äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lasten kanssa rannalla saa olla silmät selässäkin

Teksti Terhi

Vitsi mitä helteitä viime viikko tarjosikaan, toivottavasti niitä on tulossa jossakin vaiheessa lisää. Täällä ollaan käyty rannalla lasten kanssa ahkeraan ja uskon, että monessa muussakin perheessä ollaan vietetty paljon aikaa veden äärellä. Me ollaan käyty oman perheen kesken nyt muutamalla lähirannalla ja suosittu eniten hiljaisinta rantaa, jossa on helpompi laskea ne omien lasten päät.

Meillä on kolme uimataitoista, mutta toki pitää heitäkin vielä vahtia etteivät lähde liian kauas uimaan. Nyt ollaan ajoitettu rannalla käymiset iltaan ihan jo kuuman ilmankin takia, mutta myös siksi, että mies on päässyt mukaamme. Neljällä silmällä on helpompi vahtia kuutta vedessä pulikoivaa lasta, kuin kahdella.

Rannalla pienten kanssa meillä on yksi sääntö, jota pitää noudattaa

Monen vuoden ajan meillä on ollut uimataidottomien kanssa sääntö, kun napa kastuu pitää lähteä kohti rantaa. He osaavat noudattaa tätä hienosti ja muistuttavat heti toista, jos joku menee edes hieman yli navan. Nyt kun olen ollut itse joutunut seisomaan rannalla vauvan kanssa taaperon lutatessa rantavedessä, on hyvä että isommat noudattavat tuota ohjetta. Olemme suosineet rantoja, jossa vesi on pitkään matalaa, sellaiset ovat lasten kanssa ihan parhaita.

Kun olemme olleet molemmat vanhemmat mukana, on mies uinut siellä lasten kanssa tai mennyt veteen pienille rajaksi, jota ei saa ylittää. Tämäkin on oikein toimiva systeemi. Silti tuntuu siltä, että silmät saisi olla selässäkin. Siinä ei oikein voi muuta kuin tasaisin väliajoin laskea, että kaikki päät on pinnalla.

Muutamaan kertaan sydän on jättänyt muutaman lyönnin välistä, kun olenkin laskenut päitä olevan vähemmän kuin pitäisi. Samassa olen sitten hoksannut, ettei osa lähtenyt edes sillä kertaa meidän mukaan rannalle. Ihan kamala tunne, onneksi vain oma misti teki tepposet.

Rannalla aika menee kuin hujauksessa ja siellä voisi viettää pidemmänkin tovin. Vielä kun pakkaa eväät mukaan voi viettää vaikka kuinka pitkän tovin. Nyt kuitenkin ollaan oltu maltillisia aikoja, ettei vauva ole liian pitkiä aikoja kuumassa. Sen verran lämmintä on ollut, että varjossakin on ollut kuuma.

Toivotaan että lämpöä riittää ja voidaan viettää vielä monet ihanat päivät rannalla lasten kanssa.

Niin ja vuosi sitten taaperosta vesi oli todella jännä juttu, mutta nyt hyvä jos hän suostuu lähtee kotio.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä