äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuolaa, kuolaa ja vähän lisää kuolaa. Hampaita ei vielä näy, mutta eiköhän ne sieltä vielä ilmaannu. Tässä vauvan hampaita odotellessa, koitan suojata vaatteita edes hieman jollain. Osa vauvan vaatteista on jo saanut osumaa kuolasta, eli värimuutosta on ilmaantunut. Mitään kuolalappuja en oikein tykkää pitää, sillä niitäkin saisi olla vaihtamassa jatkuvasti, joten käytän sideharsoja.

Sideharso suojaa hyvin ja sen voi kääntää moneen kertaan ja laittaa kauluksesta sisälle ja kun se kastuu etsii vain kuivan kulman. Meillä ainakin kuolaa tulee niin paljon, että lappu kastuisi tyyliin vartissa jo täysin märäksi. Meillä tämä on toiminut tosi hyvin ja harsot ei ainakaan vielä ole loppuneen päivistä kesken.

Toisaalta odotan että hampaita puhkeaisi ja toisaalta niillä ei olisi vielä mikään kiire

Vauva veisi nyrkkejään jatkuvasti suuhunsa, joten ikenet kutisevat. Saa nähdä koska ne ensimmäiset helmet suuhun sitten ilmestyvät. Toisaalta odotan, että ensimmäiset hampaat tulisi pian läpi, jotta tuo kuolaaminen edes hieman rauhoittuisi, mutta toisaalta taas imetyksen takia en niitä vielä kaipailisi. Sattuu jo pelkkä ajatus siitä, jos hän puraisee syödessään. Varsinkin, kun hän on jo nyt välillä koittanut purra ikenillä, niin aika todennäköistä on, että niitä hampaitakin sitten jossain vaiheessa koitetaan myös tissiin. No mutta ei murehdita sitä nyt vielä.

Hampaat ilmaantuvat sitten jossain vaiheessa ja toivottavasti niiden puhkeaminen ei tule tekemään pienelle kovin kipeää, vaan selviäisi sen kanssa vähällä. Jos suu meinaa tulla kovin kipeäksi koitetaan saada pienen olo siedettäväksi. Ja katsotaan helpottaako kuolaaminen hampaiden myötä yhtään. Minkä ikäisenä teidän vauvalle on tullut ensimmäinen hammas tai hampaat? Täytyisikin jo muuten varautua tulevaan ja ostaa hänelle valmiiksi hammasharja odottamaan sitä hetkeä, kun hammas vihdoin tulee läpi.

Tuntuu niin uskomattomalta, että juuri meidän pieni syntyi ja nyt täällä jo tehdään hampaita ja puolen vuoden ikä lähestyy ihan hurjan kovaa vauhtia! Ihan pianhan täällä täyttyy viisi kuukautta, aika hurjaa!

Löydät meidät myös instagramista _terhin_

Kommentit (8)

Meillä tuota nyrkkien jyystöä ja kuolaa riitti tosi kauan ennenkun se helmi putkahti, varmaan pari kk. Kaikki hampaat onneksi tulivat suht helposti,poskihampaat olivat hankalimmat. Imetys päättyi 10kk iässä kun tyyppi ei kertakaikkiaan lopettanut puremista ja teki sitä jo ikenillä nasevasti. 8kk tuli se ensimmäinen hammas.

Enpä oo kuolalappuja osannut minäkään käyttää, liikaa työympäristö tulee mieleen siitä. mielummin oon sit vaihtanut vaatteita ja paljon käytin merinoja tai silkkiä, ettei tunnu märältä. Esikoisen ekat hampaat tuli 6kk synttärien aikaan. Nyt tälle tokalle tuli ekat kaks alahammasta just 5kk. Varmuutta päivästä mulla ei oo, kun en muistanut tarkistaa asiaa aiemmin, mutta silloin katsoessa oli ihan kunnolla jo hampaat näkyvissä. Niillä kahdella mentiin yli 8kk ikäiseksi, sit tekikin kuukaudessa 6 hammasta ja sen jälkeen on tullut eka yläposkihampaat 10kk ja alaposkihampaat 11kk. Eli huomenna kun tulee 1v mittariin, hampaita on 12 😊

Ensimmäisenä, onnea sinne yksivuotiaalle.♥
Teillä tuli kyllä hurjalla tahdilla tuossa yhdessä välissä hampaita. Hieno määrä niitä löytyykin jo pienen suusta. 🙂

Viimeksi ostin ikeasta kuolalappuja ja niissä oli kyllä hinta-laatu suhde kohdillaan! Suosittelen! Sopivan paksuja etteivät heti ole läpimärkiä (siis mitä hyötyä niistä ohuista lapuista edes on!?) ja hintansa puolesta voi ostaa useamman setin. Meillä kyse oli pojasta, joten lappujen värit oli ok, liekö samat värit edelleen…

Joo ei saa kyllä olla mikään ohut lappu. 😀 Mä luulen, että mennään noilla harsoilla, ne on tarpeeksi pitkiä, kun sitä kuolaa ainakin tällä hetkellä tulee aivan järkyttävästi. Mutta pidän tämän kuolalappuvinkin mielessä ja pitää kurkata, kun menee seuraavan kerran ikeaan. 🙂

Meillä esikoiselle tuli 5kk vanhana eka hammas ja nyt 5v lähti ensimmäinen maitohammas 🙂

Hih, helppo muistaa kun vitonen molemmissa.♥

Pitkään teillä tehtiin hampaita, saa nähdä koska täällä se ensimmäinen ilmestyy.
Äh, tuo pureminen on niin kivuliasta. :/ Toivon, että meillä ei alettaisi kovasti pureskelemaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X