eveliina matilda - Banneri

Olemme lasten kanssa  kesän myötä löytäneet kirjastoauton. Kirjastoautolla vierailu on hauskaa ja helppo tapa innostaa lapset lukemaan. Näin kesälomalla lasten ei tarvitse murehtia koulutehtävistä, mutta pidän tärkeänä, että lukutaitoa ylläpidetään ja kehitetään myös koulun loma-aikoina. Lapsilla onkin nyt lomalla kaikkein parhaiten aikaa uppoutua tarinoiden maailmaan.

Muru löysi kiinnostavat Minecraft-kirjat, joista sai vinkkejä konsolilla pelattavaan Minecraft-peliin.

Kirjastoauton valikoima on oikein riittävä etenkin lapsille. Itsekin löydän toisinaan jonkun mielenkiintoisen kirjan, mutta suurimmaksi osaksi luen ja kuuntelen omat kirjani Bookbeatin kautta.

Kirjastoautossa parasta on sen helppous. Vaikka kotoamme ei ole Turun pääkirjastolle kuin 1,5km matka, on se hieman turhan pitkä kävellä lasten kanssa,  painavat kirjat sylissä. Tietöiden takia parkkeeraus ja ajaminen ylipäätään on tällä hetkellä Turun keskustassa painajaismaista, mikä tekee kirjastollakin asioimisesta hankalaa. Toistaiseksi siis käytämme kirjastoautoa, joka liikennöi Portsassa kotimme vieressä  maanantaisin 15.20-15.50 ja perjantaisin 18.50-19.35.

Turun kirjastoauton aikataulut ja pysäkit löydät tämän linkin kautta. Turussa kirjastoauto lomailee heinäkuussa, joten kesälomalukeminen kannattaa 4.-31.7. joten nyt kannattaa lainata kesäluettavaa tauon ajaksi.

Molemmat lapset löysivät taas hyvin mieluisaa luettavaa itselleen. Tyttäreni elämässä on pinnalla tällä hetkellä ponit ja hän löysikin kaksi kivaa ponikirjaa. Poikani taas on kiinnostunut pelimaailmasta ja lainasi itselleen kolme Minecraft-kirjaa.

Kirjoitin lastemme kesän kirjavinkeistä oma postauksen, josta voitte hakea inspiraatiota kirjastoreissuille. Kivoja kirjastoautoretkiä ja lukuhetkiä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X