äiti ja melukylän lapset - Banneri

Heinäkuussa kirjoitin, kuinka meidän taapero ei vielä puhu. No nyt tilanne on jo eri ja sanoja on alkanut tulla kovalla tahdilla, tuntuu että niitä opitaan melkein päivittäin lisää. Hän on myös niin onnellinen, kun huomaa saavansa jonkun sanan muodostettua ulos samalla tavalla kuin me muut. Sitten taputetaan ja iloitaan yhdessä.

Sisarukset ovat ihanan innoissaan, kun pikkusiskolta tulee sanoja. He koittavat kovasti hänelle opettaa uusia sanoja varsinkin omia nimiään, mutta toistaiseksi hän osaa sanoa melkein kokonaan kolmevuotiaan nimen. Hauska on seurata, kuinka he yhdessä sitten nauravat, kun pikkusisko sanookin jotain ihan muuta kuin he toivovat.

Nopeasti nämä pienet kyllä oppivat. Eräs ilta oltiin menossa hammaspesulle ja huusin meidän kolmevuotiasta tulemaan ja hän huusi ”Ei”. Siitä seurasi se, että nykyään aina kun pyydän taaperoa tulemaan hammaspesulle hän huutaa ”Ei”. Hieman kyllä huvittaa, sillä yleensä hän kuitenkin sitten lähtee kävelemään kohti vessaa pesemään niitä hampaita.

Lyhyesti vielä meidän 1v 7kk taaperosta

Hän pitää paljon siitä kun luemme lyhyitä kirjoja yhdessä. Niissä tilanteissa monesti sitten pysähdytään jollekin sivulle ja hän osoittaa jotakin kuvaa ja kerron mikä se on ja hän koittaa toistaa perässä. Jos sana on vaikea hän kyllä skippaa sen vallan. Hän myös selailee monesti kirjoja ihan yksinkin.

Hän on kova halailemaan ja antamaan suukkoja. Kun hän haluaa syliin, hän peruuttaa eteesi. Hän tykkää keinumisesta, kylpemisestä, nukkeleikeistä, vesiväreillä maalaamisesta, piirtämisestä ja rattaiden kyydissä istumisesta. Hän on iloinen ja nauravainen ja kyllä hänestä löytyy myös se puoli kun kiukuttaa. Hänellä on vaihe, kun kaikki on hänen omaa ja hän haluaa juuri sen tavaran joka toisella on.

Taapero nukkuu päiväunet omassa sängyssään ja yöllä hän nukkuu heräämättä aamuun asti. Tutti on käytössä vielä öisin ja siitä olisi tarkoitus pian luopua, kunhan vaan saataisiin aikaiseksi. Herätessään hän laittaa itse tutin tyynyn päälle ja siitä ei tarvitse vääntää sen enempää.

Hän on aivan ihana pikkutyyppi jonka kanssa on ilo olla ja viettää aikaa.
Seuraa meitä myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X