ihan mamina - Banneri

Vihdoin pois kerrostalosta

 

Meillä alkaa alkavalla viikolla muutto! Pääsen vihdoin pois tästä väliaikaratkasuksi kutsutusta 40 neliön koirankopista (siltä tämä on ainakin tuntunut). Muutamme paritalon puolikkaaseen vuokralle, kunnes löydetään se oma täydellinen rivitalo-tai omakotitalo, mikä ostetaan omaksi.

Nykyisessä asunnossa on yksi makuuhuone, kylpyhuone ja olohuone, minkä seinustalle on tehty keittiö. Asunto on aina tuntunut ahdistavan pienelle, sillä vaikka meillä ei ole edes sohvaa – ei tänne tahdo mahtua kolmen ihmisen tavarat. Lisäksi olemattomaan eteiseen parkkeeratut vaunut vievät niin paljon tilaa, että ovesta sisään tulo vaatii akrobatiaa. Talvisin jos vauvan halusi parvekkeelle jatkamaan unia vaunulenkin päätteeksi täytyi rullata koko olohuoneen, keittiön ja makuuhuoneen läpi likaisilla renkailla. Pääsen myös vihdoin eroon naapurin haukkuvasta koirasta, opiskelijabileistä ja kannabiksen hajusta.

Asunto ei ole koskaan tuntunut kodille ja se on jopa vaikuttanut mun mielialaan. Vietän paljon aikaa kotona, joten kodin viihtyvyys on mulle yksi tärkeimmistä asioista. En ole sisustus-ihminen, mutta pidän nätistä ja siististä kodista. Haluan omannäköisen kodin, eikä tämä ole sitä.

Lue myös: Rakas asunto, mä vihaan sua

Uusi koti odottaa

Tulevassa kodissa on kaksi makuuhuonetta, eli taapero muuttaa omaan huoneeseen! Ajattelin hankkia hänelle pinnasängyn sijaan tiipii-mallisen junior-sängyn, jos hän viihtyisi siinä paremmin. Ihanaa päästä sisustamaan lastenhuonetta. Selailen päivittäin facebookin kirppiksiä, jos löytyisi edullisia löytöjä.

Lisäksi uudessa kodissa on vaatehuone, minkä minä olen jo varannut kokonaan käyttööni. Vaatehuoneeseen saa lakanat, peitot, tyynyt ja talvivaatteet niin paljon paremmin aseteltua, kuin kaappeihin. Ajattelin myös hankkia vaatehuoneeseen tummalle ja vaaleille omat pyykkikorit pyykinpesun helpottamiseksi.

Saan myös kokonaan oman työnurkkauksen kirjoituspöydällä ja hyllyillä. Enää ei tarvitse kirjoittaa lattialla läppäri sylissä, tai levittää kaikkia opiskelupapereita ja kirjoja ruokapöytään niin, ettei siinä mahdu syömään.

Iso eteinen alakerrassa tuntuu varmasti isoimmalle muutokselle. Eteisen lisäksi alakerrasta löytyy kyplyhuone, minne kurainen taapero on helppo viedä pesulle ulkoilun jälkeen. Rappusten alta löytyy lisää säilytystilaa esimerkiksi matkarattaille ja vielä satunnaisesti käytössä olevalle turvakaukalolle. Mikä parasta vaunut voi ajaa suoraan eteiseen, ilman että ne tukkivat koko käytävän.

Mikä on sun mielestä kivoin tapa asua lasten kanssa?

Kommentit

4 kommenttia
Niina Mantere

Totta! Tämä on myös erittäin hyvä pointti ja tuo paljon mukavuutta ja turvallisuutta lasten kanssa liikkumiseen. Alkuviikosta meni hermot, kun parkkipaikalla laitoin lasta turvaistuimeen ja vettä satoi kaatamalla. Olin aivan litimärkä! 😂

Avatar

Ehdottomasti omakotitalo ♥️ on tilaa
Meillä 4h +k rintamamiestalo yläkerrassa on 2 makuuhuonetta ja alakerrassa yksi jossa on varasänky jossa oon nyt raskaus aikana nukkunu siinä osan öistä närästyksen tai helteiden takia , hoitopöytä ja vauvan vaatteet kaapissa.
Lapsen saa laittaa ulos leikkiin ja tulevaisuudessa ulkoverannalla katon alle saa vaunut ja siinä voi sit vauvaa nukuttaa 🙂

Niina Mantere

Kuulostaa ihanalle asumiselle!
Kaipaan myös tollasta omaa pihaa ja verantaa 😍

Avatar

Kyllä varmaan mikä tahansa asumismuoto, jos siihen kuuluu autokatos heti oven edessä. Ennen asuttiin kerrostalossa ja katos kyllä oli, mutta niin oli 20 metriä kävelymatkaakin ovelle. Nykyään asutaan omakotitalossa ja katos on ihan heti ulko-oven vieressä. Nyt ei tarvitse kun päästää lapset autosta ulos ja voivat itse kirmailla sisälle, ilman pelkoa parkkipaikalla liikkuvista autoista ja kastumista vesisateessa. Ostokset saa kätevästi sisälle, kun matkaa autolta keittiöön on 10 metriä. Omakotitalossa myös uskaltaa ihan eritavalla päästää lapset pihalle leikkimään keskenään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä