äiti ja melukylän lapset - Banneri

Moikka, toivottavasti sinulla oli ihana joulu. Meidän joulu oli oikein onnistunut ja sujui lähes normaaliin malliin, vaikkei kaikki rakkaat siihen päässeetkään tänä vuonna osallistumaan. Tämä oli vauvan ensimmäinen joulu ja se sujui oikein mukavasti. Paljon riitti hänellä ihmeteltävää. Joulusta ensimmäisenä nousee mieleen sanat kiireettömyys, ruoka, herkut, jännitys ja perhe.

Vauvan ensimmäinen joulu on jotenkin aina niin ihana. Kuinka paljon ihmeteltävää siinä riittääkään ja sitä on ihana seurata. Hienosti hän sulautui mukaan kaikkeen, ihan kuin hän olisi aina ollut osana meidän joulua. Aamulla hän oli muiden seassa unisena sohvalla ”katsomassa” televisiota ja muutenkin mukana päivän menoissa. Hautuumaallakin käytiin ja siellä hän oli sylissäni muhkea toppahaalari päällä nenänpää punaisena. Saunassa käytiin jälkilämmöissä alalauteilla ihmettelemässä kiukaassa näkyvää tulta.

Vauvan paketit eivät sisältäneet yhtäkään lelua

Lapset sai ihania lahjoja ja kaikki ne oli oikein mieluisia. Useampana vuonna meillä on ollut toiveena, ettei lahjoja tulisi yhdelle lapselle järjettömiä määriä. Vähempi määrä riittää hyvin ja ihana, kun kysytään mitä lapset toivoo tai mitä kannattaisi ostaa. Toiveena oli tänä vuonna, ettei vauva saisi leluja, sillä niitä meiltä löytyy jo todella paljon ja uusille ei ole tarvetta. Tässä vuosien saatossa niitä on kertynyt jo aika mukavasti.

Vauvasta jouluna kiinnostavinta tuntui olevan lahjapaperit sekä lahjanarut, joiden seassa hän mönki menemään. Se oli kyllä jotenkin hauska näky. Taisi isi avata lopulta kaikki Eeditin paketit, kun hän ei oikein hoksannut mitä niille paketeille tekisi.

Useampi kerta ennen joulua kyseltiin, mitä vauvalle voisi ostaa ja vastattiin, että riittää varsin hyvin vaikka vaippapaketti, jos jotain haluaa ostaa. Vauva sai lahjaksi metsolan jumpsuitin, leggarit, romperin ja pipon, Kaikon leggarit, yhden yöpuvun sekä ihanan nokkamukin, jossa E-kirjain, rahaa sekä niitä vaippoja paketin.

Sen verran väsyttävä päivä taisi olla, kun illasta uni tuli hetkessä. Vauvan ensimmäinen joulu sujui siis oikein mukavasti ja siitä jäi meille kaikille kivat muistot. Ja vaikka meillä ei minun vanhemmat ja sisko päässeet paikalle, olivat he meidän seurassa aattona WhatsAppin välityksellä ja olen niin onnellinen, että se onnistui edes sillä tavalla. Joulu ei ole joulu ilman omia läheisiä.

Kurkkaa alta Saagan ensimmäiseen jouluun
Vauvan ensimmäinen joulu (2018)

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X