillä on sopiva D-vitamiini, jota on annettu jo jonkin aikaa

Sain teiltä lukijoilta paljon vinkkejä, mitä kannattaa koittaa ja me valitsimme niistä Dlux D-vitamiinisuihkeen. Hieman jännitin, sillä luin että jollakin se on pahentanut pulauttelua, mutta plussana oli ettei vatsaoireita ollut tullut. Tästä syystä päädyimme koittamaan tätä.

Alkuun mietin myös, kuinka tulen saamaan suihkautettua tytön suuhun tuon suihkeen, mutta jo parin kerran kuluttua hän oppi hienosti avaamaan suunsa, kun näkee koko pullon. Joskus jopa loukkaantuu, kun ei suihkuteta lisää. Ja mitään oireita ei ole tullut. Ei pulauttelua tai mitään muutakaan, mikä on aivan mahtava juttu.

Tämä D-vitamiini sopii meille täydellisesti ja enää ei tarvitse testailla muita. Tätä myydään myös vahvempana ja voi olla, että ostan myös vanhemmille lapsille, kunhan joskus saadaan syötyä nuo kaapissa olevat loppuun.

Kommentit (6)

Hei 😊

Se on jännä, kun monet asiantuntijat sanovat, että ei se itse D-vitamiini niissä tipoissa vatsavaivoja aiheuta vaan ne apuaineet, joita suurimmassa osassa ovat erilaiset öljyt, paitsi siinä Jekovitissa joka on vesipohjainen. Ja silti se Jekovitkaan ei kaikille vauvoille sovi ja kaikki kokemus joka meillä äideillä asiasta on puhuu sen puolesta, että nimenomaan se D-vitamiini niitä oireita aiheuttaa. Maitohappobakteereita en vesipohjaisena löytänyt eikä niitä ilmeisesti niin ole ollenkaan. Kiinteiden mukana vauva saa jo niin paljon erilaisia rasvoja ja jos kalaa syö niin sitä D-vitamiiniakin niin ajattelin, että varmaan sopii jo ne öljypohjaisetkin tuotteet. Voi tietenkin olla niin, että luontaisesti ravinnossa olevan D-vitamiinin paremmin sietää kuin keinotekoisesti valmistetun vitamiinilisän. Ruokaa syömällähän ihmisen pitäisi kaikki tarvitsemansa ravintoaineet saada eikä mistään purkista niitä napsia. Juu, kyllä niin hauskasti meidän Eetun ja teidän Saagan jutut menee samalla tavalla 😂Teidän Saaga muistuttaa kuvissakin niin paljon Eetua, että jos Eetu olisi tyttö niin olisi varmaan kovasti Saagan näköinen. Meillä Eetu täyttää tänään 10kk. Ensimmäinen aamu myös, kun en aamumaidolla jatkanut Eetun unia vaan puoli seitsemän herättiin ja päivän ensimmäinen ateria oli Eetulla puuro. Itse sain nukuttua yhteen putkeen iltakymmenestä aamuviiteen jolloin heräsin. Eetun isä hoiti Eetun yöheräämiset. Eikä Eetu tainnut kovin usein hereillä ollakaan. Joten hyvä yö 😊

Onpa kiva, että löytyi sopiva. 🙂 Meillä oli kolmella ekalla jekovit käytössä vesipohjaisuutensa takia. Nyt neljännen kohdalla ollaan annettu sitä missä samassa maitohappobakteeri. Esikoinen kun aloitti syksyllä eskarin niin halutaan vauvalle mahdollisimman hyvä vastustuskyky!

On kyllä, kerettiin niin monet testata. 😀
Meille ne jekovitit ei sopinut ollenkaan, mut osalle noista vanhemmista lapsista aikoinaan sopi. Sitten koitin erikseen antaa just maitohappobakteereita, niin nekin sai vatsan kipeäksi. Pitäisi kokeilla uudestaan, kun nyt jo ikää enemmän ja kiinteät mukana. 🙂 Se on kyllä kätsyä, kun molemmat on samassa, niin ei tarvii erikseen antaa. Me koitettiin sitä Relan, mutta se ei käyny ollenkaan.

Hei!

Hienoa, että teillekin löytyi sopiva D-vitamiinivalmiste 😊 Meilläkin Eetu herkkävatsaisena kipuili monien eri D-vitamiinien kanssa eikä hänenkään kohdallaan lastenlääkäri uskonut, että se D-vitamiinista johtuu. Jekovit ei sopinut meillekään ja pitkiä aikoja Eetu oli ilman vitamiinia. Neuvolassa aluksi valehtelin, kun sellaista painostusta koin sieltä. Yksi lääkäri varoitteli riisitaudista. Mutta sitten yhdeltä lasten allergialääkäriltä saatiin synninpäästö asiasta. Että jossain vaiheessa pikkuhiljaa aloitetaan vaikka yhdellä tipalla. Aloitettiin D-vitamiinit Eetulle, kun alettiin kiinteitä maistelemaan ja silloin ei tullut enää oireita niistäkään tipoista, joista aluksi tuli. Ensin meillä oli joku luontaistuotekaupan vauvojen D-vitamiini ja nyt on käytössä Rela-d kun maitohappobakteereja annetaan Eetulle myös. Minuun äitinä lähinnä sattui tässä asiassa se valtava syyllistys jota koin, kun en lapselleni D-vitamiinia antanut. Itse syön kalaa ja otan vitamiinilisää purkista ja kun kaikki muukin äidinmaitoon erittyy niin luulisi sen D-vitamiininkin niin tekevän. Joten en usko, että Eetu on täysin ilman sitä ollut. Minusta on nykyään vähän hysteeristä koko suhtautuminen D-vitamiineihin ja niiden annostuksiin ja antamiseen. Onneksi olen äitinä jo kokenut ja osaan itsekin ajatella mikä on lapselleni parasta. Ihania aurinkoisia talvipäiviä teille sinne ❤️☀️❄️

Hauskan samalla tapaa mennyt tämäkin asia meillä. 😀
Ikävää, että oot kokenut neuvolan päästä painostusta. Meillä onneksi neuvolassa ymmärrettiin ja käskettiin mennä vauvan tahtiin ja annettiin mun hoitaa tilanne parhaalla tavalla, sillä minähän sen lapsen parhaiten tunnen ja ne oireet joita sai. Mekin oltiin pitkään ilman, sillä kokeiluiden jälkeen piti aina tauottaa. Jouduin lopettamaan myös oman D-vitamiinin syömisen, kun sekin otti toisen vatsaan. Sen verran voimakkaasti hän siihen reagoi.
Kyllä siitä moni panikoi turhaan tosi paljon. Itse esimerkiksi esikoisen kohdalla annoin D-vitamiineja, koska joka paikasta vaan käskettiin jatkaa vaikka vauvalle ne selvästi teki kipeän olon. Ja minä luotin liikaa toisiin, vaikka olisi pitänyt luottaa omiin vaistoihin. Muiden kohdalla ei olla sitten koskaan aloitettu niitä heti silloin kun suositellaan, vaan vasta hieman myöhemmin. 🙂
Toi on kätevä, kun ne on samassa. Meillä ei olla nyt annettu maitohappobakteereita ollenkaan, kun nekään ei sopinut. Nyt pitäisi testata uudestaan, kun on niitä kiinteitäkin mukana. 🙂
Kiitos ja samoin sinne.♥

Joo niin sitä sanotaan, mutta en kyllä usko siihen. Tiedän muutaman aikuisenkin, jotka ei pysty syömään D-vitamiinia tai tulee vatsa kipeäksi.
Nämä kaksi pikkuista ovat kyllä todella samanlaiset. 😀 Miten niin moni asia voikin näillä olla melkein tismalleen sama. Ja oikein paljon onnea Eetulle, niin nämä kuukaudet vain vierivät.♥
Vau, ihan huippu unet olet saanut nukkua. Ihan mahtavaa kyllä, joten onnea hyvistä öistä ja toivotaan niitä paljon lisää. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X