äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onpahan olleet piinalliset ajat odottaa tuloksia tyttäremme sydänasioissa, jotka venyivät pienen väärinkäsityksen vuoksi. Kävimme niissä neliraajapaineissa ja sydänfilmissä ja lääkäri oli ne nyt katsonut vihdoin läpi ja saimme tulokset. Molemmissa kaikki oli oikein hyvin ja lääkäri ei näe mitään tarvetta lisätutkimuksiin. Sydäntä ei ole uudelleen kuunneltu, enkä siis tiedä kuuluuko sivuääni vielä, mutta koitan luottaa nyt tähän lääkäriin, että meidän kohdalla kaikki on hyvin ja voin kai nyt huokaista.

Olo on tietysti helpottunut ja tämä lääkäri on kuulemma tosi tarkka näissä asioissa. Tyttärelläkään ei ole mitään oireita ja koska tämä oli nyt toinen kerta kun asia tarkistettiin, niin syytä lisätutkimuksille (ultraus) ei ole, koska tulokset edelleen hyvät. Nyt voimme kuulemma huokaista ja unohtaa tämän asian. Tietystikään se ei onnistu hetkessä ja itseni tuntien tämä jää jollakin tavalla pyörimään mieleeni.

Lisätutkimuksiin voitaisiin laittaa kaikki joilla ääni kuuluu

Monta kertaa sitä ultraa olen miettinyt, varsinkin kun muutamat kommentit sain, kuinka oli ollut paineet ja filmi ok, mutta ultralla paljastunutkin paljon pahempaa. Ne saivat minut hieman jopa pelkäämään, voinko luottaa siihen jos lääkäri kertoo tutkimusten olevan kunnossa. Tuli sellainen olo, että sinne ultraan olisi pakko päästä. Mutta sen verran hyvin nyt vakuutettiin kaiken olevan kunnossa, että uskon tähän ja lopulta hermoilukin varmasti ajan kanssa hellittää. Tällä hetkellä siis luotan lääkärin arvioon.

Toivoisin kuitenkin, että tällaisissa tapauksissa ultra tehtäisiin automaattisesti, ettei vanhempien tarvitsisi jossitella onko kaikki hyvin vaiko ei. Oli kyseessä sitten vain pieni ääni tai isompi, niin ultra olisi nopein tapa selvittää tämmöiset asiat. Se huoli tämmöisessä asiassa kun voi kasvaa suureksikin. Kyse on kuitenkin lapsesta, joka on vanhemmille se tärkein asia maailmassa.

Meidän kohdalla tuli hyvät tulokset ja voihan olla, kun sydän seuraavan kerran kuunnellaan, sieltä ei sivuääntä enää kuulu. Mutta siinä voi pian käydä niinkin, että jos se ääni seuraavalla kerralla kuuluu edelleen, niin luultavammin täällä on yksi äiti joka vaatii aikaa lisätutkimuksiin, eli sinne ultraan. Ja ei luovuta ennen kuin sinne päästään.

Kommentit (8)

Ihan huippua, että saitte hyviä uutisia❤❤ oon kyllä sama mieltä, että tässä asiassa ultraus saisi olla automaattinen. Olis kumminkin tosi nopea toimenpide tehdä!

Hei. Vastasin sinulle viime postaukseen aiheeseen liittyen. Meillä siis lapsella myös sivuääni löydettiin puoli vuotta sitten. Otettiin neliraajapaineet ja ekg. Koska nämä normaalit, ei kuulemma lisätutkimuksiin ollut tarvetta. Tänään kävimme muissa asioissa lastenpolilla ja siellä asiasta vielä lastenlääkäriltä kyselin. Sivuääni kuului vielä yhdessä kohtaa, mutta muista kohdista (mistä viimeeksi kuului) ei enää kuulunut. Sivuääni oli nyt gradus 1 eli hyvin heikko ja kuulemma harmiton. Tämä täytyy nyt taas toistaiseksi hyväksyä, ultrata ei. Eli toivon, että meidän tapauksessa nimenomaan sivuääni on harmiton ja lääkärit oikeassa. Samaa toivon teille 🙂

Hyvä, että sielläkin oli filmi ja paineet kunnossa ja sivuäänikin heikentynyt.♥ Eipä ne taida sitten pahemmin ultrailla, jos näissä kaikki ok.
Me emme nyt oikein muuta voi kuin luottaa ja toivoa lääkäreiden olevan oikeassa. Isosti tsemppiä sinne.♥ Ei tämmöistä asiaa niin vain mielestään saa, vaikka kaikki olisikin ok.

Meillä allergialääri kuuli sattumalta lapsella sivuäänen. Muistelin, että se oli joskus pienempänäkin kuulunut, mutta useinmiten ei.
Lääkäri totesi heti, ettei syytä huoleen ole. Hän laottoi lapselle kuitenkin lähetteen ultraan siltä varalta, että joku kokemattomampi kolleega joskus kuulee sen ja huolestuu.
Filmejä tai neliraajapaineita ei koskaan otettu.

On kyllä mahtavaa, että pääsitte heti sinne ultraan ja asia selvitettiin heti. 🙂
Meillä kaksi lääkäriä kuullut tuon äänen ja muutama taas ei ole kuullut ollenkaan. Molemmilla kerroilla, jolloin ääni kuulunut, ei ole ollut flunssaa yms muuta jonka piikkiin sen olisi voinut laittaa.
Mutta onneksi seltään otettiin tuo filmi ja paineet, niin sekin jo kertoi varmasti paljon. 🙂

Hei 😊

Onpa hienoa kuulla, että kaikki oli hyvin. On varmasti teillekin helpotus. Ei se huoli varmaan koskaan kokonaan häviä, mutta haalenee eikä ole joka päivä mielessä. Minulla on aina pieni huoli tuosta meidän Leevistä, kun pienenä hänellä oli astma niin pahana, että oli lähellä siihen menehtyä. Vaikka on kulunut monta vuotta ja pahoja astmaoireita ei ole ollut aikoihin. Silti en voi unohtaa ja välillä huoli nostaa päätään. Onneksi teidän tytöllä ei ole mitään oireita. Sekin kertoo jo sen puolesta, että tuskin mitään vakavaa sydämessä on. Tsemppiä sinne 😊

Kyllä se on helpotus. Tässä kun on jo pitkään odoteltu, koska saadaan kuulla onko kaikki hyvin vai ei. Ja se kyllä on ihanaa, ettei hänellä ole mitään oireita joka viittaisi jonkin olevan selvästi huonosti.
Hui, teillä on ollut hurja tilanne siellä. Onneksi kaikki hyvin, mutta kyllä tuollainen jättää jäljen eikä varmasti unohdu. 🙁

Hyvät uutiset oli kyllä mahtavia.♥
Toi ultra olis kyllä ehdottomasti nopein tapa selvittää tämmöiset asiat.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X