äiti ja melukylän lapset - Banneri

Nyt vihdoin ”väliaikatietoa” siitä, kun imetysdiettiä on takana reilu kuukausi. Täytyy sanoa, että olen erittäin onnellinen siitä, että sille rupesin, sillä muutoksia alkoi näkyä jo todella nopeasti. En uskonut, että muutos voisi niin lyhyessä ajassa olla niin suuri, mutta näköjään se voi. Jos et ole lukenut ensimmäistä osaa imetysdietistä, niin käy ihmeessä lukemassa se.

Imetysdietin aloituksen jälkeen ei mennyt kuin muutama päivä ja vauvan iho alkoi rauhoittua. Viikossa se näytti jo todella hyvältä ja kahden viikon kuluttua ei olisi uskonut siinä edes koskaan olleen mitään. Kohdat kyllä näkee, kun tietää mistä katsoa, mutta muutos on ollut aivan huikea.

Välillä sitä miettii kuinka paha tilanne olisi, jos en olisi imetysdiettiä aloittanut

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, dietin myötä pulauttelu (lue: oksentelu) hellitti paljon, vauva oli iloisempi ja saatoin istua paikoillani vauva sylissä ilman että piti hytkyttää tai tehdä jotakin, jotta toisen olo olisi parempi. Huomasin myös askeleideni vähenevän huimasti, kun koko ajan ei enää tarvinnut hytkyttää ja kävellä edestakaisin. Pienen olo oli selvästi parempi ja hän alkoi myös nukkua tosi hyvin. Myöskin vaippa-alue rauhoittui ihan todella paljon, eikä ole mennyt dietin aikana kertaakaan rikki. Ennen diettiä se oli todella usein rikki tai punoitti voimakkaasti.

Imetysdietin lisäksi olen rasvaillut ihoa aamuin illoin. Kortisonia taisin käyttää vain muutaman kerran, kun perusrasva ja dietti toi niin mahtavan avun ihoon. Alkuun ihohan oli kova koppura ja kaukana vauvan pehmoisesta ihosta. Kaksi kertaa päivässä olen ihoa rasvaillut ja se on nyt todella pehmeä. Iho pehmeni muistaakseni parissa viikossa, silloin kuin punoituksetkin hävisivät. Alla kuvakollaasia siitä kuinka iho hiljalleen parani.

Parin viikon dietin jälkeen vauva sai rotarokotteen joka pisti pakkaa sekaisin. Rokotteen jälkeen pulauttelu on palannut aika voimakkaana ja pahimmat oireet tuli rokotuspäivänä ja siitä viikon päästä alkoi oikein kunnolla. Sillä tiellä tässä ollaan edelleen, tosin pulauttelu hieman hellittänyt vaikka se on vielä aika runsasta. Reppana tuli jo siitä ensimmäisestä pitkäksi aikaa kipeäksi ja nyt tuntuu olevan sama homma ja toipumisessa menee pidempi aika.

Imetysdietistä on ollut apua meille ja aion ehdottomasti jatkaa sitä. En voi edes ajatella kuinka paha tilanne voisikaan olla, jos en olisi imetysdiettiä aloittanut. Koska siitä on selvästi ollut apua jatkan tätä vielä ja kun aika tuntuu oikealta, voi sitä alkaa hiljalleen purkamaan. Nyt mennään sillä, mikä tuntuu meille parhaimmalta ratkaisulta tähän hetkeen.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X