äiti ja melukylän lapset - Banneri

Se alkoi tänään raskausviikko 34 (33+0-33+6) ja päiviä laskettuun on nyt alle viisikymmentä. Tarkalleen niitä on enää 49!! Sitähän kun ei todellisuudessa tiedä, onko niitä jäljellä enemmän vai vähemmän, mutta tuosta on hauska katsoa, kuinka lähellä se vauvan syntymä oikeasti onkaan.

Niinpä koin nyt hyväksi väliksi käydä läpi Saagalta säästämäni vaatteet ja katsoa mitä kaikkea sitä on tullut ostettua nyt vielä lisäksi. Ja olihan niitä vaatteita kertynyt koossa 50-56cm (lähinnä 56cm) aika paljon, joten sitä kokoa ei ainakaan tarvitse enää lisää. Seuraavaksi voi keskittyä seuraaviin kokoihin, sillä niitä ei enää paljon jemmassa ollutkaan.

Miten sitä aina pääsee unohtamaankaan kuinka pieniä ne vaatteet ovat ja joka kerta sitä yllättyy, kuinka ne pienet vaatteet ovat vauvalle vielä suuria. Vaikka pienet vaatteet meneekin päälle vain vähän aikaa, olen halunnut että niitä on aina reilusti. Meidän lapset ovat olleet aina aika kovia pulauttelemaan ja on tosi kurjaa, jos vaatteet loppuu kesken. Eikä sekään ole kivaa, kun ne ovat liian isoja.

Värimaailma pysyy aika samana, kuin oli Saagallakin, joten se helpottaa paljon. Oma maku ei näin lyhyessä ajassa ole päässyt muuttumaan, joten saa hyvin napattua käyttöön Saagan vanhoja, joista suurin osa on Newbien. Mitä ihania muistoja tulikaan mieleen niitä vaatteita käsissä pitäessä. Vastahan ostin niitä Saagalle ja odotin häntä vatsan tälle puolelle ja kohta noita jo puetaan helmivauvalle.

Raskausviikko 34 ja vointi vaihtelee päivittäin

Välillä virtaa on vaikka mihin ja välillä sitä ei meinaa löytyä ollenkaan. Vauvalla tuntuu vatsassa virtaa piisaavan ja se käy kyllä minulle, hyvä että toisella meistä sitä virtaa piisaa. Liitoskipuja on ollut sillon tällöin. Eilen niitä oli niin, että kävelykin todella teki kipeää ja vaapuin menemään kuin mikäkin pallo jalkojen välissä. Vauva myös liikkui siihen malliin, että kalvoista kuului vain naksuntaa. Välillä sen verran kovaakin, että teki mieli sanoa, rauhoitu, ettei ne nyt vaan puhkea. Eilen oli myös ensimmäiset supistukset, mitä minulla ei yleensä juurikaan ole ennen varsinaista synnytystä.

Juuri alkanut raskausviikko 34 tarkoittaa nyt sitä, että vauva olisi näillä viikoilla päästä jalkoihin sellaiset 42cm pitkä ja painokin on ylitänyt 2 kilon rajan. Yleensä vauvat kääntyvät näihin aikoihin pääalaspäin. Meidän vauva heitti ainakin vielä eilen kuperkeikkoja, kun ensin hikka tuntui aamulla alhaalla, päivällä ylhäällä ja aamuyöstä taas alhaalla.

Raskausviikkojen 32 ja 33 kuulumiset tästä linkistä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X