ihan mamina - Banneri

Raskausviikko 16 menossa, mikä on tuonut mukanaan aivan kamalat päänsäryt. Herään usein aamuisin järkyttävään koko pään alueen kattavaan särkyyn. Ainoa keino saada kipu loppumaan on ottaa 1g panadolia, kuppi tujua kahvia ja iso tuoppi vettä. Silti saatan kärsiä jomotuksesta iltapäivään asti, joskus harvoin päänsärky kestää iltaan saakka. Onneksi pahimmat päänsäryt eivät ole sattuneet koulupäiville, vaan olen voinut laittaa esikoiselle Boss Babyn Netflixistä ja keskittyä hoitamaan pahinta kipua pois.

Sain ihanilta instagram seuraajilta muutaman vinkin mistä päänsärky voisi johtua, ja etenkin millä helpottaa sitä. Oman päänsäryn olen yhdistänyt edellispäivän vähäiseen veden juontiin, jos en juo vähintään 3-4l vettä herään taatusti päänsärkyyn aamulla.

Vinkit raskausajan päänsäryn hoitoon

  • Magnesium lisä
  • Rautakuuri
  • Runsas veden juonti
  • Akuuttiin hätään Pepsi / Cola

Miksi v#tussa pitää valvoa öisin?

Yöunet on ollut mulle aina pyhä asia ja turhat heräämiset saavat mut raivon partaalle. Taaperon yöheräämiset hoidamme miehen kanssa puoliksi, jotta toinen meistä (minä) ei rasittuisi liikaa. Esikoinen on muutaman yön tehnyt poskihampaita ja kieltämättä on ollut pinna kireällä juosta lastenhuoneessa etsimässä tuttia parin tunnin välein.

Lue lisää: Taaperon opettaminen omaan sänkyyn, mistä aloitettiin?

Muutamana viime yönä olen herännyt ilman mitään syytä aamuyöstä, enkä väsymyksestä huolimatta nukahda uudelleen. Ei ole nälkä, ei pissata, ulkoa ei kuulu mitään ääniä, mutta silti minä herään. Tämä jos joku on raivostuttavaa. Taapero ja mies nukkuu tyytyväisenä, kun minä syön vanukkaita ja banaania ja katson 90 Päivää morsiammena sarjaa puhelimesta peittoon kääriytyneenä kolmelta aamuyöstä. Aamulla töihin lähtiessä mies ei saa mua hereille millään ja olo tuntuu siltä kun olisi vuosisadan krapula. Eikä ole edes saanut viiniä.

Ei kai keho voi mua vielä valmistaa vauvan yöheräilyyn? Sitä paitsi mikä logiikka siinä on, että heräily pitäisi aloittaa jo ennen vauvan syntymää?? Eikö olisi loogisempaa nukkua ja levätä hyvin ja siten olla virkeä ja iloinen sitten vauvan saapuessa maailmaan. Paitsi jos joudun taas synnyttämään 26h syömättä ja nukkumatta. Silloin en ollut kovin virkeä, enkä oikeastaan edes iloinen. Ainoastaan tyytyväinen siihen, että kaikki oli ohi (ja pääsisin osastolle nukkumaan).

 

 Esikoisen synnytys

Vanhan kansan testejä vauvan sukupuolen selvittämiseen

Kaikki seksistä synnytyksen jälkeen, voiko klitoris kadota?

Kommentit (2)

Eikö tuo Boss Baby ole tarkoitettu yli 7-vuotiaille?

On joo! Onhan siinä paljon nopeaa puhetta ja sanoja mitä 1-vuotias ei ymmärrä, mutta meidän taapero rakastaa tota sarjaa 😍 Ikäsuositus 7 vuotta ei siis tarkoita, ettei nuorempikin saisi katsoa ohjelmaa 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X