äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kirjoitin aiemmin aito kuusi vai muovikuusi postauksessani siitä, kuinka varmaankin tänä vuonna päädymme lopulta aitoon kuuseen. Ja niin me päädyimme ja tänään kiertelimme lasten kanssa omalla pihalla katsomassa löytyisikö sopivaa. Aika heikolta näytti, joten niinpä lähdimme lähes koko perheen kesken katsomaan kuusta mieheni isovanhempien metsästä.

Kierreltiin ja osa lapsista kirjaimellisesti kieri metsässä. Yksi parhaista osuuksista tässä kuusen etsimisessä onkin se lasten riemu siellä metsässä, kun juoksevat, kierivät ja hyppelevät pitkin poikin. Meno näyttää siltä, kuin eivät olisi hetkeen metsässä olleet, vaikka usein tuossa oman pihan takana olevassa metsässä käydäänkin. Mutta onhan tuolla maasto erilainen.

Koko perhe yhdessä etsittiin meille sopiva kuusi

Täällä satoi tänään lisää lunta, niin puita sai ravistella jotta ne näkisi paremmin. Sekös lapsia kovasti nauratti, kun puiden oksilta tipahteli lunta päähän. Löydettiin muutama aika hyvä, joista sitten päädyttiin kaatamaan se niistä tuuhein. Lapset koittivat isänsä avustuksella jokainen vuorollaan sahata kuusta ja lopulta puu saatiin kaadetuksi. Pojat sen halusivat autolle kantaa ja muu joukko seurasi perässä.

Tämmöiset pienet yhteiset jutut perheen kanssa on sellaisia jotka varmasti jäävät lastenkin mieleen. Hyvin he tutkailivat metsässä puita, miettivät mikä jaksaa kantaa koristeita ja mikä ei. Mikä olisi meille liian iso ja mikä taas liian pieni. Hauska seurata sitä kuinka jokainen osallistuu tavallaan. Pienintä kannettiin jonkin verran, kun maasto oli paikoin vaikeakulkuista.

Nyt meillä on siis perheen kanssa yhdessä kaadettu kuusi, joka kannetaan ensi viikolla sisälle. Ensin se saa ylleen vain valot ja lapset varmaan jokainen haluaa ripustaa oman pallonsa kuuseen. Vasta sitten lähempänä jopulua koristellaan kuusi loppuun ja samalla kuunnellaan joululauluja. Taas ollaan askel lähempänä joulua ja odotetaan jo kovasti, että saadaan kantaa kuusi sisälle. Joko teillä on joulukuusi? Koska teillä on tapana koristella kuusi?
Seuraa meitä myös instagramissa. Ihanaa uutta alkavaa viikkoa sinulle!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X