äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä on pian vuosi täynnä imetystä. Meillä on ollut ihan mahtava imetystaival ja ei mikään kiire vielä lopettaa imetystä. Välillä sitä kuulee, kuinka vois varmaan jo kohta lopettaa, kun vauvakin täyttää vuoden, mutta me ei olla siihen kyllä vielä valmiita ja onneksi ei tarvitse olla.

Imetys on alusta asti sujunut hyvin, mistä olen ollut enemmän kuin onnellinen. Se ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys. Joskus sen imetysotteen kanssa voi kestää kauankin ja meidän parilla lapsella on aikoinaan löytynyt kireä kielijänne syyksi sille, ettei imetysote ole ollut kunnollinen. Rinnanpäätkin on monesti menneet edellisillä kerroilla rikki, mutta nyt ei ollut sitä ollenkaan. Minulla on ollut myös yleensä rintatulehduksia riesana, nyt niitä ei onneksi ole ollut yhtäkään. Toki sellainen ehtii vielä tulla, jos on tullakseen, mutta jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin nyt ehkä säästyttiin siltä vaivalta kokonaan.

Ei ole käynyt mielessä lopettaa imetystä

Yöt on menneet jo pidemmän aikaa ilman imetyksiä, mutta päivissä niitä on vielä useampi. En oikeastaan edes tiedä kuinka monta, ihan on vauvan tahtiin siinä menty. Aamu, ilta ja ennen päiväunia on selvästi ne tärkeimmät kerrat. Niistä ei siis ainakaan vielä hetkeen olla luopumassa.

Niin kauan on tarkoitus jatkaa, kun se kummastakin tuntuu siltä. Sitähän ei tiedä, vaikka tässä kävisi niin, että vauva itse sen jossakin välissä lopettaa, niin kuin edellisen kohdalla kävi. Tai sitten itsellä tulee tunne, että nyt taitaa riittää imetykset. Mielestäni on hyvä ettei suunnittele tätä sen enempää, vaan mennään sen mukaan mikä tuntuu juuri sillä hetkellä hyvältä.

Imetyshetket ovat pienelle vielä niin kovin tärkeitä ja kyllä ne on sitä minullekin. En koe, että imetys jotenkin rajoittaisi menemisiä, sillä päivällä ei ole mikään iso katastrofi, jos joku kerta jää välistä. Välillä tulee vähän ikävä tunne, jos imetyksen lopettamista jotenkin hoputetaan, kun se on sujunut meillä niin hyvin. Kaikkihan ei tykkää pitkään imettää ja kokee sen rasitteena. En mielestäni ole lapsiani erikoisen pitkään imettänyt, pisimmillään 1v2kk, ja luulen, että tälläkin kertaa mennään sinne samoille paikkeille, mutta aika näyttää.

Me nautitaan meidän imetyshetkistä ja ei turhaan stressata, vaikka joidenkin mielestä voisi hiljalleen jo lopetella imetystä. Ja vaikka ne todellakin ovat tällä hetkellä vain hetkiä, jolloin pieni piipahtaa rinnalla vain nopeasti, niin ne jokainen hetki on äärimmäisen tärkeä.
Mielelläni kuulisin, kuinka kauan sinä olet imettänyt ja onko udeltu koska ajattelit lopettaa?

Kurkkaa myös:
Miten meillä sujuu imetys?
Seuraa meitä instagramissa _terhin_

Kommentit (21)

Ensimmäistä vauvaa 6kk,toista 9kk,kolmatta 11kk,neljättä 12kk ja viidettä 2.5vuotta..Jokaisen kohdalla imetys on sujunut hyvin. Maitoa runsaasti, imetys ihana rauhoittumisen hetki. Ensimmäisen kohdalla erehdyin silti antamaan lisämaitoa tuttipullosta eikä vauva enää huolinut rintaa. Muille ei kertaakaan tuttipullosta. Yösyötöt loppuivat aikaisin ja kuopusta imetin n puolen vuoden ajan vain kerran, iltaisin.

Hei, minulla on kolme lasta. Esikoinen oli vähä päälle 2v kun lopetettiin, enimmäkseen lähimmäisten painostuksen vuoksi. No seuraavien kohdalla en ole piitannut kummasteluista mitään, asiahan on täysin minun ja lapsen välinen juttu eikä kuulu muille pätkääkään. Kakkonen kävi rinnalle 2v10kk ikään asti. Imetys loppui pikkusisaruksen syntymään, ei vain huolinut enää, ei ollut mitään itkuja kun vieroittuminen lähti lapsesta. Kolmonen on syntynyt muutama päivä ennen teidän Saagaa ja käy rinnalla 3-6xvrk. Tissi on kovin tärkeä eikä meillä ole mitään kiirettä lopettaa. Todnäk odottelen lapsen luontaista vieroittumista.
Ihania imetyshetkiä teille!

Ikävä, että ensimmäinen taival päättyi painostuksen vuoksi. Hienon imetystaipaleen kuitenkin silloin saitte.♥ Ja nyt niitä kertynyt lisää.♥
Kiitos paljon ja ihania imetyshetkiä myös sinne.♥

Pitkällä imetyksellä voi olla haittaa tulevaisuudessa purennan suhteen ihan samoin, kun tutin syönnin kanssa. Luonnollisin aika lopettaa molemmat on 8-12 kk , silloin se on helpointa, sen jälkeen se vaikeutuu. Kannattaa miettiä niitä purenta juttuja. Oikomishoito ei oo mitään kivaa. Tyttö joutui , poika ei, joka ei koskaan syönyt tuttia ja siirtyi 8kk nokka mukiin.

Lyhyt imetys lisää virhepurennan riskiä. Pitkä imetysaika puolestaan edistää hyvän purennan muotoutumista.

Googlaappa imetys ja purennan kehittyminen, imetyksellä on myönteisiä vaikutuksia purentaan toisin kuin pulloruokinnalla tai pitkällisellä tutin käytöllä.

Tutin syömisestä olen tietoinenkin purentavioista ja siihen vaikuttaa myös se onko vanhemmilla oiottu.
Meillä on osalla lapsista oikomishoitoja tiedossa ja ei mitään kivoja juttuja. Itsellänikin on oiottu aikoinaan paljon.

Olen tainnut molempia vanhempia lapsiani (6 ja 8) imettää suunnilleen 9kk ikäiseksi, muistaakseni. Ensimmäisen imettämisen lopetin ennen minun ja mieheni hääjuhla, sillä en halunnut joutua lypsämään rintoja kesken juhlien, aika itsekkäästä syystä siis. Toisen imetys loppui jotakuinkin saman ikäisenä, koska pojalle tuli ihan järkyttävän räkätauti, eikä tuntunut saavan happea rinnalla. Nyt syntyi iltatähti, ja en mitenkään suunnittele, kauanko imetän. Minun on lähdettävä syksyllä joko kouluun tai töihin, ja mietin miten imetys onnistuu siinä samalla, kun en halua alkaa pumppaamaan kesken työpäivän tai koulupäivän. Haluaisin ehkä kuitenkin imettää aamuisin ja iltaisin ainakin… Ehkä asiat jotenkin onnistuu siitäkin huolimatta, että menen kouluun tai töihin.. haluaisin imettää pitempään kuin sen 9kk.

Mielestäni se, kuinka kauan kukakin imettää, on täysin äidin oma asia, eikä kenellekään muulle kuulu. Imetys on hyväksi lapselle ja äidille. Jokainen tekee kuten itsestä hyvältä tuntuu.

Hienot imetystaipaleet on heidänkin kohdalla kertynyt ja nyt yhden kanssa saatte viettää niitä nyt.♥
Ei sitä kannata etukäteen paljon suunnitella, vaan antaa rullata omalla painollaan, niin kuin on edellistenkin kanssa mennyt. 🙂 Varmasti saatte jollakin tavalla jatkettua imetystä myös koulun/töiden alettua.♥
Aurinkoisia päiviä sinne. 🙂

10kk oli pakko vieroittaa oman terveyden takia. Mut että eihän 1v ja reilu 1v ole vielä mikään aika että pitäisi lopettaa. Hyvä vaan että imetys sujuu ja on teille mieluinen asia.

Hienot kuukaudet kertyi siellä imetystä.♥
Niinpä, pieniähän sen ikäiset vielä on. Meillä ei ole vielä kiire lopetella.♥

Moikka! Meillä esikoista imetin 1v2kk ja nyt kuopus on 1,5v ja imetän vielä vaikka tarkoitus oli jo lopettaa. Meillä on päiväkoti alkamassa ja tässä korona-tilanteessa olen ajatellut että kyllä imetys kannattaa, lapsi saa vastustuskykyä ja onhan se aika ihanaa, meilläkin vaan päivällä ja illalla pari kertaa syödään. Kyllä niitä ihmettelyjä ja kauhistelujakin on kuulunut, mutta perusteluni ovat saaneet ihmettelijät myönteisiksi. Ihanaa talven riemua teidän perheelle!

Teillä on kertynyt siellä jo hieno määrä ihania imetyshetkiä.♥
Aina on joku, jonka mielestä pitäisi jo lopettaa yms. Mutta turhaan sitä ainakaan toisten sanomisten takia alkaa edes miettiä lopettamista.
Kiitos, sitä samaa sinne.♥

2,5 vuotta, se oli sopiva kesto meille! Läheisyyttä, vastustuskykyä ja ravintoakin. Lopussa oli enää kerran päivässä, siitä oli helppo lopettaa yhteisymmärryksessä. Vaikka kyllä me molemmat vähän itkettiinkin, kun jouduin muistuttamaan, että nyt se on oikeasti loppu <3

Oi, teillä kertyi niihin vuosiin paljon ihania yhteisiä hetkiä.♥

Imetin esikoista 1v8kk, hän itse jätti omaan tahtiinsa ensin imetyskertoja pois ja sitten yks päivä ei vaan enää huolinut. Kuopus nyt 7 viikkoinen ja saa nähdä kuinka pitkään hänen kanssaan imetystaival kestää 🙂

Ihana imetystaival ollut siellä esikoisen kanssa ja tuo on kyllä parasta, kun lapsi itse päättää lopettaa.♥
Oikein ihania imetyshetkiä sinne pikkuisen kanssa.♥♥

Itse imetin ekaa 1v 2kk, tokaa 1v 5kk ja kolmatta 2v 6kk. Joka kerta imetys on vain loppunut, sillä lapsi ei ole enää halunnut tulla rinnalle. Lapsentahtisesti siis menty.

Mukavaa kevättä!

Ihania imetyshetkiä ollut siellä ja tuo on se ihanin tapa lopettaa imetys, kun pieni itse päättää, että nyt riittää.♥
Kiitos, ihania helmikuisia päiviä sinne.♥

Kahta ensimmäistä imetin hieman reilu vuoden, kolmatta 2vuotta ja 3kk. Ja nyt puoli vuotiasta vauvaa. Imetys on niin helppoa ruokailua, ja ihanaa hellyysaikaa 😊

Ihania imetyshetkiä on sinnekin jo kertynyt ja nyt vielä monia edessä.♥
Imetys on kyllä helppoa, kun se sujuu.♥

Ihania imetystaipaleita sinne kertynyt.♥♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X