äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viime viikolla kerroin teille, kuinka meidän yksi lapsista ei halua mennä nukkumaan, kun hän pelkää mörköjä. Kuinka näiden mörköjen kanssa sitten on oikein käynyt, kun kokeilimme tuohon aiempaan tekstiin linkkaamani Kaksplussan jutusta löytynyttä, Tutustutaan mörköön -taktiikkaa.

Päätimme kokeilla sitä heti sen jälkeen, kun olin jutun blogiini kirjoittanut. Avasin jutun tietokoneelle ja hain pöydälle valmiiksi kyniä ja paperia. Sitten toimin ohjeen mukaan ja pyysin tytärtäni ensin piirtämään möröt paperille. Hän oli tästä jutusta aivan innoissaan ja suu vaahdoten selitti minulle samalla miltä möröt näyttävät ja mitä he oikein tekevät siinä kuvassa.

Kun kuva oli piirretty tutkittiin sitä vielä yhdessä ja kyselin kysymyksiä, joita jutusta löysin. Saatiin oikein hyvä keskustelu aikaiseksi ja juttua piisasi kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Hän osasi kertoa niistä todella paljon ja oli ihan oikeasti jopa innoissaan, kun keskityimme vain mörköihin, jotka ei päivisin tuntunut ainakaan yhtään pelottavilta.

Mörköjen oli aika lähteä meiltä ja se kävikin nopeasti

Tuosta on nyt kulunut viikko. Viikko sitten mietin, tulisiko möröt nyt herkemmin häiritsemään nukahtamista, kun niitä oli sinä päivänä käsitelty, mutta mitä vielä. Tyttö ei ole sanallakaan maininnut siitä, että möröt olisivat meillä kylässä tai häiritsisivät jotenkin hänen uniaan. Nukahtaminen on siitä asti sujunut hyvin. Ei itkua tai en halua mennä nukkumaan huutamista ollenkaan.

Olin kieltämättä aika mykistynyt, että näinkö se vaan tapahtui? Toki ne voi vielä palata, vastahan on viikko kulunut, mutta ei nyt keskitytä siihen. Se että saatiin apu hänen iltoihin vain näin pienellä jutulla, joka osoittautui juuri siksi mitä me kaivattiin. Nostettiin ns kissa pöydälle ja käsiteltiin asia. Tämä tekniikka toimi meillä ainakin ihan super hyvin ja en uskonut, että se olisi auttanut heti.

Nyt tuo tytön piirustus on ollut meidän jääkaapin ovessa ja se saa siinä nyt olla. Hän on sitä piirustusta ylpeänä esitellyt sisaruksilleen ja käy sitä välillä katsomassa, mutta möröt kuulemma antavat hänen nyt nukkua ja mörköjen oli aika lähteä meiltä pois. Jos siis teillä on yhtään tämmöistä mörköjuttua, joka haittaa lapsen nukahtamista, niin suosittelen kokeilemaan.
Seuraa meitä myös instagramissa @_terhin_

Kommentit (2)

Wau, olipa kerrassaan tehokas taktiikka! Jotain tällaisia muistelen OKL-ajoiltakin kuulleeni 🙂

No niinpä, en olisi ikinä uskonut, että voisi olla näin tehokas ja kaikki kävisi noin nopeasti ja helposti. Mutta näköjään se on mahdollista ja en tiedä onko sillä vaikutusta, että koitin etsiä jonkin avun tähän aika nopeasti, kun se möröistä puhuminen alkoi. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X