ihan mamina - Banneri

 

Meidän taapero on sitten aivan mahdoton nukkuja. Päiväunien nukkuminen kotona sujuu silloin jos planeetat ovat oikeassa asennossa ja maalliset voimat suotuisia. Hänellä on kuitenkin hassu tapa nukahdella mitä erikoisimpiin asentoihin ja paikkoihin silloin kun kukaan ei edes yritä saada häntä unille. Vauvana hän sai lempinimen ”salanukkuja”, sillä hänellä oli tapana nukahtaa huomaamatta juuri silloin kun ei pitäisi.

Selailin kuvia ja videoita taaksepäin aina sinne vauvavuoteen asti. Matkalta löytyi video missä elokuvaa katsova 1-vuotias yrittää sinnitellä hereillä istuen selkä suorassa sohvalla, mutta silmät painuvat väkisin kiinni ja leuka notkahtaa rintaa vasten tutin hölskyessä suussa. Muistan tuon hetken ja kuinka katsoimme Tonin kanssa toisiimme ja nauroimme äänetöntä naurua. Ei auttanut kun nostaa poika syliin ja kantaa sänkyyn. Mehiläisen elokuva vaihtui aikuisempaan makuun. Lue: Vähintään tunti illasta menee kahden lapsen nukuttamiseen

Mutta yritäppä saada tämä lapsi tarkoituksella nukkumaan. Välillä hän nukahtaa pystyyn ennen lounasta ja joskus taas kekkuloi mielellään iltapäivään saakka. Päivärytmi on pysynyt aina lähes samana, joskus vaan päiväuniaika vaihtelee.

Puolentoista vuoden iässä taaperolla oli hassu tapa nukahdella ruokapöytään kesken lounaan ja totta puhuen hän tekee sitä joskus vieläkin. Mitään väsymyksen merkkejä ei näy, kunnes yhtäkkiä kesken lusikan suuhun viemisen silmät painuvat kiinni. Nukahtamisesta huolimatta hän kuitenkin jatkaa ruokailuaan. On kun katsoisi hyvin päihtynyttä miestä aamuyöstä nakkikioskilla syömässä. Silmät luppaavat ja koko äijä huojuu kunnes kannan omaan sänkyyn jatkamaan unia.

Tittidii tähän asti paras nukahtaminen on..

Etsi kuvasta nukkuva taapero 😁

Tähän asti paras nukahtaminen tapahtui tällä viikolla. Olin tuntia aikaisemmin yrittänyt saada taaperon päiväunille rauhoittamalla häntä sänkyyn. Ei onnistunut. Lapsi vaan villiintyi ja halusi leikkiä. Luovutin ja menin keittiöön laittamaan tiskejä koneeseen. Vilkaisin olohuoneeseen ja näin lapsen kiipeämässä liukumäkeen. Hetken päästä hän makasi mahalleen liukumäessä jalat edelleen rappusilla ja pää jo kohti mäkeä menossa. Hän oli nukahtanut siihen. Huhuilin lasta ja silitin hänen poskea. Pieni uninen tuhina kuului. Nostin hänet liukumäestä ja jälleen kannoin sänkyynsä äänetöntä naurua nauraen. Mikä on hassuin paikka tai tilanne missä sun lapsi on nukahtanut? Nähdään myös Instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X