äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän tyttären pikkurillin murtuman kipsaus ei mennyt muutama viikko sitten ihan putkeen. Saatiin kipsin poiston jälkeen lähete käsikirurgille, joka vilkaisisi sormen tilannetta ja mahdollista jatkoa sen suhteen. Eilen käytiin Tayssissa kuulemassa ”tuomio”.

Toiveena meillä oli, ettei pikkurillille tarvitsisi mitään tehdä jos ”vamma” olisi vain kosmeettinen, niin ennemmin annettaisiin olla, kuin leikattaisiin. Tytärtä ei virheellinen asento ole häirinnyt kipsin poiston jälkeen ollenkaan, vaikka pikkurilli hakeutuukin nimettömän alle, kun käden laittaa nyrkkiin.

Meistä oli oikein hyvä juttu, että saatiin lähete käsikirurgille

Eilen mentiin Tayssissa ensimmäisenä vielä röntgeniin ottamaan tuoreet kuvat sormesta. Röntgenissä on näiden viikkojen aikana käyty nyt niin monta kertaa, joten tämä oli tytölle jo niin tuttua hommaa ja saikin kovasti kehuja röntgenissä, kuinka hyvin kuvat saatiin otettua. Meille jäi vielä hyvin aikaa siirtyä rauhassa odottelemaan pääsyä käsikirurgille. Lopulta sinne päästiinkin etuajassa.

Käynnillä katsottiin sormen liikeradat ja kyseltiin säryistä tai muusta, joka voisi haitata arjessa. Tyttärelle olin painottanut ennen käyntiä, että kaikkeen on vastattava rehellisesti. Jos särkyä on pitää sanoa, eikä pelätä sen kertomista leikkauksen pelossa. Mainitsittiin lääkärille kipsin poistamisen jälkeisistä säryistä, mutta ne loppuivat aika nopeasti ja kuten jo aavistelinkin, ne on täysin normaaleja tuntemuksia kipsin poiston jälkeen.

Hän katsoi meidän kuvat tai katsottiin niitä kaikki yhdessä ja sormi näytti luutuneen hyvin. Vielä viikon verran on mentävä vähän sormea varoen ja sitten sitä voi käyttää täysin normaaliin tapaan. Mutta onko leikkaukselle tarvetta, niin ei ole. Se voitaisiin operoida, mutta se tarkoittaisi, että sormen luu pitäisi katkaista ja luuduttaa uudestaan, joka taas tarkoittaisi uutta kipsiä ja sormen parantelua. Pahimmillaan kävisi vielä niin, että sormi luutuisi vielä enemmän virheelliseen asentoon.

Eli ei korjausleikkausta edessä. Tytär ja minä olimme tästä enemmän kuin onnellisia. Vänkyrä pikkurilli on nyt osa häntä ja toivon mukaan ei tule jatkossakaan koskaan häntä vaivaamaan missään vaiheessa. Ollaan onnellisia siitä, että saatiin nopeasti kipsin poiston jälkeen aika käsikirurgille ja hänen arvio tilanteesta.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:
Ensimmäinen meidän lapsista, jolle laitettiin kipsi
Eihän se kipsaus nyt aivan putkeen mennyt
Instagramista meidän löytää @_terhin_

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X