äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viikot ja kuukaudet vain vilisee, varsinkin näin kesällä aika menee nopeaan. Ja kuin huomaamatta meidän vauva täytti eilen viisi kuukautta. Viisikuukautiset on aivan ihania. Seuraavat tarkkaan ympärillä tapahtuvia asioita, oppivat hurjaa kyytiä uusia taitoja ja kasvavat vauhdilla, mutta ovat kuitenkin vielä ihan pikkuisia.

Imetysdietti jatkuu meillä edelleen. Käytiin lääkärineuvolassa, jossa ohjeistettiin hiljalleen palauttamaan minun ruokavalioon pois jätettyjä ruokia. Kuitenkin täytyy pitää pois vielä maito, soija ja nauta, jotka selvästi ovat aikoinaan aiheuttaneet iho-oireita. Lääkäri painotti, ettei diettiä enää suositella, vaan pitäisi siedättää, mutta huomasi etten ole sitä tekemässä, joten neuvoi sitten välttämään edellämainittuja. Nyt ajattelin palautella varovasti ensin sitrushedelmät, sitten tomaattia, pähkinää jne. Rauhalliseen tahtiin palautellaan, jotta nähdään jos joku aiheuttaa pienelle oireita. En kyllä ole vielä aloittanut tätä, ehkä kohta koitetaan.

Vauvamme ollessa viisi kuukautta hän kääntyy ja on ehkä sairastanut vauvarokon

Näytin lääkärille myös valokuvia Eeditin ihosta, kun mietin olisiko hän voinut sairastaa kuumeettoman vauvarokon, vai oliko kyseessä jokin muu. Lääkäri oli sitä mieltä, että kyseessä ei olisi ollut vauvarokko, koska iho oli niin rajun näköinen ja kuumettakaan ei ollut. Neuvolassa kuitenkin sanottiin, että vauvarokon voi myös sairastaa ilman kuumetta, joten siellä oltiin sitä mieltä, että kyseessä on voinut olla vauvarokko. Hassua, että mulla on seitsemän lasta ja vauvarokko ollut kaikilla ja en sitten tunnista oliko kyseessä se vaiko ei.

Vauva on oppinut ihanasti uusia taitoja. Hän oppi ihan pari päivää sitten vihdoin kääntymään selältä vatsalleen ja nyt sitä tehdään sitten ihan koko ajan. Lisäksi hänellä on kova kiire koittaa päästä eteenpäin ja välillä kovan huudon kera kun ei vain onnistu. Taaksepäin kyllä pääsee jo pikkuisen.

On niin ihana seurata kuinka hän on itsekin onnellinen oppiessaan uusia taitoja. Näkeehän vatsallaan kaikki eri kulmasta. Voi että joka kerta niin hienoa seurata kun vauva oppii uutta. Vaikka on samalla hieman haikeaa, niin kuitenkin niin mahtavaa. Mutta miettikää, viisi kuukautta, nopeimmat kuukaudet ikinä.

 

Lue myös:
Vauvan ensimmäinen kuukausi
Vauva täytti kolme kuukautta
Meidän vauva täytti neljä kuukautta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X